Blogul lui Marius Mioc

despre revoluţia din 1989 şi ceea ce a urmat după ea

Cărți de vînzare ianuarie 17, 2019


Cine vrea să cumpere cărţi ale mele, le poate găsi de pildă:
– Timișoara: la anticariatul Socrates de lîngă Carrefour-ul din Shopping City (Calea Șagului), librăria Esotera (str. Lucian Blaga, din Piața Libertății către Muzeul Banatului), Asociația „Memorialul Revoluției” (intrarea din strada Oituz) și librăria „Două bufnițe” (str. Matei Corvin, lîngă Piața Unirii)
– București: la Librăria Eminescu (Bd. Regina Elisabeta nr. 16, lîngă Piața Universității; raionul de la subsol)
– Cluj: În cele 2 mall-uri, la standurile Anticariatului Socrates (linc)
– Brașov: la firma Libris (linc)
– Sighetul Marmației: la Memorialul închisorilor comuniste
–  Sibiu: la librăria Erasmus – S.C. Buechercafe (str. Mitropoliei 30),
Constanţa: Prăvălia cu Cărţi (str. Ştefan cel Mare 31).
– Comenzi on-line puteți face prin Librăria Eminescu din Bucureşti (linc)Libris Brașov (linc)Buechercafe Sibiu (linc) sau direct la mine, la mioc.marius@gmail.com pentru a le primi prin colet poştal cu plata ramburs (la ridicarea coletului).

La mine am disponibile pentru vînzare:
– Revoluția din Timișoara și minciunile lui Marius Tucă, ziar-ediție specială 10 martie 2004, 8 pagini, 6,90 lei
– Revoluția din 1989, pe scurt, 80 pagini, 9,90 lei
– The anticommunist Romanian Revolution of 1989 (engleză), 80 pagini, 9,90 lei
La revolution roumaine de 1989 (franceză), 80 pagini, 9,90 lei
Revoluţia română, explicată pentru toţi, 80 pagini, 9,90 lei
Revoluția din Timișoara așa cum a fost, 144 pagini, 29,90 lei
O enigmă care împlinește 7 ani (coautor), 20 lei
Revoluția de la Timișoara prin mărturii, 212 pagini, 29,90 lei
Istoricii și revoluția din 1989: Minciuni, falsificări, manipulări, 280 pagini, 39,90 lei
Deasemeni, mai ofer spre vînzare cărți despre revoluție pe care nu le-am scris eu, ci sînt luate de la asociația „Memorialul Revoluției”:
Enciclopedia revoluției de la Timișoara (volumul 1 – Cronologia și victimele revoluției, 336 pagini, 49,50 lei; volumul 2 – Teme ale revoluției, 308 pagini, 49,50 lei, volumul 3 – Documente ale revoluției, 490 pagini, 49,50 lei; toate 3 volumele – 120 lei)
Lucian Vasile Szabo, Gino Rado – Revoluția de la Timișoara din decembrie 1989 pe înțelesul tuturor, 228 pagini, 39 lei)

Dacă comandaţi cărţi direct de la mine, adăugaţi 20 lei/colet pentru cheltuieli de expediţie şi bancare, dar veţi primi gratuit cartea lui Titus Suciu – „Reportaj cu sufletul la gură” (editura Seicom 1990, 296 pagini). La comenzi mari se poate negocia expedierea gratuită. Librăriile care comandă cu scop de comercializare beneficiază de rabat 30% și plată după vînzare. Livrarea se face cu colet prin Poșta Română.

Cărți disponibile în format electronic (inclusiv epuizate în librării)

Unele cărți ale mele nu se mai găsesc în librării, dar textul lor îl am în computer, așa cum l-am pregătit de tipar, în format Word for Windows și în unele cazuri și în format Adobe (.pdf). Textul Word nu conține fotografii și documente scanate care au fost incluse în cartea tipărită. Dacă am disponibil și în format pdf, acela cuprinde și fotografii și scanări – deci e mai apropiat sau identic cu forma finală a cărții tipărite. Există posibilitatea ca fișierul pe care-l am eu în computer să nu cuprindă unele schimbări de ultim moment pe care le-am făcut la tipografie, înainte de tipar. Pot trimite doritorilor prin e-mail conținutul respectivelor cărți, așa cum îl am în computer. Avantajul trimiterii în format electronic e că nu se mai plătesc costurile poștale.

Procedura pentru a primi cărți ale mele prin e-mail este următoarea:

 1. Mergeți la o agenție CEC Bank și depuneți în contul RO18CECETM0102RON0020002 deschis pe numele Mioc Marius Remus la CEC Bank sucursala Timișoara banii pentru cărțile pe care vreți să le comandați (sau faceți ordin de plată pe acel cont). Scrieți la explicație „plată cărți”.
 2. Trimiteți un mesaj la mioc.marius@gmail.com în care precizați că ați plătit banii și spuneți textul căror cărți doriți să-l primiți și adresa de poștă electronică la care vreți să primiți cărțile. Dacă sînt cărți disponibile și în format pdf, precizați dacă doriți formatul Word, altfel presupun că preferați formatul pdf care e mai aproape (sau identic) cu forma finală a cărții tipărite.
 3. După ce am confirmarea faptului că mi-au intrat banii, vă voi trimite un mesaj electronic la adresa indicată de dumneavoastră, avînd atașate fișiere cu cărțile comandate, în format Word for Windows sau – dacă e disponibil – pdf. Nu aveți dreptul să redistribuiți fișierul primit.

Cărți care le puteți primi în format electronic:

 • Falsificatorii istoriei (ediția a 2-a revăzută și adăugită, editura Marineasa 1995, dar fără capitolul „Ion Cristoiu și raportul SRI” care a fost adăugat la tipografie). Fișier format Word for Windows, refăcut după fișierul inițial Word Perfect. 20 lei.
 • Revoluția din Timișoara așa cum a fost (editura Brumar, 1997). Fișier Word for Windows, refăcut. 20 lei
 • Revoluția fără mistere. Începutul revoluției române: cazul Laszlo Tokes (editura Almanahul Banatului 2002). Fișier Word for Windows. 20 lei
 • Revoluția din Timișoara și falsificatorii istoriei (editura Sedona 1999). Fișier Word for Windows, 20 lei
 • The anticommunist Romanian Revolution of 1989 (editura Marineasa 2002) – disponibilă în format Word for Windows și pdf (ediția a 4-a, editura Artpress 2007), 20 lei
 • Libertatea și politrucii (editura Mirton 2003). Fișier Word for Windows. 20 lei
 • Curtea Supremă de Justiție – Procesele revoluției din Timișoara (1989), adunate și comentate de Marius Mioc (editura Artpress 2004). Fișier Word for Windows. 30 lei
 • Revoluția din 1989 și minciunile din Jurnalul Național (editura Marineasa 2005). Fișier Word for Windows. 20 lei
 • Revoluția din 1989, pe scurt (editura Artpress 2006) – disponibilă în format Word for Windows și pdf. Notă: Ulterior am scos „Revoluția română explicată pentru toți” care este o ediție revizuită a „Revoluției pe scurt”, deci recomand să comandați direct ediția revizuită, în care am făcut mici corecții. 20 lei
 • La revolution roumaine de 1989 (editura Artpress 2007) – disponibilă în format Word for Windows și pdf. 20 lei
 • Revoluția română, explicată pentru toți (editura Artpress 2014) – disponibilă în format Word for Windows și pdf. Este reeditarea cu revizuiri a cărții „Revoluția din 1989, pe scurt” – fișierul Word pe care-l am conține titlul „Revoluția din 1989 pe scurt, ediția a 2-a”, schimbarea titlului am făcut-o doar la tipografie. 20 lei
 • Istoricii și revoluția din 1989. Minciuni, falsificări, manipulări (editura Partoș 2019) – pdf. 30 lei
 • Revoluția de la Timișoara prin mărturii (editura Partoș 2019) – pdf. 40 lei