„România, te iubesc! Revoluţionarii de carton” şi un comunicat a lui Raymond Luca

La cererea expresă a unuia din comentatorii acestui blog, prezint aici emisiunea „Revoluţionarii de carton” difuzată în 14 noiembrie de postul ProTV în cadrul serialului „România, te iubesc!”. Nu urmărisem emisiunea respectivă în momentul difuzării, noroc cu internetul care ne ajută să găsim emisiuni vechi. Urmaţi lincul indicat mai jos.

http://stirileprotv.ro/bin/player/embed.php/IIVrs6MCCjvg7FPqHDIvXWAjhiWq1GA1jSQ7UdXqnyo=

Romania, te iubesc! Revolutionarii de carton

În urma acestui film domnul Raymond Luca (care apare de altfel în film interviat de realizatori) a pus pe saitul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor următorul comunicat (linc):

Duminică 14 noiembrie a.c., postul de televiziune ProTV a difuzat o emisiune „România te iubesc” dedicată revoluţionarilor din decembrie 1989. Ancheta jurnalistică a fost concentrată în special la Braşov şi împrejurimi. În cadrul emisiunii sînt prezentate presupuse cazuri de încălcare a legii 341/2004 comise în cursul ultimilor ani precum şi declaraţii ale mele, prezentate incomplet şi uneori scoase din context, precum şi ale unui reprezentant al SSPR.
Fără îndoială că faptele prezentate în ancheta TV se pot constitui într-o autosesizare la adresa CPRD şi SSPR şi atît CPRD cît şi SSPR s-au sesizat şi au decis să investigheze cazurile prezentate în cadrul emisiunii. Concluziile acestei investigaţii vor fi făcute publice în momentul finalizării lor. [sînt curios dacă se va respecta făgăduiala]
Este totuşi regretabil că realizatorii emisiunii TV au avut şi o agendă extrem de vizibilă şi în acelaşi timp nedreaptă, anume denigrarea mişcării revoluţionare în totalitatea ei. În Braşov nu sînt doar circa 35 de posibili impostori. În Braşov s-a murit în decembrie 1989 şi jurnaliştii ProTV nu s-au oprit să menţioneze şi acest fapt. În Braşov sînt cîteva sute de adevăraţi revoluţionari dar jurnaliştii ProTV nu s-au obosit să le pună măcar şi o singură întrebare. A extinde un fenomen presupus infracţional pornind de la cîteva cazuri la întreaga mişcare revoluţionară este profund nedrept, jignitor, sfidător şi la urma urmei lipsit de profesionalism, aşa cum i-am şi relatat telefonic în seara zilei de 14 noiembrie unuia dintre jurnalişti.
Apoi, necunoaşterea legii, lipsa de documentare, voită sau involuntară, sînt tot atîtea carenţe vizibile în comentariile realizatorilor TV. Cum bine se ştie, certificarea ca revoluţionar are în vedere DOAR acţiunile întreprinse în perioada 14-25 decembrie 1989. Ce le-a rezervat viaţa unora dintre revoluţionari după 25 decembrie 1989 NU face obiectul legii şi nici al CPRD. Personal regret că unii oameni care au dovedit curaj, eroism chiar, au fost în stare mai apoi să comită fapte ce nu le fac cinste. Asta nu le reduce meritele din decembrie 1989 nici din punct de vedere moral şi nici din punct de vedere legal (L341/2004).

Raymond Luca
senator PNL
Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Revoluţionarii din Decembrie 1989

3 gânduri despre „„România, te iubesc! Revoluţionarii de carton” şi un comunicat a lui Raymond Luca

 1. Va multumesc frumos !…in urma cu ceva vreme va spuneam despre impostori.
  Iata ca acum, avem si dovezile concrete,palpabile.
  Personal , nu am nicio problema cu „impostorii Revolutiei” chiar daca ma doare sa stiu, ca niste oameni nevinovati au murit ca altii sa se imbogateasca pe mormantul lor.
  Revolutionarii autentici trebuie sa isi faca singuri curatenie in propria lor ograda.
  Dar unde este dl. Nica Leon?!?!…dansul se lupta cu dl. Iliescu, in loc sa sa lupte cu impostura acestor falsi revolutionari.
  Il invit si pe dl. Doru Maries, sa mai pofteasca in greva foamei pt demascarea acestora.

  Observati d-le Mioc, si pt ce a-ti fost dvs la puscarie si v-ati luat bastoane in „89 ?!
  …pt ca unii dintre semenii nostrii sa profite in mod injust si nu este corect.

  p.s- am tot respectul pt revolutionarii autentici care au participat direct, precizez.

 2. DIN PACATE MULTI AU PATAT MEMORIA REVOLUTIEI SI FOARTE MULTI S-AU IMBULZIT DE SI-AU ,,TRAS,,CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR PENTRU A DRIBLA STATUL SI SOCIETATEA ROMANEASCA.AR TREBUI LUAT FIECARE IN PARTE SI PURIFICAT-CE A FACUT?A FOST RANIT?-DACA INTRADEVAR A SUFERIT ATUNCI DA,SA SE BUCURE DE PRIVILEGII,DACA NUUUUUUUUUU SA L-I SE RETRAGA CERTIFICATELE NESIMTITILOR.

 3. Domnule Raymond s-au cum te numesti ce mai contesti reportajul a fost Adevarat si sa muncit ani de zile pentru aceste dovezi asa e toti interlopi din Bv au cumparat cu bani certificatele mai boule care esti bou

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.