Generalul Stănculescu îşi tratează bolile la teatru

Din „Academia Caţavencu” din 20 mai 2009, despre generalul Stănculescu, recent eliberat de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti.

Nu ştiu ce părere aveţi voi despre generalul în rezervă Victor Athanasie Stănculescu. Dar noi, unii, ne-am schimbat-o radical. Am ajuns la concluzia că venerabilul supravieţuitor al comunismului, condamnat pentru instigare la omor, încă mai poate. Mai poate la teatru.

S-a întîmplat duminică seară la Nottara. El pe rîndul 7, noi pe 6. Pe scenă – Scandal la operă. Pe scaun, lîngă general – o doamnă blondă pe la vreo 40 – 50 de ani, normală spre bucăţică, ce purta nişte ochelari fumurii. Nu ştiu ce-o fi văzut ea din piesă, dar, la un moment dat, l-a întrebat pe general dacă îi este cald (probabil lîngă ea).

Generalul i-a răspuns ceva prea puţin interesant legat de uniformele ofiţerilor, pe care trebuie să le porţi cu eroism indiferent de situaţie. Altceva e interesant, pe bune: să fii proaspăt ieşit din închisoare, pe caz de boală, şi să-ţi duci partenera la o piesă de teatru scandalizant de comică nu e de comă? Ba da, este. Dar, Doamne fereşte, nu vrem să cobim.

Urmăriţi imagini de la procesul cu scandal, în al cărui rol principal a fost generalul Stănculescu.

Nota mea: în înregistrarea de la ProTV lincată mai sus se spune că părerile revoluţionarilor sînt împărţite, dar nu este prezentat nici un revoluţionar care să fi fost la proces şi care să-i fi ţinut partea lui Stănculescu. Nu tăgăduiesc că asemenea revoluţionari există, în urma activităţii politicienilor de a împărţi certificate de revoluţionar pe bandă rulantă s-au creat revoluţionari dispuşi să fie masa de manevră a politicienilor de toate culorile, subliniez însă neprofesionalismul ProTV care face o afirmaţie în comentariul unei filmări fără ca acea afirmaţie să fie susţinută de conţinutul filmării.

8 gânduri despre „Generalul Stănculescu îşi tratează bolile la teatru

  1. Domnule marius Mioc,

    Precizare: doamna blonda cu ochelari fumurii se numeste Elena Piticas si are cu putin peste 50 de ani. Se cunoaste cu dl. Victor Atanasie Stanculescu de cca. 15 ani.
    Al dvs., Lector

  2. Domnule Marius Mioc,

    Doamna Elena Piticas este casatorita, dar nu cu dl. Victor Atanasie Stanculescu, ci cu sotul omonim, cu care are trei copii. Nu sunt divortati, dar sunt despartiti in fapt. Chestii complicate de-ale vietii…
    Al dvs., Lector

  3. Corectez eroarea Lectorului: legatura amoroasa Stanculescu – Piticas depaseste, ca vechime, 15 ani. Defuncta sotie cunostea infidelitatea sotului dar a acceptat calvarul pentru a pastra convenienta ideii de familie. Mai mult, unul dintre copiii Elenei Piticas, este rodul acestei iubiri, initial secreta – nu si pentru unele servicii – ulterior, dupa deces, facuta publica. Principalul motiv al sinuciderii Elenei Stanculescu a fost presiunea exercitata pentru uzurparea statutului de sotie, in egala masura, de cei doi amorezi.
    ,,Chestiile complicate ale vietii” sunt legate de interesele, financiare, ale acestei doamne, care urmaresc preluarea unor fonduri, in nume personal.

    1. Nu cunosc care sînt interesele financiare ale doamnei Piticaş, dar domnul Stănculescu, în mod normal, este falit. Statul a plătit încă din 2000-2002 peste 30 de miliarde lei vechi despăgubiri pentru victimele revoluţiei în procesul care l-a avut inculpat, la care se adaugă despăgubirile suplimentare cerute de cei care nu se constituiseră iniţial parte civilă, dar s-au constituit ulterior, profitînd de rejudecarea procesului în urma recursului în anulare. Statul are dreptul la acţiune în regres pentru a recupera aceşti bani de la Stănculescu şi Chiţac. Într-o emisiune televizată Stănculescu pretindea că i se reţine 1/3 din pensie pentru aceste despăgubiri, n-am o confirmare independentă a acestui fapt dar dacă e adevărat înseamnă că M.Ap.N. a îndeplinit procedurile legale pentru recuperarea banilor. Legea spune că pensiile şi salariile se pot popri pînă la maxim o treime de către un creditor. Bineînţeles că din o treime din pensie, nici pînă la moarte Stănculescu nu-şi va plăti datoria către stat. Dacă doamna Piticaş va fi moştenitoarea lui Stănculescu, o sfătuiesc să nu accepte moştenirea decît sub „beneficiu de inventar”, altfel ar putea să moştenească mai mult datorii. Stănculescu mai are cel puţin o vilă în Bucureşti, am observat că statul (M.Ap.N.) nu a încercat executarea silită a acesteia. La moartea lui Stănculescu M.Ap.N. ar trebui să-şi ceară partea din moştenire în contul datoriilor, astfel ca bugetul statului să nu fie păgubit. Sînt nişte proceduri birocratice de îndeplinit dar există şanse mari ca funcţionarii statului, blegi şi dezinteresaţi precum îi ştim, să nu le îndeplinească.

  4. Opinia dv. este adevarata dintr-o anume perspectiva. Adevarul opereaza pe alte coordonate, mult diferite, raportate la valoarea intereselor aflate in joc. Din acest considerent, discutia nu poate fi continuata in spatiul virtual. Mi-as dori sa puteti intelege cat mai mult posibil din jocul lumilor paralele.

  5. Dna/dle D. Deleanu,

    Afirmand ca dna Elena Piticas se cunoaste cu dl. Victor Atanasie Stanculescu de 15 ani n-am facut altceva decat sa citez marturia doamnei facuta candva – ca s-au cunoscut in 1993. Daca este adevarat ce spuneti, dat fiind ca unul din copiii doamnei – medicul – are in jur de 30 de ani, iar ceilalti doi – un baiat si o fata -, in jur de 19-21 ani, inseamna ca cei doi se cunosc de 20 si, poate, de mai multi ani. Dar n-am date cu privire la presupusa relatie de rudenie intre dl. Victor Atanasie Stanculescu si vreunul din copii. Stiu doar ca acesta din urma are o fata, iesita la pensie, care locuieste pe langa Brasov.
    Cat priveste interesele de care se face vorbire in postarile de mai sus – mosteniri si alte asemenea -, trebuie avuta mai intai in vedere fata, asta daca nu exista vreun testament al dlui Victor Atanasie Stanculescu – si, se pare, exista.
    Al dvs., Lector

  6. Este unul dintre baieti.
    Fata nu face obiectul nici unei mosteniri.
    Testamentul, daca exista, nu valoreaza nimic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.