Guvernul liberal extinde șpaga covid pentru medici

De la bun început guvernul liberal a căutat să cîștige susținere în problema gestionării crizei (artificiale) covid prin folosirea banului public ca o șpagă pentru anumite tagme sociale considerate necesare pentru convingerea publicului. E o situație discutată în articole anterioare:
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid

Această politică e continuată printr-o ordonanță recentă. „Guvernul a aprobat vineri ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri în domeniul medical, potrivit căreia Comitetul director din cadrul direcţiilor de sănătate publică va beneficia de un spor pentru condiţii epidemiologice deosebite de 40% la salariul de bază, iar inspectorii sanitari care desfăşoară activităţi în domeniul controlului în sănătatea publică – 30% la salariul de bază”, anunță Sănătatea TV (linc).

Iresponsabilitatea bugetară a guvernului liberal atinge astfel un nou nivel. În condițiile crizei economice tot de guvern provocată, prin măsurile de combatere ale așa zisei pandemii (cît de ineficiente sînt aceste măsuri se vede din faptul că la număr de morți covid România este peste media planetei – vezi worldometers), cînd deficitul bugetar a atins cifre nemaiîntîlnite, guvernul nu doar că nu are preocupări de a reduce cheltuielile statului, dar le mărește. Mărirea substanțială a lefurilor plătite inspectorilor sanitari se face strict din nevoia guvernului de a-i face pe aceștia susținători ai propagandei covid. Avînd pregătire medicală, aceștia înțeleg cît de absurdă e politica sanitară a guvernului și trebuie plătiți – și încă gras – ca să tacă.

Avînd 30-40% spor salarial pentru „condiții epidemiologice deosebite”, acești inspectori sanitari vor fi direct interesați ca aceste „condiții epidemiologice deosebite” să dureze cît mai mult. Vor mări numărul de testări ca să găsească infectați (numai din marja de eroare a testelor se vor găsi destui infectați dacă se mărește destul numărul de testări) și în general vor face eforturi pentru a pretinde că în continuare avem o problemă gravă cu covidul. Poate vor și minți pe alocuri, dar n-au nevoie să mintă prea mult, pentru că virusul covidului există, cum există și alte sute de virusuri și bacterii potențial dăunătoare, și e pur și simplu imposibil de eliminat. Măsurile prin care guvernul pretinde că stăvilește virusul – limitarea contactelor între oameni, purtatul măștilor (se sugerează și purtarea ochelarilor – linc, fiindcă infectarea se poate face și prin ochi) sînt complet fără rost – „ca și cînd ai încerca să aduni apă cu sita” (linc).

O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală (linc), scriam într-un articol mai vechi. La lista stimulentelor financiare care trebuie eliminate ca să rezolvăm problema covidului, pe care le aminteam acolo, trebuie neapărat adăugat și acest spor salarial „pentru condiții epidemiologice deosebite”.

Mai citește alte articole pe tema covid la pagina covid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.