Reeducarea medicilor, soluție propusă de „experți” pentru promovarea vacsinării antic0vid

Sorin Paveliu, de la autointitulata Societate Academică Română, are o propunere pentru guvern în vederea promovării vacsinării antic0vid: trimiterea la reeducare a personalului medical care refuză să se vacsineze, spune dînsul într-un interviu dat pentru Radio France Internațional – ediția în limba română (linc). „Tu, personalul medical, să nu fii un vector de transmitere către niște persoane, care chiar și vaccinate pot face forme grave sau mortale de boală”, explică domnul Paveliu, susținînd niște idei care vin de altfel de la ministra sănătății Ioana Mihăilă (USR).

Domnul Paveliu confirmă așadar cît de mincinoasă e propaganda care, în fața numărului mare de cazuri de vacsinați care s-au infectat chiar cu virusul împotriva căruia s-au vacsinat, lansase varianta „vacsinul nu te ferește de infectare dar vei fi ferit de o formă gravă a bolii”. E tipul de propagandă făcut de pildă de ziaristul Mirel Curea, care parcursese schema completă de vacsinare (Pfizer, inclusiv rapel) și totuși se infectase cu c0vid, dar trăgea concluzia că „vacsinul și-a făcut datoria” (linc), pentru că nu a avut o formă gravă a bolii. De fapt 99% dintre cei care se infectează cu c0vid, chiar nevacsinați, au forme ușoare ale bolii, majoritatea sînt asimptomatici și nici n-ar ști că s-au infectat dacă nu li s-ar face test (care test are rezultate foarte nesigure, dar asta e altă discuție – linc). Nu e de mirare că și printre vacsinații care se infectează cu c0vid majoritatea fac forme ușoare, iar acestora li se servește narativa „vai ce grav ai fi fost bolnav dacă nu te-ai fi vacsinat”. Cazurile de vacsinați care se infectează nu sînt dovada că vacsinul și-a făcut datoria ci că vacsinul e ineficient.

Dacă pentru marele public încă mai ține propaganda cu „vacsinul te ferește de forma gravă a bolii”, Sorin Paveliu nu e înșelat de aceasta. El știe foarte bine că persoanele vacsinate (antic0vid) „pot face forme grave sau mortale de boală” (c0vid). Chiar și în statisticile cosmetizate (linc) ale Institutului Național de Sănătate publică din România apar, pînă în 31 iulie 2021, 610 persoane moarte de c0vid deși se vacsinaseră împotriva c0vid (linc). Oare dacă am avea în România, în 7 luni, 610 persoane moarte de poliomelită deși s-au vacsinat împotriva poliomelitei ar spune cineva că vacsinul antipoliomelitic funcționează?

Întrebarea logică care ar trebui să se pună este: dacă vacsinat antic0vid fiind, te poți în continuare infecta (aproximativ 0,5% dintre vacsinații antic0vid s-au infectat după vacsinare cu c0vid ne spune INSP, adică e cam același procentaj ca la nevacsinați în aceeași perioadă de timp), poți transmite altora virusul (urmare a faptului că te poți infecta), poți face forme grave de boală și poți chiar muri, ce rost mai are vacsinarea? Iar dacă Sorin Paveliu știe toate astea, cum rezultă din chiar spusele dînsului, de ce susține vacsinarea?

Autoritățile, care în prima fază a isteriei c0vid au fost preocupate să umfle numărul de cazuri și de morți declarați de c0vid pentru a justifica măsurile luate, acum sînt preocupate să micșoreze numărul cazurilor de infectați cu c0vid printre cei care s-au vacsinat, pentru a nu fi pusă la îndoială eficacitatea vacsinurilor. Ăsta este și motivul pentru care, încă din ianuarie 2021 (vacsinarea antic0vid începînd în multe țări în decembrie 2020), Organizația Mondială a Sănătății a schimbat procedura după care se numără cazurile de c0vid (linc), iar începînd cu mai 2021 Centrul de Control al Bolilor din SUA a schimbat metoda de raportare a infecțiilor c0vid pentru vaccinații antic0vid (linc). Se falsifică statisticile din pix, schimbîndu-se metodologia după interesele de moment, confirmîndu-se vorbele lui Mark Twain: „există minciuni, minciuni sfruntate și statistici”.

Cum am mai spus, problema c0vid nu mai e de mult una medicală ci a devenit o problemă în principal politică, psihologică și sociologică. Autoritățile (politice și medicale) care au promovat isteria c0vid și apoi vacsinarea nu pot recunoaște că au greșit fără efecte distrugătoare pentru cariera politică sau profesională a persoanelor respective. De aceea vor promova mai departe isteria începută și vor face eforturi să convingă populația că tot ce au poruncit (vacsinarea fiind ultima măsură) e justificat. Din punct de vedere psihologic și sociologic, este important ca medicii să susțină narativa oficială, iar faptul că un mare număr de medici nu s-au vacsinat a fost identificat de psihologii și sociologii guvernamentali ca un obstacol în convingerea populației despre nevoia vacsinării. Cînd măsurile inițiale de mituire a corpului medical cu creșteri salariale nu mai au efect, se trece la constrîngere. Hărțuirea, intimidarea corpului medical s-a practicat de altfel de la începutul „pandemiei” (în starea de urgență s-au schimbat conduceri de spitale pentru a avea în funcții de conducere doar persoane care susțin isteria și au fost medici amenințați cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”).

În lumea medicală de azi nu mai există, pe problema c0vid, libertate de exprimare. S-au început acțiuni disciplinare împotriva medicilor care au criticat măsurile autorităților, cum e cazul medicului Răzvan Constantinescu din Iași, sancționat pentru niște postări pe facebook (linc). Pînă atunci existaseră medici sancționați dar nu pentru vorbe, ci pentru nerespectarea măsurilor pretinse de apărare antic0vid, cum e cazul unor medici de la spitalul universitar București (linc). Poți scăpa de sancțiuni în sistemul medical românesc dacă îți mor peste 90% dintre pacienți (cum e cazul în unele secții ATI), ba chiar primești niște suplimente salariale ca „erou din linia întîi”. Dar nu cumva să contești, cu fapta sau vorba, narațiunea oficială c0vid. Susținerea acestei narațiuni, nu sănătatea oamenilor, este preocuparea principală a sistemului de sănătate românesc de azi. Pe ici pe colo mor pacienți arși de vii prin spitale, dar cîtă vreme narațiunea c0vid e menținută astea-s amănunte neimportante.

Măsurile de forțare a vaccinării personalului medical arată că s-a ajuns la stadiul în care regimul nu mai e mulțumit cu necontestarea narațiunii ci așteaptă gesturi fățișe de la medici de susținere, vacsinarea fiind un astfel de gest. Meseria de medic este bănoasă și pentru mulți alegerea va fi grea: cariera sau asumarea unui risc pentru sănătate? Apreciez că presiunea autorităților va crește treptat. Înfierarea medicilor sceptici s-a practicat, nepromovarea în funcții pentru medicii ezitanți este o practică de la începutul „pandemiei”, s-a trecut la sancțiuni disciplinare. Cred că următorul pas va fi amenințarea cu retragerea dreptului de liberă practică (pe rețele de socializare unii năimiți ai marilor firme farmaceutice de mult sugerează asta) și apoi retragerea efectivă a dreptului la liberă practică. Nu trebuie să se facă asta în multe cazuri, cîteva sînt destule ca o pildă ca să cumințească corpul medical.

Consensul care ar exista în lumea medicală despre justețea măsurilor guvernului este unul asemănător cu consensul din lumea științifică românească de dinainte de 1989, cînd se spunea că Elena Ceaușescu este savant de renume mondial. Nimeni nu contesta asta dintre oamenii de știință români, dar nici nu îndrăznea să tăgăduiască.

Mai citește alte articole despre c0r0navirus la pagina c0vid-19.

6 gânduri despre „Reeducarea medicilor, soluție propusă de „experți” pentru promovarea vacsinării antic0vid

 1. Referitor la documetnul de pe cnscbt.ro, unde se mentioneaza despre procentul si numarul de persoane depistate pozitiv cu covid, vaccinate, si decedate ulterior. In acel document, autorii mentioneaza cu font ingrosat, ca niciunul dintre acele decese nu s-a datorat vaccinarii. Deci 600 de oameni care au murit dupa ce au fost vaccinati, in perioada decembrie 2020 – iulie 2021, au murit datorita a ce? nimeni nu stie, dar cu siguranta nu au murit de la vaccin. Cum poti sa faci o astfel de afirmatie intr-un document oficial? In schimb, daca esti depistat pozitiv cu covid, si mori fara sa iti fi facut vaccinul, atunci cu siguranta ai murit de la covid, nu incape discutie. Incredibil la ce nivel a ajuns propaganda si manipularea in sistemul medical, cu largul concurs al factorilor politici. Si oamenii accepta cu seninatate aceasta naratiune, aceasta retorica mizerabila care le distruge vietile.

 2. Marian Sorin Paveliu n. 8 sep. … Bucureşti,; Stare civilă: căsătorit (sotia Fraga-Silvia Paveliu – medic diabetolog/endocrinolog, 1 copil, student ASE).
  -si ce parere are nevasta-sa endocrinoloaga(vezi si ministra sanatatzii)
  in privintza TRATAMENTULUI MEDICAL OBLIGATORIU PREVENTIV
  CU IOD PRIN SAREA DE BUCATARIE????
  (cam banuim,a fost trecuta la Index,
  ma pish pe ea!).
  Educație: Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (1980–1986), Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică (1979–1980) și Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir (1974–1979)
  -ROBOCOP!

 3. mare satana:
  „TEHNOCRAT”, AFACERIST SI EXPERT AL LUI IULIAN MINCU – PROMOTORUL „ALIMENTATIEI RATIONALE” DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU

  In anul in care a devenit medic specialist (1994 – adica pe vremea Guvernului Vacaroiu), Sorin Paveliu ocupa vreme de trei ani, gratie expertizei sale, medic expert in Ministerul Sanatatii condus la acea vreme de Iulian Mincu – promotorul „alimentatiei rationale” in perioada comunismului.
  In acelasi an din postura de angajat la stat, Sorin Paveliu pune bazele societatii civile medicale „Dr. Paveliu”. Dupa inca un an, adica in 1995, in timp ce isi oferea expertiza la Ministerul Sanatatii, Sorin Paveliu devine director la editura medicala „Infomedica”, functie pe care o ocupa vreme de noua ani.
  In 1997, Paveliu ajunge director al Departamentului asigurari de sanatate/studii si strategii de dezvoltare/comunicare din cadrul Colegiului Medicilor din Romania, functie pe care o ocupa pana in 2004. ”
  -mincus a bagat obligativitatea iodului!
  adrian nastase a mai dat nishte acte si el….
  uite FIRUL ROSHU CALAUZITOR!

 4. apropos:
  „RoboCop este un film de acțiune științifico-fantastic american din 1987 regizat de Paul Verhoeven. Acțiunea are loc în viitor, într-un Detroit, Michigan în care criminalitatea a atins cote alarmante. ”
  criminalitatea din Detroit-aici e coincidentza…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.