Președintele Colegiului Medicilor trage alarma: Români cu boli tratabile și-au pierdut viața din cauza faptului că s-au temut că se vor infecta cu Covid-19

Cînd, în 7 aprilie, am lansat petiția „Opriți isteria covid-19! Anulați de îndată starea de urgență” (linc), argumentul principal al acesteia era nevoia de a salva vieți omenești. Citez cum începea petiția: „Isteria COVID-19 provoacă efecte mai rele decît însuși virusul. Măsurile guvernanților sînt de-a dreptul criminale! Oameni cu alte boli decît COVID-19 mor fiindcă nu mai primesc îngrijiri medicale datorită faptului că toate resursele sînt dirijate pentru combaterea covid-19, dar și datorită scăderii generale a resurselor care va veni prin criza economică. Cancerul, diabetul și alte boli fac de sute de ori mai mulți morți decît covid-19. Nu mai sînt fonduri pentru investigații tip tomograf sau RMN și ca urmare mulți oameni vor muri fiindcă nu-și fac investigațiile astea care le-ar descoperi diferite boli. Mai mulți decît cei salvați de moarte prin covid-19”.

Corectitudinea argumentelor din această petiție e confirmată recent de domnul Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România (care în sfîrșit are o reacție după 4 luni de tăcere). După cum a declarat acesta către ziarul Național (linc), din 15 martie pînă în prezent, românii au murit de peritonită și ocluzii pentru că au ajuns prea tîrziu la spital. Numărul bolnavilor morți în această perioadă a crescut cu 20% raportat la aceleași perioade din anii trecuți.

Ca urmare a panicii indusă de guvern în populație, dar și a măsurilor organizatorice prin care anumite spitale au fost declarate ca fiind consacrate covidului și nu mai primesc bolnavi de alte boli, oameni au murit. Explică domnul Borcean: „Avem pacienți cu fractură de șold și nu vin pentru că este spital cu Covid. Au venit abdomene acute, ocluzii, peritonite, infarcte intestinale în stadii terminale, asta a fost. Au murit pentru că au venit în stadii depășite. A fost un război și în război există și victime colaterale. A doua cauză a fost habotnicia administrațiilor de spital și a conducerilor acestora, care nu au făcut internări pentru că au vrut să evite ca unitatea sanitară să devină focar și să se întîmple ca la Suceava. Asta a ținut și de medici, de cît de tari și de curajoși au fost ei, astfel încît să interneze pacienții înfruntînd administrația. Pentru că răspunderea în fața legii o au medicii”.

Domnul Borcean se referă aici la faptul că medicii pot fi trași la răspundere penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cazul în care nu respectă procedurile nou adoptate și primesc pacienți care n-au fost verificați să n-aibă infecție cu covid, iar apoi virusul se răspîndește în spital și infectează pe alții. De fapt, la un virus la care 99% dintre infectați sînt asimptomatici ori cu simptoame ușoare (statisticile oficiale dau procentaje mai mici, dar numai pentru că asimptomaticii sînt în general nedepistați și testele se fac mai ales la cei care deja prezintă semne de boală), faptul că un asemenea virus s-ar putea răspîndi în spital e mai puțin grav decît faptul de a lăsa un pacient netratat.

În articolul Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete (linc) am semnalat această problemă despre care vorbește acum și domnul Borcean. Frica irațională de covid e impusă politic; și e de fapt o frică mai mult de măsurile pe care le iau autoritățile dacă află de vreo infectare cu covid decît de virusul în sine. La aflarea unui caz de infectare cu covid, cel infectat trebuie să stea 14 zile în carantină, echivalent cu 14 zile de închisoare, în timp ce virusul în sine sînt mari șanse să-i producă doar neplăceri mărunte sau deloc. Mai mult, chiar și membri de familie, prieteni, colegi de muncă ai celui infectat care au stat în apropierea lui pot fi puși în carantină pînă se lămurește dacă au sau nu virusul. De pildă, o fabrică de confecții din Caracal unde s-au găsit angajați cu covid a fost închisă (linc). Guvernul, cu asemenea măsuri, crează probleme de 100 de ori mai mari decît covidul însuși. În anii trecuți, dacă cineva era bolnav de gripă, nu se acționa astfel. Nici teste pentru depistarea virușilor gripali nu se făceau peste tot, cum se fac acum pentru depistarea covidului.

Mama mea a fost medic stomatolog, și prin natura meseriei, trebuia să stea cu nasul în gura pacienților. Nu a purtat mască la serviciu. Gura este o zonă a trupului cu mulți microbi și prin simplă respirație aceștia se pot împrăștia. Primejdia de infectare există pentru orice medic stomatolog, dar e firescul meseriei, nu motiv de isterie. Tot ce nu te omoară te întărește și, zicea maică-mea, „mi-am întărit sistemul imunitar, nu am probleme cu răcelile”.

Nu doar președintele Colegiului Medicilor, ci tot mai mulți alți doctori vorbesc despre dezastrul din sistemul medical românesc provocat nu de virusul covid, ci de măsurile guvernamentale de combatere a virusului. De pildă, medicii din spitalul Colentina din București au lansat petiția „Opriți distrugerea spitalului Colentina! Nu vă mai jucați cu viețile pacienților!” (linc). Citim în petiție:

Spitalul Clinic Colentina este una dintre cele mai mari și mai apreciate instituții medicale multidisciplinare din Bucuresti și din întreaga țară, având aproape 150 de ani de tradiţie.
Secţiile de Anestezie-Terapie intensivă, Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Diabet şi Boli de nutriţie, Fiziokinetoterapie, Gastroenterologie, Hematologie, Medicină internă, Medicina muncii, Boli profesionale, Neurologie, Neurochirurgie, Oncologie, Ortopedie, Pneumologie, Reumatologie şi Urologie tratau până ȋn martie 2020, peste 20.000 de pacienți în fiecare lună, cei mai mulți pentru probleme de sănătate severe, foarte multe intervenţii medicale fiind unice la nivelul țării, iar unele chiar și ȋn lume.
(…)
Şi unde ne aflăm astăzi, la aproape patru luni de la debutul crizei epidemiologice? Ȋn spital avem sub 100 de pacienți, majoritatea dintre ei asimptomatici şi fără alte probleme de sănătate care să necesite spitalizarea, dar cu toate acestea, spitalul este în continuare blocat, redus la o minimă activitate ȋn afara profilului său medical.
250 de medici, pentru formarea cărora s-a investit considerabil, se deprofesionalizeaza fiind forțați să lucreze într-un domeniu în care nu sunt specializați, confruntându-se cu nemulţumirea pacienților asimptomatici (şi a familiilor lor), internaţi ȋn spital doar pentru izolare, pe care cei mai mulţi o consideră nejustificată. Această abordare, ciudată din punct de vedere medical, a determinat Avocatul Poporului să lanseze o procedură de „monitorizare pentru suspiciunea de tortură și rele tratamente aplicate pacienților cu COVID”, demers profund umilitor pentru întreg personalul medical, care nu e responsabil de modul ȋn care se face internarea ȋn spitale a celor depistaţi cu infecţie SARS-CoV2, dar își face meseria cu bună credință şi ȋn condiţii dificile.
Şi mai grav, ȋn toată această perioadă, zeci mii de pacienți non-COVID au fost lipsiti în mod inacceptabil de serviciile medicale la care aveau dreptul și de care depindeau. Strategia este profund periculoasă pentru pacienți, dar și costisitoare pentru spital și pentru sistem, determinând o risipă de resurse materiale și financiare dificil de justificat şi de recuperat.

Cum încearcă guvernul să rezolva situația? Intimidîndu-i pe doctori. Sorin Oprescu și alți 4 șefi de secție de la spitalul universitar București au fost demiși (linc) pentru că n-au respectat măsurile poruncite de minister pentru perioada „pandemiei”. Nu discut persoana lui Sorin Oprescu, știu că a fost acuzat de diferite nereguli pentru care are un proces în curs, dar acele posibile nereguli n-au nici o legătură cu actuala destituire, care e motivată strict de nerespectarea măsurilor de combatere a covidului (anume, se poruncise ca rapoartele de gardă să se facă doar prin videoconferință). Medicii numai cu frica pot fi convinși să respecte măsurile antipandemice, fiindcă de meserie fiind își dau seama că măsurile sînt aberante și nu merge la ei metoda convingerii (se mai folosește metoda cointeresării, prin suplimentul salarial și avansări pentru cei care susțin guvernul). Nu a existat la spitalul universitar nici o îmbolnăvire a personalului medical, spune Oprescu (linc), dar asta nu contează. Ce contează pentru ocîrmuire e păstrarea aparențelor despre gravitatea covidului. Dacă Sorin Oprescu ar fi greșit la o operație și ar fi omorît un om, cel mai probabil n-ar fi pățit nimic.

Mai citește:
Studii medicale: Infectații asimptomatici cu covid-19 nu transmit boala. Nici simptomaticii nu transmit după mai mult de 8 zile de la primele simptoame. Foarte slabă transmitere a infecției covid la tineret
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
Sugestie de problemă pentru examenul de bacalaureat
– Minciuna covid demascată din interior – dr. Răzvan Constantinescu – Spitalul Sf. Spiridon Iași
– Ordin al ministrului sănătății: Se pot declara morți de covid și după 2 teste covid cu rezultat negativ
– O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală
– Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
– Trump anunță ruperea legăturilor dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății. Comentarii ale celor care au iscălit petiția pentru ieșirea României din OMS
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– 600 de doctori americani semnează o scrisoare către președintele Trump în care atrag atenția că oprirea de activități pe motiv de coronavirus aduce degradarea sănătății publice cu urmări în creștere exponențială
– 17 mai, Timișoara, împotriva stării de alertă. Politicienii au luat măsuri prostești, dar nu recunosc că au greșit că și-ar distruge cariera politică. Omul are miliarde de viruși și bacterii. Sîntem pentru ei ca o planetă pe care o populează. Distanțarea socială e, psihologic, un lucru rău. Să fie apropiere între oameni, dragoste, solidaritate (video)
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– Cristian Tudor Popescu lansează ideea expulzării din țară a celor care nu vor să fie vaccinați. Motiv pentru facebook să mă blocheze pe mine pentru o lună
– România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
– Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.