Anglia renunță la certificatele de vaccinare și la obligativitatea măștilor. Așteptăm efectul dominoului (video)

Primministrul britanic, Boris Johnson, a anunțat că Anglia va renunța complet la certificatele de vaccinare și la impunerea purtării măștilor. Și vaccinarea, și purtarea măștilor, rămîn opționale. Statul nu le va mai impune, dar firmele particulare pot să-și facă propria politică. Covidist înverșunat, Boris Johnson nu poate să recunoască că toate măsurile luate pînă acum au fost prostești, fiindcă ar însemna sfîrșitul carierei sale politice. De aceea încearcă să-și salveze fața, pretinzînd că măsurile sînt bune dar fiindcă lumea s-a vaccinat și cu a treia doză acum se pot ridica restricțiile. Privind însă pe worldometers (linc) la situația cazurilor covid din Marea Britanie, nu se vede însă nici un efect pozitiv al vaccinurilor.

Măsurile anunțate de Boris Johnson se aplică în Anglia. Scoția și Țara Galilor avînd autonomie pot avea politici diferite. Mă aștept însă la efectul dominoului: tendința începută de Anglia de renunțare la restricții să molipsească și alte țări (după cum în 2020 tendința de impunere de restricții a fost molipsitoare).

Tălmăcire înregistrare:Boris Johnson: În această dimineață, guvernul a concluzionat că din cauza campaniei extraordinare de injectare cu a treia doză de vaccin și a felului în care publicul a răspuns măsurilor din planul B, putem reveni la planul A [fără restricții] și să renunțăm la regulile din planul B [cu restricții]. Ca urmare, începînd de joi săptămîna viitoare, obligativitatea ceretificatului se va încheia. Organizațiile pot alege, desigur, să folosească certificatul covid al Serviciului Național de Sănătate în mod voluntar dar vom înceta obligativitatea certificării statutului covid în Anglia. De acum, guvernul nu mai cere oamenilor să lucreze de acasă. Oamenii ar trebui să aranjeze cu angajatorii reîntoarcerea la birouri. După ce am analizat cu atenție datele, Guvernul a concluzionat că, odată ce reglementările vechi expiră, nu va mai impune purtarea măștilor nicăieri (urale). Domnule președinte al camerei, de mîine nu vom mai avea nevoie de măști faciale în sălile de clasă iar ministerul învățămîntului va elimina în scurt timp ghidurile naționale privind folosirea lor în spațiile publice. În general, în țară, vom continua să sugerăm folosirea măștilor pentru față în spații închise sau private, mai ales cînd intri în contact cu oameni cu care nu te vezi în mod normal, dar vom avea încredere în judecata poporului britanic și nu vom mai incrimina pe nimeni care alege să nu poarte masca. Deasemeni, guvernul va reduce restricțiile pentru vizitele la căminele de bătrîni și onorabilul meu prieten, secretar de stat la sănătate și asistență socială, va stabili planuri în zilele următoare.

Mai citește:
Record de morți de c0vid în Marea Britanie, după începerea campaniei de vaccinare în masă antic0vid. La fel și în SUA
Cerșitul de bani de la stat de către sectorul medical. Studiu de caz – Marea Britanie
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

4 gânduri despre „Anglia renunță la certificatele de vaccinare și la obligativitatea măștilor. Așteptăm efectul dominoului (video)

  1. Pentru noi era de așteptat că măsurile se vor ridica în momentul în care virusul nu mai este extrem de mortal, dar atât de contagios încât să permită imunizarea de grup, fără blocajul sistemului medical.
    Nu știu ce sofisme vor inventa cei care susțineau că măsurile luate au ca scop îngrădirea libertății individului și sunt doar începutul unei dictaturii medicale ce va dura veșnic. Anglia și Germania au fost primele țări care au pus în practică metoda, dar nu s-a putut din cauza ratei de incidență slabe și numărul mare de cazuri ATI.
    P. S. Când spun ‘noi’ mă refer la cei cu studii în microbiologie, deși cu un pic de efort IQ și logică, calea spre înțelegere a modului în care se comportă un virus e deschisă oricui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.