Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)

Am mai explicat că, după părerea mea, adevăratul motiv pentru care s-a declanșat isteria coronavirus în China, isterie copiată apoi de alte țări, a fost dorința Partidului Comunist Chinez de a păstra controlul asupra populației, control amenințat de protestele de stradă din 2019: Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta (linc). În vara lui 2019 izbucniseră proteste de amploare în China, în Hong Kong și Wuhan. Dintre acestea, în special protestul din Wuhan era de netolerat pentru Partidul Comunist Chinez. Nu că protestele din Hong Kong ar fi fost privite cu îngăduință, dar Hong Kongul e regiune autonomă cu statut special (reunită cu China în 1997, printr-un acord chino-britanic care-i îngăduie să păstreze un sistem politic diferit de restul Chinei). Protestele din Hong Kong sînt limitate doar la acea provincie specială și pot fi lesne discreditate în ochii chinejilor din alte zone ca fiind uneltiri ale separatiștilor. Dar protestele de la Wuhan însemnau o contestare a autorității partidului chiar în mijlocul Chinei comuniste și exista primejdia extinderii lor în alte zone. De aceea potolirea populației din Wuhan a devenit o prioritate pentru guvernul chinez. Noul coronavirus a fost doar pretextul folosit în acest scop.

Partidul Comunist Chinez a realizat progrese remarcabile în ultima vreme. Pe vremea bătrînului Mao, dacă în vreo provincie lumea contesta autoritatea partidului, s-ar fi trecut la măcelărirea populației. Acum, după protestele din Wuhan din 2019, comuniștii chinezi nu s-au apucat să măcelărească populația din Wuhan, cum ar fi fost procedura maoistă standard, ci au dat celor 11 milioane de locuitori de acolo doar arest la domiciliu, născocind toată povestea cu covidul. Este o dovadă că tovarășii comuniști chinezi au devenit mult mai omenoși față de cum erau în veacul trecut.

De pe canalul youtube „China uncensored” (linc) („China necenzurată”) – o foarte bună sursă de informații despre China (în limba engleză), pe care o recomand – am tălmăcit un reportaj din 10 iulie 2019 (linc) despre protestele care au avut loc la Wuhan. La vremea aceea încă nu se știa nimic despre noul coronavirus.

Tălmăcire:
0:00 Uzină de producere de energie prin arderea gunoiului. Bună pentru gunoi, rea pentru sănătate. Și dacă e construită lîngă casa ta, o surpriză neplăcută. Așa că oamenii din Wuhan au ieșit pe străzi. Puteți ghici care a fost reacția autorităților chineze.
0:20 Bine ați venit la „China necenzurată”. Sînt Chris Chappell. În China, un uriaș protest care a durat mai multe zile a fost reprimat de poliție. Și nu, nu vorbesc despre Hong Kong. Mari proteste au loc și în China continentală, dar sînt mai rare. Ultimul dintre acestea este în orașul Wuhan, în centrul Chinei. Wuhan are 10 milioane locuitori. Știu că pare mult, dar e abia al 7-lea oraș ca mărime din China. Localnicii de acolo sînt furioși pe planurile de construire a unei uzine de producere de electricitate prin arderea gunoiului.
0:51 Desigur, să prefaci gunoiul în energie pare o idee bună, motiv pentur care mănînc la McDonalds. Dar în practică, nu e un lucru atît de bun, motiv pentru care totdeauna regret că am mîncat la McDonalds.
1:03 Problema cu uzina de ardere a gunoiului din Wuhan e că se urmărește construirea ei lîngă o zonă de locuințe. Nimeni n-are chef să trăiască lîngă niște gunoaie care ard. Din acest motiv săptămîna trecută această zonă de locuințe s-a umplut cu protestatari nemulțumiți și cu polițiști gata de intervenție.
1:20 În trecut, protestele pe motive de mediu înconjurător au fost singurul tip de proteste pe care Partidul Comunist Chinez le-a tolerat. În parte, fiindcă e lesne de aruncat vina pe firmele poluante ori pe demnitari locali corupți, în locul guvernului central. Dar amploarea și durata protestului din Wuhan au atras atenția. Locuitorii din Wuhan sînt furioși fiindcă uzina de ardere a gunoiului ar face ca poluarea care deja este gravă în oraș să devină și mai rea. Deja în zonă apa și aerul sînt destul de poluate. Acum, zice un wuhănean, vor să construiască o uzină de ardere a gunoiului, care este o amenințare pentru viața noastră. Arderea gunoiului produce poluanți, precum monoxidul de carbon, oxid de azot și bioxid de sulf. Bioxidul de sulf poate provoca dureri în piept, greutăți la respirat, iritații ale ochilor și rezistență scăzută la boli de inimă și plămîni. Și, cum zicea alt wuhănean, sînt multe feluri cum asta va afecta viața oamenilor – poluarea aerului, distrugerea sănătății.
2:18 Autoritățile au venit cu planul uzinei de ardere a gunoiului cînd la groapa de gunoi existentă nu mai era loc. Asta s-a întîmplat în 2012. Și ce au făcut cu tot acel gunoi în ultimii 7 ani? O parte din acel gunoi a fost prefăcut în fum în una din cele 5 uzine de ardere a gunoiului care deja există la Wuhan.
2:40 Uzinele de ardere a gunoiului ar trebui să fie la cel puțin 1,5 km de orice casă. Dar una din ele e la numai 100 metri de blocuri de locuințe. Comparativ cu aceste standarde, noua uzină față de care protestează oamenii e o leacă mai puțin rea. E la vreo 650 metri de cele mai apropiate locuințe. Dar, e lîngă 2 școli. Aș spune, îi va căli pe copii. Ce nu-i omoară, îi va face mai puternici. Ce este, Shelly? Înțeleg! Se pare că asta nu se aplică la poluare. Cu excepția cazului că ești un monstru de fum din desene animate.
3:14 OK. Deci acești copii probabil n-ar trebui să respire gunoi arzînd. Parte a problemei e că localnicii au aflat despre planuri abia cu cîteva săptămîni în urmă. Asta a fost după ce cîțiva oameni au văzut dovezi că deja au început lucrările pentru noua uzină.
3:27 La început, supărați că n-au fost întrebați înainte, wuhănenii au pornit o campanie furioasă de scriere de petiții. Dar această campanie civică liniștită a fost prea mult pentru autoritățile locale, care au arestat vreo 20 de jălbași și i-au trimis la închisoare. Și atunci au început protestele de stradă.
3:58 Se pare că au fost mai mult de 10000 de demonstranți. Și atunci, autoritățile chineze au trimis 1000 de jandarmi.
4:06 Poate presupuneți că autoritățile chineze sînt îngrijorate că asemenea filmări vor apărea pe internet. Ei bine, chiar sînt. Sînt probabil multe care n-au apărut pe internet fiindcă autoritățile din Wuhan au blocat semnalul la telefoane mobile și rețele de socializare. Totuși, unele filmări de impact s-au strecurat. Precum acest grup de jandarmi într-un centru comercial, hărțuind oameni. Sau polițiști capturînd unul din cele mai primejdioase elemente din China – o femeie bătrînă.
4:34 Scena a provocat comparații cu manifestațiile antiguvernamentale din Hing Kong, despre care am relatat. Deși protestele din Wuhan și Hong Kong nu au legătură între ele, amîndouă ating o problemă importantă: Partidul Comunist Chinez împiedică sistematic oamenii de la angajament civic normal. Și cînd autoritățile fac lucruri care nu sînt pe placul oamenilor, aceștia simt că n-au altceva de făcut decît să protesteze în masă. În Wuhan, este o uzină de ardere a gunoiului care urmează să fie construită chiar lîngă casele oamenilor, fără ca oamenii să aibe voie să-și exprime îngrijorările. Sau dacă-și exprimă îngrijorările, acestea sînt ignorate. Și după aia urmează bătăile. (filmare cu polițiști lovind manifestanți)
5:13 S-ar putea ca adevărata problemă cu aceste proteste să fie filmările cu telefonul mobil. Dar se pare că protestele au făcut autoritățile să clipească. Autoritățile au publicat o scrisoare în care spun că locația pentru uzină n-a fost încă stabilită. Ceea ce se zvonește pe internet că sînt lucrări începute pentru uzina de ardere a gunoiului sînt de fapt lucrări pentru construirea unei căi ferate, spune scrisoarea. Și? Au crezut asta oamenii din Wuhan?
5:40 (filmare cu demonstranți care aruncă obiecte contondente către polițiști) Asta seamănă cu un „NU”. Așa că sîmbătă autoritățile au dat înapoi, și au anunțat că nu vor începe lucrările fără aprobarea publicului. Au cîștigat localnicii sau autoritățile îcnearcă doar să cîștige timp?
5:56 Istoria ne poate învăța. În 2016, în orașul Șiaito (?), la vreo 100 km de Wuhan, autoritățile cpnstruiau tot o uzină de ardere a gunoiului. Dar, după manifestații de stradă, proiectul a fost oprit. După 2 ani, autoritățile tot au construit uzina. Autoritățile chineze par să fie adevăratul foc de gunoi.
6:16 Deci, ce credeți despre protestele din Wuhan? Citiți comentariile de mai jos. Sînt Chris Chappell. Vă mulțumesc că vă uitați la „China necenzurată”.

Mai citește:
Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
Trump anunță ruperea legăturilor dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății. Comentarii ale celor care au iscălit petiția pentru ieșirea României din OMS
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
600 de doctori americani semnează o scrisoare către președintele Trump în care atrag atenția că oprirea de activități pe motiv de coronavirus aduce degradarea sănătății publice cu urmări în creștere exponențială
17 mai, Timișoara, împotriva stării de alertă. Politicienii au luat măsuri prostești, dar nu recunosc că au greșit că și-ar distruge cariera politică. Omul are miliarde de viruși și bacterii. Sîntem pentru ei ca o planetă pe care o populează. Distanțarea socială e, psihologic, un lucru rău. Să fie apropiere între oameni, dragoste, solidaritate (video)
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– Cristian Tudor Popescu lansează ideea expulzării din țară a celor care nu vor să fie vaccinați. Motiv pentru facebook să mă blocheze pe mine pentru o lună
România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
– Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.