Israelul crează o nouă unitate guvernamentală pentru a-i acționa în judecată pe cei care critică demnitarii din sănătate

Publicam anul trecut articolul „Cele 10 stadii ale genocidului” (linc), în care făceam comparația între acțiunile de genocid cunoscute în istorie (cum e cel împotriva evreilor din perioada hitleristă) și cele de acum, împotriva nevacsinaților. Arătam că în România s-a ajuns la punctul 6 din această listă, dar că s-a sărit peste punctul 5 – „organizare”. Adică, încă nu se creaseră structuri guvernamentale speciale care să impună politicile speciale. Situația din România e asemănătoare cu a multor altor țări, de la care România a copiat măsurile de așa-zisă luptă cu c0vidul.

Israelul, care a fost fruntaș și la vacsinare, și la introducerea de măsuri de discriminare a nevacsinaților, devine fruntaș și într-o altă problemă: crearea unei structuri guvernamentale speciale care să lupte împotriva contestatarilor politicii pandemice. S-a încercat și în România așa ceva (linc), dar propunerea respectivă n-a fost adoptată. Problema e că în pllandemia asta multe lucruri care încep într-o țară sînt copiate după o vreme și în România. De aceea cred important să urmărim experiența israeliană.

Un articol a lui Yudi Sherman din 13 iunie 2022 de pe America’s Frontline News (linc) ne spune ultimele inovații juridice ale guvernului israelian: crearea unei structuri speciale în subordinea Ministerului Sănătății (că structurile obișnuite din subordinea Ministerului Justiției nu sînt eficiente) care să înceapă acțiuni juridice împotriva israelienilor care critică demnitarii din sănătate. Iată, în rezumat, ce scrie în articol:

„Ceea ce procuratura nu face iar poliția este prea leneșă să facă, o va face o echipă specială din Ministerul Sănătății: vom aduna încet lucrurile publicate și le vom studia și plănui procese pentru defăimare împotriva a cel puțin cinci activiști (anti)vacsin, pe lîngă procesul împotriva lui Alon [Beer]”, a raportat cu bucurie postul israelian de știri Canal 14.

Alon Beer este o persoană publică din Israel care a numit-o mincinoasă pe ministra sănătății și a acuzat-o că a avut înțelegeri corupte cu Pfizer. Deasemeni a criticat-o pe Galia Rahav, șefă a unui centru de boli infecțioase și una din cele mai aprige susținătoare ale izolării sociale, interzicerii de activități și vacsinării forțate. „Galia Rahav a dat foc Israelului. Sîngele a mii de oameni e pe mîinile ei”, a scris el pe twitter.

Acum, Canal 14 anunță cu mîndrie: „Războiul împotriva știrilor false: Ministerul Sănătății a creat o echipă de monitorizare și analizare a știrilor false. Ca parte din asta, o acțiune în justiție e pregătită împotriva lui Alon Beer”.

Beer, care pretinde că e vacsinat, a înființat Consiliul de Urgență Publică, un grup de experți medicali și oameni de știință care se opune obligativității vacsinării c0vid. De asemeni, se pare că a pus la îndoială eficacitatea și siguranța vacsinurilor.

Ministerul Sănătății a creat această nouă echipă pentru că procuratura a refuzat să înceapă acțiuni juridice împotriva lui Beer și a altor dizidenți. În mod normal, asemenea acțiuni ar cădea în sarcina Unității de executare civilă, o componentă a Procuraturii statului din cadrul Ministerului Justiției.

Mai citește:
Cele 10 stadii ale genocidului
Israelienii, fraierii Orientului Mijlociu în problema c0vid
Record de morți de c0vid în Israelul cel fruntaș la vaccinare
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.