Combaterea propagandei autorităților în problema covid se lasă cu dosare penale

Actualizare 11 mai 2020: Înlocuire filmare de pe facebook cu filmare de pe youtube.

O filmare dintr-un spital din Botoșani, în care pacienți infectați cu covid cîntă și dansează alături de un cadru medical, a provocat deschiderea unei anchete a poliției, anunță fanatik.ro (linc).

„Ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvîrşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. În continuare se efectuează cercetări pentru această faptă, urmînd ca în funcţie de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale. Putem discuta despre amenzi serioase în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvînt al IPJ Botoşani, Delia Nenişcu.

Dar nu de zădărnicire a combaterii bolilor e vorba aici. Cei din filmare sînt toți din secția de infectați cu covid, au deja virusul în ei, prin urmare faptul că stau apropiați unii lîngă alții e nerelevant. Nimeni suplimentar nu se infectează din faptul că oamenii respectivi cîntă și dansează în spital. E o filmare care arată că spitalul respectiv și-a făcut treaba – oamenii respectivi sînt sănătoși sau aproape sănătoși. Părerea mea e că acești oameni sînt din tagma de infectați cu covid asimptomatici ori cu simptoame ușoare, care n-ar fi trebuit nici un moment să fie duși la spital (exact cum, la gripă, trebuie să ajungă la spital doar cei care au febră și se simt rău, și nu se fac teste extinse să se depisteze toți purtătorii de virus gripal pentru a-i interna). Problema autorităților e alta: acest tip de filmări le distruge narativa, conform căreia covidul este o boală groaznică și ne aflăm într-o situație excepțională care justifică măsurile excepționale luate. Deschiderea de dosare penale se face nu în scopul prevenirii răspîndirii bolilor ci a menținerii propagandei mincinoase a regimului iohanist.

Viorel Cataramă, îmbrățișînd o persoană infectată cu covid

Un alt caz care dă de lucru poliției este fapta politicianului Viorel Cataramă, care este și vicepreședinte al Crucii Roșii Române (organizație unde ca vicepreședinte e și o persoană dubioasă precum Raed Arafat). Pentru a arăta că acest virus nu justifică măsurile autorităților, Cataramă s-a declarat dispus să se infecteze. Inițial a dorit să lucreze voluntar într-un spital unde sînt internați pacienți cu covid, a fost refuzat, și atunci s-a dus în localitatea Bărbulești, județul Ialomița, unde a îmbrățișat persoane infectate cu covid. Deși, după ce a plecat din Bărbulești a mers direct acasă unde s-a autoizolat în așteptarea semnelor bolii, Parchetul de pe lîngă Judecătoria Urziceni a deschis dosar penal împotriva lui Cataramă (linc). „Dacă pentru o îmbrățișare trebuie să fac pușcărie, așa să fie. O să o scoatem din pămînt și pe Regina Maria care a făcut ce am făcut eu și o băgăm în pușcărie. Situația este extrem de gravă. Nu putem să mai falimentăm România. Nu putem să rămînem nepăsători”, a comentat Cataramă deschiderea acestui dosar penal (linc). În timpul primului război mondial regina Maria a lucrat ca voluntară în spitalele unde erau îngrijiți bolnavi cu tifos, expunîndu-se ea însăși riscului de a se îmbolnăvi.

Deschiderea de dosar penal în cazul Cataramă nu are nimic de a face cu zădărnicirea combaterii bolilor. Omul nu a infectat pe nimeni decît eventual pe el însuși. S-a autoizolat după călătoria la Bărbulești, chiar și nevastă-sa a plecat de acasă înainte de asta (altfel o obligau autoritățile să se izoleze). Cu propriul său trup omul are dreptul să facă ce vrea. În extremis, ar avea dreptul și să se sinucidă. Dosar penal pentru cineva care s-a infectat pe el însuși e ca și cînd s-ar deschide dosar penal pentru tentativă de omor unui sinucigaș care a dat greș în încercarea de a se sinucide. Aici nu de zădărnicirea combaterii bolilor e vorba ci de menținerea, cu orice preț, a credibilității propagandei guvernamentale despre covid. Și cînd nu sînt argumente pentru afirmațiile guvernului (în afara statisticilor mincinoase tot de guvern întocmite, dar care dacă le pui la îndoială și ai sait din România, riști închiderea saitului pentru că ai răspîndi „știri false”; norocul meu că plarforma wordpress pe care se află acest blog nu e din România), atunci se folosește intimidarea cu dosare penale.

„Minciuna stă cu regele la masă” scria Alexandru Vlahuță cu privire la situația din 1907, cînd a izbucnit răscoala țăranilor. Minciuna stă cu președintele la masă azi în România. Statul român tot cu forța încearcă să impună minciuna ca adevăr.

Mai citește:
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

4 gânduri despre „Combaterea propagandei autorităților în problema covid se lasă cu dosare penale

 1. Domnule Mioc, cu tot respectul, indreptatit, pe care vi-l port pentru exceptionala munca pe care o depuneti cu acest blog – ma refer la contribuia dvs. la aflarea adevarului in privinta Revolutiei – va spun ca gresiti inscriindu-va in campania de combatere a masurilor luate de autoritati legat de Covid-19. Din ce spuneti dvs. nu reiese scopul „ocult” pe care l-ar urmari autoritatile, in speta Presedintele Iohannis. Sper ca nu va imaginati – cum fac altii – ca ar vrea sa introduca autoritarismul, statul politienesc, fascismul, in Romania zilelor noastre. Eu inteleg, din ce citesc in presa, ca peste tot liderii se tem ca acest virus ar putea avea urmari inca necunoscute, catastrofale, cum indica unele constatari recente; se pare ca toti cei infectati, chiar asimptomatic, vor avea de suferit disfunctionalitati grave privind sanatatea lor si durata vietii.
  Iar fapta lui Catarama prezinta un pericol important, in sensul ca si altii i-ar putea urma exemplul, mai ales daca el nu s-ar imbolnavi grav. Si de unde stim noi ca femeia aceea pe care a imbratisat-o era intr-adevar purtatare de virus? Daca avem de a face cu o cacialma? Cu atat mai grav!

  1. Iohannis nu vrea să introducă statul polițienesc, ci l-a introdus deja. Scopul lui acum, ca și a altor lideri politici, e să-și justifice măsurile pe care le-a luat la îndemnul OMS (a fost suficient de prost încît să aibă încredere în recomandările OMS), motiv pentru care se falsifică statistici (se declară mort de covid orice persoană care întîmplător avea virusul în organism în momentul morții și s-au interzis autopsiile în aceste cazuri tocmai pentru ca să nu poată fi dezvăluită falsificarea). De ceea ce se tem liderii politici nu este, la acest moment, primejdiozitatea virusului, fiindcă s-a lămurit că este cam la același nivel de primejdiozitate cu virușii vechi de gripă, ci sfîrșitul carierei lor politice care ar putea veni cînd alegătorii vor înțelege că au fost mințiți.

 2. Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC) renunta la testele COVID-19 inselatoare. Dupa ce mai multe studii de laborator au aratat ca testele COVID-19, arata fals pozitiv la pacientii care s-au vindecat clinic. Dupa 10 zile de la primul test pozitiv, daca nu are febra pacinetul este externat; Inainte era obligatoriu 2 teste negative consecutive pentru externarea pacientilor. Nu se mai vindeca oamenii, rezultatele testelor arata ca sunt mereu pozitivi. Medicul Ion Alexie spune ca urmarirea doar a testului COVID-19 ar putea fi o capcana.

  https://www.mediafax.ro/social/ion-alexie-medic-infectionist-in-sua-dupa-zece-zile-de-la-primul-test-pozitiv-daca-nu-are-febra-pacientul-este-externat-19200935
  I tested positive for COVID-19 but had no symptoms
  If you continue to have no symptoms, you can be with others after:

  10 days have passed since test

  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/if-you-are-sick/end-home-isolation.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.