Filmul chişinăuan „Capcana”, premiat la Documfest Timişoara

Filmul „Capcana” pe care l-am prezentat şi pe acest blog (linc) şi care tratează revolta din aprilie 2009 de la Chişinău, a primit premiul întîi la festivalul internaţional de filme documentare Documfest, care s-a desfăşurat la Timişoara, în decembrie 2009 (linc).

La festival, care a avut tematica „revoluţiile europene în imagini”, s-au înscris 60 de filme documentare. Marele premiu l-a primit filmul german „Miracolul din Leipzig”, care are ca subiect evenimentele din toamna lui 1989 din Republica Democrată Germană. Un alt film german, „Fata şi tancul”, care vorbeşte despre lupta lituanienilor de a scăpa de sub dominaţia sovietică, a primit premiul doi, iar două filme maghiare – „Bobinele de la talcioc” şi „Graniţele vieţii” – au primit menţiune.

Deşi România a fost ţară-gazdă şi a prezentat cel mai mare număr de filme în competiţie, nici un film românesc nu a fost premiat.

Juriul festivalului a fost constituit din Jeroene Depraetere (Belgia) – preşedinte, Leonhardt Krause (Germania), Nikola Lorencin (Serbia), Gyukity Istvan (Ungaria), Cristian Tabără şi Constantin Jinga (România).

Cei care vor să vadă filmul „Capcana” îl pot vedea şi pe acest blog, la acest linc. Scenariul şi regia filmului aparţin Leontinei Vatamanu şi lui Ion Terguţă, producţia lui Virgil Mărgineanu.

2 gânduri despre „Filmul chişinăuan „Capcana”, premiat la Documfest Timişoara

 1. RAZBOI TERORIST PE CALEA UNDELOR

  Mercenari, teroristi, comunisti, agenti secreti sprijiniti militar de SUA-ISRAEL, RUSIA, FRANTA si altele pentru actiuni teroriste, revolte populare si lovituri de stat.
  RADIO FREE EUROPE
  RADIO LIBERTY
  ARE TERRORIST
  WAR TERRORIST ON THE RADIO WAVES
  Mercenary, terrorists, communists, agents secret military support of the US-Israel, Russia, France and others for terrorist actions, popular revolts and coups.
  Radio Free Europe
  RADIO LIBERTY
  ARE TERRORIST

  1. Problema e că în decembrie 1989 dezinformarea nu a venit de la Europa Liberă, ci chiar de la Televiziunea Română. Cei implicaţi în dezinformare nu erau ruşi, americani, israelieni sau franceji, ci români, iar dovezile contra lor există (înregistrări video pe care le găsiţi şi pe acest blog, la pagina „TVR în decembrie 1989”). Aruncarea vinii pe Europa Liberă e parte a scenariului prin care se doreşte ascunderea adevăraţilor vinovaţi de dezinformare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.