Încă o amendă, primită de mine prin poștă

După amenda primită la mitingul din 15 noiembrie, despre care am relatat (linc), mi-a mai sosit prin poștă o altă amendă, legată de participarea mea la mitingul din 8 noiembrie. Tot 500 de lei, dar temeiul juridic e diferit: nu mai e vorba de faptul că n-aș fi purtat mască, ci că am participat la o întrunire neautorizată. Se minte în procesul verbal că jandarmii mi-au spus să părăsesc zona. Ei m-au legitimat, dar nu mi-au zis să plec și nici că mă amendează. A fost o surpriză pentru mine să ridic amenda de la poștă.

Am relatat în 11 noiembrie despre mitingul din 8 noiembrie, și am prezentat și cuvîntarea mea ținută acolo. Există două tipuri de oameni: care rezolvă problemele și care găsesc scuze și dau vina pe alții, spuneam la acel miting (linc), referindu-mă la incapacitatea guvernului de a rezolva problema covid, dar și la talentul propagandiștilor de a arunca vina pe alții. În particular, cei care contestă politica din sănătate a ocîrmuirii sînt învinuiți propagandistic de rezultatele dezastruoase care se văd. Recent, tragedia din Piatra Neamț unde niște pacienți au ars de vii în spital, fiind încuiați cu cheia în salonul de terapie intensivă (linc), este o nouă dovadă a degradării sistemului de sănătate românesc, în ciuda faptului că au crescut considerabil sumele de bani pompate acolo. Cine e de vină pentru aceasta? Bineînțeles, cei care au criticat politica guvernului în domeniul sănătății. Ideea încuierii bolnavilor în saloane a apărut abia de cînd cu această pandemie, ca să nu mai fugă infectații de covid din spitale. Oare unii dintre cei care au ars de vii la Piatra Neamț nu s-ar fi putut salva dacă n-ar fi fost încuiați în salon?

Cu cîțiva ani în urmă, un primministru a demisionat după un incendiu izbucnit într-un club privat (Colectiv). Răspunderea guvernului pentru ce se întîmplă într-un local particular e mult mai mică decît pentru ce se întîmplă într-un spital proprietate a statului. Totuși, acum nu vedem nici o demisie. Singura metodă de îmbunătățire a situației din medicina românească pe care o aplică guvernul pare să fie amendarea celor care critică măsurile din domeniul medical ale guvernului.

Legat de motivul amenzii – participarea la o adunare publică neautorizată, trebuie amintit că la primăria Timișoara s-a depus cerere de autorizare. Se depusese cerere și pentru 1 noiembrie și se crease eveniment pe facebook (linc). M-am dus și atunci în centru, ca să aflu de la organizatori că evenimentul nu se mai ține fiindcă primăria n-a dat aprobare. Anume, s-a depus cererea pentru aprobare miercuri, ceea ce era în răstimp legal pentru o manifestație programată duminică, dar comisia de la primărie care aprobă adunări publice a avut ședința miercuri dimineața înainte de depunerea cererii, și nu urma să aibe ședință decît miercurea următoare. Ăsta e motivul pentru care în 1 noiembrie s-a anunțat că se amînă evenimentul pentru data de 8. Părerea mea: Dreptul de întrunire al cetățenilor n-ar trebui limitat de faptul că domnii din comisia de resort a primăriei sînt leneși și fac ședințe doar o dată pe săptămînă. Ar fi treaba lor să se întrunească ori de cîte ori există cereri de competența lor. Dar apoi nici pentru 8 nu s-a aprobat, am înțeles de la organizatori că s-a primit refuz în scris de la primarul Fritz. Nu am izbutit să văd acest refuz. Precizez că jandarmii nu mi-au spus niciodată că mitingul era neautorizat, asta am auzit-o doar de la organizatorii mitingului.

Manifestul „A căzut tirania!” care cuprinde Proclamația făcută de Lorin Fortuna de la balconul Operei din Timișoara, în 21 decembrie 1989

Așadar, acum am 2 amenzi: una pentru 8 noiembrie și una pentru 15 noiembrie. 500 + 500 = total 1000 lei. Dreptul de a manifesta liber, ideal al revoluției din 1989 (punctul II.8. din Proclamația Frontului Democratic Român emisă în decembrie 1989) este uitat. În ciuda Constituției României, care consacră idealurile revoluției ca temei al organizării juridice a statului român.

Mai pun o dată filmarea cu cuvîntarea mea din 8 noiembrie, pentru ca cititorii să poată aprecia dacă am meritat amenda.

Mai citește:
Am fost amendat la mitingul împotriva restricțiilor covid de la Timișoara
– Nou miting programat la Timișoara: duminică 15 noiembrie ora 16. Filmări de la mitingul din 8 noiembrie (4 video)
Timișoara, 8 noiembrie 2020. Protest împotriva isteriei covid. Marius Mioc: „Există două tipuri de oameni: care rezolvă problemele și care găsesc scuze și dau vina pe alții… Economia nimic, dar la covid, care e problema lor, ce rezultate au după 8 luni?… Ei spun că e dezastru” (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19
Dreptul de a manifesta liber, cucerit în 1989, încălcat în 2011 (video)
Ministerul de Interne vrea limitarea libertăţii de manifestare, cucerită cu sînge în decembrie 1989
Dreptul de a manifesta liber – uitat la Timişoara

8 gânduri despre „Încă o amendă, primită de mine prin poștă

 1. încălcarea Constituției a devenit o normă pentru statul român. acum există terenul ideal pentru înfăptuirea tuturor abuzurilor imaginabile. aveți dreptul să contestați amenzile.

 2. Domnule Mioc, nu va inteleg. Un om de valoarea Dvs., avand acest site de mare interes si mare valoare, participant activ la Revolutie, cum nu intelegeti ca implicarea Dvs. in chestiunile privitoare la aceasta pandemie va dauneaza mult ca prestigiu? Va place atat de mult sa fiti Ghita Contra? Chiar nu va puteti abtine?

  1. Posibilitatea de a critica o are doar președintele, doar premierul, doar ministrul de interne sau cel al sănătății? O persoană cu prestigiul domnului Mioc, bazată pe luări de poziție autorizate, medicale, istorice, factuale, are doar posibilitatea de a tăcea și a-și rumega prestigiul?

  2. Păi tocmai fiindcă am participat la revoluție țin la idealurile acesteia, printre care și „dreptul de a manifesta liber” și libertatea de exprimare. Libertatea de exprimare trebuie să includă și dreptul de a exprima păreri contrare guvernului, nepopulare sau care deranjează. A fi alături de guvern și a spune lucruri care nu deranjează pe nimeni e voie și în dictaturi.

 3. Ca să mă refer la comentariul de la poziția 2, o persoană cu experiența unei revoluții anticomuniste, cu 20 de ani trăiți în comunism, și cu experiența ultimilor 30 de ani nu poate recunoaște începuturile unei dictaturi? Trăim, după cât pot înțelege, între alte locuri, și de pe blogul dumneavoastră, începutul revoluției comuniste, mondiale, din noiembrie și mai respirăm, încă, ultimele doze de oxigen ale unei libertăți de care doar ne vom mai aminti cei care îi vom mai supraviețui, cu harul lui Dumnezeu! Sunteți, deocamdată, între victimele amendate! Să vedeți, peste un timp nu cred că prea lung, că astfel de luări de poziție vor fi pedepsite cu închisoarea! Să dea Dumnezeu să nu fie așa!

 4. ha,ha,ha,asta e tare:
  dupa aparente JANDARMUL A FOST PROMOVAT,semnaturile seamna,e acelasi scris!!!!
  sg. maj.> pl. adj.
  in ritmul asta,cu respect,VA INCUSCRITI!

  1. Observ că în jumătate de oră ați pus 4 comentarii cu nume diferite (alexandraatrahova.net, lonelycutieattiktak, maxtor și amuitatnicku), dar de pe același IP. Alegeți-vă doar un singur nume cu care să comentați pe acest blog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.