Planuri ale ideologiei Statului Maximal: Dispariția banilor peșin și digitalizarea completă a plăților. Urmări posibile (video)

Am mai scris pe acest blog despre tendințele, existente și în România, de limitare a plăților cu bani peșin:
Statul maximal ia avînt în guvernarea PSD. Limitarea plăților cu bani peșin
Andrei Caramitru (USR) dorește continuarea tendinței de limitare a plăților cu bani peșin, începută de PSD

Tendința aceasta se vede pe plan mondial (am importat-o din lumea „civilizată”) și scopul final este de fapt eliminarea completă a plăților cu bani peșin, pentru o mai bună controlare a populației.

Prezint acum o filmare în care se explică urmările posibile ale dispariției banilor peșin și ale digitalizării complete a plăților. Un scenariu ipotetic, dar plauzibil.

Tălmăcire înregistrare:

00:06 Crainică (emisiune fictivă de știri): Guvernul Marii Britanii va introduce în curînd schimbări fundamentale în modul de funcționare al banilor. Schimbările sînt planificate de Băncile Centrale din întreaga lume, inclusiv de Banca Centrală a Marii Britanii, Banca Angliei. Aceste schimbări odată introduse vor afecta pe toată lumea.
00:30 Explicație: Așadar, în ce constau aceste schimbări? Schimbările propuse se referă la faptul că nu vei mai avea control total al cheltuielilor tale. De fapt, ceea ce plănuiesc este înlocuirea banilor cu ceva fundamental diferit. prin urmare nu vor să elimine doar plățile peșin din economie, ci chiar banii. Fiți atenți, pentru că dacă noul sistem monetar este pus în funcțiune, va fi foarte greu de înlăturat și ar putea marca începutul sfîrșitului libertății oamenilor. pentru a explica schimbările viitoare care se pregătesc pentru tine în aceste momente, să explicăm puțin cum funcționează banii tăi astăzi.
01:20 Explicație: Să ne închipuim că John hotărăște să-i cumpere fiicei sale un cadou pentru ziua de naștere, de la Argos. El alege produsul dorit, apoi plătește 50 de lire folosindu-și cardul de debit. Ai putea crede că aceste 50 de lire sînt transferate de îndată din contul bancar a lui John în contul bancar al Argos. Dar nu așa se întîmplă. Se crează o înregistrare care arată că banca lui John îi datorează băncii lui Argos 50 de lire și banca lui John chiar va arăta că banii au ieșit din contul lui. Dar transferul efectiv de fonduri nu are loc la momentul achiziției. Tranzacția de 50 de lire a lui John este una dintre cele 50 de milioane de tranzacții care au loc în fiecare zi în Marea Britanie. Cu toate că de fiecare dată banca poate să arate că banii au fost transferați, transferul efectiv de fonduri între bănci are loc o singură dată pe zi. O dată la 24 de ore toate plățile făcute la și de la fiecare dintre cele mai mult de 300 bănci înregistrate în Marea Britanie sînt contabilizate pentru a determina ce sumă datorează sau îi este datorată fiecărei bănci. Banca Angliei, care este banca centrală cu care sînt legsate toate băncile sistemului, contabilizează valoarea totală a sumelor pe care fiecare bancă le datorează sau îi sînt datorate în acea zi. Apoi banca Angliei intermediază schimburile de fonduri dintre toate celelalte bănci. Ca atre, Banca Angliei nu știe nimic despre John sau despre cele 50 de lire pe care le-a cheltuit pentru fiica sa. Banii lui John sînt doar o mică părticică din transferul uriaș de fonduri. Asta înseamnă că singura organizație care ar putea să vadă ce face John cu bsanii săi este propria lui bancă. Banca Centrală nu poate vedea cum își cheltuiește John banii sau cînd îi cheltuiește. Iar banca lui John are obligația să nu divulge nimănui amănunte despre cheltuielile sale. Asta înseamnă că există un grad mare de anonimitate și intimitate cu privire la felul cum John își cheltuiește banii, adică guvernul ori autoritățile centrale precum Banca Angliei nu pot în mod direct să-l restricționeze pe John în clipa în care își folosește cardul de debit pentru că nu pot vedea ce face John cu banii săi. Dacă John ar plăti cadoul cu 50 de lire peșin, achiziția ar fi complet anonimă. Nimeni, nici măcar banca lui John, n-ar ști cum și-a cheltuit banii. Așadar, tranzacțiile cu bani peșin sînt cu adevărat anonime iar tranzacțiile cu cardul de debit au un grad mare de anonimitate, pentru că numai banca ta poate să știe despre ele.
03:57 Explicație: ca urmare, ce este acest „nou sistem”? Numele noului sistem este moneda digitală a Băncii Centrale sau CBDC. Uneori i se mai spune „bani inteligenți”. Să vedem cum funcționează. Să ne închipuim că John hotărăște iar să cumpere fiicei sale un cadou de la Argos. Telefonul lui are un portofel electronic inteligent cu o aplicație din care plătește 50 de lire pentru produs. Aplicația comunică direct cu banca centrală, Banca Angliei, iar banii sînt transferați din portofelul său digital în portofelul digital al Argos, în mai puțin de o secundă. Transferul de fonduri are loc în clipa achiziției și tranzacția este înregsitrată și aprobată de un sistem centralizat computerizat, într-un program centralizat „blockchain”. Un program blockchain este un program pentru computere care înregistrează cu exactitate informațiile și nu poate fi modificat. Sistemul centralizat de calculatoare funcționează continuu și prelucrează sute de tranzacții pe secundă pe măsură ce se derulează în întreaga economie, procesarea tuturor achizițiilor fiind făcută prin intermediul milioanelor de portofele digitale. Pare a fi ceva excelent! Și e mai rapid și mai simplu decît sistemul vechi! Dar există o diferență fundamentală: toate tranzacțiile sînt centralizate în timp real, în clipa cînd se derulează. Cu alte cuvinte, un singur sistem va fi în stare să înregsitreze fiecare tranzacție digitală din economie, îndată ce tranzacția are loc. Aceasta e diferența esențială în cazul noului sistem monetar digital, difernță pe care fiecare trebuie să o cunoască. Toate tranzacțiile sînt înregistrate în timp real, în clipa cînd se realizează. Oamenii care plănuiesc noul sistem au spus limpede că în viziunea lor va putea fi folosit cu ajutorul unor algoritmi de inteligență artificială cu scopul de a bloca în timp real anumite tranzacții, din diferite motive. Ce ar însemna asta pentru John? Să spunem că se instituie iar măsuri de izolare socială și guvernul vrea să oprească deplasările în țară. Cu acest sistem nou s-ar putea introduce o schimbare prin care portofelul digital a lui John va funcționa doar dacă ar fi localizat la o anumită distanță de casa sa. Argos este la 2 mile de casa lui John și el hotărăște să meargă și să cumpere cadou pentru fiica sa. El încearcă să plătească cele 50 de lire pentru produs folosind aplicația. Aplicația comunică direct cu sistemul computerizat al Băncii Angliei și sistemul respinge plata lui John înainte de a fi făcută pentru că sistemul știe că John este la 2 mile depărtare de casa sa și portofelul digital a lui John a fost limitat la a fi folosit la distanțe de pînă la o milă. Acum John nu mai poate cumpăra decît dacă merge mai aproape de casa sa. Banii lui sînt acum inutili oriunde ar vrea să meargă. De ce nu folosește John bani peșin? Asta ar fi o soluție bună pentru John cîtă vreme banii peșin sînt încă folosiți. Așadar, cum ar putea fi introdus acest nou sistem?
07:17 Crainică (emisiune fictivă de știri): Primul ministru a cerut azi o întîlnire de urgență pentru a discuta alunecarea fără precedent într-o recesiune economică a Angliei și a economiilor globale. Inflația a scăpat de sub control și ratele mari ale dobînzilor determină mii de pierderi ale dreptului de proprietate. Toate bancomatele și serviciile de retragere de numerar de la ghișeu sînt acum blocate și milioane de oameni sînt în situația de a-și pierde agoniseala de o viață pe măsură ce băncile sînt declarate insolvabile. Guvernul și Banca Angliei accelerează introducerea unei noi monede digitale a Băncii Centrale pe care om vor putea primi toți clienții băncilor din Anglia, în schimbul banilor deținuți, care, în multe cazuri, sînt acum imposibil de retras din conturile personale. Guvernul spune că noii bani digitali vor ajuta economia să-și revină din recesiune și vor fi folosiți pentru a salva banii publici și ai corporațiilor, ținuți în milioane de conturi bancare, prin intermediul băncilor care sînt pe punctul de a se prăbuși.
08:24 Dialog fictiv: „Scrie că nu pot să scot bancnote din acest cont Ne-au blocat banii!”. „Renunță, John! Vreau să mergem acasă!”. „Avem numai 120 de lire, și cînd se termină, nu mai avem nimic”. „Nu pot să cred! banca ne-a blocat banii!”. „Aveam 25000 de lire în acel cont și nu ni-i mai dau înapoi!”.
08:45 Crainică (emisiune fictivă de știri): Descarcă-ți aplicația portofel digital CBDC și primești lire digitale gratuite ca bonus. Dacă îți schimbi acum fondurile existente în cont, cu portofelul digital, vei primi gratuit lire digitale pentru fiecare cont pe care îl schimbi. Poți apoi să plătești cu portofelul digital folosind aplicația din telefon ca și cu cardul de debit. Descarcă acum aplicația gratuită de pe saitul guvernului Angliei ori din biblioteca de aplicații.
09:14 Dialog fictiv: „John, trebuie să descărcăm portofelul digital. Vezi dacă putem transfera în el”. „Nu avem altă opțiune, iubito”. „Uau! S-a transferat! Și ne-au dat și un bonus! Nu pot să cred!”. „De unde știi că funcționează?”. „Merge, iubito! Toată lumea folosește banii aceștia acum. Mă duc la Tesco să-l încerc”. „Deci merge!”.
09:43 Crainică (emisiune fictivă de știri): Cifrele recente arată că folosirea banilor peșin de către public s-a înjumătățit în ultimele 12 luni. Experții spun că această situație se datorează succesului și comodității absolute în folosirea noilor bani digitali CBDC. Guvernul a anunțat că banii peșin vor fi înlăturați complet în următorii trei ani.
10:04 Dialog fictiv: „Nu-mi mai amintesc cînd am folosit ultima dată bani peșin. Pare atît de greoi și de modă veche să te joci cu monede ori de cîte ori vrei să cumperi ceva. E mult mai simplu acum”.
10:15 Dialog fictiv: (trei ani mai tîrziu) „Ai văzut cumva telecomanda, iubito? Ha, ha, uite ce am găsit! Îți amintești de ăștia?”. „Ce-o să faci cu ei?”. „Nu știu”. „Uite, de ce să nu-i păstrăm? O să-i pun într-o ramă”.
10:34 Crainică (emisiune fictivă de știri): Date recente prezentate la Conferința anuală pentru schimbările climatice au arătat că numai o reducere drastică a folosirii combustibililot fosili ne va apăra împotriva schimbărilor climatice. Guvernul a anunțat limitări la folosirea benzinei și motorinei pentru toate persoanele din Anglia, care vor fi aplicate folosind banii inteligenți. Fiecare portofel digital va fi limitat la cumpărături de maxim 15 litri pe săptămînă după care portofelul digital va fi restricționat în a face cumpărături în acea săptămînă.
11:10 Crainică (emisiune fictivă de știri): Îngrijorările crescute privind obezitatea și sănătatea precară vor fi abordate folosind rețeaua banilor inteligenți. Guvernul propune limitarea numărului de produse zaharoase care pot fi cumpărate lunar cu fiecare portofel electronic.
11:25 Crainică (emisiune fictivă de știri): Experții spun că noua pandemie, care este de zece ori mai molipsitoare și mai mortală decît c0r0navirusul, poate fi depășită doar prin minimalizarea tuturor contactelor între oameni și rămînerea în case cît mai mult posibil. Pentru a impune aceasta portofelele digitale vor funcționa doar pînă la o distanță de maxim 1 milă de domiciliu. Orarul pentru cumpărături va fi eșalonat astfel încît să poți face cunmpărături pentru o perioadă de 2 ore pe zi. Toate cumpărăturile neesențiale vor fi respinse.
12:04 Crainică (emisiune fictivă de știri): În încercarea de a stimula creșterea economică, guvernul încearcă să se asigure că toate beneficiile bănești  acordate publicului sînt cheltuite într-o anumită perioadă de timp. Începînd cu 1 august, toate beneficiile bănești rpecum și noile credite sociale vor trebui cheltuite în două luni de la primire. Beneficiile vor expira și nu vor mai avea nici o valoare dacă nu sînt cheltuite într-o perioadă de 2 luni.
12:33 Crainică (emisiune fictivă de știri): Procentul de wacsinare pentru pandemia recentă este acum de 95%. Cei care nu sînt wacsinați vor avea restricții ale portofelelor digitale. Pentru cei 5% newacsinați, cumpărăturile vor fi îngăduite doar în anumite perioade și la distanță de maxim 1 milă de casă. Anumite bunuri precum alcoolul, tichetele de călătorie și plățile la restaurant nu vor fi disponibile pentru newacsinați și portofelul lor digital nu va funcționa în afara Angliei.
13:04 Crainică (emisiune fictivă de știri): Cresc îngrijorările cu privire la oamenii care cultivă și își asigură propria hrană în afara companiilor agreate de guvern. Guvernul va restricționa cumpărarea semințelor și altor produse agricole pentru cei care nu sînt înregistrați ca fermieri.
13:22 Crainică (emisiune fictivă de știri): Guvernul încearcă să micșoreze cantitatea de carne roșie consumată, din motive de mediu și sănătate. Cu portofelul digital vei putea să cumperi maxim 230 de grame de carne roșie pe săptămînă.
13:38 Crainică (emisiune fictivă de știri): Cu scopul ocrotirii mediului înconjurător, guvernul introduce limitări ale cantităților care pot fi cumpărate cu portofelul digital la următoarele produse: șpreiuri, ambalaje plastice de unică folosință, cărbune, carne, ciocolată, pește și cafea.
13:58 Crainică (emisiune fictivă de știri): În încercarea de a încuraja buna purtare, guvernul te răsplătește cu monede digitale direct în protofelul tău digital, dacă raportezi persoane care încalcă regulile de distanțare socială ori au păreri extremiste. Oricine este depistat ca exprimînd păreri extremiste poate în schimbă să aibe restricții în portofelul digital.
14:23 Explicație: Dacă vei renunța la plăți peșin, vei renunța la libertatea ta și a generațiilor care vin. Nu este importantă comoditatea în folosirea noilor bani. Important este că administrarea centralizată a banilor digitali ar putea fi folosită pentru a controla orice aspect al vieții tale. Spune „da” pentru a păstra banii peșin și spune „nu” pentru banii inteligenți controlați centralizat. Ceea ce urmează să propună nu sînt bani, ci un sistem de control social. te rog, răspîndește acest mesaj!

Mai citește:
Utopia (film artistic SF) (video)
Lino Aldani – 37 grade, nuvelă despre dictatură medicală

2 gânduri despre „Planuri ale ideologiei Statului Maximal: Dispariția banilor peșin și digitalizarea completă a plăților. Urmări posibile (video)

 1. studiu de caz(!):
  -la megaimage, mega magazinu monopol pe taxa de shantaj
  cica cu card de reducere mancarica de catzei e 32,00lei
  fara card-drac e 39,99lei.

  -oricine intelege ca i-au furat pe catzelusi de mancare?

  (cash sau card-refferinta e acceeasi-leul-
  daca nu vor folosi alta unitate-„credite sociale”-
  vor intra in conflict cu maxtor;
  pe scurt: vehiculam energii negative,
  nu noi le-am produs!)
  (nu e problema ca megaimage OFERA cardul
  ci ca il cere,
  ca la injectare).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.