Vox populi. Reacțiile de pe facebook la cererea Colegiului Medicilor de a pedepsi medicii care au participat la conferința de la Palatul Parlamentului

Am scris despre conferința medicilor la Palatul Parlamentului: „Medicină bazată pe dovezi sau dictatură cu față medicală?” (linc) și despre reacția promptă, pe facebook, a domnului Daniel Coriu, președinte al Colegiului Medicilor, cu privire la aceasta. Repet această reacție (linc):

În contextul informațiilor apărute în spaţiul public cu privire la participarea unor medici români la dezbateri în cadrul cărora se pune în discuție conduita medicală adoptată în timpul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor din România (CMR) face următoarele precizări:
În concordanță cu mesajele transmise în mod repetat, în situații similare, Colegiul Medicilor din România face apel la o comunicare responsabilă în privința tratamentelor pentru COVID-19, precum și a altor afecțiuni, implicit asupra modului în care sunt prezentate experiențe subiective, fie că acestea au ca sursă invocată activitatea profesională a medicilor, fie că sunt amintite în spațiul public ca situații personale, prin care o persoană ar fi trecut în calitate de pacient. Colegiul Medicilor din România subliniază și faptul că astfel de dezbateri nu trebuie cu atât mai mult să fie folosite cu scopul de a promova imaginea, interesele sau perspectivele unor partide politice.

În situații similare celor descrise mai sus, structurile abilitate ale CMR au demarat anchete disciplinare, proceduri care sunt în curs de desfășurare, în diferite etape.
„Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România a susținut și a demarat modificări legislative – propuneri de texte de lege pe care le-am înaintat Parlamentului României – care să permită sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și poate periclita sănătatea publică”, declară Prof. Dr. Daniel Coriu, Președintele Colegiul Medicilor din România.
Colegiul Medicilor din România atrage atenția asupra faptului că medicii au responsabilitatea de a disemina informații bazate pe dovezi științifice evidente, din surse sigure, și de a prescrie tratamente conform ghidurilor și protocoalelor în vigoare, precum și recomandărilor instituțiilor din domeniu. Responsabilitatea cadrelor medicale vizează atât actul medical în sine, cât și modalitatea de a comunica informații menite să influențeze succesul unui tratament. Recomandarea nu încalcă sub nicio formă dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, ci susține un comportament cu rol educațional, asociat cultivării și promovării gândirii critice și a metodei științifice.

În concluzie, Colegiul Medicilor din România face apel la toți medicii români să practice o medicină bazată pe dovezi și să recomande tratamente în baza ghidurilor și a protocoalelor terapeutice, precum și să comunice responsabil în spațiul public cu privire la toate afecțiunile medicale.
Prof. Dr. Daniel Coriu,
Președintele Colegiului Medicilor din România

De la acea conferință am prezentat deja pe blog:
Dr. Oana Secară: Tehnologia ARN mesager – dezastru în prevenție și crimă perfectă (video)
Dr. Anca Nițulescu, Palatul Parlamentului, 10 feb 2023: „E vorba de o dezinformare medicală la nivel instituționalizat” (video)

Între timp, am comentat și eu la acea postare și apoi am fost blocat. Nu mai pot vedea pagina de facebook a Colegiului Medicilor din România. Dar multe alte persoane au comentat acolo. O parte din comentarii au fost șterse, dar utilizatorul facebook „Jan Anderson” (linc) a înregistrat comentariile respective și a făcut filmulețul pe care-l prezint mai sus. Observația lui „Jan Anderson”: Iată cum „gestionează” comentariile Colegiul Medicilor din România. S-a plecat de la 257 comentarii și numărul scade rapid”. Iată cîteva comentarii pe care utilizatorii facebook au considerat necesar să le lase la postarea domnului Coriu:

– Epurangeorgeta: „Dacă se vorbește de protocoale e clar că se urmărește un atac la medici, nu au voie să trateze pacienții în caz de apariție a unui nou virus, decît să folosească tratamentul prevăzut în protocoalele încheiate… Grav dacă pacientul acceptă aceste modificări legislative dorite de o singură persoană. Să ne fereaască Dumnezeu să fim tratați cu medicamentele prevăzute în protocoale, am văzut cu toții cît rău au făcut pacienților internați în spitale”.

– Daniela Florentina Luncan: „Nu veți scăpa, veți răspunde pe persoanăm fizică, toți. De mai bine de 20 de ani nu mai avem medici ci plasatori de medicamente. Banii vorbesc. De cînd un medic respectă protocoalele morții impuse de OMS? Ați depus un jurămînt să salvați vieți, nu să creșteți numărul de morți, că așa spun sataniștii. (…) Voi toți veți fi trași la răspundere, atît ca instituții cît și individual, ca executanți ai unor decizii și hotărîri nefundamentate științific”

– Monica Creste: „Nemernicilor, ați dus în derizoriu meseria de medic, ați ridicat minciuna la rang de adevăr, ați provocat haos în sistemul medical, apărați medicii incompetenți și criminali. Credeți că nu veți plăti?”

– Ionuc Mora: „Sînteți criminali cu diplomă!!!! Să vă fie rușine!!!”

– Fabian Venghele: „CMR, voi doar anunțați prostimea, le confirmați stăpînilor voștri că vă mențineți pe poziții, dar nu vă obosiți să și răspundeți la comentarii. Sînteți prea bazați pe știință, probabil. Fermoarul sacilor negri să fie ultimul lucru văzut, pentru crima la care ați participat, și la fel pentru toți cei în a căror ogradă sînteți și nu v-au tras de mînecă din capul locului, la fel pentru cei care au știut adevărul și au participat. Criminali în familii și colective, ierarhii de criminali complici”

– Mirela Gagiu: „Pînă în ultima zi a vieții mele voi dori să văd în boxa acuzațiilor pe cei vinovați de moartea mamei mele și promit să le dau în schimb 1 sac negru cadou. Au omorît-o fără să le pese decît de banii încasați… ea a fost încă un număr… MAMA a avut AVC! Am toate documentele și toată determinarea de a lupta pentru adevăr… acela că a fost GENOCID și în unele spitale medicii au făcut ce le-a trecut prin cap (adică nimic bun)”

– Iulian Todea: „Bolșevicilor! Ați devenit criminali!”

– Dumitru Zburlea Dumi: „Măcar acum să vă fi reabilitat în ochii lumii. Știu că nu aveți nici măcar rușine, mai puțin remușcări. Nici naziștii n-au avut, iar cei din Evul Mediu, de pe timpul inchiziției, nici atît! Dezonorați profesia de medic!”

– Alexandru Anderas: „Animalelor! Să vă vadă Dumnezeu ce faceți! Aaaa dar voi vă credeți dumnezei”

– Sergiu Adrian pune linc la articolul „Dezvăluiri șocante. Ministerul Sănătății a recunoscut că antiviralul kaletra ucidea pacienții covid” (linc)

– Valentin Pantea: „De ce pe grupul CMR sînt nemedici? De ce se permite ca medicii să fie amenințați și jigniți?”

– Olivia Crișan: „Aceștia nu sînt medici ci criminali!”

– Georgeta Crăciun: „Rușine, Daniel Coriu! Ai să dai socoteală în fața lui Dumnezeu, tu și acoliții tăi din ceea ce numiți voi „Colegiul Medicilor”. Chiar ne luați de proști pe toți? Amar, amar veți fi pedepsiți de mînia divină!”

– Gabriela Victoria Bacila: „Domnule Paul Coriu peședinte al colegiului medicilor nu fiți inchiziționar prin ceea ce faceți pentru că chiar dacă sînteți ateu de judecata Domnului nu scăpați. Dumneavoastră inchiziționați aici și acum, pentru noi nu este decît inchiziție vremelnică, pentru dumneavoastră va fi permanentă”.

– Mioc Marius (comentariul meu): „Să informăm despre ce s-a discutat la palatul parlamentului. Iată cuvîntarea doctoriței Oana Mihaela Secară de acolo (linc la înregistrarea de pe rumble)

– Petre Dragoescu: „Ce scîrbit sînt…”

– Eugen Lucan: „Băieții de la SIE sau de la SRI v-au rugat să interveniți?

– Veronica Florea: „Încă mai aveți tupeu? Incredibil! Aveți curaj să spuneți asemenea cuvinte celor ce și-au luat pe cei dragi de la spital în saci negri? Aveți curaj să-i priviți în ochi și să le spuneți mizeriile pe care le-ați scris aici? Colegiul medicilor – numai medici nu sînteți voi”.

– Eugen Lucan: „Acum că e oficial că avem peste 40000 de reacții adverse nu e cazul ca Colegiul Medicilor să se sesizeze despre aceste efecte adverse? în acest context a avut loc această conferință”.

– Nico Baiu: „Eugen Lucan, poate au vrut să spună că îi sancționează pe toți cei care au zis că vaccinul e sigur și eficient, poate totuși asta au vrut să spună și au greșit. Glumesc desigur, e o glumă amară cînd îngropi un om sănătos mort subit după doza 3”.

– Mirela Maria Dincă: „Ce bine că atunci cînd am avut covid nu m-am tratat după protocoale ci după capul meu care mi-a zis să iau turmeric în toată perioada aceea și s-au mirat și doctorii că am proteina C reactivă foarte mică, iar asta arată că nu am nici un pic de inflamație în corp, iar covidul se știe că așa ceva provoacă. Am avut doar o somnolență ciudată pe care n-am mai avut-o niciodată și atît. Așa  că mulți oameni n-au avut încredere în protocoale ci în puterea lui Dumnezeu și medicamentele din grădina Lui”.

– Marco Jura: „Azi sînteți în funcții și vă bateți joc de oameni, mîine puteți fi după gratii pentru mîrșăviile comise în toți acești ani. Dumnezeu nu bate cu parul, o să simțiți asta cît de repede”.

– Cristina Pantazi: „S-a strigat adunarea. Haterii au primit ordin să vină să comenteze aici”

– Lucian Tabără: „Cristina Pantazi, spălații pe creier văd peste tot doar haur, conspiraționiști, proști, inculți. Stimabilă, au murit oameni cu zile în perioada pandemiei, în timp ce medicii încasau sporuri exorbitante”

– Gabriel Funingana: „Cristina Pantazi, dar oare unde sînt oamenii care gîndesc normal în România? Vocea lor de ce nu e prezentă pe acest forum? Părerea mea este că acei care tac în fața atîtor atacuri injurioase față de un demers de a impune rigoarea științifică în lumea medicală sînt la fel de vinovați ca și acei care dezinformează”.

– Sebi Bujor: „Fac ceva cu boltă pe dovezile voastre științifice, că nu știți nimic. Ați otrăvit populația. Acum unii s-au prins și vreți să ștergeți urmele”.

– Cristian Aurel: „Gunoaiele care distrug oamenii încep din funcțiile înalte… cu fel și fel de titulaturi, ploșnițe care susțin orice pentru a nu pierde scaunul funcției. Dar nu uitați ceva – indiferent de scaun tot în pămînt veți intra… cu toți banii și toate funcțiile voastre”.

– Antoanela Lifestyle-Vindecare: „Tu, și nici un alt medic, și nici Colegiul, ca grupare, nu dețineți monopolul informațiilor medicale! Nu aveți rol de autoritate, ci doar consultativ și cel mult administrativ. Parlamentul României va face ce trebuie, și nu se va face de rîs să dea curs acestei propuneri puerile și care dă dovada unei imaturități emoționale și imaturități profesionale. Nu ați înțeles încă ce înseamnă și care este rolul cerecetării științifice? Sînteți nu numai ridicol, ci absolut penibil!”

– Bonciu Georgeta Florentina: „Felicitări!”

– Domșa Dan: „Sînteți vinovați și acum nu faceți decît să puneți pumnul în gura oamenilor”.

– Paula Ivanov: „Gunoiule!”

– Daniela Adriana Nuțu: „Studiile clinice au demonstrat că Lopinavir/Ritonavir (Kaletra) era ineficientă, iar OMS a comunicat ineficiența lui din 4 iulie 2020 și criminalii din spitalele covid le-au dat în continuare pacienților, chiar și celor cu afecțiuni hepatice”

3 gânduri despre „Vox populi. Reacțiile de pe facebook la cererea Colegiului Medicilor de a pedepsi medicii care au participat la conferința de la Palatul Parlamentului

  1. Eu i-am întrebat pe cei de la Colegiul Medicilor din România când vor solicita să fie cercetați pentru răspândirea de informații mincinoase pe medicii care ne-au dat asigurări până la obsesie că „vaccinurile sunt sigure și eficiente”.
    La foarte scurt timp după postarea comentariul, mi-au restricționat posibilitatea de a mai comenta și apoi m-au onorat cu un neprețuit „Block”.
    Atitudinea acestui cvasi-ONG ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns…

    1. Ar trebui făcute reclamații pe persoană fizică. Nu la modul general, ci: cercetați-l disciplinar medicul X care la data de, în locul cutare (se adaugă dovezile; de preferat cei care au intervenit pe la televiziuni) a spus că vaccinul anticovid e sigur și eficient. Eventual reclamația să vină de la cineva vaccinat care s-a îmbolnăvit apoi cu covid, să adauge dovada și să spună că a fost indus în eroare cu privire la eficiența vaccinului de vorbele medicului reclamat.

  2. Acesti criminali in „halate albe/halatele mortii” ce mi-au ucis mama in spital covid , II BLESTEM PE VECI si cu limba de moarte. In ziua in care mama mea a murit, dimineata la telefon , mi s-a spus : ” ASTAZI MAMA DVS. VA MURI” cat de bestii, idioti au putut fi facand greseli monstruoase :((( ! Bestiile , de parca mama mea trecuse pe lista crimelor in masa, a genocidului cu buna stiinta de catre nazistii medicinei alopate ce ucide cu otravurile din pastile. Dupa amiaza in jurul orei 17:00/18:00 am primit un telefon prin care am fost informata de O BESTIE IN „HALAT ALB”- halatul mortii :((( ca mama murise. SOC TOTAL ! La intrebarea mea : ” CARE ESTE DIAGNOSTICUL DECESULUI?” criminalul ce daduse vestea a replicat revoltat (tot el, caci a fost un EL) : „CE Dna, NE ACUZATI DE CEVA ? :((( de n-ar mai dormi in veci linistiti cei vinovati de aceste crime :((( TOTI CEI VINOVATI SA PLATEASCA AICI SI IN VESNICIE PE VECI ! Dinte pentru dinte , ochi pentru ochi ! NU IERT NICIODATA pe cei ce imi ating viata privata, imi fac rau mie si familiei. Iertarea este pentru inculti, prosti, naivi, ce se lasa ingenuncheati, manipulati de fariseii religiilor mincinoase, manipulatoare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.