O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală

Că noul coronavirus este un țînțar din care s-a făcut armăsar, am mai vorbit pe acest blog de îndată ce s-a decretat stare de urgență. Au spus acest lucru oameni de știință vestiți, cum ar fi fostul președinte al comisiei de sănătate a Consiliului Europei: Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video) (linc).

Trebuie să ne ocupăm acum cum să înceteze acestă demență. Or, unul din motivele pentru care demența covid continuă este că există grupuri care au interesul ca ea să continue. Unii au interese politice – intră aici toți politicienii care au susținut isteria covid și care, chiar dacă inițial au fost de bună credință, acum nu vor să recunoască că au greșit că ar dăuna carierei lor politice. Pe lîngă interese politice, există și interese financiare. Cînd marea majoritate a oamenilor au de pierdut în isteria covid-19, economia se prăbușește, deficitul bugetar crește și România ajunge să se împrumute la dobînzi record (linc) (Grecia, care nu de mult a fost iertată de zeci de miliarde de euro din datorii, împrumută în condiții mai bune decît România!) – împrumuturi pe care le vor plăti copiii noștri, unii cîștigă, și încă foarte bine din toată isteria covid.

Aici nu este o dispută științifică ci o dispută între grupuri de interese. În istoria omenirii sînt dese situațiile cînd nu adevărul obiectiv ci interesele au fost hotărîtoare pentru felul cum e condusă societatea. „Minciuna a stat cu regele la masă” deseori în istorie. Pentru ca isteria covid să înceteze este necesară slăbirea grupurilor interesate în perpetuarea manipulării. Cum interesele sînt în mare parte legate de bani, tăierea posibilităților de cîștigare de bani pe fondul pandemiei este esențială.

Iată cîteva măsuri absolut necesare care trebuie luate pentru ca isteria covid să înceteze:

1. Anularea suplimentului de 500 de euro acordat medicilor care lucrează cu pacienți covid. De la început acest supliment salarial a fost gîndit ca o șpagă dată medicilor pentru ca ei să accepte ceea ce experiența profesională le spunea că e îndoielnic – faptul că anume covidul trebuie să fie prioritatea sistemului de sănătate al României (vezi Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă – linc). Lefurile medicilor care lucrează cu pacienți covid trebuie să urmeze aceeași grilă de salarizare cu ale medicilor care tratează alte boli infecțioase. Covidul nu este o boală specială, care să justifice salarii mărite. Sînt multe alte boli infecțioase (SIDA, tuberculoza) mult mai primejdioase decît covidul. Acești bani în plus pe care îi primesc medicii sînt unul din motivele pentru care unii dintre ei susțin politica guvernului în problema covid. Cînd întreaga societate suferă economic datorită măsurilor impuse de stat pe motiv de covid, nu este corect ca același stat să-i facă pe unii să cîștige financiar din aceasta. Dacă covidul chiar este o nenorocire, să fie nenorocire pentru toți!

2. Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să plătească spitalelor pentru un pacient cu covid exact cît plătește pentru un pacient de gripă, nici un leu în plus! În întreaga lume, isteria covid a dus și la niște norme prin care covidul, considerat boală extraordinar de gravă, trebuie plătit mai mult decît alte boli. Michelle Rogers scria în ziarul „USA Today” articolul „Verificare de fapte: Spitalele sînt plătite mai mult dacă pacienți sînt raportați ca bolnavi de covid-19, intubați la ventilatoare” (linc), în care relata situația din America: „Spitalele și doctorii primesc mai mulți bani de la pacienții Medicare (sistem de asigurări de sănătate american) diagnosticați cu covid-19 ori dacă se presupune că au covid-19 în absența unui test de laborator confirmat, și de trei ori mai mult dacă pacientul e intubat la ventilator (respirație artificială) pentru a se acoperi costul îngrijirii și pierderea de bani datorată schimbării priorității în tratarea cazurilor de covid-19”. Concret, aflăm din acel articol, un spital american primește 5000 de dolari pentru un pacient cu pneumonie „obișnuită”, dar 13000 de dolari pentru o pneumonie covid-19 și 39000 de dolari pentru un pacient covid-19 care a ajuns la ventilator. Rezultatul: se falsifică datele pentru a se declara cît mai mulți pacienți de covid. Angajații spitalelor tac asupra acestui lucru, că și-ar pierde slujba, dar medici care nu sînt angajați ai spitalelor au vorbit despre această problemă (vezi: Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video) – linc), după cum au vorbit și directori de case funerare (linc). În România sumele sînt mai mici, dar și aici Casa de Asigurări plătește mai mult pentru un pacient covid decît pentru unul cu pneumonie sau gripă, ceea ce constituie în fapt o încurajare pentru personalul medical să declare cît mai multe cazuri de covid. De menționat că în cadrul isteriei covid s-a adoptat și unele protocoale medicale care cresc costurile spitalelor, și prin care s-a justificat creșterea decontărilor de la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceste protocoale speciale trebuie eliminate, covidul trebuie tratat ca o simplă gripă (că asta și este) și procedurile medicale de prevenire a răspîndirii virusului nu trebuie să depășească cele care existau anterior pentru prevenirea răspîndirii virușilor gripali.

3. Pentru infectații cu covid asimptomatici nu trebuie să se plătească nici un fel de spitalizare, fiindcă nu e nevoie să fie ținuți la spital. Este un abuz că acești oameni au fost internați forțat, echivalent cu lipsirea de libertate. (Amintesc cazul cetățeanului care a scuipat pe medicii care voiau să-l interneze forțat, și căruia i s-a făcut și dosar penal pentru acest gest – linc). Au fost internați forțat nu numai persoane infectate cu covid ci și persoane despre care exista doar bănuiala că au fost infectate, fiindcă călătoriseră în țări cu mulți infectați ori avuseseră contacte cu persoane infectate. De fapt, nu numai asimptomaticii, dar nici cei cu simptoame ușoare nu trebuie ținuți în spital, fiindcă de luat paracetamol pot lua și acasă. Covidul trebuie tratat exact ca o gripă, adică numai oamenii care într-adevăr se simt rău trebuie ținuți în spitale.

4. Spitale speciale covid trebuie desființate. Ele sînt o risipă de bani publici și cei care încasează acești bani pentru amenajarea acestor spitale devin interesați să se continue această stare de lucruri foarte avantajoasă pentru ei. La Cluj de pildă, în sala Polivalentă s-a amenajat în grabă un spital covid, care urmează să fie desființat. După cum zice primarul Emil Boc, nici un bolnav nu a fost internat vreodată în acest spital (linc). Situații de acest fel sînt în toată țara (inclusiv la București, unde primărița Gabriela Firea s-a lăudat cu spitalul covid), politicienii au risipit banul contribuabililor amenajînd spitale covid inutile, fiindcă le-a fost frică că o să cadă drobul de sare. La spitalul Cîmpina, de pildă, prefăcut în spital covid, 70 de medici și 200 de asistente tratează un singur pacient covid, a anunțat România TV în 26 mai (linc). Am auzit că după apariția acestei știri au mai fost aduși vreo 5-6 pacienți acolo.  Pentru medicii și asistenții din Cîmpina, care primesc supliment la leafă ca fiind în linia întîi a luptei cu covidul, deși au mult mai puțin de lucru decît în zilele anterioare „pandemiei”, probabil situația e avantajoasă. Pentru locuitorii din zonă care au alte boli și nu se mai pot trata e o situație criminală. Cîți au murit sau vor muri pentru că, datorită isteriei covid, au fost lipsiți de îngrijirile sau investigații medicale necesare pentru alte boli, nu vom ști niciodată. Nici politicienii, nici cei din sistemul sanitar nu au interes să se afle. Dacă se aplică și punctul 3 – ca să nu mai fie ținuți în spitale asimptomaticii ori cei cu simptoame ușoare, primejdia copleșirii spitalelor cu pacienți covid dispare și totul se poate gestiona cu secțiile de boli infecțioase ale spitalelor care existau și pînă acum.

5. Șpaga pentru presă de 200 milioane lei (linc) pe care guvernul a instituit-o prin OUG 63/2020 sub pretextul informării populației asupra măsurilor de prevenire a covidului trebuie anulată. Cîtă vreme ziarele, televiziunile și saiturile internet vor avea de cîștigat niște bani din isteria covid, vor continua să întrețină această isterie prin manipulări și minciuni. Guvernul liberal nu are intenția de a opri această șpagă, ci chiar vrea s-o continue printr-un alt program care să promoveze vaccinarea. Ludovic Orban a avut și nerușinarea ca, în timp ce vorbește despre finanțarea unor campanii pro-vaccinare, să spună că campaniile anti-vaccinare sînt finanțate de agenturili străine (linc). Hoțul strigă „prindeți hoțul”, cel care mituiește presa pentru a-i susține programul de guvernare vorbește că alții mituiesc presa care contrazice anumite puncte din programul său.

6. Familiile celor morți de covid nu trebuie să primească nici un fel de bani în plus față de ajutorul de înmormîntare obișnuit pe care Casa de Pensii îl plătește pentru oricare asigurat care moare. Au apărut relatări în presă că familiilor morților li se oferă bani suplimentari ca să accepte că persoana răposată a murit de covid.

De menționat că au existat situații cînd familiile au făcut scandal că morții lor au fost trecuți fals ca morți de covid – de pildă cazul revoluționarului din 1989 Florea Marian (linc). În acest context au apărut relatări că se încearcă convingerea familiilor să nu facă scandal, prin niște bani suplimentari. Din reportajul de mai sus pare să fie un fel de șpagă dată familiilor, poate cu scopul ca spitalul să poată încasa bani suplimentari pentru pacienți covid, dar ajutoare de înmormîntare se plătesc legal doar de Casele de Pensii. Reportajul nu investighează ipoteza că nu e vorba de șpagă ci de ajutor legal dat de Casa de Pensii.
S-au adoptat niște proceduri speciale pentru înmormîntarea morților infectați cu covid, și care cresc costurile unor asemenea înmormîntări – se stropește leșul cu formol, se închide în sac sigilat pe care nici familia nu are voie să-l deschidă. Aceste proceduri speciale trebuie eliminate, morții trebuie înmormîntați creștinește.

7. Sub pretextul stării de urgență s-au încălcat procedurile obișnuite de achiziții publice. Acestea s-au făcut fără licitații, prin încredințare directă. Politicienii de la putere (în primul rînd din PNL, dar pe plan local și de la alte partide) au făcut afaceri cu firmele prietene, bun prilej de îmbogățire pe seama banului public. Nici un fel de încălcare a procedurilor normale nu trebuie acceptată.

8. Sub pretextul pandemiei s-au impus prin lege sau promovat prin propagandă isterică a autorităților anumite achiziții. S-au făcut afaceri de milioane cu măști, printre cei care fac asemenea afaceri fiind și firma condusă de soția lui Nelu Tătaru, ministrul sănătății (linc). S-au aruncat bani pe prostii cum ar fi (în unele localități) spălarea străzilor cu detergent (linc). Orice cheltuire a banului public înseamnă pentru unii și o încasare a unor bani, deci respectivii vor susține că acțiunile au fost necesare. Dar ele trebuie oprite de îndată.

9. Printre bugetarii plătiți din banii statului cu salariul întreg, deși n-au trebuit să meargă la serviciu, sînt unii cărora poate le-a convenit situația. E cazul ca toți bugetarii să-și reia activitatea pe deplin, dacă vor lefurile întregi. Inclusiv școlile ar trebui să-și reia activitatea fără restricții, mai ales că știm că pentru tineri coronavirusul nu e primejdios. E chiar bine ca tinerii de vîrstă școlară să se infecteze și să se imunizeze, creîndu-se astfel imunitate de grup în populație, iar cel mai potrivit moment pentru infectare este vara, cînd, ca la orice gripă, virusul e mai puțin virulent, deci sînt șanse de a trece prin infectare fără probleme.

Mai citește:
Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
Trump anunță ruperea legăturilor dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății. Comentarii ale celor care au iscălit petiția pentru ieșirea României din OMS
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
600 de doctori americani semnează o scrisoare către președintele Trump în care atrag atenția că oprirea de activități pe motiv de coronavirus aduce degradarea sănătății publice cu urmări în creștere exponențială
17 mai, Timișoara, împotriva stării de alertă. Politicienii au luat măsuri prostești, dar nu recunosc că au greșit că și-ar distruge cariera politică. Omul are miliarde de viruși și bacterii. Sîntem pentru ei ca o planetă pe care o populează. Distanțarea socială e, psihologic, un lucru rău. Să fie apropiere între oameni, dragoste, solidaritate (video)
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– Cristian Tudor Popescu lansează ideea expulzării din țară a celor care nu vor să fie vaccinați. Motiv pentru facebook să mă blocheze pe mine pentru o lună
România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
– Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.