Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa

Domnul Adrian Streinu-Cercel este unul din principalii luptători împotriva noului coronavirus care a îngrozit Europa. Apare la televiziuni, în presă, dă sfaturi românilor de rînd dar și guvernanților despre cum să ne ferim de primejdiile molimei care ne bîntuie.

Cariera dînsului în apărarea poporului român este mai veche, și doresc să amintesc cîteva acțiuni ale sale din trecut.

În 2006, cînd era la modă gripa aviară (boală care a mai revenit la modă și mai tîrziu), domnul Streinu-Cercel anunța, conform ziarului „Libertatea”: Aviara ar putea ucide doua milioane de romani (linc). Dumnealui nu era singurul prooroc al apocalipsei. Citez din articol:

Patru milioane de români se vor îmbolnăvi de gripă, iar două milioane vor muri, o dată cu izbucnirea pandemiei de gripă aviară. “Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4 – 5 luni, se pot îmbolnăvi pînă la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceștia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv”, a declarat, ieri, în cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase “Matei Balș”. De altfel, specialiștii spun că pandemia de gripă este inevitabilă și iminentă. “Ne aflăm în faza a treia a pandemiei, adică faza în care au fost infectați oameni cu un subtip de virus gripal nou. Următoarea etapă este cea a izbucnirii pandemiei. Cert este că nu scăpăm de pandemie, motiv pentru care trebuie să ne pregătim cît de cît”, a precizat dr. Viorel Alexandrescu, șeful Centrului de Referință pentru Gripă – OMS, din cadrul Institutului Cantacuzino.
(…)
„Trebuie sa procurăm saci pentru cadavre”
Florin Popovici, epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică București, a declarat că România va trebui să ia măsuri concrete: “Avînd în vedere că se estimează atîtea decese, trebuie să știm cu exactitate care este capacitatea morgilor și cîte paturi cu ventilație avem în spitale. Trebuie să ne preocupăm și de procurarea sacilor pentru cadavre. Va trebui să avem grijă și de persoanele care lucrează în domeniul gazelor, al electricității și chiar de persoanele care vor săpa gropile în cimitire”.

În 2009 nu mai era la modă gripa aviară, ci gripa porcină. Dar domnul Streinu-Cercel era la datorie, atrăgînd atenția asupra primejdiei. Citez de pe ziare.com, articol apărut în 2 noiembrie 2009 (linc):

Streinu Cercel: Scenariul cu 20.000 de morți? E minim, asta e mizilic!
„Scenariul cu 20.000 de morți din cauza gripei porcine este unul oficial, dar e un număr minim”, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul Sănătății Adrian Streinu Cercel, precizînd ca va urma o perioadă de 5- 6 săptămîni cu potențial sever de infecție. (…) „Scenariul ăsta cu 20 de mii de morți? Este una din variantele oficiale, dar e minim, asta e mizilic”, a mai răspuns acesta la întrebările jurnaliștilor, adăugînd totodată că „Să zicem bogdaproste dacă ne va da cineva vaccin în această perioadă în care o să avem 5-6 săptămîni de infecție cu potențial sever”.
Secretarul de stat s-a plîns și de lipsa de simț civic a românilor, dînd exemplul unei paciente care, infectată fiind cu virusul AH1N1 a semnat foaia că e pasibilă de închisoare dacă transmite virusul dar asta nu a împiedicat-o să plece la Piatra Neamț, unde a fost depistată de autoritățile sanitare.

După ce ne-a salvat de 2 milioane de morți în 2006 și de un mizilic de minim 20000 de morți în 2009, acum domnul Cercel salvează românii și de coronavirus.

Despre domnia sa și activitatea dînsului la conducerea Institutului „Matei Balș” a apărut în 2018 și o anchetă pe Rise Project: Institutul de Boli Inventate (linc). Iată cîteva paragrafe:

Se întîmplă la un spital emblematic, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, aflat de 19 ani sub patronajul unui doctor celebru: Adrian Streinu-Cercel, omul care anunță gripa la televizor.
Practica diagnosticelor fictive – afecțiuni adăugate din burtă oamenilor care vin la spital cu diferite probleme și pentru care statul plătește, pacient cu pacient, note de plată umflate – are un efect devastator: sărăcește artificial sistemul, intoxică statisticile naționale de sănătate, umflă achiziții publice de medicamente, generează crize.
„Sîntem o națiune bolnavă pentru că uneori inventăm diagnostice”, admite actualul ministru al Sănătății.
Ne-am uitat în buzunarul ascuns al halatului.
Încape aici fundația privată a lui Streinu-Cercel, în care primii șapte producători mondiali de medicamente au pompat un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.
(…)
Andreea, o bucureșteancă stabilită în Italia, dar venită acasă în concediu, s-a trezit într-o dimineață din vara lui 2016 cu o diaree groaznică care i-a stricat scurta vacanță cu familia.
S-a dus glonț la Institutul „Matei Balș”, fiind internată chiar pe secția profesorului dr. Adrian Streinu-Cercel. A făcut o serie de analize medicale și a trebuit să înghită apoi niște pastile care să-i domolească tranzitul intestinal.
Nimic complicat. Doar enterocolită, o inflamație a intestinului provocată de un amestec nefericit de alimente. După trei zile în care s-a simțit ca și cum ar fi băut bere cu iaurt, Andreea a fost externată și s-a întors în Italia cu problema rezolvată.
Diareea ei, însă, explodase oficial în documentele spitalului.
Și, inevitabil, în istoricul medical al femeii, pe care statisticienii de la Institutul „Matei Balș” l-au încărcat din pix cu o colecție impresionantă de boli. Majoritatea, inventate. Sînt consemnate acolo de patru ori mai multe afecțiuni decît în realitate, unele mult mai grave.
Toate, cu efect direct pe cardul de sănătate al femeii, în numele căreia s-au decontat bolile fictive.
Altfel spus, pentru o diaree care făcea cam 100 de euro, am plătit cu toții 1.000 €.

Tot pe Rise Project, și tot din 2018, e o altă investigație legată de Streinu-Cercel: Spitalul meu de stat (linc).

Dumnealui a avut de multă vreme o activitate excepțională, care se cuvine cunoscută și apreciată de români la justa ei valoare.

Mai citește:
Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu
– Noul cod fiscal pregătește un dezastru pentru bugetul sistemului medical românesc

4 gânduri despre „Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.