Cenzura youtube și Organizația Mondială a Sănătății (video)

De pe canalul youtube „China uncensored” (China necenzurată) am preluat și tălmăcit un videoclip în care se vorbește despre cenzura pe care youtube o aplică pentru a promova ideile Organizației Mondiale a Sănătății. Filmarea originală a apărut pe youtube în 20 mai 2020.

 

Tălmăcire:

0:00 Organizația Mondială a Sănătății a exclus Taiwanul din adunarea generală a organizației. Iarăși. Cît de departe a ajuns influența Chinei? Răspunsul s-ar putea să vă surprindă.
0:18 Chris Chappell: Bine ați revenit la „China necenzurată”. Sînt Chris Chappell. În această săptămînă, Organizația Mondială a Sănătății a avut, prin internet, o adunare generală a țărilor membre. Aceasta se numește Adunarea Mondială pentru Sănătate. Principala temă de discuția a fost cum să se reacționeze la coronavirus. Însă Taiwanul nu a fost invitat. De ce? Nu este Taiwanul parte a lumii? Nu au și ei probleme cu coronavirusul? De fapt, n-au fost cei care s-au descurcat cel mai bine în acestă problemă? Taiwan are o populație de 23 de milioane, dar numai 414 cazuri de coronavirus și 7 morți. Taiwan a cerut deasemeni O.M.S. să se voteze dacă poate avea statut de observator la adunarea O.M.S. Un statut pe care l-a avut pînă în 2016. Dar O.M.S. a hotărît să amîne discutarea cererii. Dar n-ar fi trebuit Taiwan să fie primit măcar la această adunare legată de coronavirus, pe care Taiwan l-a controlat așa de bine? Nu! Bineînțeles că nu! Vă explic de îndată motivele. Dar iată niște informații de fundal pe care trebuie să le știți. Aceasta este șefa Youtube, Susan Wojcicki, la CNN, sursă de încredere, în aprilie:
1:35 Susan Wojcicki (șefa youtube): Noi discutăm și despre eliminarea informațiilor care sînt problematice. Orice este împotriva recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății este o încălcare a politicilor noastre.
1:44 Chris Chappell: Se pare că încălcarea politicilor youtube a inclus episodul nostru „Cum a ajutat corupția de la OMS răspîndirea coronavirusului”. La sfîrșitul săptămînii youtube a cenzurat acest episod, eliminîndu-l complet, după ce fusese disponibil pentru aproape 3 luni. În acel episod m-am referit la lucruri precum acest articol de la Associated Press, despre cum OMS cheltuiește mai mult cu zboruri de clasa întîi și hoteluri de 5 stele decît cu combaterea SIDA și cum un audit intern a găsit că departamentul din OMS răspunzător cu coronavirusul e atît de subfinanțat încît în repetate rînduri s-a apreciat că nivelul de nesiguranță e „sever” și „inacceptabil”. Ei bine, nici o clipă în acest video nu contestăm recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Exceptînd cazul în care considerați subfinanțarea unor probleme urgente de sănătate, în timp ce conducerea stă în hoteluri de 5 stele, o recomandare. De fapt, motivul pe care youtube ni l-a dat pentru ștergerea videoului, este faptul că el încurajează ori promovează fapte violente ori primejdioase. Mda. După ce am contestat decizia și am făcut scandal pe rețelele de socializare, youtube a pus videoclipul înapoi, în numai o oră. Dar această experiență m-a făcut să cuget: În calitate de creator de conținut pe youtube, trebuie să fiu mai responsabil față de voi, cei care mă urmăriți, cînd discut despre O.M.S. Mulțumesc, Susan, că mi-ai atras atenția la asta. Din acest motiv am hotărît să laud Organizația Mondială a Sănătății pentru că a exclus Taiwanul de la adunările sale. Este o hotărîre bună, care cu adevărat ajută la sănătatea mondială! Și, de fapt e vina Taiwanului că a fost exclus. El a respins principala condiție a Chinei pentru aderare: să accepte că Taiwan e parte a Chinei. Doar așa este! Asta e doar realitatea obiectivă, dacă te uiți la hărți făcute în China. Sau dacă citești rapoarte interne confidențiale ale O.M.S., care instruiesc pe oricine să folosească expresia „provincia Taiwan a Chinei”. Da, Organizația Mondială a Sănătății totdeauna se referă la Taiwan ca la o provincie a Chinei. O numesc „Taipei și împrejurimile” (Taipei = capitala Taiwanului) pe o listă a orașelor din China. Și cine ar putea să o contrazică pe Susan Wojcicki? Vreau să zic, pe O.M.S.? Eu respect recomandările lor în toate problemele. Acum, SUA stăruie ca „provincia Taiwan a Chinei” să fie prezentă la adunarea Organizației Mondiale a Sănătății. Dar, să ne amintim cîți oameni a ucis SUA în Orientul Mijlociu – un fapt foarte relevant în această problemă. Oricum, nu se poate spune că provincia Taiwan a Chinei n-a fost reprezentată la adunarea O.M.S. Xi Jinping a fost acolo, pentru a reprezenta toate provinciile Chinei! El a ținut și o cuvîntare, în care a făgăduit 2 miliarde de dolari pentru lupta cu coronavirusul. Uau! Atîta dărnicie! Pot să înțeleg de ce Organizația Mondială a Sănătății a lăudat China pentru transparența ei legată de coronavirus.
5:02 Tedros Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății: China a întreprins acțiuni masive la sursa focarului epidemic. Aceasta este eroic. Acțiunile Chinei fac lumea mai sigură.
5:17 Chris Chappell: Sigur n-aș dori să pun pe youtube un video în care să-l contrazic pe șeful O.M.S. N-aș face așa ceva, Susan! Și acum Trump a atacat Organizația Mondială a Sănătății. Și el el complet singur (titlu din New York Times pe ecran: „Trump critică OMS în legătură cu coronavirusul. El nu este singur”; cuvîntul „nu” tăiat). El a spus că răspunsul OMS la coronavirus a fost prea lent. Asta Trump a zis-o. Eu n-aș face așa ceva, Susan! Trump amenință acum că va tăia finanțarea americană către OMS și că poate va retrage complet SUA din OMS. Într-o scrisoare către directorul OMS, Trump scrie:
5:58 Donald Trump: Dacă Organizația Mondială a Sănătății nu-și va îmbunătăți substanțial activitatea în următoarele 30 de zile, voi face ca actuala oprire a finanțării OMS de către SUA să devină permanentă și voi reevalua calitatea noastră de membri ai organizației.
6:13 Chris Chappel: Asta mi se pare foarte nedrept față de Organizația Mondială a Sănătății. Desigur, OMS a fost foarte atentă să nu contrazică China, cînd e vorba de coronavirus. Dar este asta ceva rău? Iată, China este acum în favoarea unei investigații despre coronavirus, atîta vreme cît va fi făcută după ce pandemia se va sfîrși și investigația nu se va concentra pe o țară anume. Sînt de acord cu asta. Și amintiți-vă toți să fim ca dr. Tedros și să urmăm îndrumările OMS. Păstrează o distanță de cel puțin 1 metru între tine și ceilalți (poză cu șeful OMS foarte apropiat de altă persoană). Dacă trebuie să-ți părăsești casa, poartă o mască (poză cu mai multe persoane, printre care șeful OMS, fără mască). Și ferește-te să-ți atingi ochii, nasul și gura (poză cu șeful OMS atingîndu-se la nas). Și categoric, ignoră-l pe președintele provinciei Taiwan din China (poză cu mai multe persoane purtînd mască, printre care președinta Taiwanului).
7:02 Chris Chappel: Și acum e vremea cînd răspund la o întrebare de la voi, fanii care susțin „China necenzurată” pe saitul patreon. Youtube ar vrea să ne scoată din afaceri prin demonetizarea frecventă a unor episoade și chiar ștergerea unor episoade. Nu am nici o problemă cu asta. Regulile youtube vagi și aplicate arbitrar ne asigură tuturor siguranța. Întrebarea de azi vine de la upandbeyond. „Youtube s-a aliniat cu Partidul Comunist Chinez. Incredibil! Nu aveți voie să criticați OMS!”. Ce? N-am spus niciodată că youtube susține interesele Partidului Comunist (Chinez). E caraghioasă această afirmație! Doar pentru că acceptă ca pe youtube să apară emisiuni ale televiziunilor de stat din China și ocazional elimină conținut de pe canalul „China necenzurată”, asta nu înseamnă că se întîmplă ceva necurat. Și ce ar fi de criticat la O.M.S.? După părerea mea, sînt o organizație de aur! Mulțumesc pentru întrebare, upandbeyond! Și vă mulțumesc că mă urmăriți. Un mare mulțumesc pentru youtube! Nădăjduiesc că v-a plăcut acest episod din „China cenzurată”. Dacă vreți să vă asigurați că nu vom mai face asemenea episoade, vă rog susțineți-ne pe patreon, cu cîte un dolar pe episod. Ăsta e singurul lucru care ne-a îngăduit să continuăm emisiunile. Sînt Chris Chappell. Ne vedem data viitoare.

Mai citește:
– Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
Trump anunță ruperea legăturilor dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății. Comentarii ale celor care au iscălit petiția pentru ieșirea României din OMS
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
Donald Trump: Încetiniți ritmul testărilor pentru covid!
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
Dr. Răzvan Constantinescu, prezent în emisiunea „Sinteza Zilei” la Antena 3 (video)
– Minciuna covid demascată din interior – dr. Răzvan Constantinescu – Spitalul Sf. Spiridon Iași
– Președintele Colegiului Medicilor trage alarma: Români cu boli tratabile și-au pierdut viața din cauza faptului că s-au temut că se vor infecta cu Covid-19
– Studii medicale: Infectații asimptomatici cu covid-19 nu transmit boala. Nici simptomaticii nu transmit după mai mult de 8 zile de la primele simptoame. Foarte slabă transmitere a infecției covid la tineret
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Sugestie de problemă pentru examenul de bacalaureat
– Ordin al ministrului sănătății: Se pot declara morți de covid și după 2 teste covid cu rezultat negativ
– O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– 600 de doctori americani semnează o scrisoare către președintele Trump în care atrag atenția că oprirea de activități pe motiv de coronavirus aduce degradarea sănătății publice cu urmări în creștere exponențială
– 17 mai, Timișoara, împotriva stării de alertă. Politicienii au luat măsuri prostești, dar nu recunosc că au greșit că și-ar distruge cariera politică. Omul are miliarde de viruși și bacterii. Sîntem pentru ei ca o planetă pe care o populează. Distanțarea socială e, psihologic, un lucru rău. Să fie apropiere între oameni, dragoste, solidaritate (video)
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– Cristian Tudor Popescu lansează ideea expulzării din țară a celor care nu vor să fie vaccinați. Motiv pentru facebook să mă blocheze pe mine pentru o lună
– România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
– Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.