Deputatul Silviu Vexler denunță la Parchet „umilirea victimelor holocaustului la mitingul împotrivă vaccinării forțate. Mă autodenunț: primul care a comparat vacinarea forțată cu politicile hiteriste am fost eu

Domnul Silviu Vexler, deputat din partea Federației Comunităților Evreiești, anunță într-un interviu acordat Andreei Orosz de la Radio France International (linc) că va sesiza Parchetul pentru că la mitingul împotriva vaccinării obligatorii din București, 7 martie 2021 (miting la care am participat și eu și v-am prezentat o filmare – linc) s-a purtat o pancardă cu textul „Vakcin macht frei” care reprezintă o minimalizare a Holocaustului. Respectiva pancardă ar reprezenta „o relativizare a Holocaustului” fiind „mai mult decît o umilire a celor care au murit acolo”, explică domnul deputat, criticînd lipsa de reacție a autorităților față de asemenea manifestări.

La intrarea în lagărul de la Auschwitz, unde au fost omorîți mulți evrei în timpul celui de-al doilea război mondial, era pusă lozinca „Arbeit macht frei” (munca te face liber, în germană), iar lozinca „Vakcin macht frei” (vaccinul te face liber) este în mod vădit o referire la cunoscuta lozincă de la Auschwitz.
Mult înainte de mitingul împotriva vaccinării forțate din 7 martie 2021 (nu știu de ce radio France Internațional îl numește miting antimască; tema principală a mitingului a fost proiectul legii vaccinării; dacă s-a mai discutat și despre măști la miting a fost doar tangențial) unde a existat pancarda cu lozinca care l-a supărat pe domnul Vexler, am făcut și eu comparație între vaccinarea forțată și hitlerism, și cred că am fost primul care a făcut această comparație într-o vreme în care vaccinul anticovid nu fusese lansat ci doar se bănuia că urmează să se producă. Mă autodenunț cu privire la acest aspect pentru ca domnul Vexler să facă și plîngere penală împotriva mea dacă consideră că e nevoie. În 12 iulie 2020, la protestul împotriva restricțiilor covid din centrul Timișorii, spuneam, printre altele (linc):

Din istorie știm că nu totdeauna guvernele, deși clamează totdeauna că ele sînt în favoarea poporului, de multe ori cei de la guvernare au intenții rele. Și bineînțeles, cu fățărnicie pretind că au intenții bune. De pildă, în istorie: Hitler a vrut să scape de evrei. Și se știe că a omorît milioane de oameni, i-a trimis la crematoriu. Ei, dacă era vaccinare obligatorie pe timpul lui Hitler, putea foarte elegant să nu se mai chinuie cu camere de gazare. Putea să zică: Facem o campanie de vaccinare obligatorie. Și la evrei le dăm ceva otrăvitor … ca să moară nu imediat, să nu se prindă, să moară peste o lună două. (…) În momentul cînd există o vaccinare obligatorie, un guvern răuvoitor poate să facă omor în masă, cum s-a întîmplat în istorie, într-un mod foarte elegant, sub pretextul acestei vaccinări obligatorii. Poate nu evreii, ci alte grupuri, sau pur și simplu ăsta nu-mi place că are idei politice care nu-mi plac, vedem ce postează el pe facebook și ce vorbește. Atunci cînd facem vaccinare obligatorie la toată lumea intenționat îl injectăm cu ceva ca să îl omoare. Se poate face, cu această vaccinare obligatorie, omorîrea celor care deranjează guvernul. Bineînțeles, pretinzînd că se face spre binele populației. Se zice că da, din 100000 numai unul a murit, dar a murit ăla unu care trebuia să moară. Potențialul de abuz al acestei legi este enorm. Trebuie să rămînă acest principiu banal: Omul este proprietarul propriului său corp.

Am pus și pe internet filmarea de la acel protest (există deci dovezi pentru organele de anchetă) și am inclus textul și în cartea mea „Covid, minciuna veacului” (linc) apărută anul trecut.

Lozinca „vaccinul te face liber” nu îmi aparține, dar ceea ce observ este că cei care au afișat-o la mitingul amintit nu au făcut altceva decît să atragă atenția asupra unor tendințe cît se poate de reale de limitare a libertății pentru cei care nu se vaccinează. Unul din modurile prin care oamenii sînt convinși să se vaccineze e tocmai ideea că vaccinul te face liber, chiar dacă autoritățile nu folosesc exact această expresie. În Uniunea Europeană se discută în mod serios despre un „pașaport de vaccinare”, după cum explica ministrul sănătății Vlad Voiculescu (linc). În Israel, certificatele de vaccinare sînt o realitate și cei care dispun de acest certificat sînt liberi să intre în facilitățile de agrement, cum ar fi săli de sport și hoteluri, spune o știre de pe digi24 din 15 februarie 2021 (linc). „Israelul pregătește măsuri drastice pentru cei care refuză vaccinarea (…) Ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, ar vrea ca oamenii care refuză serul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii”, ne mai anunță aceeași știre, și mai aflăm că s-a publicat acolo un studiu despre efectele vaccinării: „Publicarea rezultatelor preliminare în acest stadiu are scopul de a sublinia populaţiei nevaccinate că vaccinul este foarte eficient şi previne morbiditatea severă”. Eu credeam că publicarea rezultatelor unor studii științifice are drept scop informarea corectă a opiniei publice despre subiectul discutat, în cazul de față, eficacitatea vaccinurilor anticovid. Cînd aud că scopul publicării rezultatelor unui studiu științific nu este informarea corectă ci „a sublinia populaţiei nevaccinate că vaccinul este foarte eficient”, eu pun la îndoială corectitudinea acelui studiu. Înțeleg că guvernul israelian a plătit niște oameni de știință nu pentru a căuta adevărul ci pentru a prezenta opiniei publice ceea ce el, guvernul, dorește să fie prezentat. Ocîrmuitorii israelieni, exact ca și cei români ori din multe alte țări, nu-și pot îngădui să recunoască că au acționat greșit în criza covid fiindcă cariera lor politică ar fi primejduită. Atunci folosesc întreaga forță a statului, atît financiară cît și de constrîngere, pentru a susține narațiunea care îi avantajează.

În lumea noastră, în ciuda propagandei fățarnice împotriva discriminării, se pune la cale discriminarea celor nevaccinați anticovid, cărora li se refuză dreptul la o viață normală. Acum încă se refuză dreptul la viață normală tuturor, dar planul este ca să se ridice restricțiile pentru cei vaccinați, și ăsta este principalul motiv pentru care multă lume alege să se vaccineze. „Vaccinul te va face liber” este de fapt lozinca autorităților care promovează vaccinarea. Libertatea nu este considerată starea firească a omului, ci un privilegiu pe care omul îl primește din partea Statului dacă îndeplinește condițiile pe care acesta le impune (condiții care pot evolua în timp, și cred că tendința va fi de apariție a noi și noi condiții).

Mai citește:
– Este atacată ordinea constituțională a statului român (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

3 gânduri despre „Deputatul Silviu Vexler denunță la Parchet „umilirea victimelor holocaustului la mitingul împotrivă vaccinării forțate. Mă autodenunț: primul care a comparat vacinarea forțată cu politicile hiteriste am fost eu

  1. Vexler et comp sunt de fapt antisemiți prin interpretările forțate care jignesc memoria celor pe care pretind că îi apără și prin provocările pe care le fac poporului din al cărui Parlament fac parte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.