8 noiembrie de la ora 16: Adunări publice la Timișoara și București pentru discutarea situației covid

Pe facebook sînt anunțate pentru mîine 8 noiembrie, începînd de la ora 16, adunări publice la Timișoara și București pentru discutarea situației covid din România. Se știe că din martie începînd covidul este principala preocupare a guvernanților noștri, cît și a domnului președinte. Economia merge prost, datoria publică a crescut în ritmuri amețitoare (Radu Soviani scrie: „În 11 luni, guvernul României a făcut datorie publică mai mare decît în primii 19 ani după revoluție” – linc), dar ni se explică că motivul este situația excepțională creată de covid. Ținînd seama că anume covidul este declarat problema principală a României, o discuție cetățenească cu privire la rezultatele și eficiența politicilor guvernamentale pe acest subiect e legitimă.

La Timișoara, adunarea este anunțată pentru Piața Operei, între orele 16 și 18,30. Pe facebook s-au anunțat pînă în momentul cînd scriu aceste rînduri 144 de participanți și 475 interesați. De menționat că facebook a oprit popularizarea evenimentului prin reclamă plătită, după cum a relatat cineva care a dorit să plătească facebookului 10 euro pentru a populariza adunarea. Organizatorii au ales titlul „Manifest pentru Libertate” (linc) și următorul text explicativ:

Iubirea ne unește! ❤
Frica ne slăbește.
Distanțarea, carantinarea, izolarea ne slăbește, ne îmbolnăvește, ne ucide încet dar sigur, ca individ, ca popor și umanitate!
Ne adunăm pentru a spune cu fermitate DA iubirii, unității și puterii ce vine din unitatea în iubire.
Spunem răspicat forțelor care subjugă lumea prin frică și bani că există o cale infinit mai bună pentru omenire: iubirea!
Credem că iubirea vindecă și perpetuează sănătatea în timp ce frica și promovarea ei ucide, lucru pus eronat pe seama unui virus!
Credem că lumina va fi învinge și vom fi acolo pentru a scoate lumina de sub obroc, așa cum spunea Isus cu 2000 de ani în urmă!
Dragi români, sus inimile! ❤
Vor fi alături de noi medici, artiști, profesori, studenți, reprezentanți ai mediului de afaceri zonal, producători locali, uniți sub steagul țării și al iubirii de Dumnezeu, de semeni și de neam!
Cu Dumnezeu și împreună, suntem o putere infinită!
Nimic nu ne poate despărți, nimic nu ne poate carantina!
Te așteptăm cu drag, sub tricolorul iubirii, al bucuriei și al păcii! 🤗
Sus INIMILE!

La București, o adunarea asemănătoare e anunțată pentru Piața Victoriei, tot de la ora 16, cu titlul „Nu sîntem cobaii nimănui” (linc). S-au anunțat pe facebook, pînă în momentul cînd scriu aceste rînduri, 14900 participanți și 59000 de interesați. Textul care cheamă lumea la adunare este următorul:
NU MAI AȘTEPTĂM ARMATA! NE VEDEM ÎN PIAȚĂ!
Ne-au închis afacerile, ne-au închis educația, ne-au închis locurile de muncă, ne-au închis în case pentru a aștepta V4¢¢1π¥L salvator.
NU SUNTEM COBAII NIMĂNUI!
Sunt așteptați românii din toate domeniile de activitate: Industrie, Agricultură, Economie.
Vrem să muncim, să ne putem hrănii familiile, să ne putem duce traiul zilnic.
AJUNGE CU MASCARADA POLITICĂ!
”Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge în România”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul – n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Mediafax.
El a arătat că armata va ajuta instituțiile militare în schema de vaccinare a populației.
„Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie”.
Președintele Klaus Iohannis anunța, marți, că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. Întreaga populație se va putea imuniza în primăvară, a spus Iohannis.
Klaus Iohannis: Vaccinarea întregii populații, cel mai devreme în primăvară
„Ne punem toți mari speranțe în dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient. România e parte a acordurilor Comisiei Europene pentru furnizarea vaccinului, cu o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin”, spunea președintele Iohannis, la conferința de presă de marți.
Șeful statului arăta că primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc, iar vaccinarea întregii populații va începe cel mai probabil în primăvară.” Digi 24
Mai citește:
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.