Wuhan, China, august 2020: Distracție la maxim! (video)

Actualizare 20 august 2020: Fiindcă la videoclipul inițial s-a băgat restricție la vizionare prin încorporare pe alte saituri (filmarea poate fi văzută în continuare, dar numai de pe saitul youtube), am adăugat și o altă filmare, de la același eveniment.

Agenția France Presse prezintă o filmare recentă dintr-un parc acvatic din Wuhan, China, locul de unde ar fi izbucnit molima covid (așa se pretinde de mijloace de informare în masă la modă printre analfabeții funcțional; de fapt e locul unde a fost descoperit noul coronavirus SARS-CoV-2 care provoacă boala covid; dar faptul că virusul a fost descoperit la Wuhan în 2019 nu e dovadă că acolo și atunci a apărut; prevăd că în viitor se vor mai descoperi și alte virusuri la Wuhan, fiindcă Wuhan e unul din locurile de pe planetă cu un mare laborator de virusologie și mulți virusologi bine pregătiți).

Vedem în filmare mii de locuitori ai Wuhanului înghesuindu-se la un concert, fără nici un fel de distanțare socială, fără nici un fel de măști. Nu există nici o frică de covid!

E absolut firesc acest lucru, fiindcă China a știut mereu că covidul este o falsă problemă. Partidul Comunist Chinez a născocit această problemă ca să aibe pretext să potolească populația din Wuhan, care în 2019 se răzvrătise împotriva ocîrmuirii, prin proteste de stradă în care manifestanții s-au luat la bătaie cu poliția. De îndată ce wuhanejii au fost aduși la ascultare, coronavirusul din China a dispărut! Parafrazîndu-l pe Shakespeare: „Coronavirusul și-a făcut datoria, coronavirusul poate să plece!”. Sînt lucruri explicate în articole anterioare:
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta (video)
Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)

Numai politicienii tîmpiți din Vest au luat coronavirusul în serios, iar apoi au dezvoltat un sistem de raportări false și minciuni ca să nu recunoască că au fost tîmpiți, fiindcă altfel ar trebui să dea socoteală pentru urmările dezastruoase ale măsurilor pe care le-au luat.

Se poate face un bilanț al molimei covid după aproape un an. Pe worldometers (linc) numerele sînt actualizate zilnic. Iată bilanțul din dimineața de 19 august 2020, cînd scriu acest articol:
Belgia 858 morți de covid la milionul de locuitori
Spania 613 morți de covid la milionul de locuitori
Marea Britanie 609 morți de covid la milionul de locuitori
SUA 528 morți de covid la milionul de locuitori
România 160 morți de covid la milionul de locuitori
Rusia 109 morți de covid la milionul de locuitori
Media mondială 100,5 morți de covid la milionul de locuitori
Bielorusia 65 morți de covid la milionul de locuitori
China 3 morți de covid la milionul de locuitori

China este una din țările cu cei mai puțini morți de covid raportat la populație. Chinejii rîd cu lacrimi de proștii de europeni și americani care au luat în serios covidul, iar acum elitele din țările respective falsifică date pentru a justifica că covidul trebuie luat în serios.

Dar economic, care e efectul molimei covid? Cunoaștem în România, SUA, Europa: dezastruos pentru populație (nu pentru elitele conectate la bugetul statului). Dar pentru China? Aflăm de la BBC: Economia chineză reîncepe să crească (linc). Creșterea economică chineză în cel de-al 2-lea trimestru al anului 2020 a fost de 3,2%. În primul trimestru din 2020 a existat o scădere, dar pentru Partidul Comunist Chinez a fost un preț acceptabil pentru a pune capăt protestelor antiguvernamentale din Wuhan și a-și întări controlul în Hong Kong – amîndouă aceste obiective fiind atinse. Să nu uităm că în China s-a blocat activitatea doar în Wuhan (1% din populație), nu ca în România unde s-a blocat întreaga țară.

Mai citește alte articole pe tema covid la pagina covid-19.

7 gânduri despre „Wuhan, China, august 2020: Distracție la maxim! (video)

    1. Se poate viziona urmînd lincul „vizionează pe youtube” care apare cînd vrei să rulezi clipul https://youtu.be/XjDLFjmkNuQ
      Se pare că proprietarul filmării – agenția France Press – vrea să-i vizitezi neapărat canalul youtube și a interzis vizionarea prin încorporare pe alte saituri. Dar voi adăuga și altă filmare, din altă sursă, care poate fi încorporată.

  1. Linc coaie? Linc? Nu exista cuvantul “linc” in romana. De ce l-ai folosi? Arata ca “lindic”. Cum sa te ia cineva in serios cand tu zici “linc” la link.

    1. „Linc” este ortografia oficială a limbii române care va fi adoptată de Academia Română în 2035. Lucrul a fost stabilit în 1989 la întîlnirea dintre George Bush și Mihail Gorbaciov.
      Dar văd că găsești chichițe de comentat dar nimic despre esență – filmările prezentate. Nu că părerile tale – un anonim de pe internet care nici nu-și folosește numele real – ar avea vreo importanță.

    2. Cred ca „legătură” ar fi fost un cuvânt mai aproape de experiența mea cu limba română. „Linc” îmi sună metalic, spart. Accept, totuși, de dragul limbii române, de care îmi pare mai aproape, varianta „linc”!

  2. Conducatorii nostri , probabil pt bani nu le pasa ca populatia sufera si toate sectoarele de activitate sunt paralizate. Si dau numai masuri prostesti. Numai ca în cea mai mare parte intelectualii (mai ales cadre didactice) sunt creduli. Masurile care le-au impus pt desfasurarea cursurilor scolare sunt de-a dreptul ridicole (putin spus).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.