Șeful de la Pfizer explică că va fi nevoie de vaccinare anuală anticovid

La mitingul conspiraționiștilor din București, din 1 februarie, spuneam, legat de campania de vaccinare:  „Nu e problema că iei un vaccin și scapi, ci… o să ai poate 10 vaccinuri în fiecare an de luat” (linc cu video).

Șeful de la Pfizer, una din firmele care produce vaccin anticovid, a prins ideea (dacă n-a avut ideea asta chiar de la început). Agerpres ne anunță (linc): „Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil „nevoie” de a treia doză în termen de un an, apoi fără îndoială o injecţie în fiecare an, a spus CEO Pfizer, Albert Bourla”.

E logic, așa se cîștigă banul, cu injecții în fiecare an. Și Stephane Bancel, șeful de la Moderna, altă firmă producătoare de vaccin anticovid, a anunțat că va fi nevoie de o a treia doză, care va fi disponibilă din toamnă, au anunțat Știrile ProTV (linc). Acest Stephane Bancel, de cînd cu covidul, a intrat în topul miliardarilor, cu o avere de 3,5 miliarde euro, după cum anunță smartradio (linc), citînd revista Forbes. E greșită părerea că covidul a adus pentru toți sărăcie. Pentru unii a adus bogăție.

Dar de ce din toamnă ar trebui o a 3-a doză? Elementar, dragă Watson. La  protestul împotriva analfabetismului funcțional din 22 martie 2021 de la Timișoara s-a explicat (linc): „La toate infecțiile respiratorii cînd se încălzește vremea scade numărul de infecții”. Acum, că vine primăvara și vara, numărul infecțiilor și morților va scădea. Propaganda va trîmbița că e datorită vaccinărilor. Dar toamna-iarna e de așteptat un nou val, ca la orice gripă (acum aproape toate cazurile de gripă se reclasifică drept covid, gripa obișnuită aproape a dispărut din statistici) și sînt de așteptat întrebările populației: ne-am vaccinat, cum de totuși ne îmbolnăvim? Și deja se pregătește explicația: e nevoie de o nouă doză de vaccin. Că doar n-o să recunoască nici producătorii, nici politicienii care s-au implicat în campania de vaccinare, că vaccinurile sînt doar o schemă de jefuire a banilor contribuabililor. Pregătesc din timp pretexte prin care să explice ineficiența vaccinurilor, cum am prevăzut din prima zi cînd a început vaccinarea anticovid în România: Miting pentru libertate, Timișoara, 27 decembrie 2020. Abia a apărut vaccinul și s-a anunțat o nouă tulpină de covid. Au pretext să spună că vaccinul e ineficient fiindcă e noua tulpină de covid, nu aia veche (linc cu video).

S-a lansat și teoria că vaccinul nu previne infecția cu covid dar te ajută să faci o formă mai ușoară a bolii. De pildă ziaristul Mirel Curea, propagandist covidist la „Evenimentul Zilei”, care s-a infectat cu covid deși se vaccinase (inclusiv cu rapel), s-a arătat ferm convins că „vaccinul nu permite decît dezvoltarea unor forme ușoare de boală” (linc). Formă ușoară de boală au de fapt covîrșitoarea majoritate a celor infectați cu covid, uneori atît de ușoară că dacă nu s-ar testa oamenii nici n-ar ști că au covid. Există însă destule cazuri cînd oameni au murit chiar de covid, deși se vaccinaseră anticovid. Citesc de pildă pe „Banatul Azi” (linc) un articol despre un asemenea caz, în care la sfîrșit se adaugă: „Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică din 14 aprilie, de la începutul pandemiei, la un număr de 34 persoane (1.1% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 32 (94.1%) erau vaccinate cu Pfizer, iar 2 (5.9%) cu Astra Zeneca”. După părerea mea, la cei nevaccinați mortalitatea în caz de infectare cu covid poate fi chiar mai mică de 1,1%, deci asemenea statistici infirmă teoria că vaccinul te ferește de forma gravă a bolii.

Cînd discutăm statisticile medicale despre covid, mai ales în contextul actual, trebuie să ne păstrăm scepticismul. Mă distrează să văd eforturile propagandistice de cosmetizare a statisticilor pentru a susține eficacitatea vaccinurilor. Se zice că vaccinurile nu sînt 100% eficiente, dar totuși reduc rata de infectare. Ioana Câmpean scrie în 14 aprilie pe g4media: Doar 0.21% dintre persoanele vaccinate anti-COVID cu a doua doză au fost apoi testate pozitiv la coronavirus – raport INSP (linc). „În perioada 27 decembrie 2020 – 11 aprilie 2021, un număr de 2.983 persoane (0.21% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin. 97.3% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer Biontech și 2.7% au fost vaccinate cu Moderna”, explică doamna Câmpean. Vai, ce vaccin bun, numai 0,21% rateuri, gîndesc probabil mulți dintre cititori. Lipsește însă o informație esențială: Cîți dintre cei vaccinați anticovid au fost apoi testați dacă sînt infectați cu covid? La cei vaccinați se mai fac teste înainte de vaccinare, dar rar după. Dacă, să zicem, s-au făcut teste de covid după vaccinare la 1% dintre cei vaccinați cu amîndouă dozele, atunci 0,21% infectați înseamnă de fapt 21%. Adică mai mult decît la nevaccinați! Îmi vin în minte cuvintele lui Mark Twain: „Există minciuni, minciuni sfruntate și statistici”.

Mai citește:
– Miting pentru libertate, Timișoara, 27 decembrie 2020. Abia a apărut vaccinul și s-a anunțat o nouă tulpină de covid. Au pretext să spună că vaccinul e ineficient fiindcă e noua tulpină de covid, nu aia veche. Cazul Tiffany Dover, asistenta leșinată după vaccin, despre care se speculează că a murit (4 video)
Asistent din Constanța, mort la scurt timp după administrarea vaccinului împotriva COVID-19 (video)
Record de morți de c0vid în Marea Britanie, după începerea campaniei de vaccinare în masă antic0vid. La fel și în SUA
Organizația Mondială a Sănătății schimbă procedura după care se numără cazurile de c0vid
– Problema C0vid, explicată pentru toți (video)
București, 1 februarie 2021. „Cum au făcut acum cu virusul covid-19, peste cîțiva ani o să auziți cu virusul covid-25. Au anunțat… că au apărut noi tulpini… Nu e problema că iei un vaccin și scapi, ci… o să ai poate 10 vaccinuri în fiecare an de luat” (video)
– Asistente medicale, concediate pentru că au refuzat să participe la campania de vaccinare
– Noi variante de covid apar ca ciupercile după ploaie de cînd a început vaccinarea
– Casa Albă va colabora cu giganții rețelelor de socializare pentru a-i combate pe cei care se împotrivesc vaccinurilor
– 3 miliarde euro pentru apă sărată în loc de vaccin c0vid, pretinde „Adevărul”, citînd agenția Reuters
București, 7 martie 2021. Protest împotriva legii vaccinării forțate. Deasemeni, protest la Timișoara împotriva intrării orașului în carantină (2 video)
– Deputatul Silviu Vexler denunță la Parchet „umilirea victimelor holocaustului” la mitingul împotrivă vaccinării forțate. Mă autodenunț: primul care a comparat vacinarea forțată cu politicile hiteriste am fost eu
5 feluri în care vor să te păcălească să iei vaccinul antic0vid
– Timișoara, 22 martie 2021. Protest împotriva analfabetismului funcțional. La toate infecțiile respiratorii cînd se încălzește vremea scade numărul de infecții. O să spună că datorită carantinei sau vaccinării. Dar o să fie o minciună (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Un gând despre „Șeful de la Pfizer explică că va fi nevoie de vaccinare anuală anticovid

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.