Mituirea medicilor pentru a susține isteria c0vid continuă: Sporuri de pînă la 85% pentru personalul medical din spitale c0vid

Guvernul a aprobat o hotărîre prin care cei care lucrează în spitale care îngrijesc pacienți c0vid, atît personalul medical cît și cel auxiliar, va primi un spor de pînă la 85% din salariul de bază pentru „condiții de muncă periculoase”, anunță Sănătatea Buzoiană (linc).

Încă de acum 2 ani (8 iunie 2020) explicam, în articolul: O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală (linc): „Unul din motivele pentru care demența covid continuă este că există grupuri care au interesul ca ea să continue. Unii au interese politice – intră aici toți politicienii care au susținut isteria covid și care, chiar dacă inițial au fost de bună credință, acum nu vor să recunoască că au greșit că ar dăuna carierei lor politice. Pe lîngă interese politice, există și interese financiare. Cînd marea majoritate a oamenilor au de pierdut în isteria covid-19, economia se prăbușește, deficitul bugetar crește și România ajunge să se împrumute la dobînzi record (linc) (…), unii cîștigă, și încă foarte bine din toată isteria covid. Aici nu este o dispută științifică ci o dispută între grupuri de interese. În istoria omenirii sînt dese situațiile cînd nu adevărul obiectiv ci interesele au fost hotărîtoare pentru felul cum e condusă societatea. „Minciuna a stat cu regele la masă” deseori în istorie. Pentru ca isteria covid să înceteze este necesară slăbirea grupurilor interesate în perpetuarea manipulării. Cum interesele sînt în mare parte legate de bani, tăierea posibilităților de cîștigare de bani pe fondul pandemiei este esențială”.

Printre măsurile amintite de mine, care trebuiesc luate în vederea opririi molimei, a fost și eliminarea suplimentelor salariale care s-au dat în sectorul medical, respectivele suplimente fiind printre primele măsuri guvernamentale cu care se pretindea că se rezolvă problema c0vid, lucru care deasemeni l-am pomenit pe acest blog de îndată ce s-au anunțat acele măsuri: Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă (linc). Experiența celor doi ani care care au trecut arată că acele suplimente salariale n-au ajutat cu nimic la oprirea molimei. Cu miliarde în plus la bugetul sănătății am avut creștere de mortalitate (nu doar de c0vid) și au ajuns pacienții să moară în spitale arși de vii (în parte inclusiv datorită faptului că protocoalele de tratament c0vidiene au inclus legarea bolnavilor de pat).

În martie 2021, la un miting de protest, am arătat că „sistemul medical nu trebuie să se obișnuiască cu ideea că prin crearea unei isterii false în jurul unei boli poate obține creștere de buget” (video – linc).

În programul de acțiune pentru rezolvarea problemei c0vid (linc) pe care l-am elaborat în ianuarie în acest an am atras din nou atenția că eliminarea sporurilor salariale care s-au dat în sectorul medical sub pretext c0vid este absolut necesară. Problema e că lucrătorii din sănătate s-au obișnuit cu sporurile mari din pandemie și acum nu vor să renunțe la ele, amenințînd cu greva. Dar și faptul că sindicatele din sănătate vor amenința cu greva a fost prevăzut de mine în programul pentru rezolvarea problemei c0vid și am oferit și soluția: Schimbarea legislației astfel încît să se acorde drept de liberă practică de îndată după absolvirea medicinei ar asigura posibilitatea angajării rapide de medici pe posturile celor care ar intra eventual în grevă. Lipsirea Colegiului Medicilor, care s-a situat pe poziții antiștiințifice în actuala pandemie, de dreptul de a sancționa medici, e altă măsură care ar ajuta la depășirea unui asemenea moment. Și în problema asistenților sanitari trebuie să fie înlesnită angajarea de persoane noi, astfel încît să se poată desface contractul de muncă al celor care arată că sînt preocupați doar de bani și nu vor să renunțe la sporurile nemeritate din pandemie. Chiar fără sporurile pandemice, lefurile din sistemul medical rămîn atractive pentru destulă lume.
Se va spune că angajarea unor persoane cu mai puțină experiență va scădea calitatea actului medical, dar calitatea actului medical în spitalele de stat din România a ajuns atît de mică, încît greu ar putea fi ceva mai rău. Nu după diplome trebuie judecați medicii ci după rezultate. Cînd la unele secții ATI mortalitatea este și peste 90%, desfacerea contractului de muncă a celor care lucrează acolo și angajarea de personal nou, chiar cu mai puțină experiență, nu poate face decît bine”.

Din păcate, guvernul actual format de partide care au susținut isteria pandemică, nu dorește rezolvarea problemei c0vid ci perpetuarea ei. Acordarea sporului de 85% pentru lucrătorii din spitale care îngrijesc pacienți c0vid este chezășia că diagnostice de c0vid vor continua să fie puse și în viitor. Medicul care ar refuza să pună asemenea diagnostic nu doar că ar putea pierde el însuși suplimentul salarial, dar ar avea de înfruntat și ostilitatea colegilor săi care deasemeni ar pierde acest supliment. În aprilie 2020, cînd isteria c0vid era la început, glumeam pe acest blog despre un posibil anunț la mica publicitate (linc): „Căutăm infectat cu c0r0navirus să vină în localitatea noastră. Sîntem 20 de doctori la spitalul orășenesc care vrem spor salarial”. Nu e glumă ci o problemă serioasă: probabil nu vor fi date anunțuri la mica publicitate, dar, cînd dai 85% supliment salarial cu condiția ca spitalul respectiv să îngrijească pacienți c0vid, asemenea pacienți, dacă nu există, vor fi născociți. Sînt niște reguli de bază, nu ale medicinei ci ale sociologiei, iar problema c0vid, mă văd silit să repet, nu e o problemă medicală ci una politică, psihologică și sociologică. Și tot din aceste reguli de bază ale sociologiei rezultă și ceea ce scriam în programul meu că trebuie să fie prima măsură de rezolvare a problemei c0vid: „schimbarea persoanelor din conducerea politică, dar și din comisiile medicale, care au fost de acord cu măsurile dezastruoase care au fost luate pînă acum”. Înlăturarea guvernului Cîțu și venirea ca primministru a domnului Ciucă a fost un pas în direcția corectă, și este de apreciat că domnul Ciucă a refuzat prelungirea stării de alertă, cît și faptul că această anulare a stării de alertă s-a făcut brusc, fără nici un fel de măsuri tranzitorii. Chiar și vacsinarea a ajuns aproape la zero (dar vacsinurile comandate de Cîțu trebuie plătite, conform contractului, chiar dacă se vor arunca la gunoi). Nu s-a întîmplat nici o nenorocire din asta, din contră, numărul infecțiilor de c0vid din România e mai mic decît în alte țări europene (linc). Anularea stării de alertă a stîrnit și nemulțumiri, după cum era de așteptat, din partea sindicatelor din sănătate: Sanitas cere autorităților rezolvarea de urgență a situației personalului din Sănătate încadrat cu contracte de muncă doar pe perioada stării de urgență și de alertă! (linc). Singura soluție care corespunde intereselor naționale la problema ridicată de sindicatul Sanitas este trecerea în șomaj a tuturor celor angajați în sistemul sanitar sub pretextul pandemiei, pentru a le da acestora posibilitatea să-și găsească mai apoi un loc de muncă unde să facă ceva cu adevărat folositor societății.

Mai citește:

Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă

O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală

Timișoara, 29 martie 2021. Soluții propuse pentru rezolvarea problemei c0vid. „Sistemul medical nu trebuie să se obișnuiască cu ideea că prin crearea unei isterii false în jurul unei boli poate obține creștere de buget” (video)

Rezolvarea problemei covid – program de acțiune, articol al meu care a cîștigat premiul special la concursul „Era Covid și Marea Resetare”

Alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina covid-19.

Un gând despre „Mituirea medicilor pentru a susține isteria c0vid continuă: Sporuri de pînă la 85% pentru personalul medical din spitale c0vid

  1. „Sanitas cere autorităților rezolvarea de urgență a situației personalului din Sănătate încadrat cu contracte de muncă doar pe perioada stării de urgență și de alertă! ”
    -pentru ca in ideea „sa moara si capra vecinului”
    din zona aia (gri) vor apare „avertizorii de integritate”…..Sanitas STIE.
    (cica statistic sint 60’000 de decese INREGISTRATE,
    cineva trebuie sa raspunda!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.