Dezvoltarea schemei de vaccinare pentru copii în SUA

M-am ocupat pe acest blog mai mult de vacsinurile antic0vid, dar problema manipulării publicului și factorilor politici de către industria farmaceutică în problema vacsinării este mai veche. Graficul de mai sus arată vacsinurile recomandate pentru copii în SUA, de-a lungul timpului. În 1962 schema de vaccinare cuprindea 3 vacsinuri, pentru care se făceau 5 doze. În 1983 numărul dozelor recomandate pînă la vîrsta de 18 ani era de 24, iar în 2020 acest număr ajunsese la 73. Un lucru important în creșterea schemei de vacsinare a fost o lege aprobată în 1986, în timpul președinției lui Ronald Reagan, prin care producătorii de vacsinuri erau scutiți de la plata despăgubirilor pentru efectele adverse ale acestora. Statul american a preluat obligația de despăgubire a victimelor, creînd un fond special pentru asta. Peste 4 miliarde dolari au fost deja plătite sub formă de despăgubire din acest fond. Cei care cer despăgubiri în urma vacsinării trebuie să dovedească în instanță legătura sigură între vacsinare și problema de sănătate apărută, lucru care nu e deloc ușor.

Ceea ce se întîmplă în SUA se copiază mai apoi în Europa și în alte părți. În problema c0vid doar s-a intensificat o tendință deja existentă de decenii a industriei farmaceutice – de a face presiuni pentru tot mai multe vacsinuri, care sînt o foarte bună sursă de profituri, în paralel cu refuzul răspunderii pentru reacțiile adverse. În prima zi cînd s-a început vacsinarea antic0vid în România și UE, la mitingul din Piața Operei, m-am referit și la aceste aspecte: Miting pentru libertate, Timișoara, 27 decembrie 2020. Abia a apărut vacsinul și s-a anunțat o nouă tulpină de c0vid. Au pretext să spună că vacsinul e ineficient fiindcă e noua tulpină de c0vid, nu aia veche. Cazul Tiffany Dover, asistenta leșinată după vacsin, despre care se speculează că a murit (4 video – linc).

Cît sînt de eficace vacsinurile cred că diferă la fiecare în parte. Dacă cele 5 doze de vacsinuri recomandate în 1962 poate chiar erau eficace și salvau vieți, nu înseamnă că toate cele 73 de doze de vacsinuri din schema din 2020 sînt la fel de eficace. Vacsinul antigripal de pildă, e recomandat în SUA în fiecare an, dar gripa nu a dispărut pînă cînd nu a apărut c0vidul, cînd n-a fost vorba de o dispariție a gripei ci de reclasificarea cazurilor de gripă drept „c0vid”, conform intereselor economice și politice.

Industria farmaceutică este pe primul loc în SUA la cheltuieli de lobby (influențare a autorităților), cu 295 milioane dolari cheltuiți anual, comparativ cu 155 milioane dolari ai firmelor de asigurare și 69 milioane ai industriei auto, scria James Todaro într-un articol pe care l-am prezentat și pe acest blog (linc). O bună parte din medicii care sînt membri în diferite comitete ale statului care supraveghează sănătatea publică sînt plătiți, direct sau indirect, de firmele farmaceutice. Pe lîngă asta, industria farmaceutică asigură o bună parte din veniturile mijloacelor de informare în masă prin contracte de publicitate, ceea ce face ca televiziunile sau ziarele să se ferească de a publica articole care ar deranja interesele acestei industrii. Acești factori combinați fac ca efectele adverse ale unor tratamente medicale să fie ascunse de autoritățile sanitare ori, chiar cînd nu sînt ascunse, să fie ignorate de presă.

Datele oficiale ale Centrului de Control al Bolilor din SUA arată creșterea spectaculoasă a cazurilor de autism în ultima vreme (linc). Dacă în anul 2000 unul din 150 de copii americani era identificat cu autism, în anul 2018 această problemă a fost identificată la 1 din 44 de copii. Centrul de Control al Bolilor nu spune care sînt motivele acestei creșteri de mai bine de 3 ori într-o perioadă relativ scurtă, ci dă doar statisticile. Și la alte boli se vede o creștere statistică semnificativă, nu fac acum o analiză completă pe acest subiect. Cei care fac legătura între creșterea cazurilor de autism și vacsinuri sînt numiți conspiraționiști și se vor găsi mereu oameni de știință finanțați de producătorii de vacsinuri care să publice articole în publicații finanțate deasemeni de producătorii de vacsinuri în care să arate că între creșterea cazurilor de autism și vacsinare nu există legătură. De publicat articole contrare e mai greu, că revistele medicale de multă vreme depind de finanțarea primită de la industria farmaceutică și principalele mijloace de informare în masă, dacă nu sînt controlate direct de aceleași fonduri de investiții care au acțiuni și în industria farmaceutică, depind totuși de această industrie pentru o bună parte din încasările lor din publicitate. Corelațiile statistice rămîn ignorate de marele public, fiindcă principalele trusturi de presă nu vorbesc despre ele, specialiștii care le cunosc nu prea fac vîlvă fiindcă nu-i frumos să muște mîna care-i hrănește, iar dacă totuși se pomenesc aceste corelații lozinca oficială este #Edoarocoincidență. Și marea majoritate a copiilor vacsinați – 43 din 44 – nu dezvoltă autism, astfel încît sînt destui care să poată spune cu sinceritate „m-am vacsinat (ori copilul meu s-a vacsinat) dar n-am pățit nimic”.

Opinia publică poate fi lesne manipulată cînd în presă tonul îl dau cei care sînt dispuși să investească pentru promovarea unei anumite narațiuni. În problema vacsinării cei dispuși să investească sînt cei care au vacsinuri de vîndut. De aia nu se discută despre, de pildă, oamenii care n-au avut gripă deloc dar n-au făcut niciodată vacsin antigripal ori oamenii care au făcut gripă deși se vacsinaseră antigripal. Studiile științifice în medicină sînt finanțate tot de industria farmaceutică și cercetătorii, chiar și în cazul în care nu sînt direct angajați în această industrie, știu că finanțările viitoare pentru cercetările lor depind de bunăvoința firmelor pe care ei ar trebui să le controleze. În condițiile lipsei de onestitate din acest domeniu, care e o problemă veche ce a fost doar mai vizibilă cu prilejul c0vidului, întrebarea care se pune este dacă nu cumva la multe din aceste vacsinuri recomandate efectele negative nu sînt de fapt mai mari decît cele pozitive.

Mai citește:
James Todaro (doctor în medicină): 21 miliarde de motive de a discredita hidroxiclorochina ca tratament pentru c0vid
Fost ministru al sănătății francez despre mafia industriei farmaceutice în contextul c0vid: „Unii se gîndesc la mortalitate, la suferință, alții la dolari” (video)
Miting pentru libertate, Timișoara, 27 decembrie 2020. Abia a apărut vacsinul și s-a anunțat o nouă tulpină de c0vid. Au pretext să spună că vacsinul e ineficient fiindcă e noua tulpină de covid, nu aia veche. Cazul Tiffany Dover, asistenta leșinată după vacsin, despre care se speculează că a murit (4 video)
București, 1 februarie 2021. „Cum au făcut acum cu virusul c0vid-19, peste cîțiva ani o să auziți cu virusul c0vid-25. Au anunțat… că au apărut noi tulpini… Nu e problema că iei un vaccin și scapi, ci… o să ai poate 10 vaccinuri în fiecare an de luat” (video)
Corupția din sistemul medical și vacsinarea (video)
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19

2 gânduri despre „Dezvoltarea schemei de vaccinare pentru copii în SUA

 1. „Statul american a preluat obligația de despăgubire a victimelor, creînd un fond special pentru asta. Peste 4 miliarde dolari au fost deja plătite sub formă de despăgubire din acest fond. ”
  -tot cu 4 miliarde $ Obama „i-a despagubit” e toti indienii, amerindienii,”the native people”,
  s-ar putea spune ca asta e capitalul social al s.u.a. inc.

  in „proiectul manhattan”, obtinerea bombei nucleare,
  „americanii” au construit prima uzina pentru imbogatirea uraniului-o hala imensa de peste 1,5 kilometri(!)
  prin proces bazat pe fluorura-asa au observat(….) ca muncitorii se foiau bezmetici,fluorul scapa prin toata fitingaraia-fluorul nu mai fusese folosit pentru nimic inainte.
  „protectia muncii” a remarcat-documente oficiale-ca muncitorilor „nu le-au mai aparut carii dentare noi”,
  e subliniat in document ,cica e „interesant de remarcat”,asta scrie in original;in fapt muncitorii nu mai aveau dinti in gura….SI DE AICI MITUL FLUORIDARII APEI POTABILE,”elimina caria dentara”(elimina neuronii nu neutronii).

  -pe noi ne doare cu „iodurarea obligatorie a sarii de bucatarie” – pornita de la iulian mincus ministrul ceausist al sanatatii ala cu „alimentatia rationala”, pusa in actualitate de adrian nastase prim-ministru, de rafila,de restu.
  poate pe „interes republican” cei interesati sa solicite mapn continuatorul documente privind bromura din ceaiul recrutzilor OBLIGATI……….

  in legatura cu „vaccinarea copiilor”:
  22 sept. 2016 · Olivia Steer, cunoscută pentru faptul că-i soția lui Andi Moisescu … Între vaccinuri, mamografie și lactatele Brădet, Steer a intrat și în …
  Ce crede Olivia Steer despre cazul copiilor morti si otraviti din Arges
  22 sept. 2016 · Olivia Steer, cea mai cunoscută persoană care se declară împotriva …

  -ce se mai aude de olivia steer?

 2. dealtfel inca din 1990 (poate din ’89…)
  soros,fmi,banca mondiala si mugur isarasecu
  erau adeptii „terapiei de shock”,
  shock si groaza,vezi bine.
  (soros si ishtarescu sunt ca si mumificati-nu stim cum ar mai putea fi shocatzi/deshocatzi).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.