Elon Musk cumpără Twitter. Dr. Mercola se întreabă dacă conturile care fuseseră interzise acolo vor fi restabilite

Miliardarul Elon Musk, susținător al libertății de exprimare, a cumpărat rețeaua de socializare Twitter, plătind pentru asta 44 miliarde de dolari. Dr. Mercola, cel numit de „New York Times” „cel mai influent răspînditor de dezinformări despre c0r0navirus” (linc), unul dintre cei care a fost interzis pe această rețea datorită părerilor sale legate de c0vid, se întreabă dacă aceasta va însemna restabilirea conturilor anterior eliminate de pe această platformă. Tălmăcesc un fragment din articolul „Elon Musk cumpără Twitter” (linc) de pe saitul domnului Mercola (articolele de pe sait dispar după 48 de ore și am observat că nici pe wayback machine – saitul de arhivare a internetului, saitul domnului Mercola e exclus – nu știu dacă e cenzura pe care și wayback machine o aplică ori însuși domnul Mercola a cerut asta).

Va restabili Musk conturile anterior interzise?

Toată lumea se întreabă cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Musk. New York Times scrie: Miliardarul, care are peste 83 de milioane de urmăritori pe Twitter și a postat acolo glume și meme, a spus în repetate rînduri că dorește să transforme platforma promovînd mai multă libertate de exprimare și oferind utilizatorilor mai mult control asupra a ceea ce o văd. Prefăcînd-o în companie privată (adică nelistată la bursă – nota mea), dl. Musk ar putea lucra ferit de privirile indiscrete ale investitorilor, autorităților de reglementare și altora”

Domnul Musk ar putea să folosească noua sa putere pentru a face dezvăluiri. El va putea investiga și dezvălui cenzura guvernamentală și a presei.

În ultimii doi ani am văzut firmele care dețin rețele de socializare lucrînd împreună pentru a cenzura anumite păreri și am văzut demnitari ai guvernelor transmițînd pe ascuns firmelor instrucțiuni despre cum să cenzureze informațiile. Nu e legal, dar au făcut-o și au scăpat nepedepsiți.

Mulți nădăjduiesc că Musk va restabili conturile care au fost anterior alungate de pe platformă, deși persoana cea mai faimoasă care a fost interzisă, fostul președinte Donald Trump, a spus că nu se va reîntoarce pe Twitter și între timp și-a lansat propria sa rețea de socializare.

Dar de interes pentru cei de aici este că din vara lui 2020 Twitter a etichetat în mod mincinos legăturole către mercola.com ca nesigure și rău-voitoare, spunînd posibililor cititori că saitul meu ar putea să le fure parole sau alte date personale – o tactică care a scăzut numărul de vizualizări cu 95%.

Aceasta a fost complet mincinos. Dimpotrivă, saitul meu a fost configurat ca să ocrotească cititorii de adunarea de informații de către Google. Scurt timp după asta, Twitter a interezis complet legăturile către saitul Mercola. Dacă includeai o legătură la unul din articolele mele, postarea ta era respinsă.

Timpul va spune dacă Musk va îngădui restabilirea tuturor conturilor care fuseseră interzise. Printre aceste conturi sînt ale multor altor doctori și oameni de știință care au încercat să răspîndească informații despre SARS-CoV-2 și vacsinurile c0vid.

Dacă Musk acționează cu integritate, preluarea Twitter ar putea să fie un adevărat moment decisiv în lupta pentru libertatea personală și libertatea de exprimare. Reporterul Dan Patterson, intervievat de CBS News în videoclipul de mai sus, nu crede că Musk este complet sincer cu privire la intențiile sale legate de Twitter.

Patterson bănuiește că discuția despre libertatea de exprimare este o diversiune și că Musk este mai interesat să cîștige influență decît să promoveze libertatea de exprimare. Washington Post pare să susțină această idee, arătînd că deși Twitter nu e cea mai influentă platformă, „politicieni, companii și activiști deseori s-au folosit pe platformă pentru a stabili agenda știrilor”.

Twitter a cenzurat știința

Un lucru mult mai primejdios decît cenzura și interzicerea oricărui individ anume este faptul că Twitter (și alte rețele de socializare) au cenzurat știința în sine.

De pildă, la sfîrșitul lui aprilie 2021 Twitter a cenzurat un studiu peer-review (verificat de specialiști alții decît autorii – nota mea) publicat în revista „Medical Hypothesis” (Ipoteze medicale) care a concluzionat că măștile sînt ineficiente în oprirea transmisiei virușilor și pot pricinui efecte psihologice și fiziologice păgubitoare.

Prashant Bhushan, un avocat de la Curtea Supremă a Indiei, respectat pentru implicarea în apărarea drepturilor omului, cu 2,1 milioane urmăritori pe Twitter, a postat pe Twitter o recomandare de a fi citit studiul. Imediat Twitter a eliminat postarea.

Cum se menționa atunci pe „The c0vid blog” (linc) „vreo 20 de angajați Twitter care-și sorbesc cafeaua de la Starbucks sînt acum autoritatea în problemele științei și legii contrar avocaților care s-au luptat cu corupția întreaga lor viață”.

Mai citește:
Dr. Vernon Coleman: Ce înseamnă cu adevărat să fii cenzurat
Doctorii Joseph Mercola, Stephanie Seneff și Judy Mikovits explică de ce a murit Ion Caramitru. Posibile alte efecte adverse ale vacsinurilor antic0vid. English complete text with Romanian partial translation
Doctor Joseph Mercola despre minciuna cu „pandemia nevacsinaților”
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19.

2 gânduri despre „Elon Musk cumpără Twitter. Dr. Mercola se întreabă dacă conturile care fuseseră interzise acolo vor fi restabilite

 1. „New York Times scrie: …. Prefăcînd-o în companie privată (adică nelistată la bursă – nota mea), dl. Musk ar putea lucra ferit de privirile indiscrete ale investitorilor, autorităților de reglementare și altora”- the NYT nu credem ca e listata…
  -ca un fel de tweet(sau cum se spune):
  https://www.cotidianul.ro/daniel-pacuraru-n-a-fost-niciun-terorist/,
  „Unul dintre ei, n-am uitat, unul dintre ei semăna cu campionul ucrainean la categoria grea… cum îl cheamă? „,
  „o să vă pun o întrebare ciudată: în afară de ruşii ăia care strigau la mitingul din 21 decembrie, aţi mai întâlnit ruşi sau persoane care vorbeau stricat româneşte, eventual în intersecţia aia de la Ştirbei Vodă cu Luterană?”

 2. off topic,
  pentru ca e amuzant:
  -Rom Harré is Distinguished Research Professor in the Department of Psychology at Georgetown University and an Emeritus Fellow of Linacre College at the University of Oxford. He has published over 30 books in the Philosophy of Science and the foundations of Social Psychology. His 1972 book, The Explanation of Social Behavior, co-authored with P.F. Secord, is considered a landmark in modern social psychology.

  buuuuun,un citat din Rom,deci:

  „In my view science is not just an epistemological but also a moral achievement … the scientific community exhibits a model or ideal of rational co-operation set within a strict moral order, the whole having no parallel in any other human activity … it enforces standards of honesty, trustworthiness and good work against which the moral quality of say Christian civilisation stands condemned.”

  pacat ca dl. Rom a dat coltzu in octombrie 2019,
  2 ani de ” covid shtiintzific ” nu i-ar fi stricat pramatiei
  (asta e parte amuzanta).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.