Noi sfaturi ale guvernului britanic: Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie waccinate antic0vid cu Pfizer

În 16 august 2022 guvernul britanic a actualizat evaluarea sa cu privire la waccinurile antic0vid ale firmelor Pfizer și BioNTech (produc în colaborare același waccin). Un fragment interesant din noile directive ale guvernului britanic (linc – capitolul 3.4 „Toxicology”, subcapitolul „Toxicity conclusions”):

it is considered that sufficient reassurance of safe use of the waccine in pregnant women cannot be provided at the present time: however, use in women of childbearing potential could be supported provided healthcare professionals are advised to rule out known or suspected pregnancy prior to waccination. Women who are breastfeeding should also not be waccinated.

Adică:

se consideră că în prezent nu se poate oferi o asigurare îndestulătoare cu privire la siguranța waccinurilor pentru femeile însărcinate. Totuși, folosirea waccinurilor la femeile cu potențial de a rămîne însărcinate poate fi susținută dacă profesioniștii din sănătate sînt instruiți să excludă existența sau bănuiala de existență a unei sarcini înainte de waccinare. Femeile care alăptează deasemeni nu trebuie waccinate.

Se mai explică în documentul guvernului britanic: Aceste hotărîri reflectă absența datelor în prezent și nu o constatare specifică de îngrijorare. Adică birocrații britanici sînt super-ultra-mega precauți și, deși n-au date concrete care să stîrnească îngrijorări cu privire la waccinuri, ei pun siguranța înainte de orice și doar din super-ultra-mega precauție spun acum că femeile însărcinate și cele care alăptează să nu se waccineze antic0vid. Înduioșătoare această grijă pentru siguranța oamenilor, care trebuie să fie înainte de toate!

În 2020 ar fi fost de crezut din partea unei agenții guvernamentale britanice să spună că nu sînt date destule pentru a evalua siguranța waccinurilor. Dar în 2020 autoritățile din Marea Britanie, ca și din majoritatea țărilor lumii, erau foarte convinse că waccinurile sînt „sigure și eficiente”. Cine își manifesta cea mai mică îndoială era înfierat drept conspiraționist, dușman al poporului și terorist (vezi declarația primministrului României Florin Cîțu – video – linc; nu știu dacă în Marea Britanie demnitari guvernamentli au folosit un limbaj atît de tranșant, dar atmosfera generală promovată de presă și autorități era cam aceeași). Eram atunci unul dintre dușmanii poporului care, fără să spună tranșant că waccinurile sînt proaste, îmi arătam scepticismul față de ele, scepticism izvorît din graba cu care aceste waccinuri au fost aprobate. De pildă, în articolul „Waccinarea anti-covid. Să fim precauți sau proști? Efectele adverse anunțate de producătorul Pfizer (linc)”, scriam: „Pînă acum n-a existat vaccin care să fie aprobat mai repede de 5 ani, dar în cazul covidului se fac presiuni ca un nou vacin să fie aprobat cît mai repede. Această grabă nu are justificare medicală, ci politică: Politicienii (din toate țările) care au declarat covidul o mare problemă trebuie să arate că au găsit și o soluție. Virusul n-are cum să dispară, pe cît se înmulțește numărul de teste pe atît se mărește și numărul celor declarați infectați (încă din martie am publicat pe acest blog părerea doctorului neamț Claus Kohnlein care spunea că trăim o epidemie de teste de laborator – linc), iar încercarea de a stăpîni virusul cu tot felul de restricții a fost, pretutindeni unde s-a aplicat, un eșec total (e ca și cum ai vrea să aduni apă cu sita, spuneam mai demult – linc). În aceste condiții, pentru a-și salva fața, politicienii respectivi pretind că soluția e vaccinul”.

Între timp, fiindcă au apărut date noi, mie mi-a dispărut scepticismul și m-am lămurit că waccinurile antic0vid nu sînt nici sigure, nici eficace. Dar în acest timp i-a pălit scepticismul pe demnitarii din sistemul de sănătate britanic. Cică e vorba de „absența datelor” și ca urmare a acestei absențe, ei, adepți ai superultramegaprecauției, cer să nu mai fie waccinate femeile însărcinate și cele care alăptează.

Să spui în august 2022, după ce miliarde de doze de wacin antic0vid au fost administrate în întreaga lume, inclusiv la zeci dacă nu sute de milioane la femei însărcinate ori care alăptează, inclusiv în Marea Britanie, că nu sînt date destule, înseamnă prosteală pe față. Eu interpretez „absența datelor” ca „există risc crescut de avorturi spontane și probleme de sănătate pentru bebeluși”. În cercuri „conspiraționiste” se vorbea de mult de asemenea riscuri. Dar demnitarii din sistemul de sănătate britanic nu pot recunoaște așa ceva, fiindcă asta ar însemna niște răspunderi juridice.

Mai citește:
Vacsinarea anti-c0vid. Să fim precauți sau proști? Efectele adverse anunțate de producătorul Pfizer
– Fost ministru al sănătății francez despre mafia industriei farmaceutice în contextul c0vid: „Unii se gîndesc la mortalitate, la suferință, alții la dolari” (video)
Record de morți de c0vid în Marea Britanie, după începerea campaniei de vacsinare în masă antic0vid. La fel și în SUA
Noi variante de c0vid apar ca ciupercile după ploaie de cînd a început vacsinarea
Familia Simpsons – episodul despre vacsinare
Falsificarea statisticilor pentru a pretinde eficacitatea vacsinurilor antic0vid (video)
Cerșitul de bani de la stat de către sectorul medical. Studiu de caz – Marea Britanie
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.