Israelienii, fraierii Orientului Mijlociu în problema c0vid

Propaganda c0vidistă înfățișează în ultimele zile Israelul ca o pildă de țară care s-a descurcat bine în problema c0vid. Este țara în care s-a vaccinat cel mai mare procentaj de populație și care a aplicat restricții dure. Este prima țară care a introdus discriminarea între vaccinați și nevaccinați, stabilind anumite activități și locuri unde au voie numai cei care prezintă un certificat de vaccinare. În ultimele zile numărul de morți de c0vid e relativ scăzut acolo (2 morți spune worldometers pentru ultima zi), ceea ce-i face pe propagandiști  să afirme că Israelul este țara care ne arată cum trebuie să rezolvăm această problemă. A urma modelul israelian, cu interziceri pentru nevaccinați și „certificate de vaccinare” care să acorde posesorilor scutire de interziceri, pentru a stimula astfel vaccinarea populației, este un lucru cerut sau sugerat și de unele persoane din România și Uniunea Europeană.

Cît de bine s-a descurcat Israelul în problema c0vid putem verifica pe worldometers (linc), urmărind acolo singurul indicativ care, după părerea mea, are o oarecare relevanță: numărul de morți raportat la milionul de locuitori. În momentul cînd scriu acest articol (reamintesc că pe worldometers datele se actualizează zilnic), Israelul are 692 de morți de c0vid la milionul de locuitori. Asta este mult mai bine decît România (1478), dar peste media planetei de 412. Numărul mai mic de morți față de România este după părerea mea efectul climei mai calde. C0vidul, ca și alți viruși respiratorii de gripă și răceală, e mai puțin virulent la căldură. Comparația cu România nu este deci corectă, și pentru a vedea cît de bun a fost Israelul în gestionarea problemei c0vid trebuie să-l comparăm cu țările din jur. Ei bine, comparînd doar cu țările respective, Israelul are mai mulți morți de c0vid raportat la milionul de locuitori decît țările din aceeași zonă geografică, precum Siria (90), Palestina (629), Egipt (129), Irac (379), Arabia Saudită (198), Iemen (42). Doar Iordania (865) are proproțional mai mulți morți decît Israelul dintre țările din zona respectivă. Cu alte cuvinte, Israelul nu numai că nu s-a descurcat bine în problema c0vid, dar printre țările din zonă s-a descurcat relativ prost. Că se laudă israelienii cu sistem medical ultraperfomant, cu oameni de știință de elită în domeniul medical, că au investit o mulțime de bani în sistemul medical, este doar ilustrarea zicalei „prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”. În Siria și Iemenul devastate de război civil, în Egiptul unde o mare parte a populației trăiește în sărăcie cronică, neavînd uneori nici apă curentă la dispoziție, sînt mai puțini morți de c0vid decît în lăudatul de propagandă Israel.

Este de remarcat că și în Israel, după începerea campaniei de vaccinare (în decembrie 2020), s-a înregistrat un val de morți de c0vid. După creștere urmează descreștere, ca la orice val. Acum e perioadă de descreștere (exploatată de propaganda care tăcuse cînd valul era în creștere). A fost un val de infectări după începerea campaniei de vaccinare cu vîrful în februarie 2021, cu număr de morți dublu față de valul anterior din octombrie 2020 și de 10 ori mai mare decît valul din aprilie 2020. Descreșterea actuală este un lucru natural, favorizat și de încălzirea vremii. E de urmărit ce se va întîmpla în toamnă-iarnă, dacă nu va apărea un alt val de morți de c0vid cînd iar se va răci vremea. De prevăzut că autoritățile vor pretinde că e nevoie de încă o campanie de vaccinare, iar certificatele de vaccinare care îi fac pe unii să se simtă că fac parte dintr-o tagmă de oameni superiori vor avea valabilitate limitată în timp (nu vorbesc că, odată introduse aceste certificate, se vor putea pretinde și alte vaccinări ca să fie valabile, nefiind c0vidul singurul virus care bîntuie în lume). Producătorii de vaccinuri au anunțat preventiv că imunitatea nu durează decît cîteva luni și au vorbit deja că va fi nevoie de vaccinare anuală (linc).

Tendința aceasta – de apariție a unui val de infecții de c0vid de îndată ce a început campania de vacinare antic0vid – s-a observat în multe părți. Am comentat deja pe acest blog tendința identică manifestată în Marea Britanie și SUA (linc) și India (linc). Am impresia că vaccinarea funcționează astfel: crește numărul de infectări cu c0vid, cei mai fragili se curăță și crește numărul de morți, dar după o vreme cînd s-a ajuns la imunitate de turmă și persoanele mai fragile deja au murit începe să scadă numărul de morți (pînă la toamna viitoare, probabil), ceea ce e declarată o mare izbîndă a vaccinării. Vaccinarea doar grăbește procesele naturale, ar putea fi numită turboc0vid.

Mai citește:
– Miting pentru libertate, Timișoara, 27 decembrie 2020. Abia a apărut vaccinul și s-a anunțat o nouă tulpină de covid. Au pretext să spună că vaccinul e ineficient fiindcă e noua tulpină de covid, nu aia veche. Cazul Tiffany Dover, asistenta leșinată după vaccin, despre care se speculează că a murit (4 video)
Maltratați (rău tratați) – documentar francez despre mafia medicală în contextul covid (subtitrare românească)
Record de morți de c0vid în Marea Britanie, după începerea campaniei de vaccinare în masă antic0vid. La fel și în SUA
Problema C0vid, explicată pentru toți (video)
București, 1 februarie 2021. „Cum au făcut acum cu virusul covid-19, peste cîțiva ani o să auziți cu virusul covid-25. Au anunțat… că au apărut noi tulpini… Nu e problema că iei un vaccin și scapi, ci… o să ai poate 10 vaccinuri în fiecare an de luat” (video)
Noi variante de covid apar ca ciupercile după ploaie de cînd a început vaccinarea
– Casa Albă va colabora cu giganții rețelelor de socializare pentru a-i combate pe cei care se împotrivesc vaccinurilor
– 3 miliarde euro pentru apă sărată în loc de vaccin c0vid, pretinde „Adevărul”, citînd agenția Reuters
Plandemia (Îndoctrinarea) – documentar cu subtitrare în românește
Deputatul Silviu Vexler denunță la Parchet „umilirea victimelor holocaustului la mitingul împotrivă vaccinării forțate. Mă autodenunț: primul care a comparat vacinarea forțată cu politicile hiteriste am fost eu
5 feluri în care vor să te păcălească să iei vaccinul antic0vid
Timișoara, 22 martie 2021. Protest împotriva analfabetismului funcțional. La toate infecțiile respiratorii cînd se încălzește vremea scade numărul de infecții. O să spună că datorită carantinei sau vaccinării. Dar o să fie o minciună (video)
Bill Gates despre nevoia reducerii populației (2010). Una din metodele discutate – vaccinurile (video)
Vaccinarea – bază pentru identificarea globală digitală (video)
Șeful de la Pfizer explică că va fi nevoie de vaccinare anuală anticovid
Date oficiale: Efectele vaccinurilor antic0vid în România
Guvernul american bagă 1,5 miliarde dolari în propaganda pentru vaccinuri antic0vid
Explozie de cazuri de c0vid în India scurt timp după renunțarea la ivermectină și începerea campaniei de vaxinare antic0vid
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

4 gânduri despre „Israelienii, fraierii Orientului Mijlociu în problema c0vid

  1. Si care e media de varrsta(speranta de viata in Israel comparativ cu aceleasi tari la care faceti referire?

    1. Aici discutam strict problema c0vid. Nu a fost intenția articolului să facă o analiză aprofundată a tuturor diferențelor dintre Israel și țările învecinate.

  2. (din partea lui maxtor poti sa te vaccinezi si cu freon de frigider,nu ai decat!)
    dom’le
    esti diversionist!
    cica vaccin,izrael,worldcontoru,valu n+1,linc,linc,linc
    MASCA NU O VEZI?????????
    -toti sunteti mincinosi!
    .

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.