După ce, în 2012, contestația mea împotriva certificatului de revoluționar a lui Ion Iliescu a fost respinsă, acum guvernul cere anularea acestui certificat de revoluționar

În 31 decembrie 2010 (primită la CPRD în ianuarie 2011) am contestat, în răstimpul legal prevăzut de legea 341/2004, certificatul de revoluționar a lui Ion Iliescu: Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu. „Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale” (linc).

În 19 iunie 2012, Comisia parlamentară a revoluționarilor condusă de senatorul liberal Raymond Luca a respins respectiva contestație: CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu (linc). Răspunsul venea cu multă întîrziere față de răstimpul legal, dar de remarcat că a binevoit să analizeze contestația, ceea ce nu s-a întîmplat în alte cazuri.

Respingerea contestației mele s-a făcut fără a se explica pentru ce argumentele invocate de mine nu sînt valabile. Eu le consider în continuare valabile, dar n-am mai făcut efortul de a contesta și în justiție hotărîrea CPRD. Am făcut contestare în justiție într-un alt caz – cel al generalului Marin Oană, și a durat 10 ani bătălia juridică (izbutită) de anulare a certificatului acestuia: Hotărîrea instanței prin care se anulează certificatul de revoluționar al generalului Marin Oană. „Fără a nega acțiunile pîrîtului Oană Marin ulterioare datei de 21.12.1989 de sprijinire a revoluției, Curtea nu poate ignora că acțiunile inițiale ale acestuia, astfel cum au fost dovedite în cauză, sînt încadrabile în categoria celor îndreptate împotriva Revoluției” (linc). Fără prea mult folos, fiindcă Marin Oană a murit apoi înainte ca hotărîrea judecătorească să fie pusă în aplicare.

Între timp, prin legea 242/2021 s-au adus schimbări la legea 341/2004, introducîndu-se condiția ca posesorii de certificate de revoluționar să nu fi ocupat funcții de conducere în Partidul Comunist Român. E o adăugire la lege făcută, după părerea mea, cu dedicație special pentru cazul Ion Iliescu.

Ca urmare a noilor schimbări din lege, Asociația „21 Decembrie 1989” din București a făcut o sesizare iar comisia din cadrul SSRMLÎRC a hotărît în unanimitate să ceară în instanță anularea certificatului de revoluționar a lui Ion Iliescu. Procesul verbal al acestei comisii (linc) este iscălit de Irina Leulescu, Athena Piceavă și Ionuț Constantinescu. Îl prezint alăturat. Remarc o eroare materială în procesul verbal, se spune la un moment dat „sînt îndeplinite condițiile (…) pentru a deține calitatea de LRM”, or dacă hotărîrea este de a cere anularea certificatului trebuia să scrie „NU sînt îndeplinite condițiile (…) pentru a deține calitatea de LRM”. Ion Iliescu a avut calitatea de luptător în revoluție remarcat prin fapte deosebite și nu a cerut obținerea calității de luptător cu rol determinant după apariția OUG 95/2014, deci n-a beneficiat de indemnizația de 2020 lei/lună care o au „determinanții”. Probabil nu l-a deranjat asta, că beneficia oricum de drepturile acordate foștilor șefi de stat, prin altă lege, iar mărunțișul pentru revoluționari nu mai e important în această situație.

Guvernul României
Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945-1989
Nr. 18/5337/31.05.2022

Proces verbal al ședinței comisiei constituită în baza ordinului 46/2022 din data de 27.04.2022
din data de 31.05.2022

Încheiat astăzi 31.05.2022, începînd cu ora 13,00, a avut loc ședința întrunită prin conmvocator pentru punere în aplicare prevederilor art. 49 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 341/2004 aprobate prin HG 1412/2004 cu modificările și completările ulterioare, constituită prin Ordinul 46/2022, la sediul instituției, din București, Piața Presei Libere nr. 1, corp B et. 3 sect. 1 cu privire la sesizarea nr. 18/5241/30.05.2022.

Temeiul legal îl constituie art. 49 alin. (1) din HG 1412/2004 cu modificările și completările ulterioare.

Comisia ia act de faptul că este legal constituită, în componență completă și constată existența cvorumului.

Se pune în discuție adresa 18/5241/30.05.2022 formulată de către Asociația 21 Decembrie 1989 cu privire la îndeplinirea condițiilor de obținerea titlului de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător remarcat prin fapte deosebite de către domnul Ion Iliescu.

Comisia purcede la verificarea documentelor din dosarul administrativ consituit în baza legii nr. 341/2004 cu modificările și completările ulterioare – dosar nr. 1.

Comisia în unanimitate a constatat atît din CV-ul aflat pe internet și din materialele de presă că a intrat în Uniunea Tineretului Comunist în anul 1944 și în Partidul Comunist Român în anul 1953 unde a avansat în carieră devenind secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist din 1956 și membru al Comitetului Central al PCR. La 19 august 1956 a fost ales președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior a devenit șef de secție al CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC. La un moment dat a ocupat funcția de șef al departamentului de propagandă al Comitetului Central al PCR. A servit mai apoi ca ministru pentru probleme legate de tineret între 1967 și 1971, după care, timp de 6 luni a fost secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Român. Între anii 1971-1974 a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș și din anii 1974-1979 a îndeplinit funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

Avînd în vedere faptul că în perioada 1971 a deținut funcția de secretar al Comitetului Central al PCR coroborat cu funcția de conducere deținută la UTC al PCR, Comisia constată că sînt îndeplinite condițiile cerute de art. 8 alin. 2 din Legea nr. 341/2004 modificată prin Legea nr. 242/2021 pentru a deține calitatea LRM conform textului de lege: „De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sînt dovedite că în perioada 1945-1989 au deținut cel puțin o demnitate sau o funcție de conducere în cadrul organelor de conducere la nivel local, regional sau național ale Partidului Comunist Român”, motiv pentru care în unanimitate, decide demararea procedurii administrative de anulare a certificatului LRM.

Mod votare art. 8 alin. 2:
Irina leulescu – DA
Athena Piceava – DA
Ionuț Constantinescu – DA

În acest sens, în unanimitate s-a decis de către membrii comisiei art. 49 transmiterea către Serviciul Juridic a unui exemplar din prezentul Proces Verbal, în vederea demarării acțiunii de anulare a certificatului în instanța de contencios administrativ, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărîrii judecătorești de anulare transmiterea unei adrese către Serviciul pentru revoluționari în vederea retragerii titlului.

Prezentul proces verbal conține 2 file și este redactat în 2 exemplare, unul pentru Comisia art. 49 și unul pentru comunicare Asociației 21 Decembrie 1989

MEMBRII: Irina Leulescu – secretar de stat – președinte, Athena Piceavă – secretar general – membru 1, Ionuț Constantinescu – șef serviciu – membru 2

SECRETARI: Mădălina Ioniță – Inspector de spec. IA, Florentina Udeanu – Consilier juridic asistent, Ioana Camelia Vrîncianu – consilier cabinet demnitar

Certificatul de revoluționar a lui Ion Iliescu nu este încă anulat, cum greșit au anunțat unele mijloace de informare în masă, precum „România Liberă” (linc) ori ProTV (linc). Instanța este cea care trebuie să se pronunțe, dar după noua formulare a legii, dacă Iliescu nu moare înainte de isprăvirea procesului, sînt șanse mari ca certificatul să fie anulat.
Mai citeşte:
Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu. „Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale”
Raymond Luca, propus pentru şefia PNL: „1000 de contestaţii au fost înregistrate pînă la 7 ianuarie. Nu ajunge faptul că răspund la mii de astfel de petiţii, contestaţii, sute de întîmpinări în justiţie, mai vreţi să scriu adevărate romane!”
CPRD respinge contestaţia împotriva soacrei lui Mircea Geoană
Contestaţia mea cu privire la certificatul de revoluţionar al deputatului Victor Socaciu a fost respinsă
CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu

 

4 gânduri despre „După ce, în 2012, contestația mea împotriva certificatului de revoluționar a lui Ion Iliescu a fost respinsă, acum guvernul cere anularea acestui certificat de revoluționar

 1. „E o adăugire la lege făcută, după părerea mea, cu dedicație special pentru cazul Ion Iliescu.”,
  (2) De prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele care sunt dovedite că în perioada 1945-1989 au deținut cel puțin o demnitate sau o funcție de conducere în cadrul organelor de conducere LA NIVEL local, regional sau național ale Partidului Comunist Român.
  (care e nivelul celui mai mic „local” in CO-MU-NISM??????)

  -in prima forma L341/2004 avea
  Articolul 1
  (1) Revoluţia română din decembrie 1989, declanşată prin revolta populară de la Timişoara, continuată în Bucureşti şi în alte localităţi ale ţării şi transformată în revoluţie ANTITOTALITARA, sprijinită de armată, care a condus la căderea regimului comunist şi la instaurarea democraţiei, constituie un moment crucial în istoria României.

  evident ca bolshevicii LEGITIMATI, ” membrache P.C.R ”
  nu aveau nevoie de nici o singura alta recunoastere data de
  ” legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 ” prin adaugire.

  (in Germania cu milioanele au cumparat Mein Kampf, treaba lor;
  bolshevicii insa aveau si o dovada: carnetul roshu de partid!)

  in concluzie:
  adăugirea a fost facuta pentru SCUTIREA membrilor de Partid altii decat
  „în cadrul organelor de conducere LA NIVEL local…..”,
  adaugirea e mult mai rea -si facuta de ceilalti, „partidul istoric” peneleu!
  (isi spun „penelishti”?
  -cutre bolshevice!)

 2. in Romania demult trebuiau sa fie cetateni de categoria a 2a,
  intuiti motivul, poate ca
  Revolutia aia nu a reusit.
  azi insa toti sintem egali-niciunul nu mai poarta masca
  -vezi bine sintem egali-
  Revolutia ASTALALTA pare a fi reushit,
  din pacate!
  (era un show la tembeliziunea comunista:
  „cu masca si fara masca”,
  nimeni nu considera ca a fost „programare predicitva”
  desi asa merge bolshevismul: prognozare,planificare,programare.

  -dragi tovarashi:
  lasati certificatul verde,
  scoateti-va carnetele rosii!)

  (ne uitam prin „legile 300” din 2004,ce contin ele?
  Ministerul Justiției. Proiect: Legea pentru modificarea Legii nr. 369/2004 privind aplicarea Convenţiei asupra aspectelor civile ale răpirii internaţionale de copii, 5 mai 2022
  -e o tara mare si e mult de lucru;
  cine stia in 2004 de „incidentele misterioase” in legatura cu Ucraina???)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.