Medicul ieșean Răzvan Constantinescu – intervenție la mitingul pentru libertate, Timișoara 20 decembrie 2020 (video)

La mitingul pentru libertate din 20 decembrie 2020, închinat aniversării a 31 de ani de la momentul cînd Timișoara s-a declarat oraș liber (după părerea mea, argumentată în articolul Timişoara – oraş liber în 20 decembrie 1989. Mit sau realitate? – linc, declararea ca oraș liber făcută de la balconul Operei nu a însemnat obținerea efectivă a libertății), a luat cuvîntul, prin skype, și doctorul ieșean Răzvan Constantinescu. Intervenția sa a fost filmată și o pun aici. Au fost 2 părți ale filmării, între ele e un mic fragment care lipsește. Deasemenea lipsește un fragment de la începutul intervenției.

Transcriere înregistrare:
00:00 Răzvan Constantinescu: …ori acestea nu au fost absolut deloc testate, urmărite, și așa mai departe.
00:07 Aida Gelati: Apropo de vaccin, mă scuzați. Ce înseamnă vaccin proteic și ce înseamnă vaccin genic? Care sînt avantajele și dezavantajele fiecăruia și de ce credeți că țara noastră a făcut alegerea pe care a făcut-o alegînd vaccinul genic, din cîte am înțeles?
00:32 Răzvan Constantinescu: Doamnă, astea sînt discuții pseudoștiințifice față de care, la fel ca în orice din ce auzim în jurul nostru, nu putem avea nici o încredere. În clipa în care un vaccin este făcut în 9 luni de zile, este clar că indiferent de tipul, de tehnologia folosită, și așa mai departe, ceva nu este în regulă. Adică, folosesc un vaccin cu eficiență raportată, cică, ar spune ei, își laudă marfa, normal, 95%, în condițiile în care mortalitatea este de 1 la mie. Este un total nonsens și medical, și matematic. Eu nu sînt specialist virusolog. Nu știu exact care este diferența între diversele tehnologii de producere. Dar ceea ce știu sigur este că folosirea ARN-mesager nu mai prea este compatibilă cu noțiunea de vaccin, ci mai degrabă face parte din categoria terapiilor genice. Acestea sînt de 10-20 de ani mai dezvoltate, încă nu se cunosc exact toate implicațiile, și dacă ar fi să mă întrebați pe mine, aș refuza total să fiu folosit drept cobai pentru o afecțiune la care în mod cert n-aș avea absolut nici o problemă. Discuția manipulatoare este în următorul sens: nu se spune, nu se face vorbire de un vaccin anume, ci mereu în discuții există doar alb și negru: ești pro-vaccin sau contra vaccin? Or vaccinurile, după cum ați spus și dumneavoastră, sînt de foarte multe tipuri. Unele dintre ele au salvat, cum bine spun epidemiologii, milioane de vieți. Alea sînt un lucru, pentru afecțiuni ucigătoare, iar joaca de-a vaccinul genic pentru o afecțiune cu mortalitate jumătate din gripă este o aberație.
02:55 Aida Gelati: Autoritățile totuși ne asigură, în frunte cu medicul militar (Răzvan Constantinescu rîde) Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de organizare a activităților privind vaccinarea anticovid, ne asigură că efectele adverse ale vaccinului sînt insignifiante.
03:14 Răzvan Constantinescu: Nu contează ce ne asigură Valeriu Gheorghiță, atît timp cît el este militar, deci este la ordin. Eu dacă aș fi la ordin acuma și mi s-ar spune „nu intrați în direct la Timișoara cu Aida”, n-aș putea intra. Ăla-i ordinul. Pentru că eu, îmi cer iertare, n-am răspuns la ultima parte: cum a ales România un anumit tip de vaccin? Îmi cer scuze. Păi tot așa a ales: la ordin. Noi, din februarie și pînă acuma, nu am făcut absolut nimic alături de comenzile pe care le-am primit de la Organizația Mondială a Sănătății, care este o organizație privată, condusă de un, ca să nu folosesc cuvinte dure, de un nemedic, și sponsorizată exact de structurile care urmăresc profitul în domeniul inclusiv al vaccinurilor. Ceea ce în România a fost special nu au fost abateri de la ordinele primite de la OMS, ci au fost excese stupide de zel. Adică, niște neaveniți aflați vremelnic în niște posturi de conducere, pentru a fi remarcați că au crescut producția de victime la hectar, au exagerat inclusiv măsurile restrictive, ajungînd astfel ca România să fie singura țară în care asimptomaticii au fost internați. Dar asta nu înseamnă că s-au abătut de la directivele și ordinele primite tot așa, în raport militar, ci doar că au exagerat, doar că le-au exagerat. Atîta tot. Revenind la Valeriu Gheorghiță, vă rog.
05:06 Aida Gelati: Da. Din punctul dumneavoastră de vedere cît de sigur este că gena vaccinului nu ar pătrunde în ADN-ul uman? Și, nu știu, dacă totuși ar pătrunde, care ar fi repercursiunile și în cît timp ar apărea aceste repercursiuni? Nu știu, cîteva luni, un an-doi, zece ani?
05:32 Răzvan Constantinescu: Repet, nu sînt genetician, nu sînt virolog. Dar ceea ce știu sigur este că nu doresc ca eu sau pacienții mei să participe la un experiment cu rezultate necunoscute. Nu putem ști implicațiile acestui tip de terapie genică. Putem doar înghiți pe nemestecate ceea ce ni se spune de către fabricant și de către așa numiții oameni de știință care primesc bani pentru declarațiile lor, pentru mistificarea studiilor și așa mai departe. Iar aceste informații dubioase le primim pe cea mai vicioasă cale posibilă, și anume prin calea mediei mainstream. De asta le spun mereu prietenilor mei, pacienților mei: Nu luați în seamă absolut nimic din ceea ce vedeți la televizor. Absolut tot, tot, tot, tot, este o minciună. Nu putem avea încredere, nu putem pe bază pe absolut nimic. Și atunci, revin la întrebarea: de ce să fac eu un experiment cu propriul corp, cînd nu am nici o problemă?
07:01 Aida Gelati: Aici o întrebare interesantă din partea, nu văd bine numele, Benone Burza, de ce nu moare nimeni acasă de covid? Doar la spital?
07:15 Răzvan Constantinescu: Păi și asta-i o întrebare foarte bună și la care nimeni n-a putut răspunde, din seria întrebărilor: De ce nu mai avem nici un caz de gripă? De ce nu mai avem infecțiile nozocomiale pentru care urlau tolontanii [referire la ziaristul Cătălin Tolontan] pe străzi că ucid oamenii și spitalele din România sînt bombe cu efect întîrziat? Sigur, e o întrebare foarte bună. Și la fel, aceași întrebare și-o pun și medicii din Statele Unite, de exemplu. Repet: Să nu credeți că la noi sînt ceva special. Această golănie, această mascaradă, are aceleași fațete hidoase peste tot în lume. Întrebări de absolut bun simț, logice, la care nimeni nu răspunde. Cum este întrebarea asta a dumneavoastră. Mai ales în contextul în care prezența unui test pozitiv, dar nu numai asta, doar suspiciunea – să spunem că pacientul a fost contact – face ca o moarte de altă cauză să fie transferată în tabelașul cu morțile de așa-zis covid, astfel încît starea de teamă, groaza răspîndită în populație, să capete proporții atît de mari încît populația să accepte orice. Să accepte să i se ia dreptul de comunicare directă între membrii comunității, să accepte să i se ia sărbătorile religioase, să i se ia posibilitatea de a se ruga în lăcașurile de cult, să ia posibilitatea copiilor de a învăța la școală și a se dezvolta psihic normal. Tocmai am citit un articol despre efectele devastatoare pentru un copil care are anumite componente cognitive ale scoarței cerebrale nedezvoltate, efecte devastatoare asupra dezvoltării lui cognitive în condițiile în care vede în jur doar oameni cu fețele acoperite. Și nu vede reacția facială, nu vede, mă rog, anumite elemente de limbaj, de comunicare non-verbală. Orice… Natura asta are lucrurile foarte bine așezate. Orice influențe ale unor psihopați, care vor nu știu ce resetare, nu știu ce lume nouă, orice rotiță modificată puțin din structura naturii și a societății noastre și a globului, poate avea efecte devastatoare, greu de anticipat. De aceea trebuie să ținem cu dinții de tot ce încă mai avem și să spunem ori de cîte ori putem lucrurilor pe nume. Pentru că eu vreau să vă asigur că în această țară există foarte mulți, nu mulți, preponderent, marea majoritate, oameni extrem de cumsecade și oameni normali la cap. Faptul că vremelnic sîntem conduși de niște psihopați care sînt interesați doar de propășirea personală și nu au nici o reținere în a răspîndi răul asupra concetățenilor, chiar dacă ei sînt de altă etnie, să spunem, nu înseamnă că această națiune nu mai există. Există și așteaptă doar condițiile prielnice de a se manifesta deplin. Pentru că eu cred că acea mare resetare propăvăduită de cîțiva psihopați de la Forumul Economic Mondial va veni, doar că nu va veni în sensul dorit de ei, ci va veni în sensul curățeniei generale pe acest glob, astfel încît niciodată o boală psihică să nu mai constituie mijlocul de represiune asupra populației planetei.
11:47 Aida Gelati: Vă mulțumesc. Am o întrebare din partea cîtorva studenți la medicină. De un an de zile deja, toate cursurile lor se desfășoară exclusiv onlain. Credeți că s-ar fi putut totuși organiza stagiile lor în spital, să învețe să facă manevrele lor practice? Nu se puteau, sau nu se pot găsi soluții adaptabile situației actuale? Cu măsuri de prevenție stricte, evident. Cu tot ce trebuie, la fel cum lucrează și medicii, de altfel, avînd în vedere că ei sînt medicii de mîine pe ale căror mîini vom ajunge la un moment dat.
12:29 Răzvan Constantinescu: Doamnă, asta-i întrebarea la care știu cel mai bine să răspund, pentru că exact în situația descrisă de dumneavoastră mă aflu. E predau cursul la anul 3 de semiologie medicală, asta este știința semnelor și a simptomelor. La care este absolut necesar contactul studentului cu pacientul, pentru a [lipsește o parte din înregistrare; au fost 2 fragmente filmate pe care le-am lipit, între ele lipsește o bucată] Stagiile totuși le-am făcut jumătate, uneori pe furiș, dar mai exista o problemă. Există problema că noi avem, în spitalele astea așa zis non-covid, avem cam o cincime, 20%, din numărul pacienților pe care-l aveam anul trecut pe vremea asta. În general sînt pacienți extrem, extrem de gravi, pentru că cei care sînt în curs de agravare și care ar necesita clar, pentru a opri această agravare, care ar necesita clar spitalizare, la început au fost perioade în care n-au fost primiți deloc, nu se primeau decît urgențele, iar acuma a intrat această psihoză în masă, care-i face să se teamă. Pînă cînd nu simt că mor, nu vin, refuză să vină la spital. În aceste condiții, noi aveam uneori și chiar mai mulți bolnavi decît numărul de paturi. Acuma avem cîte un pacient într-un salon întreg, foarte grav. Și asta afectează și posibilitatea noastră de a arăta anumite manevre pe care altădată puteam să le arătăm, studenților, folosindu-ne de pacienții existenți, care sînt foarte grav și numai de grupe de studenți pe capul lor săracii nu mai au chef. Deci învățămîntul medical este grav afectat. Este distrus, ce să… Nu se poate face în felul ăsta medicină. Și atunci, cu orice risc, ar fi trebuit lăsate lucrurile la timp, în normalitate. Cu reducerea numărului de studenți într-un salon, cu păstrarea distanței față de pacientul susceptibil sau vulnerabil și doar pentru manevra respectivă… Adică s-ar fi putut lua niște măsuri omenești, așa cum le-am luat de fapt în anii precedenți, cu gripa. Identic. Un student care făcea febră nu venea la stagiu. Așa ar fi trebuit și acuma. Pentru că cei care sînt asimptomatici, este cert și din ce în ce mai multe studii arată asta, că are o încărcătură virală redusă, de asta e asimptomatic, și nu este contagios. Astfel încît cine se simte rău trebuie să stea acasă, cine se simte bine trebuie să vină în societate și societatea trebuie să funcționeze normal. De altfel, o altă întrebare, cum ați pus dumneavoastră o întrebare la care nimeni n-a răspuns. Mai există una, și anume: statisticile de la Institutul Național de Statistică arată faptul că în primele 11 luni ale anului 2020, în România au fost, numărul de decese a fost mai mic decît în același interval al anului 2019. Și orice om cu scaun la cap se întreabă: cum este posibil, în an de pandemie, cu morți, răniți, cu ATI-uri sufocate, cu prăbușirea sistemului medical, cu cetățeni căzuți în cap pe stradă de la covid, cum este posibil ca numărul de decese, mai cu seamă că unii care au stat acasă și s-au agravat poate n-ar fi murit, de alte afecțiuni, cum este posibil ca numărul de decese să fie mai mic anul ăsta decît anul trecut? Același lucru se întîmplă și în Statele Unite. Eu știu doar comparația cu 2018. Deși ei au, nu știu cît, 200000 sau nu știu cît de decese declarate de covid. Sînt lucruri, doamnă, care nu au absolut nici o legătură cu medicina. Nu au absolut nici o legătură cu știința. Nu au nici o legătură cu logica. Sînt lucruri strict politice. Noi știm că în politică nu există logică. Dar iată, cum am spus și la început, cu pronunțate conotații militare.
17:27 Aida Gelati: Am o întrebare mai personală, din partea domnului Marius Mioc: Au existat presiuni asupra dumneavoastră ca urmare a atitudinii luate în problema covid? Dar asupra altor medici care nu participă la „Cîntarea Pandemiei”? Cunoașteți să se fi făcut presiuni? Și dacă da, cine a făcut presiunile și cum s-au manifestat?
17:58 Răzvan Constantinescu: Din cîte cunosc eu, presiunile sînt majore asupra întregului corp medical, asupra așa-zișilor eroi din linia întîi. Numai că ele nu se manifestă om la om. Eu, așa cum înainte de revoluție nu am avut absolut nimic de suferit din partea securității deși tatăl meu era transfug. Era profesor în Germania, la Augsburg. Nu am avut nimic de suferit, atîta doar, nu am fost lăsat să-l văd timp de 5 ani. Nici acuma, cu atît mai puțin acuma, eu nu am avut nici o presiune. Nici nu îndrăznesc, probabil au și ideea asta, eu așa sînt etichetat, drept nebun, și dacă omul e nebun ce presiuni să mai faci asupra lui că imediat le dă în vileag. Și într-adevăr, așa aș face. Prima presiune, imediat aș spune. Aș înregistra-o, imediat aș da-o pe primul post care mi-ar permite să fac asta. Deci nu am avut presiuni directe. În schimb, există acest oprobiu general. Colegi care se depărtează de tine la cîțiva metri pentru că ești văzut ca un focar de infecție și virală dar și de rebeliune antisistem. Amenințări prin interpuși. Deci eu nu am un exemplu, să spun deci a venit managerul. A, și am fost anchetat de toate comisiile posibile. Colegiul Medicilor, spital, și așa mai departe. Eu nu le-am dat nici o atenție, nu le-am răspuns la nici o solicitare, i-am ignorat total, și văd că anchetele s-au stins. Sigur că sînt foarte precaut, mă uit în stînga, în dreapta, iată, încă o componentă a psihozei, dar asupra mea nu s-au exercitat presiuni directe. Să fiu amenințat, așa cum am fost în alte situații, tot politice dar fără componentă medicală. De altfel se știe că nu ar avea nici un efect decît acela că aș face scandal și mai mare.
20:19 Aida Gelati: Mulțumesc frumos. Dacă mai sînt întrebări.
20:27 Răzvan Constantinescu: Văd că s-a adunat mai multă lume de cînd sînt eu prezent și le mulțumesc celor care au fost atenți.
20:36 Beniamin Muj: Domnu doctor, să știți că Timișoara vă iubește!
20:39 Răzvan Constantinescu: Mulțumesc foarte. Este prima oară cînd un oraș are sentimente atît de frumoase față de mine. Și noi iubim Timișoara, să știți. Pentru noi Timișoara rămîne un reper peste istorie și oricum ar evolua lucrurile, orice primar v-ați alege pe acolo venit din Tanganica sau de nu știu unde, noi respectul și dragostea…
21:07 Gheorghe Vela: Nu noi l-am ales!
21:09 Alt glas: Ne-a fost impus!
21:11 Gheorghe Vela: Domnu doctor… O întrebare din punct de vedere juridic, să zic la limita între medical și juridic. Sînt avocatul Vela Gheorghe, practic avocatura de 20 de ani, și am ieșit în Piața Operei din Timișoara pentru a 9-a oară în seara asta cînd comemorăm 31 de ani de cînd Timișoara a fost declarat primul oraș liber din România, în data de 20 decembrie 1989. Și întrebarea mea este următoarea: Considerați, din punctul de vedere al medicului, că legea pacientului din România, respectiv legea 46/2003, a fost încălcată, grosolan, fin sau sub o altă formă de către reprezentanții Ministerului Sănătății din România și inclusiv de către medicii care au tratat pacienții în această perioadă de după ce a fost declarată starea de urgență și dup aceea stare de alertă? Și tot legat de asta, ca să închid și paranteza și paragraful, credeți că, alături de legea pacientului din România, au mai fost încălcate și Convenția de la Oviedo, au mai fost încălcate și alte acte, ca să spunem așa, internaționale care prevăd drepturi și libertăți pentru pacienți, cum este declarația de la UNESCO din 2005 pentru bioetică și drepturile omului și așa mai departe. Deci dacă, din punctul dumneavoastră de vedere, al medicului, credeți că modul în care s-au raportat colegii dumneavoastră medici la pacienții care erau aduși în fața lor și sufereau de diferite afecțiuni non-covid și au fost lăsați la o parte, chiar sacrificați, chiar abandonați, chiar la limita malpraxisului sau chiar malpraxis, pentru că li s-a impus la ordin sau cum ați spus dumneavoastră, să nu fie tratați decît cu prioritate pacienții de covid. Din punctul dumneavoastră, al eticii medicale, al codului deontologic al medicului și al legislației române care reglementează drepturile și libertățile pacientului, credeți că începînd cu anul acesta a fost un derapaj major, major, al medicilor din România față de legislația care îi ținea și care îi lega să-și respecte nu numai jurămîntul lui Hipocrate dar chiar și obligațiile lor legale. Care este punctul dumneavoastră de vedere?
23:36 Răzvan Constantinescu: Eu vă pot spune ce am văzut eu cu ochii mei, ce am făcut eu și colegii mei și ce s-a întîmplat în spitalul cel mai mare din Moldova, unde lucrez. Ceea ce ați enumerat dumneavoastră nu s-a întîmplat. Toți colegii mei au văzut absolut toate urgențele și au încercat să rezolve cum s-a putut, respectînd stupidele recomandări de la ministru și de la OMS, să strecoare în așa fel încît nimeni să nu sufere. Ei, ca individualități, ca medici, ca persoane. Însă, în mod cert, disfuncționalitățile apărute în sistem au condus la decese care n-ar fi trebuit să apară sau la tratamente inadecvate din cauza faptului că pacienți cu boli digestive, cardiovasculare și așa mai departe, erau tratați onest, cît se putea de bine, dar de specialiști de boli infecțioase. Deci, din ce am văzut eu, nu s-a încălcat nici etica profesională, nu s-a încălcat nici vreo lege. Ea s-a încălcat însă, legea, și cea a drepturilor pacienților, și Convenția de la Oviedo, a fost în clipa în care s-a instituit obligativitatea internării, ba chiar și a tratamentului, și acești oameni erau tratați în iunie-iulie cu niște prostii, absolut, care n-aveau nici o legătură cu boala respectivă, erau obligați să stea internați sub amenințarea dosarului penal dacă refuză sau dacă fug din spital. Atunci da, s-au încălcat flagrant prevederile pe care le-ați menționat dumneavoastră. Și cel mai, temerea cea mai mare este că atît, și mai ales e vorba de convenția de la Oviedo care spune așa, cred că la titlul 6, că nici un act medical nu poate fi făcut fără consimțămîntul pacientului. Or, obligativitatea vaccinării, dacă se va vota o asemenea monstruozitate, va încălca clar și acest tratat internațional și alte tratate pe care România le-a semnat și față de care legile interne ale diverselor țări semnatare nu pot prevala. Nu poți să încalci acest tratat. Eu v-am răspuns cu onestitate atît cît cunosc eu. În rezumat: Da, au fost încălcate cu ocazia internărilor forțate. Nu, nu au fost încălcate de către membrii comunității medicale însă au fost încălcate de către organizatorii acesteia.
26:51 Gheorghe Vela: Domnule doctor, deși am zis că pun o singură întrebare totuși acuma, în timp ce vorbeam cu dumneavoastră mi-a mai răsărit una în minte, la care am făcut referire chiar și aici într-o altă adunare care a avut loc în Piața Operei din Timișoara. În articolul 11 din legea pacientului 46/2003 este prevăzut de către legiuitorul român așa: Orice pacient din România are dreptul la o altă opinie medicală în momentul, ca s-o ducem pînă la capăt, și-o spune asta legiuitorul, în care un medic îi spune ceva. Cum s-ar spune simplificat, are dreptul la contraopinie medicală. Dar pe de altă parte, același principiu este valabil și în cazul medicilor. Noi în domeniul justiției avem de multe ori, nu de multe ori dar cîteodată, surpriza ca în soluționarea unei cauze un complet care este format din 2 magistrați, 2 judecători sau chiar mai mulți, cînd cauza este complexă sau foarte dificilă, unul dintre ei, cînd se pronunță la sfîrșitul procesului instanța, poate să aibe o opinie separată. Și întrebarea este următoarea: considerați dumneavoastră că fie personal, fie alți colegi ai dumneavoastră, au avut restricționat sau au fost persecutați în a avea o opinie medicală distinctă față de cele oficiale care au fost implementate sau care au fost forțat, cu ghilimelele de rigoare, poruncite medicilor de către Ministerul Sănătății, de către ambii miniștri pe care i-am avut în perioada asta, și de către domnul Costache, și de către domnul Nelu Tătaru, sau ați avut libertate de exprimare din punct de vedere medical?
28:37 Răzvan Constantinescu: … întrebarea, dacă durează mult.
28:39 Gheorghe Vela: Deci, dacă ați avut libertate de exprimare, fără să fiți cenzurat, ca medic.
28:44 Răzvan Constantinescu: N-am auzit ce ați spus acuma.
28:45 Gheorghe Vela: Dacă ați avut libertatea de exprimare totală, fără să fiți exprimat în opinii și păreri medicale, fără să fiți cenzurat, ca medic, fără să fiți cenzurat de către ceilalți, de către forurile medicale.
28:59 Răzvan Constantinescu: Am avut libertate, dar interviul meu princeps din iunie, care adunase 6 milioane de vizualizări la un moment dat, a fost cenzurat de youtube [Respectivul interviu l-am pus și pe canalul meu youtube și apoi pe acest blog – Minciuna covid demascată din interior – dr. Răzvan Constantinescu – Spitalul Sf. Spiridon Iași (linc). A fost cenzurat de youtube dar l-am pus apoi pe platforma alternativă bitchute]. Colegiul Medicilor nu mi-a cenzurat nimic, conducerea spitalului doar mi-a transmis, așa, s-o las mai moale, am putut să mă exprim. Însă a fost foarte greu de penetrat la marile televiziuni, care m-au invitat doar atunci cînd voiau să mă lapideze. Acuma, revenind la drepturile pacienților, la paragraful 11. Trei motive mă fac să răspund negativ la întrebarea dumneavoastră. Și anume: nu, nu s-a întîmplat restricționarea acestui drept, directă, să spunem. Primul motiv este că, în general, pacienții nu cunosc această lege. 99% ar rămîne uimiți să audă ce m-ați întrebat dumneavoastră. Habar n-aveau că există așa ceva. Doi: Pacientul aflat în stare gravă nu mai este supus acestui paragraf, pentru că nu poți, în afara medicului care este de gardă sau care trebuie să-l salveze în clipa aia, nu poți aduce alți specialiști sau din alt oraș ca să dea o a doua opinie. Lucrurile se desfășoară în intervalul a minute. Și al treilea este că cei care într-adevăr ar fi adevărații beneficiari, cei la care sînt probleme de diagnostic, care nu se află într-o stare gravă și care, a căror viață nu este pusă în pericol, nici ei nu au fost restricționați de la acest drept, deoarece de frică, sau auzind de la televizor despre interdicțiile de a interna doar urgențe, nu s-au prezentat deloc la medic. Adică nu aveau cum să aibe o a doua opinie de vreme ce nici prima opinie nu o aveau.
31:06 Gheorghe Vela: Domnu’ doctor, o mică paranteză, ca să fiu puțin clar, ca să duc pînă la capăt. Că au fost obiecții venite din rîndul medicilor italieni, care au spus că diagnosticele sau tratamentele care au fost stabilitew la început pentru tratarea persoanelor bolnave de covid au fost greșite și că ceea ce a spus doctorul francez Raoult Diderot cu privire la aplicarea sau administrarea hidroxiclorochinei era tratamentul corect. Ați avut și dumneavoastră, asta era întrebarea, o situație asemănătoare în care ați emis o opinie medicală distinctă de alta care era oficială, cu privire la tratamentul unui pacient și nu ați fost luat în seamă sau obstrucționat în a vă exprima punctul ăsta? Asta am vrut să spun. Dacă ați avut, cu privire la tratamentul pacienților, o altă opinie?
31:52 Răzvan Constantinescu: Nu am avut. În secția unde lucrez eu nu tratăm pacienți, sau pînă mai de curînd nu tratam pacienți de covid. În privința celorlalți pacienți mereu avem păreri diferite, să spunem. Ne sfătuim unii cu alții, și iată, la noi, chiar dacă pacientul este al meu, întreb un coleg – „ce părere ai?”. Sau, mă rog, ne consultăm între noi. Sigur că de multe ori am greșit, poate. Dar nu s-a întîmplat ca părerea să nu fie luată în seamă, nici a mea, nici a vreunui coleg. Practic, activitatea noastră medicală, de asta sînt eu un pic ezitant, nu a fost afectată în aceste luni de ororile ministerului, decît în ceea ce privește numărul de pacienți internați precum și faptul că cei pe care-i avem în urmărire de ani și ani se tem să mai vină la spital. Eu vă mulțumesc foarte mult.
33:05 Gheorghe Vela: Și noi vă mulțumim.
33:07 Răzvan Constantinescu: și sper să ne mai…
33:08 Gheorghe Vela: Mai era o scurtă întrebare din partea unui participant la întîlnirea din seara asta.
33:14 Lazăr Gabi: Bună seara. Mă numesc Lazăr Gabi, am terminat facultatea de teologie ortodoxă și o să vă rețin…
33:21 Răzvan Constantinescu: Nu se aude.
33:22 Lazăr Gabi: Mă auziți?
33:23 Răzvan Constantinescu: Acuma da, dar slab.
33:25 Lazăr Gabi: Mă numesc Lazăr Gabi, am terminat facultatea de teologie ortodoxă. Mă auziți, da?
33:32 Răzvan Constantinescu: Teologie ortodoxă, da.
33:35 Lazăr Gabi: Și în condițiile în care eu am un coeficient de inteligență de 5000, la vîrsta de 18 ani, eu am acum 47 de ani, un medic psihiatru mi-a spus că am borderline, inteligență de limită.
33:52 Răzvan Constantinescu: Nu mă pricep la psihiatrie și nu sînt de acord să comentez antecedente ale… Doar dacă aveți o întrebare la situația de acuma.
34:03 Lazăr Gabi: Mă interesa chestia medicilor de a manipula oamenii. S-a închis cumva…
34:09 Răzvan Constantinescu: Păi nu medicii manipulează. Sînt cîțiva medici, cu interese financiare, și care sînt multiplicați, zi de zi aceeași, pe toate posturile mainstream.
34:22 Lazăr Gabi: Adică ei au închis cumva un cabinet medical borderline, l-au închis ca fiind propria lor minciună? Aveți idee?
34:30 Răzvan Constantinescu: Nu, n-am auzit așa ceva. N-am înțeles întrebarea.
34:33 Gheorghe Vela: Vă mulțumim.
34:34 Bărbat: O întrebare, se mai poate? Vă mulțumesc pentru că ați avut amabilitatea să răspundeți la numeroase întrebări. Vă apreciez competența. Și legat de ce v-a întrebat domnul, studentul de la teologie, vă întreb: dacă doar 10% din ce se vehiculează pe posturile mass-media, Antena, România TV, vizavi de Cercel și institutul și fiică-sa, de Tătaru, de celălalt doctor palestinian avînd cetățenie română, doar dacă 10%, vizavi de măști, de afaceri, de greșeli, de oameni arși de vii… Dacă va veni un moment în istoria României cînd va avea loc o judecată corectă, un tribunal, să zicem identic cu cel de la Nurnberg, și dacă se va dovedi că a fost o conspirație, oamenii aceștia trebuie să răspundă? Din punct de vedere deontologic, din punct de vedere moral, în fața justiției în ultimă instanță, din punctul de vedere al dumneavoastră ca om competent, ca medic. Și o ultimă întrebare: Am rămas stupefiat cînd am înțeles că, pentru bolnavii de covid, luați cu anasîna, de bunăvoie, în fine, care cum sînt totuși tratați omenește, să zic, cu medicamentația standard, li se alocă 10 lei pentru mîncare. Vă mulțumesc și aștept răspunsul vizavi de, practic cele 2 aspecte.
36:09 Răzvan Constantinescu: Da. Acel moment al judecății va veni mult mai curînd decît își închipuie unii. Și eu cred că persoanele respective vor fi pedepsite. Va veni acest moment.
36:26 Beniamin Muj: Domnu’ doctor, vă mulțumim tare mult că ați fost alături de noi. Din nou, vă reamintim, Timișoara vă iubește! Haideți să-i spunem mulțumim, Timișoara te iubim! Domnu’ doctor, vă mulțumim tare mult și vă mai așteptăm să fiți alături de noi în Piața Victoriei. Doamne ajută! O seară minunată!

Mai citește alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

7 gânduri despre „Medicul ieșean Răzvan Constantinescu – intervenție la mitingul pentru libertate, Timișoara 20 decembrie 2020 (video)

 1. In 20-12-1989 Timisoara a fost primul oras „eliberat” de libertate.
  Ne-a trasat drumul spre sclavia promovata de nemti si americani.
  Ce bine traieste tot patronatul parazit din munca sclavilor infometati.
  „medicul” Razvan Constantinescu, un debutant, alearga dupa atentie caci nu e capabil sa ajute cu ceva bolnavii. Este zero ca medic.

  • În decembrie 1989 poporul român și-a cîștigat libertatea. Acum, cu minciuna covid pe care o susțin și oameni ca dumneavostră, e pe cale să și-o piardă. Nu dați vina pe nemți și americani înainte de a vă analiza propriile fapte.
   Răzvan Constantinescu nu e debutant. Predă studenților.

   • Eu nu vad azi decit ca sintem colonie germană. Totul este al stapinilor straini cu precadere germani. Sintem „liberi” sa fim santajati sa muncim pe nimic ca sclavi pt averile patronatului vestic. Asta e libertatea ? Libertate inseamna sa
    poti alege ce doresti sa faci, dar noi de care libertate beneficiem ? Ca ne rugam sa nu fim lasati sa murim precum ciinii ? Sintem sclavi cersetori ce traim din mila patronatului.
    Guvernele fac imprumuturi continuu pt supravietuirea noastra. Pina cind ?
    Asta arata clar ca sintem ROBI (nu oameni liberi) fara speranta.

   • Constantinescu preda studentilor teorie, dar ca practician in virusologie este ZERO ! El e medic de stomac, dar … vad ca mai mult alearga sa cerseasca atentie.

 2. Cum de nu a murit doctorul și scriitorul Vasile Voiculescu/ pe când vindeca / se ocupa de bolnavii săi/ în primul război mondial ? cine s-a ocupat de bieții noștri țărani/ în timpul gripei spaniole ?
  SUNT FILOLOG. VORBESC DIN CĂRȚI. VASILE VOICULESCU A FOST CHINUIT ÎN ÎNCHISOARE DE DOUĂ ORI. AȘA AU FOST ACELE EPOCI. VORBESC DIN CĂRȚI. DORESC SĂ MI SE SPUNĂ DIN EXPERIENȚA MEDICALĂ CONCRETĂ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.