Revoluţia din Braşov


Din emisiunea TVR din decembrie 1989

TVR 22 decembrie. Brateş: Se face apel la comenduirea garnizoanei Braşov pentru a ieşi unităţile armate în oraş (video)

Documentar despre revoluţia din Braşov făcut de TVS Braşov: „Voi aţi tras în noi!”. Realizator Maria Petraşcu

partea întîi
partea a 2-a
partea a 3-a
partea a 4-a
partea a 5-a
partea a 6-a
părţile a 7-a şi a 8-a

Justiţie

Omorîrea lui Neculai Covaşă din Braşov. “La întrebările insistente ale inculpatului … Covaşă Neculai a refuzat să răspundă, aşa încît inculpatului i s-a întărit bănuiala că respectiva persoană ar fi terorist”
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (67). Brașov. Deschiderea focului
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (68). Braşov. Răniţi şi ucişi în zona Consiliului Judeţean
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (69). Brașov. Zona Capitol
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (70). Brașov. Zona Parc – Poștă
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (71). Brașov. Zona Modarom
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (72). Brașov. Zonele Uzina 2 Tipografie, Hărmanului, Toamnei, Zizinului, Sitei
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (73). Brașov. Alte victime
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (74). Brașov. Zonele Uzina 2, Rafinărie, Piața Teatrului
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (75). Brașov. Zonele Consiliul Judeţean, Hărmanului, Toamnei, spitalul judeţean – Calea Bucureşti
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (76). Brașov. Alte victime (2)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (77). Brașov. Victime militari ai UM 01090 Predeal (1)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (78). Brașov. Str. Colinei, cazul în care a fost cercetat Emil Ivașcu
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (79). Brașov. Magazinul Universal Tîmpa
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (80). Brașov. Zona centrală
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (81). Brașov. Victime militari ai UM 01090 Predeal (2)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (82). Brașov. Alte victime (3)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (83). Brașov. Victime militari ai UM 01090 Predeal (3)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (84). Brașov. Victime ale UM 01107 Brașov
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (85). Brașov. Victime militari ai UM 01090 Predeal (4)
Cercetările Parchetului în dosarul revoluției (86). Brașov. Persoane reținute

Articole

Braşov: “oameni care s-au opus pe faţă revoluţiei au devenit peste noapte activişti de frunte ai FSN”
Moartea lui Nicușor Vlase, eroul martir datorită căruia România a fost condamnată la CEDO

7 gânduri despre „Revoluţia din Braşov

  1. la Brasov s-a strecurat un fals revolutionar Bobocea Vian
    pozitia 1496 LRM-B 01375 nu a fost in patrula mea compusa din 7 angajati la f=ca de paine Bv.eu am fost chemat telefonic ,sotia m-a anuntat ,,eram la baricada Poienelor”” Milu Bajenaru Valentin,.dosar 5577 SSPR nesolutionat inca nici pana astazi, am facut actiune in justitie..

  2. SÍNT PLECAT DIN TARÁ DIN 1990 ! AM AVUT DEPUS DOSAR LA ASOCIATIA 22 DEC.89. AM PRIMIT LA DEPUNERA DOSARULUI O LEGITIMATIE CU NR. DE ÍNREG. 6986. NR.DOSARULUI,DAR ÍNTRE TIMP SAU PIERDUT ACTELE NECERSARE,DOSAR DECLARATII ..ETC, AM FOST LA BUCURESTI LA ACEA VREME.CÍND VALERIU PREDA ERA LA S.S.P.P. BUC.,LA BRASOV .SEC.MARIANA, SAMSON… SI NICI UN RÁSPUNS .ANUL TRECUT AM CITIT PE CÁ AM AVUT .POSEDAT CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR NR. LRM-P-555 ÍMI APARTINEA DAR LA PRESCHIMBAREA LEGI 431 . 20782 9/9 2009 . CU ACTE FALSE SA FOLOSIT DE ACESTE DATE NUMITUL. PASCA NICOLAE DORIN, Násc. 1965,10,11 AUREL-VIORICA, EU PERSONAL NICI DE LEGEA Nr.42. NICI DE LEGEA 341 .NU AM STIUT CÁ POSED, SAU CÁ CINEVA SA FOLOSIT DE DECLARATIILE,MARTORI,DOVEZILE MELE . EU NU AM BENEFICIAT DE NIMIC FIIND PLECAT DIN TARÁ STABILIT ÍN HUNGARIA DIN 1990 ! AM TRIMIS UN COMUNICAT,ÍNSTIINTARE CÁTRE DL.MINISTRU SANDA ADRIAN ÍN DATA DE 17.NOIEMBRIE 2015 ,ATUNCI AVEA AUDIENTÁ… DAR NU AM PRIMIT NICI UN RÁSPUNS PÍNÁ AZI 14 MAI.2016 .DORESC SÁ STIU CARE ESTE POSIBILITATEA ,CALEA CEA MAI BUNÁ A-MI REVENDICA DREPTURILE DE CARE AR FI TREBUIT SÁ BENEFICIEZ SI DESPÁGUBIT CA TOTI CEI CARE AU MAI AVUT ACESTÁ SITUATIE.EU AM PARTICIPAT LA EVENIMENTELE DIN DECEMBRIE 1989.SI CONFORM LEGILOR STATULUI ROMÁN .RESPONSABILI DE FRAUDÁ SÁ FIE CERCETATI PENAL…CU MULTUMIRI …SORIN

    1. Despăgubiri nu puteți cere dacă n-ați cerut certificat, căci printre condițiile de a beneficia de prevederile legilor 42/1990 respectiv 341/2004, pe lîngă faptele deosebite în revoluție (nu simplă participare) este și formularea unei cereri însoțită de acte doveditoare, depusă în răstimp legal.
      Dacă altcineva s-a folosit de acte din dosarul dv., atribuindu-și fapte în revoluție care vă aparțin dumneavoastră, este vorba de înșelăciune și fals în declarații, fapte pentru care puteți face plîngere penală la parchet.

      1. LA MULTI ANI !!!

        STIMAT D-le.MARIUS MIOC

        VÁ MULTUMESC Pt. INFORMATIE
        DIN DECIZIA NR. 43 – 07 – 17/2015.
        REZULTÁ CLAR SI VIZIBIL CÁ NUMITUL PASCA NICOLAE DORIN DIN BRASOV.SA FOLOSIT DE CERTIFICATUL CARE ÍMI APARTINEA MIE,MAI SUS MENTIONAT Nr.SERIE? ETC.
        VÁ ÍNTREB ? CUM AS FI PUTUT SÁ-MI CER DREPTURILE CARE Í-MI APARTINE-AU DACÁ ACEST OM,PERSOANÁ .
        SA FOLOSIT DE EL FRAUDULOS.
        LA PRESCHIMBARE 341/2004 EL A DEPUS PRELUNGIREA ACEL-UI CERTIFICAT. ULTERIOR,DEPISTAT CÁ NU EL AR FI FOST ACEA PERSOANÁ.
        AM TRIMIS LA BUCURESTI LA S.S.P.P. LA DL.MINISTRU SCHENAT ANUMITE ACTE….LA CARE .AM PRIMIT UN COMUNICARE PRIN CARE SAR FI PUTUT REZOLVA SITUATIA MEA …DAR TERMENUL LIMITÁ A FOST 2009. DACÁ DIN 1990-91? DE LA ASOCIATIA 21-22 DEC. NU MI SA ADUS LA CUNOSTIINTÁ.ANUNTAT CÁ MI-SA APROBAT,BENEFICIEZ DE CERTIFICATUL RESPECTIV…?
        SÍNT CETÁTEAN ROMÁN SI ÍN MOMENTUL DE FATÁ.
        AM DOMICILIUL ÍN BUDAPESTA.
        LA EVIDENTA POPULATIEI EXIST LA BRASOV. CRED CÁ DIN 1965-02-01.
        ÍNTREBAREA MEA AR FI URMÁTOAREA?
        DACÁ DL. MINISTRU SANDA ADRIAN .
        SAU CINE A DESCOPERIT GRESEALA SITUATIEI MELE NU SAU IMPLICAT SÁ VADÁ REALITATEA,CERCETEZE….
        DACÁ LEGEA 341/2004-TERMEN LIMITÁ 2009 PENTRU DEPUNEREA ACTELOR NECESARE…?
        DECIZIA.43/ 07-17-2015,TIMP . DIN 2009 – 2015. DE 6 ANI.SI DIN 2004-2009 ÍNCÁ 4-5 ANI .SÍNT 11 ANI UNDE A FOST ACEST DOSAR ?
        ACESTE ACTE? CINE LA PUS LA PÁSTRARE….?
        NU ESTE CHIAR CU SEMNUL ÍNTREBÁRI..???
        AM TRIMIS LA BUC. ÍN 2015 -11-17.ERA ZI DE AUDIENTÁ LA DL.MINISTRU SANDA ADRIAN.SI NICI PÍNÁ ÍN MOMENTUL DE FATÁ NU AM PRIMIT NICI UN
        RÁSPUNS LOIAL…
        CE PÁRERE AVETI DUMNEAVOASTRÁ?
        SAU CITITORII ACESTUI BLOG.
        SOLUTIA A RÁMAS LA PARCHETUL DIN BRASOV PENTRU SOLUTIONARE.

        VÁ MULTUMESC ANTICIPAT

        CU RESPECT POLOAN SORIN

  3. Revolutiea a fost pina am esit cu toate uzinele pe 22 dar inainte cu o seara a fost instigarea mare si toata noaptea .Atunci un Capitan a zis sa nu mai venim inapoi cind am zis mergem la Steagul venim cu tot schimbul 3 si 2 care es acuma .Mia zis mie mergeti dar nu veniti iar decit mine cu toate uzinele .Noi am vorbit dar am mers pe calea Bucuresti pina la restaurant Buc si sa dus cineva la steagu lea zis si au zis si ei de acolo ca maine ese toti .Noi neam intors iar am stat pina la 4 dimineata am intrebat dar sa nu traga in noi ca sa tras la Modarom si au zis ca oarbe sa tras dar cind veneau studentii eram chiar in fata Modarom si am vazut ca in geam erau gauri de gloante .Am fost cu un vecin la garaj linga CET si cu inca 3 colegi soferi au luat basculante leam dus in centru la Dramatic 2 si la mielul alte 2 nea zis Militiea .Cind am mers la Comisariat am comentat ceva si nu sa mai dat arme .Am zis de ce nu au venit unde nea zis scris pe livret .Am vazut ce a fost si am vrut sa ne trecem ca revolutionari la dramatic erau multi dar nea zis cine nu se trece in FSN nu e cu ei am plecat .DE CE SEDIU REVOLUTIEI ERA IN SEDIU FSN ?Deci am fost in toate zilele si pina in 22 a fost revolutie dupa 22 NU .Nu mam trecut ca era lovitura de stat si nu aveam incredere in nimeni dupa 22 .DE CE ERAU MILITARI LA PARCHET SI PAZEU AU STAT 4 ZILE DUPA 22 ?In 1999 am fost la sediu Rev si era tot cu fsn psd si nu ma terecut ca au zis nu mai au loc sunt multi .In 2005 am scris undeva la M Just si sa facut acel control .Seful care sa dat acolo a plecat sa unit cu cei care au murit la lovitura de stat .Dupa ce au vindut fabricile nea furat si dreptul la pensie la cei din gr 1 de munca .In 2010 sa dat dreptul legal ca in vechea lege dinainte de 2000 Guvernul Boc a dat psd a furat si cu legea de partea noasra .Legea actualizata in 2010 au ascunso de pe Monitor Of .ART 167 ind i sa modificat si sa trecut in legea 263 la ANEXA 6 pentru toti din GR 1 stagiu minim calculat la toti virsta la esire pensie si TOATA JUSTITIEA DIN TARA NEA FURAT CERIND STAGIU COMPLET CA LA CEI FARA GRUPE .Acuma se cauta adevarul despre lovitura de STAT ? Cind am zis la Comisariat sa mergem la depozit la arme AKM au zis ca au luat comanda teroristii nu mai e garda lor .Si nu au mai dat nici ZB si neau fugarit zicind ca vor fi atacati .Am zis nui adevarat garda am facut mult si numai comandat am fost nu poti sa schimbi cum vrei si nici oricine o garda ca la cita munitie are nui usor .Intrebatii pe cei care erau lucrau in Parchet la BV de ce era pazit asa de militari .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.