Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid

Prin OUG 63/2020 (linc) guvernul Ludovic Orban alocă 200 milioane lei pentru ziare, radiouri, televiziuni și saituri internet pentru „derularea unor campanii naționale și locale de informare publică, țintite către cetățeni, în scopul conștientizării riscurilor de îmbolnăvire și creșterii gradului de conformare voluntară la normele sanitare și sociale impuse de autoritățile competente, în vederea limitării extinderii răspîndirii virusului după încetarea stării de urgență”.

Sub aceste cuvinte se ascunde de fapt mituirea ziariștilor pentru a-i înhăma la propaganda covid a guvernului. Pentru a avea acces la acești bani televiziunile, ziarele, saiturile internet, radiourile vor trebui să susțină narativa guvernamentală cu privire la primejdia deosebită prezentată de coronavirus și de corectitudinea măsurilor guvernamentale legate de această problemă. Întreaga presă trece prin greutăți financiare, din vînzări și publicitate ziariștii cu greu își pot primi lefurile, deci pentru orice mijloc mass-media, a primi o felie din tortul ăsta de 200 milioane înseamnă o gură de oxigen.

Așadar guvernul, în propaganda covid, pe lîngă bîtă – reprezentată de închiderea unor saituri (despre care am pomenit în articolul „Cenzură în vremea coronavirusului” – linc), aplică și zăhărelul. Este o mituire pe față a ziariștilor, care vor fi descurajați de a face anchete cinstite cu privire la oportunitatea măsurilor guvernamentale în artificiala criză covid, ci vor scrie doar pentru a determina „creșterea gradului de conformare voluntară” a cetățenilor față de ceea ce cer autoritățile. Presa, acest cîine de pază al societății, devine un cățel jugănit, pus în lanț, cu botniță și căruia i se dă un os de ros.

Asta se adaugă măsurilor de cenzură directă sau discretă luate și pe plan mondial de către platforme tehnologice cum ar fi youtube, facebook și google (linc). Astea deja au avut efect asupra multor oameni, fiindcă mulți (inclusiv ziariști de bună credință) își fac documentarea pe un subiect cu google, iar google a avut grijă ca la căutări legate de coronavirus să dea doar rezultate care să susțină politica Organizației Mondiale a Sănătății (pe care a urmat-o și guvernul român).

Cetățeanul va auzi la unison de la televiziuni, radiouri, ziare, că măsurile guvernului sînt bune. Poate vor fi și ziariști cinstiți care vor dori să facă analize independente cu privire la măsurile guvernamentale, dar ei nu vor avea unde să-și publice articolele, căci patronii trusturilor de presă vor dori să încaseze bani de la guvern. Ziariștii respectivi vor ajunge șomeri dacă stăruie prea mult cu cercetările și vor putea publica eventual pe niște bloguri (pe care, foarte posibil, google va avea grijă să le ascundă din căutări). Și prevăd acestor ziariști că vor fi supuși unor campanii de discreditare de către mercenarii de presă ai guvernului, cu acuzații sau insinuări de tipul „plătiți de ruși” (faptul că aceste acuzații n-au nici o logică, în condițiile în care Putin însuși folosește pretextul coronavirusului exact ca și în România, pentru întărirea statului polițienesc – linc, nu va împiedica acuzațiile să apară). Cum se fac aceste campanii de discreditare cunoaștem de la efortul (izbutit) al domnilor de la „Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică” (LARICS) de a șterge un video încărcat de mine pe youtube, despre care am scris (linc).

Anterior acestei măsuri de mituire a presei, guvernul a luat și măsura mituirii medicilor, oferindu-le 500 de euro supliment la leafă pentru lupta cu covidul (linc). Pentru bani mai mulți „îngerii în alb” lucrează mai puțin. S-au creat spitale covid care stau în mare parte goale sau umplute cu asimptomatici care n-ar avea ce să caute la spital.

În același timp oameni care chiar au nevoie de îngrijiri medicale (pe alte probleme decît covid) nu le primesc la timp, și unii chiar mor din pricina asta. După noile proceduri, înainte de a primi îngrijirile necesare, pacienții trebuie testați dacă sînt sau nu infectați cu covid. Ziarul „Libertatea” scria (încă mai scrie asemenea lucruri, cînd va dori patronatul să se înfrupte din cei 200 milioane lei guvernamentali probabil nu va mai scrie), în articolul Alinei Manolache: Director în spital COVID-19: “Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate”. Medicii mint că pacienții cu afecțiuni grave sunt suspecți de coronavirus, să le poată salva viața (linc): „Corina Laura Feier, directorul economic al Spitalului din Deva, susține că ”cei 1.200 de oameni ai personalului medical au tratat doar 97 de oameni, dintre care peste 80% asimptomatici”, în condițiile în care ceilalți bolnavi nu au unde să se trateze. Și dă exemplu unei prietene, actrițe, care, diagnosticată cu astm și pneumonie, a trebuit să se trateze acasă”.

Au fost inițial și medici care au neglijat procedurile nou introduse pe problema covid, pentru a fi amenințați cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Medicii, fiind de meserie, știu că virusul ăsta e un fleac, sînt multe alte probleme mai importante pentru sănătatea populației. Nu de virus se tem ei, se pot infecta de la pacienți cu o mulțime de alți viruși și bacterii – asta e meseria de medic. Problema e că după noile proceduri, cine e infectat cu covid trebuie să stea 14 zile la izolare, echivalent cu 14 zile de arest, chiar dacă e asimptomatic (cum sînt peste 90% dintre infectați) și întreaga clădire unde s-a depistat infecția e declarată contaminată și trebuie închisă (pentru clinici și spitale particulare asta ar fi o lovitură foarte mare). S-a ajuns să se facă consultații medicale telefonice fiindcă medicilor le e frică nu de virus ci de măsurile demente pe care autoritățile le impun dacă există infectare cu virus. Măsuri pentru care acum s-au alocat 200 milioane lei, din banii contribuabililor, pentru ca aceeași contribuabili să fie convinși că sînt corecte.

Mai citește:
– Cenzura în vremea coronavirusului
Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

3 gânduri despre „Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid

  1. Vedeti domnule Mioc! Pina cind adevarul coboara dimineata din pat si-si pune papucii, minciuna a facut deja inconjurul Pamintului de o mie de ori!

    Dumneavoastra pomeniti OMS, oameni de stiinta, medici si personal medical oportunisti, guvernul liberal, mass-media inregimentata a regimului capitalist, adica simple marionete si baieti de mingi ai regimului capitalist global! Declansarea acestei operatiuni tine de decizii luate la virf de catre clicile oligarhice care controleaza omenirea si care au la dispozitia lor aparatul politic, administrativ si economic al statelor lumii!

    1. Și dacă ar fi precise, testarea în masă a populației este nejustificată. Cu cît se testează mai mult pentru acest virus, cu atît se vor găsi mai mulți infectați, dar asta e valabil la orice virus sau bacterie pentru care s-ar face teste pe scară largă (acum doar pentru SARS-CoV-2 există testări pe scară largă).
      Acum 2 luni publicam interviul doctorului Claus Kohlein, care spunea că acest nou coronavirus nu e atît de mult o primejdie, ci o epidemie de teste de laborator: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/03/29/coronavirus-primejdie-sau-epidemie-de-teste-de-laborator-video/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.