Intrarea simpatizanților AUR în Primăria Timișoara (3 video)

Presa română vuiește despre faptul că un grup de simpatizanți AUR, în frunte cu deputatul George Simion, au intrat în Primăria Timișoara fără aprobare. Cristian Tudor Popescu compara întîmplarea, la Digi24 și în „Adevărul” (linc) cu asaltul cămășilor brune hitleriste din Germania anilor 1920-1930.

Primarul Fritz a scris pe pagina sa de facebook: „Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului. Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara”.

Uitîndu-mă la filmări nu înțeleg despre ce „violență” vorbește domnul Fritz. Nimeni n-a fost lovit, nici un obiect din primărie n-a fost distrus. S-au strigat niște lozinci împotriva primarului și grupul de manifestanți condus de George Simion a spus că vrea să meargă în audiență la primar, dar n-au fost primiți. Apoi grupul a părăsit de bună voie clădirea. Primăria este totuși o instituție publică, și era în timpul orelor de program. „Adevărul” anunță însă că s-a deschis dosar penal pentru „violarea sediului profesional”, art. 225 cod penal „pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Nu de mult a fost un caz care s-ar încadra în articolul ăsta: o ziaristă italiană a mers la sediul cabinetului de avocat al senatoarei Diana Șoșoacă (nu în vreo instituție publică!) și a refuzat să părăsească sediul cînd aceasta i-a cerut acest lucru. Ca urmare, senatoarea Șoșoacă a chemat poliția, iar la sfîrșit cel căruia i s-a întocmit dosar penal a fost domnul Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei (linc). Ziarista italiană care refuzase să părăsească sediul profesional al doamnei Șoșoacă a fost înfățișată ca o victimă.

Iată și filmarea prezentată de George Simion:

Trebuie spus că pe trotuarul din fața Primăriei fusese aprobat un miting împotriva primarului și a scumpirilor din ultima vreme, cît și a creșterii impozitelor. Mitingul a fost organizat de Florin Măneanu, un domn pe care l-am cunoscut la mitinguri împotriva restricțiilor covid, care are în cartea de identitate domiciliul în Turnu Severin, dar în ultima vreme locuiește în Timișoara. Dumnealui e cunoscut ca simpatizant al organizației Noua Dreaptă. La acest miting autorizat, care s-a desfășurat după episodul intrării în Primărie, am participat și eu. N-am știut ce se întîmplase în primărie pînă nu mi-a dat cineva telefon să-mi spună.

Și iată și filmarea pusă de Dominic Fritz pe pagina sa de facebook în care comentează întîmplarea:

3 gânduri despre „Intrarea simpatizanților AUR în Primăria Timișoara (3 video)

 1. „asupra instituțiilor democratice ale statului,”
  -pizdaria este „autoritate locala” nu organ al Statului,aviz amatorilor de pomeni:primariile capata roluri abuziv,de la organizatori de paranghelii la pompe funebre:iarashi, e o viziune mizerabila,BOLSHEVICA!(cam asa se intampla si la bloc cu „asociatzia de proprietari”-de parca trebuie sa te anturezi cu toti neica-nimenii).

 2. apropos de pizdar
  (maxtor chiar nu are niciun respect pentru vreunul,oricare dintre ei):
  -o vanzatoare tampita ma intreba unde e masca,
  a primit replica:
  „pe Vanghelie l-au luat pentru 60 de milioane,
  de ce nu v-au luat pe dumneavoastra?!”
  efectiv aia s-a blocat pentru 5 secunde,maxtor i-a spart memoria
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.