România depășește Suedia la număr de morți c0vid la milionul de locuitori

Pe worldometers (linc), saitul pe care se actualizează zilnic situația infectaților și morților de c0vid din fiecare țară, observ o nouă realizare a regimului Iohannis în ceea ce privește gestionarea „pandemiei”: În momentul cînd scriu acest articol (18 aprilie) România a depășit Suedia la numărul de morți c0vid raportat la populație.

Worldometers este un sait făcut profesionist, unde se actualizează zilnic datele din fiecare țară, care sînt disecate după toți parametri care pot fi relevanți (număr de infectări, număr de morți, număr de teste – fiindcă un număr mic de infectări poate rezulta din faptul că într-o anumită țară s-au făcut puține teste, apoi toate aceste numere raportate și la populație). Făcînd clic pe capul de tabel se obține și ordonarea țărilor după parametrul dorit. Eu obișnuiesc să urmăresc clasamentul țărilor după numărul de morți de c0vid la milionul de locuitori. În condițiile în care infecția c0vid e în mare majoritate asimptomatică, cred că numai numărul morților are o oarecare relevanță (și asta redusă de felul neștiințific în care se raportează morții).

La începutul „pandemiei” Vestul Europei a avut un număr mult mai mare de morți decît Estul. Presa românească făcea mereu comparații cu țările din Apus, pentru a sublinia că România stă mult mai bine decît ele. Se evitau cu grijă comparațiile cu alte țări est-europene, pentru că România stătea cel mai prost dintre ele. Am comentat această situație în 16 mai 2020, cînd am ieșit la protest în centrul Timișorii: Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video). Apoi, în 20 mai 2020 am scris și un articol pe această temă, cu datele din momentul respectiv: România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale (linc). Îmi exprimam părerea că numărul mai mic de morți din țările răsăritene se datorează faptului că „în Estul Europei imunitatea naturală a populației e mult mai bună decît în Vest, fiindcă oamenii din Est n-au crescut în puf, cum au crescut cei din Vest”. Nu știu dacă teoria e corectă, între timp Cehia sau Ungaria au ajuns și ele printre campioanele la morți c0vid. Suedia era la vremea aceea mult peste România la indicativul „morți c0vid la milionul de locuitori” și bineînțeles printre mercenarii de presă români era plin de comentarii despre ce rău a făcut Suedia că n-a impus distanțare socială și opriri de activități și cum asemenea măsuri luate de regimul Iohannis au salvat vieți.

Ei bine, acel avans inițial la număr de morți pe care Suedia (și celelalte țări din Apusul Europei, contrar propagandei, Suedia nu a avut număr de morți semnificativ diferit de alte țări vestice) a dispărut. În 18 aprilie 2021 worldometers anunță: România 1371 morți c0vid la milionul de locuitori, Suedia 1359, media mondială e 389. În România se smiorcăie guvernanții că nu sînt locuri la ATI, sînt 1475 bolnavi c0vid în stare critică, în Suedia sînt 391 (la o populație de 53% față de România). Iar Suedia a testat la c0vid aproape dublu față de România (773166 teste la milionul de locuitori față de 412984 în România), deci nicidecum nu e vorba că în Suedia nu se fac teste de c0vid și de aia nu sînt raportați morți de această boală. Suedia a urmat și ea recomandările OMS despre raportările morților de c0vid și s-a desfășurat și acolo acea epidemie de testări de laborator despre care vorbea doctorul Claus Kohnlein (linc). Marile firme farmaceutice au influență și în Suedia.

Dacă este ceva de mirare în toată povestea asta este că încă mai există indivizi care cred că distanțarea socială și opririle de activități ajută cu ceva.

Mulțumim Iohannis, mulțumim Cîțu, mulțumim Vlad Voiculescu (chiar dacă ai fost dat afară din funcția de ministru, e și munca ta aici) pentru faptul că ați adus România printre fruntașele planetei!

Mai citește:
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Un gând despre „România depășește Suedia la număr de morți c0vid la milionul de locuitori

 1. sua:2019-2020: 38’000’000 de BOLNAVI DE GRIPA,
  „anual mor 20’000-70’000 de americani de gripa”-TRUMP.
  (adica 1 la 1’000,corect).
  sua:2020-2021: 1’000 de bolnavi de gripa, O SINGURA MIE(tzie!)
  deci 1 singur mort de gripa.
  CASE CLOSED.
  (se cam bate apa in piua aici).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.