Facebook renunță să mai cenzureze mesajele despre posibilă obîrșie artificială a virusului c0vid. De ce cred că aceasta este totuși o teorie falsă

Un anunț publicat de facebook în 26 mai 2021 (linc), spune:

Ca urmare a cercetărilor care sînt în desfășurare despre obîrșia c0vid-19 și a discuțiilor cu specialiști în sănătate publică, noi nu vom mai elimina de pe aplicațiile noastre pretenția că C0VID-19 este creat de om. Vom continua să lucrăm cu specialiști în sănătate pentru a ține pasul cu evoluția pandemiei și ne vom actualiza regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe.

Noile fapte și tendințe care au determinat anunțul facebook sînt faptul că președintele american Biden a cerut o investigație mai amplă pe acest subiect (linc). Anthony Fauci, șeful Institutului de Sănătate Publică din SUA a declarat și el recent că „nu este total convins” că virusul c0vid s-a dezvoltat natural (linc) și a spus că mai multe investigații pe acest subiect sînt necesare. Aceasta vine în contradicție cu afirmații pe care tot Fauci le făcuse cu un an în urmă. Atunci, fostul președinte american Donald Trump susținea că virusul nu ar avea obîrșie naturală ci provine de la un laborator din Wuhan (la Wuhan există un mare laborator de virusologie). CNN anunța pe 5 mai 2020: „Anthony Fauci tocmai a zdrobit teoria lui Donald Trump despre obîrșia coronavirusului” (linc). Ei, teoria aia pe care o „zdrobise” în mai 2020 e declarată în mai 2021 ca fiind posibil adevărată de către același Fauci.

Pe activenews (un sait în general bine documentat în problema c0vid) recenta schimbare de atitudine a lui Fauci e prezentată drept „Anthony Fauci recunoaște că virusul C0VID nu ar avea origini naturale” (linc). E o exagerare aici, ceea ce a spus Fauci, că „nu este total convins” de obîrșia naturală a c0vidului și că sînt necesare cercetări nu e tocmai identic cu „recunoaște că virusul nu are origini naturale”.

Ceea ce de peste un an de zile a fost declarat teorie conspiraționistă mincinoasă (eventual în slujba unor interese străine) este acum oficial acceptat ca subiect de dezbateri și are șanse să devină noua teorie promovată de oficialități. Nu m-ar mira ca după scurt timp cei care contestă obîrșia artificială a c0vidului să fie acuzați că mint și că slujba agenturilor străine de către aceeași propagandiști. S-a mai întîmplat în problema c0vid ca linia propagandistică oficială să se schimbe complet – a fost cazul oportunității purtării măștilor.

Părerea mea despre cum a început povestea c0vid am expus-o în  ultima mea carte: Covid, minciuna veacului (linc), dar și pe acest blog:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Problema C0vid, explicată pentru toți (video)

Interesul Partidului Comunist Chinez, cînd a pornit isteria c0vid, a fost să dea o lecție populației din Wuhan care sfidase conducerea de partid și să-și întărească controlul asupra societății. Alții s-au lipit de problema declarată de China pentru a-și promova propriile interese, iar alții s-au speriat auzind știrile din China, și după ce au luat măsuri demente după model chinezesc nu mai pot să-și recunoască greșeala.

Nu văd nici un argument apărut recent care să mă facă să-mi schimb părerea. Mi se pare logic că promotorii isteriei c0vid nu vor recunoaște niciodată că c0vidul e un virus banal care nu merita absolut deloc isteria creată. Răspîndirea zvonurilor despre caracterul artificial al virusului, adică despre un caracter excepțional al acestuia, are menirea de a justifica măsurile excepționale care au fost luate.

Nu, nimic nu e excepțional la SARS-CoV-2, nici măcar obîrșia sa. Virusuri se descoperă în fiecare an și dacă se măresc fondurile pentru virusologie (cum s-a întîmplat în ultimul an) se vor descoperi tot mai multe virusuri. Deja la c0vid s-a descoperit tulpină britanică, braziliană, sudafricană, californiană, indiană etc. Singurul motiv pentru care ele n-au fost numite SARS-CoV-3, SARS-CoV-4, SARS-CoV-5, SARS-CoV-6 ci au fost declarate doar „variante” a lui SARS-CoV-2 e legat de marketing. SARS-CoV-2 (c0vid) s-a dovedit un „brand” de succes și cei interesați de isteria din jurul său nu au motiv să renunțe la acest nume. Cînd va apărea „uzură morală” la numele c0vid, se va lansa un alt nume.

Cenzura pe facebook este revoltătoare și e un lucru pozitiv orice micșorare a ei, dar nu fac parte dintre cei care consideră că dacă ceva a fost cenzurat de facebook e automat adevărat. Ceea ce contează cu adevărat sînt argumentele concrete, iar pentru mine „așa a zis Fauci” ori „așa a zis Trump” nu sînt argumente valabile. Fauci nu-mi stîrnește încredere iar spusele sale sînt un indiciu că așa consideră că este în interesul său să declare și nu că așa e adevărat și nici măcar că așa crede el că e adevărat.

Virusul a fost depistat prima oară în Wuhan, dar cel care a dezvoltat primul test de depistare a noului c0r0navirus e un neamț – Christian Drosten. Este sigur că în Wuhan există un mare laborator de virusologie – dar unde să se depisteze viruși noi dacă nu acolo unde există laboratoare de virusologie și virusologi care se ocupă de cercetarea virusurilor? Armata chineză are desigur și programe de cercetare pentru război biologic și posibil că și la Wuhan se făceau cercetări de acest fel. Dar c0vidul nu e bun pentru scopuri militare, pentru că omoară aproape numai bătrîni, adică tipul de populație care nu aduce mari foloase din punct de vedere militar să fie omorîți. Mai degrabă vacsinarea extinsă care se face pentru combaterea c0vidului poate fi folosită militar pentru eliminarea celor incomozi.

Nu a fost un virus care a distrus economia. Ai fost TU, supunîndu-te tiraniei

În situația actualei „pandemii” adevărul e deseori pe plan secundar și ce contează mai mult sînt interesele. Pentru multe guverne apusene China poate fi un țap ispășitor convenabil sau oricum mai convenabil decît recunoașterea propriilor greșeli. Ceea ce frînează aruncarea vinii pe China sînt în primul rînd tot interesele – fiindcă mulți au afaceri cu China. Dar să nu uităm adevărul fundamental al pandemiei: nu atît c0vidul a pricinuit pagube cît minciuna țesută în jurul său de mai multe grupuri de interese.

Mai citește:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Problema C0vid, explicată pentru toți (video)
– Noua mea carte: Covid, minciuna veacului
– „Chinejii rîd în hohote de proștii care au luat în serios teatrul din Wuhan”
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagna c0vid-19.

Un gând despre „Facebook renunță să mai cenzureze mesajele despre posibilă obîrșie artificială a virusului c0vid. De ce cred că aceasta este totuși o teorie falsă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.