Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)

Actualizare 23 iunie 2020: Corecturi ortografice.

Un interviu cu dr. Claus Kohlein despre coronavirus. E o emisiune mai veche (datele sînt din 12 martie), dar o cred interesantă.

Tălmăcire:
00:00 Prezentare: Coronavirusul – primejdie sau epidemie de teste de laborator? Interviu cu dr. Claus Kohlein. În fiecare zi auzim noi relatări despre răspîndirea coronavirusului, care schimbă viața cotidiană a întregii populații mondiale în proporții necunoscute pînă azi. În Italia guvernul a decretat în toată țara restricții de deplasare și a anulat libertatea de deplasare și întrunire pe motivul numărului mare de îmbolnăviri. Măsuri de urgență asemănătoare au fost luate în alte țări europene. În Germania, de pildă, tot mai multe școli și grădinițe s-au închis. În 12 martie anul acesta, 127963 persoane au fost confirmate ca infectate cu coronavirus. 68310 persoane au fost lecuite și 4718 persoane au murit. Spre comparație, conform Institutului Robert Koch, 119280 persoane au fost infectate cu gripă doar în Germania în sezonul de gripă 2019/2020. În total, pînă acum au fost 202 morți de gripă în Germania. Spre comparație, coronavirusul a pricinuit 4 morți în Germania. În ciuda numărului relativ mic de morți, Organizația Mondială a Sănătății a declarat în 11 martie pandemie. Declararea ca pademie înseamnă că o boală infecțioasă se răspîndește în mai multe țări și continente
01:36 Reporter: Dar e coronavirusul atît de primejdios cum zic Organizația Mondială a Sănătății, autoritățile și ziarele? Doctorul Claus Kohlein este o persoană care vede adevărata primejdie nu în coronavirus ci în testele de laborator. Claus Kohlein e medic și publicist. Împreună cu jurnalistul de știință Torsten Engelbrecht a publicat cartea „Nebunia virusurilor”, cu subtitlul „cum industria medicală anunță constant epidemii și realizează profituri de miliarde pe seama banilor publici”. A fost vorba de răspîndirea altor presupuse molime virale, precum SARS, gripa aviară, gripa porcină. Domnul Kohnlein poate fi considerat un specialist în domeniul bolilor virale și pretinselor molime provocate de viruși Ascultați declarațiile sale cu privire la pandemia cu coronavirus într-un interviu la începutul lunii martie.
02:47 Veto. Discuție fără tabuuri.
02:51 Reporter: Coronavirusul. Dacă am reținut bine, fac un bilanț al situației actuale. Sînt mai mult de 4000 de cazuri în lume, mai mult de 2700 morți. Pare ceva dramatic, pentru mine ca nespecialist și probabil la fel pentru multă lume care citește ziarele sau se uită la TV. Dar dumneavoastră spuneți că nu este așa de dramatic. Cum justificați asta?
03:14 Claus Kohlein: Trebuie să ținem seama de numărul de persoane care mor în fiecare zi. Aceasta este situația: o mulțime de oameni mor în fiecare zi. Dacă ne gîndim la China: 30000 sau 50000 mor în fiecare zi Dacă considerăm o speranță de viață de 70-80 de ani la o populație de cam 1 miliard,, avem o mulțime de morți în fiecare zi. Din punct de vedere clinic această molimă nouă nu se poate deosebi de o gripă. În același fel se răspîndește și noul virus. S-a inventat un test nou pentru anticorpi și li s-a spus oamenilor care au reacționat pozitiv „iată, aveți această boală nouă”. Ceea ce nu auzim în presă și TV, oamenii tineri și robuști care sînt testați pozitiv nu sînt deloc bolnavi. Ei n-au nici o problemă. Ei sînt doar puși în carantină și asta e singura lor problemă. O problemă care nu trebuie subestimată, să trebuiască să te izolezi 15 zile.
04:26 Reporter: Pe o corabie, de pildă.
04:28 Claus Kohlein: Pe o corabie, sau nu contează unde. Ăsta e motivul pentru care am cerut recent un test. Am vrut să mă testez pentru coronavirus findcă aveam de gînd să zbor în Samoa și am citit pe internet că în Samoa nu sînt primiți turiști dacă nu au rezultate negative la un test nu mai vechi de 3 zile. M-am adresat unui laborator și am zis „am nevoie de un test”. De acord, nici o problemă, mi s-a spus. Vă facem testul gratuit fiindcă sînteți un confrate. Atunci mi-am dat seama că afacerile joacă și aici un rol. Testul costă 150 euro. Este un serviciu excepțional pe care asigurările de sănătate nu-l pot acoperi. Oricum, am dorit să fac acea călătorie și am vrut să-mi procur un test negativ ca să pot merge. Apoi, asistentul meu m-a întrebat: doctore, ce te faci dacă testul e pozitiv? Și m-am gîndit că are dreptate. Am sunat imediat și am anulat. Gata, nu vreau nici un test. Că urmările (dacă testul ar fi fost pozitiv) ar fi fost că trebuie să-mi închid cabinetul și să pun toată lumea în carantină.
05:52 Reporter: Există obligații de acest fel?
05:56 Claus Kohlein: Da, există asemenea obligații. Regulile referitoare la molime. Ar fi trebuit să izolez și să paralizez tot. Exact cum se întîmplă acum în China, în Italia, în orașe. Un comportament complet absurd, după părerea mea. Dar astea sînt regulile Centrului de Control al Bolilor din SUA. Ei au distribuit aceste reguli la toate centrele subordonate, practic tuturor țărilor și asta se întîmplă în acest moment. Acest scenariu, s-o spunem în treacăt, a fost stabilit la Universitatea John Hopkins. Mai precis, Bill Gates a prezentat un scenariu despre modul cum trebuie acționat dacă apare o nouă gripă în lume. Eu am pe conștință faptul că am criticat SIDA în acea vreme. Am scris această carte pe subiectul SIDA, împreună cu jurnalistul Torsten Engelbrecht – „Despre nebunia virusului”. Și practic acum avem o revenire la această poveste. La vremea respectivă era boala SIDA obiectul…
07:11 Reporter: Aș prefera să vorbim de coronavirus, dacă sînteți de acord.
07:16 Claus Kohlein: Bine. N-am isprăvit cu coronavirusul. Coronavirusul este, socialmente, o nouă epidemie de testări. Ca urmare aceste teste, PCR, se răspîndesc acum în întreaga lume, pentru că toate laboratoarele din lume fac acest test pe bază de PCR. PCR este o tehnică nouă care există de cîtăva vreme. De cîțiva ani. PCR înseamnă „reacție polimerizată în lanț”. Este o metodă care îngăduie amplificarea bucățelelor de ARN și ADN și a le măsura, pentru ceea ce se cheamă „încărcătura virală”. Se pune o amorsă care corespunde secvenței de ADN și dacă reacționează pozitiv se consideră că am găsit un virus și că îl putem amplifica pînă la o încărcătură măsurabilă. Asta nu are nimic de a face cu o infecție. Asta nu înseamnă că avem aici un bolnav ci o persoană testată pozitiv și o pretinsă molimă. Morțile naturale pe care le avem în fiecare zi, există mereu persoane care mor de pneumonie, sînt acum redefinite: „Acești pacienți au murit de coronavirus”. În perioada gripei aviare se spunea că au murit de gripă aviară. În perioada gripei procine se spunea că au murit de gripă porcină. Pot să vă dau o pildă din propria mea experiență. E vorba de un pacient de 80 de ani, care se afla într-un cămin de bătrîni. Acesta a avut pneumonie. A fost transferat la un spital pentru un tratament mai bun. Apoi, fiindcă nu mai era nimic de făcut, a fost returnat la căminul de bătrîni, unde a murit. A venit doctorul, și pentru că era perioada gripei porcine, avea în geanta sa un test pentru acea gripă. A făcut rapid testul. Testul s-a dovedit pozitiv pentru gripă porcină. A doua zi a apărut în ziare știrea despre o victimă a gripei porcine. La vremea respectivă era gripa porcină, care nu era nimic altceva decît o epidemie de teste, care se adăugau la gripa deja existentă. Și ne întrebăm: cine profită de toate acestea? De ce se întîmplă asta atît de des? Sînt convins că epoca marilor molime a trecut și că toate aceste institute de luptă cu molimele sînt de fapt de prisos. Precum Centrul de Control al Epidemiilor. De fapt nu mai avem nevoie de el de multă vreme, pentru că codițiile de viață ale oamenilor sînt bune și vremea molimelor a trecut. Nu găsim molime decît acolo unde a fost un cutremur de pămînt ori altă catastrofă naturală și unde sistemul sanitar nu mai funcționează și există oameni flămînzi sau în zonele de război ori în alte situații de acest fel și boli vechi pe care le-am învins de mult se pot în continuare multiplica.
10:20 Reporter: Vreți să spuneți că au rămas fără rațiunea lor de existență?
10:23 Claus Kohnlein: Da, sigur. Dacă pompierii n-au nimic de făcut, ce vor face? Vor da foc! Asta e o tactică cunoscută.
10:29 Reporter: Cred că multe persoane nu înțeleg felul cum funcționează testul. Spuneți că aceste teste nu ajută deloc la oprirea molimei cu coronavirus?
10:38 Claus Kohnlein: Da, se poate zice așa. Dacă se opresc testele, nu mai există molima.
10:43 Reporter: Asta înseamnă că dacă cineva are o gripă normală, precum multe alte persoane de pe stradă.
10:47 Claus Kohlein: Da. Putem spune exact asta.
10:52 Reporter: Coronavirusul nu arată într-un fel anumit?
10:59 Claus Kohlein: Nu, nu este cazul. Pentru un medic, tabloul clinic al bolii nu e cu nimic diferit. De pildă, în cabinetul meu m-am întîlnit des cu pneumonii. Din punct devedere clinic nu se deosebesc de infecția cu coronavirus. E același tablou clinic. Trebuie să fac un test, și dacă e pozitiv, e considerat coronavirus. Dacă e negativ, e altceva.
11:30 Reporter: Deci acum, cînd testez pe cineva pentru pneumonie, înseamnă că are pneumonie.
11:35 Claus Kohlein: Da.
11:36 Reporter: Și dacă-l testez pentru coronavirus, are coronavirus, deși e aceeași boală.
11:42 Claus Kohlein: Exact. E același tablou clinic.
11:45 Reporter: Acum, spuneți că mai ales persoanele bătrîne au un sistem imunitar slăbit.
11:49 Claus Kohlein: Persoanele în vîrstă mor de pneumonie.
11:51 Reporter: Dar este și descoperitorul coronavirusului, Yang (?), care a murit la 33 de ani.
11:56 Claus Kohlein: Da. E o poveste interesantă. Aș vrea să știu de ce a murit el cu adevărat. Nu se moare de pneumonie la 34 de ani. În orice caz, nu în împrejurări normale. Este o situație foarte deosebită pentru el. El a început aceste teste. Ne întrebăm de ce un oftalmolog, era oftalmolog, s-a apucat să caute un virus la un chinez de 89 de ani atins de pneumonie. Aceasta este întrebarea pe care mi-aș pune-o eu dacă aș vrea să caut pricina acestei molime Nu poți găsi pacientul zero. Se zice pacientul zero, dar și doctorul zero. Cum cineva, un medic, a putut valida o cercetare cu privire la un virus, raportîndu-se la un tablou clinic complet banal. Am putea face aici teoria conspirației. Iată un grup de medici și cercetători care studiază un nou doeniu de activitate, cum pot declanșa o molimă. Acest om a fost arestat de chineji, de politicieni, pentru că a vorbit despre această poveste. Știați?
13:14 Reporter: Da. Știam. E adevărat.
13:21 Claus Kohlein: A fost relatat de presă. Îmi închipui că nu a fost numai acest medic. Dar a fost un grup de oameni de știință care, la rîndul lor, au făcut presiuni asupra politicienilor ca să înțeleagă că e vorba de o molimă și că aceasta nu trebuie ascunsă. Experiența arată că politicienii reacționează imediat. Cum e și aici, în Germania. Ei reacționează imediat cînd un expert îi anunță că un nou virus a apărut și că o molimă e iminentă. Ei trebuie prin urmare să reacționeze imediat. Dacă nu, li se va reproșa mai apoi moartea a o mulțime de oameni. Cum am spus-o, dacă testul cu coronavirus iese pozitiv. S-ar spune că morțile respective s-ar fi putut evita, și atunci, foarte repede, postul lor ar fi în primejdie.
14:05 Reporter: Ce s-a întîmplat la Wuhan, acest oraș chinez cu 11 milioane de locuitori?
14:11 Claus Kohlein: După părerea mea, nu s-a întîmplat nimic, în afara unor măsuri nebune. Măsuri de apărare care sînt cu adevărat primejdioase. E ca în vreme de război. Nu e nimic de mîncare. Străzile sînt goale.
14:24 Reporter: China a construit spitale cu viteză record.
14:28 Claus Kohlein: E adevărat, a construit spitale în timp record. Și a fost o rată de mortalitate normală. Nimeni n-a murit prematur. Sînt boli normale. Doar presa arată că numerele continuă să urce. Numărul morților a continuat să crească. Numerele nu pot fi decît în creștere, cîtă vreme nu ne vom opri din testări.
14:50 Reporter: Și după toate probabilitățile, vor continua să crească, desigur.
14:55 Claus Kohlein: Da, e adevărat. Numerele nu încetează să urce.
15:00 Reporter: Bine, dar totuși al Wuhan sînt multe cazuri. Dacă este o gripă normală, totuși este un număr excesiv de cazuri.
15:10 Claus Kohlein: E doar o aparență. Numerele comunicate sînt ridicole, dacă ne gîndim la numărul de persoane care trăiesc acolo. Să ținem seama că e vorba de 40 de milioane.

Mai citește:
Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

2 gânduri despre „Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)

 1. inteleg perfect ce spune domnul Kohlein. Eu unul am citi buletine de analiza asupra SARS-CoV-2, se gasesc pe net, am citit si buletinul oficial intocmit de doctorul Christian Dorsten de la institutul Charite din Berlin, cel care a dezvoltat metoda de testare si care a sectionat genomul virusului. Din acele buletine de analiza reiese destul de clar ca virusul are specificul sau. Din pacate nu sunt om de stiinta ca sa inteleg metodele folosite. Aceste este buletinul oficial, cel care practic a declansat nebunia – https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/protocol-v2-1.pdf?sfvrsn=a9ef618c_2. Aceste buletin de analiza este greu de interpretat de cineva care nu are pregatire stiintifica in domeniu. Si eu sunt de parere ca princiapal sursa a crizei sunt testele. Ok, virusul exista, are specificul sau. Dar oare toate testele de pe palaneta functioneaza la fel si depisteaza acelasi lucru? Mai nou, datorita starii de urgenta, orice companie farmaceutica poate sa dezvolte propriile teste, fara sa fie nevoie sa demonstreze eficacitatea lor. Ce vor depista aceste teste? Se preupune ca sunt facute sa depisteze exclusiv virusul SARS-CoV-2. Si atunci, nu putem sa ne gandim ca acele teste vor depista tocmai acel lucru pentru care au fost create, de fiecare data? Adica toate testele astea in-house, sa fie pozitive indiferent de pacient. Sunt multe necunoscute. https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2020.25.3.2000045

 2. Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC) renunta la testele COVID-19 inselatoare. Dupa ce mai multe studii de laborator au aratat ca testele COVID-19, arata fals pozitiv la pacientii care s-au vindecat clinic. Dupa 10 zile de la primul test pozitiv, daca nu are febra pacinetul este externat; Inainte era obligatoriu 2 teste negative consecutive pentru externarea pacientilor. Nu se mai vindeca oamenii, rezultatele testelor arata ca sunt mereu pozitivi. Medicul Ion Alexie spune ca urmarirea doar a testului COVID-19 ar putea fi o capcana.

  https://www.mediafax.ro/social/ion-alexie-medic-infectionist-in-sua-dupa-zece-zile-de-la-primul-test-pozitiv-daca-nu-are-febra-pacientul-este-externat-19200935
  I tested positive for COVID-19 but had no symptoms
  If you continue to have no symptoms, you can be with others after:

  10 days have passed since test

  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/if-you-are-sick/end-home-isolation.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.