Texas: Scădere a infectărilor cu covid după ridicarea tuturor restricțiilor (inclusiv masca). Mai multe state americane interzic pașapoartele de vaccinare

Statul american Texas (care are guvernator republican) a anulat acum o lună TOATE restricțiile legate de covid. Nu mai există nici un fel de obligație de distanțare socială, de purtare a măștii, toate afacerile și școlile au fost redeschise. Hotărîrea guvernatorului din Texas a provocat critici din partea presei cît și a președintelui Joe Biden, care a numit această hotărîre „o mare greșeală” și „gîndire de tip neandertal” (linc) (referire la omul de Neanderthal – specie de oameni primitivi, așa cum sînt, după părerea propagandiștilor covidiști, toți cei care nu au încredere în eficiența măștilor și distanțării sociale în combaterea c0vidului). N-a lipsit nici glasul experților, care s-au declarat „împietriți și dezgustați” de hotărîrea guvernatorului texan, care e „complet nesăbuită” (vezi articol pe marketwatch din 3 martie 2021 – linc). Șeful Partidului Democrat din Texas (partidul președintelui Joe Biden, dar în Texas sînt la putere republicanii; SUA fiind stat federal măsurile se iau la nivel local), Gilberto Hinojosa, atrăgea atenția că anularea restricțiilor este „extrem de primejdioasă” și „va omorî texani”.

Contrar experților și presei, după anularea restricțiilor s-a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu c0vid (linc). Anthony Fauci, „arafatul” american, a fost întrebat la televiziunea americană MSNBC cum se explică asta. Răspunsul lui a fost că „poate fi derutant, deoarece poate exista un decalaj sau o întîrziere, deoarece deseori trebuie să aștepți săptămîni întregi” (linc). Treaba asta cu decalajul între luarea unor măsuri și efectul lor am auzit-o și cu alte prilejuri de la propagandiștii covidiști. De pildă, după ce, în martie 2021, s-a instituit carantina în Timișoara și rata de infectare continua să crească, am comentat asta pe rețele de socializare (dar și pe stradă, în 22 martie 2021, la protestul împotriva analfabetismului funcțional – linc) și răspunsul dat de propagandiștii covidiști a fost că există un decalaj pînă la apariția efectelor. E un răspuns valabil doar pentru primele zile de la luarea măsurilor. Se știe că perioada de carantinare impusă de autorități celor depistați ca infectați cu c0vid e de 14 zile – acesta e un răstimp acoperitor. Dar în general virusul se manifestă chiar și după 3-4 zile de la infectare, e relativ rar să trebuiască să se aștepte 14 zile. Prin urmare, efectul unor măsuri – fie de carantină, fie de ridicare a unor restricții, ar trebui deja să se simtă după o săptămînă, iar după 14 zile deja efectul ar trebui să fie total – adică aproape toți cei depistați ca infectați cu c0vid după 14 zile de la luarea unor măsuri s-au infectat după ce acele măsuri au fost aplicate. În cazul carantinării Timișoarei și după 14 zile rata de infectare era în creștere și a început să scadă abia după protestele populației: Manifestația de lîngă locuința primarului Timișorii Dominic Fritz își arată de îndată efectele: Rata de infectare scade în Timișoara (video). În cazul Texasului rate de infectare e în scădere și după o lună de la ridicarea tuturor restricțiilor. Nu e vorba aici de decalaj ci de dovada științifică a faptului că rata de infectare nu depinde deloc de restricții. Ca părere personală, pe care am exprimat-o și la manifestația din 22 martie 2021, încălzirea vremii are un efect la scăderea infectărilor, și în Texas, și recent, în Timișoara.

Unii vor spune poate că vaccinarea este cea care a determinat niște scăderi la numărul infectărilor. Să notăm însă că Texasul era printre statele americane cu cea mai scăzută rată de vaccinare. Dintre cele 50 de state americane + districtul Columbia (capitala Washington), Texasul era al 48-lea la procentaj de populație vaccinată antic0vid (linc). Cu toate acestea numărul de infectări și de morți de c0vid acolo este mai mic (raportat la populație) decît în state americane cu restricții dure. Atenție la manipulările propagandei covidiste, care dă număr total de vaccinați în Texas și nu procentaj de populație vaccinată – singurul indice relevant. Texasul este al 2-lea stat american ca populație, cu aproape 30 de milioane locuitori. Nu e relevant dacă are mai mulți vaccinați decît, să zicem New Jersey, care are mai puțin de o treime din populația Texasului. De menționat că guvernatorul Texasului, Greg Abbot, a emis un ordin prin care se interzice impunerea unui pașaport de vaccinare (linc). Sînt 18 state americane în care fie s-a interzis emiterea unui pașaport de vaccinare, fie a fost interzisă discriminarea pe baza statutului de vaccinat ori nevaccinat. Lista acestor state americane cuprindea în 6 aprilie: Arizona, Arkansas, California, Iowa, Florida, Louisiana, Maryland, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Ohio, Pennsylvania, South Carolina, Dakota de Sud, Wisconsin și Wyoming. Pe de altă parte, pașapoarte de vaccinare au fost deja emise în New York și Nevada și demnitari din Hawaii și Illinois deasemeni și-au arătat susținerea pentru idee. Interesant cum politicieni care vorbeau de multă vreme contra discriminării sînt acum susținători ai discriminării bazate pe vaccinarea antic0vid. Nu știu dacă e o întîmplare sau o cauzalitate, dar exact acolo unde restricțiile au fost complet eliminate, precum în Texas și Florida, rata de infectare cu c0vid a scăzut, în timp ce în New York, stat cu restricții dure și susținător al certificatelor de vaccinare, nu a existat o asemenea scădere, după cum observă Bethany Blankey într-un articol publicat de Daily Journal din 6 aprilie 2021 (linc).

Mai citește:
– Timișoara, 22 martie 2021. Protest împotriva analfabetismului funcțional. La toate infecțiile respiratorii cînd se încălzește vremea scade numărul de infecții. O să spună că datorită carantinei sau vaccinării. Dar o să fie o minciună (video)
– Protestul din București, 20 martie. Șoșoacă: Venim și eliberăm Timișoara! Mioc: Au băgat carantina cînd rata de infectare era 7 virgulă ceva. După carantină rata de infectare e 8 și ceva. Iohannis ar trebui să zică, ca și Postelnicu în 1989: „Am fost un dobitoc. Am greșit” (2 video)
– Manifestația de lîngă locuința primarului Timișorii Dominic Fritz își arată de îndată efectele: Rata de infectare scade în Timișoara (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.