53 de arestări politice în Hong Kong. C0vidul și-a făcut datoria (video)

În luna mai 2020 explicam pe acest blog faptul că motivul isteriei covid declanșată în China, și care a molipsit apoi întreaga planetă, îl reprezintă protestele de stradă din Hong Kong și Wuhan (linc) care în 2019 au deranjat mult Partidul Comunist Chinez.

În Hong Kong protestele fuseseră declanșate de încercările guvernului central chinez de a restrînge autonomia provinciei, care este prevăzută în acordurile dintre China și Marea Britanie prin care respectivul teritoriu a revenit sub control chinez. Sute de mii de hongkongheji au ieșit în stradă pentru a protesta față de acele tendințe politice.

A venit apoi molima covid și desigur, în numele sănătății publice, au fost interzise orice demonstrații de stradă. S-a calmat situația și în Hong Kong, s-a calmat și în Wuhan, unde deasemeni fuseseră manifestații de protest în 2019 (linc), iar în China problema covid a dispărut: „Chinejii rîd în hohote de proștii care au luat în serios teatrul din Wuhan” (linc).

Și acum că de fapt în întreaga lume libertatea nu mai pare o valoare care să conteze, guvernul chinez își continuă planurile. Andreea Vlad publică în „Național” articolul Legea securității naționale își producele efectele. Val de arestări în Hong Kong (linc), din care aflăm:

Aproape 1.000 de ofițeri de poliție au efectuat raiduri în oraș, reținînd 53 de persoane acuzate de organizare sau implicare în tabăra pan-democratică neoficială la alegerile din iulie 2020 (…)

Este vorba despre cea mai amplă arestare în masă făcută în conformitate cu noua lege privind securitatea naţională, lege adoptată de Beijing în Hong Kong. (…)

„Operațiunea Departamentului de Securitate Națională al poliției a vizat astăzi doar jucătorii activi care sînt suspectați de organizarea, planificarea, comiterea sau participarea la subversiune”, a declarat secretarul pentru securitate, John Lee Ka-chiu.

Au fost arestați de asemenea foști parlamentari, precum James To, Andrew Wan și Lam Cheuk Ting, dar și militanți mai tineri, cum ar fi Gwyneth Ho, o fostă jurnalistă de 30 de ani sau Tiffany Yuen, de 27 ani, fost consilier districtual.

Spre deosebire de restul Chinei, unde există un singur partid – cel comunist, în Hong Kong, conform principiului „o țară, două sisteme” convenit cînd teritoriul a reintrat în componența Chinei, s-a păstrat un sistem politic cu mai multe partide și mai multă libertate de exprimare. Conform părerii guvernului de la Beijing, pot exista mai multe partide dar acestea să nu depășească liniile trasate de Partidul Comunist Chinez.

Concluzionez: Covidul și-a făcut datoria. Controlul Chinei asupra Hong Kongului e realizat. Ai făcut treabă bună, Xi Jinping!

Mai citește:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
– Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Wuhan, China, august 2020: Distracție la maxim! (video)
– Coronavirusul, cacealmaua Partidului Comunist Chinez. În fiecare an, vă garantez, virusologii vor descoperi viruși noi (video)
– „Chinejii rîd în hohote de proștii care au luat în serios teatrul din Wuhan”
Wuhan, China. Distracție de revelion (video)
– Noua mea carte: Covid, minciuna veacului
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.