Guvernul american bagă 1,5 miliarde dolari în propaganda pentru vaccinuri antic0vid

„Casa Albă este pregătită să lanseze o campanie de publicitate de 1,5 miliarde dolari pentru a-i învinge pe scepticii vaccinării”, este titlul unui articol a lui Grace Panetta (linc) apărut în 15 martie pe bussiness insider. Articolul e vechi de mai bine de o lună, dar l-am observat cu întîrziere.

Cei 1,5 miliarde de dolari sînt pentru o campanie de relații publice care să promoveze vaccinarea antic0vid și să micșoreze îngrijorările americanilor care sînt sceptici sau șovăielnici față de aceste vaccinuri, aflăm din articol. Se vor folosi televiziunea, radioul și platformele digitale și se va ținti spre grupurile care par mai șovăielnice cu privire la vaccinuri, precum tinerii, persoanele de culoare și votanții republicani, ni se explică. În această campanie se vor folosi celebrități și persoane care se bucură de încredere pe plan local, față de care unii americani pot manifesta mai multă încredere decît față de reprezentanți ai administrației Biden.

Nimic surprinzător, astea sînt tehnici clasice de propagandă politică, pe care le-am văzut și în România ori în alte țări. În 28 iulie 2020 publicam articolul Organizația Mondială a Sănătății caută persoane cu influență care să-i promoveze propaganda covid (linc) în care exact despre aceleași tactici se vorbea. Faptul că în mai multe țări se aplică aceleași tehnici nici măcar nu trebuie să fie o conspirație. Psihologia oamenilor din diferite țări are elemente comune și tehnicile de manipulare pot fi identice și sînt cunoscute de specialiștii care slujesc drept consultanți pentru politicieni, dar și pentru firme private.

E de subliniat că nu e vorba de bani pentru vaccinarea propriu-zisă (ăla e buget separat), ci numai pentru convingerea populației să se vaccineze. Adică sînt bani strict pentru propagandă.

Bani pentru reclamă și publicitate au și firmele private, iar în cazul industriei farmaceutice, în care vînzările depind de prescripțiile eliberate de medici, se practică pe scară largă atît sponsorizările sub diferite forme ale medicilor și asociațiilor lor profesionale (linc), cît și activitatea de lobby prin care sînt convinși politicienii să dea reglementări care să elimine concurența reprezentată de leacurile ieftine.

Guvernul român, pe vremea lui Ludovic Orban, a fost printre primele care a avut ideea de a mitui mijloacele de informare în masă ca să-i susțină politica în problema c0vid, încă din mai 2020, prin OUG 63/2020, lucru pe care l-am mai comentat: Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid (linc). Nu era vorba atunci de vaccinare ci de alte măsuri de luptă cu c0vidul (purtatul măștilor, distanțarea socială, dezinfectatul suprafețelor) despre care putem, după un an de zile, să vedem rezultatele. Ideea însă era aceeași: folosirea banilor publici pentru susținerea narativei guvernamentale în problema c0vid. Putem zice acum că Ludovic Orban a fost un vizionar în promovarea acestei idei, iar Joe Biden nu face decît să urmeze exemplul guvernului român. Desigur, la o scară mult mai mare, fiindcă forța financiară a guvernului american e mult mai mare decît a celui român.

Mai citește:
Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– James Todaro (doctor în medicină): 21 miliarde de motive de a discredita hidroxiclorochina ca tratament pentru covid
– Organizația Mondială a Sănătății caută persoane cu influență care să-i promoveze propaganda covid
– Fost ministru al sănătății francez despre mafia industriei farmaceutice în contextul covid: „Unii se gîndesc la mortalitate, la suferință, alții la dolari” (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Guvernul liberal extinde șpaga covid pentru medici
– Cu puțin înainte de alegeri, guvernul mai mărește o dată șpaga covid pentru medici
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

3 gânduri despre „Guvernul american bagă 1,5 miliarde dolari în propaganda pentru vaccinuri antic0vid

 1. de niro,chiar el:”pune-ti masca!”
  evident,probabil ca asa i-a spus scenaristu,omu in sine e un drojdier.
  pe de alta parte ramane replica unui personaj de-al sau (de-al nostru) si maxtor inca mai asteapta
  „ploaia care va spala jegul de pe strazi”!
  (imagineaza-ti:aia demonstrau in strada,juma aveau masti si juma nu aveau masti!
  imagineaza-ti cat de mare e toropeala in creierii unora:s-au anturat extremele!)

 2. la biserica parca trebuie sa-ti descoperi capul…..
  se vor ruga si inchina impreuna cu fariseii,cu paganii,
  asa „lumina” e buna pentru imolare sau pentru aprins tzigarea!
  (nu,merci,maxtor are bricheta!).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.