Ordin al ministrului sănătății: Se pot declara morți de covid și după 2 teste covid cu rezultat negativ

Falsificarea datelor în scopul menținerii minciunii covid-19 ajunge la noi culmi prin ordinul nr. 961/2020 al ministrului sănătății Nelu Tătaru, publicat în Monitorul Oficial nr. 460 din 29 mai 2020 (linc). La art. I pct. 2 al acestui ordin, e scris, printre altele: „Cazurile confirmate COVID soldate cu deces la care testele RT-PCR în dinamică din spută/aspirat bronșic sunt negative (2 teste) pot fi considerate deces datorat infecției cu SARS-CoV-2 dacă clinicianul evidențiază semne și simptome înalt sugestive și decesul este corelat cu evoluția clinică determinată de COVID. În situația în care apare necesitatea clarificării cauzei decesului, se indică examene RT-PCR din țesut pulmonar recoltat de către medicul specialist anatomie patologică/medicină legală fără a fi necesară necropsia”.

SARS-CoV-2 este numele științific al virusului care provoacă boala covid-19. Ce înseamnă acest ordin? Ai un bolnav cu pneumonie care moare. Pneumonia poate fi determinată de virusul SARS-CoV-2, dar și de o mulțime de alți viruși ori bacterii. Simptoamele pneumoniei sînt aceleași, indiferent că e pneumonie covid ori pneumonie determinată, de pildă, de pneumococ. Orice bolnav de pneumonie are așadar „simptome înalt sugestive” care „se corelează cu evoluția clinică determinată de COVID”. În principiu, la un asemenea bolnav nu se poate ști care a fost microbul ucigaș – covidul (SARS-CoV-2), pneumococul, ori diferiți alți viruși gripali care sînt în circulație, inclusiv viruși mai vechi din grupa coronavirusurilor. Prin teste se pot determina ce viruși și bacterii a avut bolnavul respectiv în organism și astfel face o presupunere mai exactă a pricinei morții, dar niciodată nu se testează toate virusurile și bacteriile posibil cauzatoare de pneumonie, că ar trebui făcute 100 de teste. Un om are în general mai multe feluri de viruși și bacterii în organism, și poate avea concomitent în el mai multe feluri de viruși și bacterii care pot provoca penumonie. Așadar, nici măcar cînd se determină sigur că un om mort de pneumonie a avut în el virusul SARS-CoV-2, nu se poate ști că într-adevăr acest virus a provocat moartea. Îl citez pe Wolfgang Wodarg, fost președinte al comisiei de sănătate a Consiliului Europei, dintr-o intervenție pe care am mai prezentat-o (linc): „dacă au murit din pricina coronavirusului ori datorită altui virus în timp ce aveau și coronavirus nu poate fi stabilit cu siguranță”.

Putem spune că declararea ca mort de covid a celor morți de pneumonie, la care există test confirmat că au avut noul coronavirus în organism este o presupunere rezonabilă. O presupunere prin care s-a exagerat cu mult numărul morților de covid, pentru că pretutindeni s-au făcut teste numai pentru noul coronavirus și au fost neglijate testele pentru alți 100 de viruși și bacterii care pot provoca pneumonia, dar totuși, existînd dovada infecției cu covid, putem considera declararea unui asemenea caz ca moarte de covid ca fiind o presupunere rezonabilă (spre deosebire de cazurile de morți de cancer, insuficiență renală ori alte boli, în care, chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 era prezentă, declararea covidului ca pricină a morții nici măcar la presupunere rezonabilă nu poate fi încadrată).

În toată lumea se falsifică numărul de morți de covid prin declararea ca mort de această boală a oricărei persoane care avea întîmplător virusul în organism în momentul morții. Pe lîngă motive politice  sînt și motive financiare. În SUA, de pildă, spitalele primesc de la asigurările de sănătate Medicare 5000 de dolari pentru un pacient cu pneumonie „obișnuită” dar 13000 de dolari pentru un pacient COVID-19 (linc). În aceste condiții, nu e de mirare că spitalele clasifică toți pacienții cu pneumonie ca fiind bolnavi de covid-19, mai ales că e legală clasificarea unui bolnav la covid chiar și fără un test confirmat. Puțini sînt medicii care să rateze oportunitatea de a cîștiga din pix 8000 de dolari suplimentari (e adevărat, nu pentru ei personal ci pentru spitalele unde sînt angajați, dar conducerile spitalelor sugerează acest lucru medicilor). Și la noi spitalele decontează mai mult către Casa de Asigurări pentru pacienți covid decît pentru pacienți cu gripă sau pneumonie, motiv pentru care în ultimele luni aproape că au dispărut din bolile existente în România gripa clasică ori pneumonia.

Cu noul ordin al ministrului sănătății Nelu Tătaru se ajunge la o treaptă suplimentară pe scara falsificării: chiar dacă există 2 teste despre prezența noului coronavirus cu rezultat negativ, tot se poate declara mortul respectiv ca fiind ucis de covid! Odată declarat covidul pricină a morții, se aplică procedura stropirii leșului cu formol și băgării într-un sac sigilat pe care nici familia nu are voie să-l deschidă, procedură care a fost adoptată încă din 13 martie (linc). Prin stropirea cu formol a leșului se distrug virușii și bacteriile existente. Prin urmare, nici la o eventuală anchetă judiciară ulterioară în care s-ar dezgropa mortul, nu s-ar mai putea stabili dacă a avut sau nu covid, fiindcă se poate spune că virusul a existat dar a fost distrus de formol. Cu alte cuvinte, Ministerul Sănătății s-a asigurat că vor fi distruse toate urmele care ar dovedi că raportarea de mort covid a fost falsă.

Testele au o marjă de nesiguranță, apar rezultate fals pozitive sau fals negative. Tocmai de aia procedura spune că trebuie făcute 2 teste pentru ca rezultatul să fie considerat concludent. Probabil marja de nesiguranță va fi pretextul invocat de guvern pentru aceste noi directive. Motivul real este însă interesul politic. Guvernul are interes politic să arate că relaxarea restricțiilor a dus la creșterea numărului de morți de covid, și astfel să mențină în populație ideea că restricțiile au fost necesare. Iar pentru acest interes politic (care se îmbină cu multe interese financiare), nu se va da în lături de la falsificarea datelor legate de covid, această falsificare fiind de altfel un sport mondial.

Mai citește:
O necesitate pentru stoparea molimei covid: Eliminarea tuturor stimulentelor financiare pentru această boală
– Obîrșia isteriei covid – protestele din Wuhan, 2019 (video)
– Protestele de stradă din 2019 din Hong Kong și Wuhan – motivul isteriei covid începută în China care a molipsit planeta
– Trump anunță ruperea legăturilor dintre SUA și Organizația Mondială a Sănătății. Comentarii ale celor care au iscălit petiția pentru ieșirea României din OMS
– Petiție on-line: Ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății
– OMS laudă Suedia, care nu a impus nici o restricție în criza covid-19
– Petiție on-line: Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!
– Comentarii ale semnatarilor petiției „Opriți isteria COVID-19! Anulați de îndată starea de urgență!”. „Am trecut în această perioadă prin decesul tatălui, bolnav de cancer și de inimă, care nu a mai putut solicita ajutor medical de specialitate din cauza situației ‘de urgență’”
– Eveniment 201 – exercițiu ficțional organizat de Centrul pentru Securitatea Sănătății (CHS) de la Universitatea Johns Hopkins în octombrie 2019, în colaborare cu Forumul Economic Mondial și Fundația Bill & Melinda Gates, în care se simula o pandemie mondială provocată de un nou coronavirus (video)
– Coronavirus – primejdie sau epidemie de teste de laborator? (video)
– Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
– Guvernul liberal finanțează cu 200 milioane lei propaganda covid
– Cenzura în vremea coronavirusului
– Vimeo mi-a șters contul
– LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube
– 600 de doctori americani semnează o scrisoare către președintele Trump în care atrag atenția că oprirea de activități pe motiv de coronavirus aduce degradarea sănătății publice cu urmări în creștere exponențială
– 17 mai, Timișoara, împotriva stării de alertă. Politicienii au luat măsuri prostești, dar nu recunosc că au greșit că și-ar distruge cariera politică. Omul are miliarde de viruși și bacterii. Sîntem pentru ei ca o planetă pe care o populează. Distanțarea socială e, psihologic, un lucru rău. Să fie apropiere între oameni, dragoste, solidaritate (video)
– Piața Operei, 16 mai 2020. Stăm cel mai prost din Estul Europei la număr de morți de covid. Să încerci să oprești un virus ținînd lumea în casă e ca și cînd ai aduna apă cu sita (video)
– Cristian Tudor Popescu lansează ideea expulzării din țară a celor care nu vor să fie vaccinați. Motiv pentru facebook să mă blocheze pe mine pentru o lună
– România, țara cu cele mai proaste rezultate la combaterea covid din Estul Europei, spun statisticile. Date concrete din surse oficiale
– Comentarii pe pagina de facebook a lui Raed Arafat
– Washington Times: „Covid-19 se arată a fi o mare înșelătorie răspîndită de mijloacele de informare în masă”
– Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan confirmă ce scria „blogul lui Marius Mioc” încă din luna martie
– Isteria coronavirus ucide. Cazuri concrete
– Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv (video)
– Directorii caselor funerare din New York demască manipularea cu pandemia (video)
– Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
– Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)
– Klaus Iohannis anunță că bătrînii au voie să iasă din case și seara. Povestea lui Ițic și a rabinului
– Ticăloșia autorităților: Interzicerea autopsiilor la cazurile morților infectați cu noul coronavirus. Comentariile lui Vasile Astărăstoae
– Medic american vorbind indignat despre problema coronavirusului: „Răspîndesc minciuni sfruntate care omoară oameni!” (video)
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – comparație între țări cu restricții și țări fără restricții în contextul isteriei COVID-19
– Principalele 4 manipulări pe tema COVID-19. Interviu al meu în „Ziua de Vest”
– Doctorița americană Annie Bukacek despre cum se manipulează numărul morților de COVID-19 (video)
– Pandemia COVID în SUA. „Spitalele iau bani de la stat și nu testează pe nimeni… Cheltuie bani în disperare” (video)
– Studiu în Germania: 15% din populație deja infectată cu COVID-19
– Profesor Sucharit Bhakdi, 5 întrebări către Angela Merkel. În infecțiologie a fost mereu o deosebire elementară între infecție și boală. Un studiu făcut în Franța arată că mortalitatea la COVID-19 e asemănătoare cu cea dată de alți coronaviruși (video)
– International Journal of Antimicrobian Agents: „În țările din Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, mortalitatea pricinuită de SARS-CoV-2 nu este semnificativ diferită de cea a celorlalți coronaviruși
– Ticăloșia autorităților italiene. Camioanele cu morți de COVID-19 și coșciugele așteptînd să fie încărcate (video)
– Klaus Iohannis încearcă să obțină consensul lumii medicale cu privire la grozăvia coronavirusului cerînd bonus salarial pentru medicii care se ocupă de această problemă
– Adrian Streinu-Cercel, neobositul luptător cu apocalipsa
– Vasile Astărăstoae – Pandemia COVID-19, pericol real sau manipulare? „Dacă vă uitați la mortalitatea din Italia prin infecții respiratorii acute în primul trimestru al anului 2019 (ianuarie-martie) și o comparați cu cea de acum (COVID-19), nu veți găsi diferențe semnificative statistic”
– Vasile Astărăstoae (fost rector UMF Iași) – Pandemia, o filă din istoria recentă
– Dr. John Lee (Marea Britanie): Este o mare diferență între COVID-19 pricinuind moartea și COVID-19 fiind găsit în cineva care a murit din alte motive
– Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)
– Gripa aviară şi problemele prefectului Ovidiu Drăgănescu

4 gânduri despre „Ordin al ministrului sănătății: Se pot declara morți de covid și după 2 teste covid cu rezultat negativ

  1. nu pot sa nu ma intreb de fiecare data, politica cui fac acesti ministrii si presedinti? pentru ca este cat se poate de clar ca acesti reprezentanti ai poporului nu fac politica statului si a tarii in care traiesc. ei nu apara interesele cetateanului, pentru ca daca le-ar fi aparat, nu ar fi luat astfel de masuri criminale. daca s-ar fi intamplat asta pe vremea maresalului Antonescu, toti derbedeii astia pusi in functii inalte, ar fi fost executati pentru tradare de tara.

  2. pe de alta parte, paragraful respectiv mi se pare cat se pote de ambiguu. se vorbeste de cazurile confirmate COVID soldate cu deces, si de testele RT PCR care au iesit de doua ori la rand negative, la acesti pacienti. Deci, ne intrebam, acele cazuri confirmate, in baza carui criteriu au fost confirmate? nu in urma unor teste RT PCR? sau se mai fac niste teste ulterioare decedatului? eu inteleg ca in primul rand cand pacientul e confirmat cu COVID e confirmat pt ca i s-au facut niste teste, nu poti sa dai un diagnostic dupa ureche, ca ti se pare tie ca pacientul ar avea covid. in al doilea rand, daca criteriul de diagnosticare este acesta al simptomelor, care pot fi foarte usor confundate cu ale unei gripe banale, si daca in urma acestui criteriu ochiometric se mai fac si doua teste in urma carora pacientul iese negativ, totusi, primul daignostic, cel fara test, este cel care e luat in considerare. ceea ce este o aberatie. apoi se mai spune, – clinicianul evidențiază semne și simptome înalt sugestive – adica ceva cat se poate de subiectiv. daca medicul vrea ca pacientul sa fie trecut cu covid, e trecut. simplu. e ca si cand medicul oncolog, pentru a pune diagnosticul de cancer, nu mai face niciun test pacientului, ci doar un control de rutina, si daca pacientul e palid atunci are cancer. dat fiind faptul ca nu exista suficeinte teste pentru depistarea SARS_CoV-2, si chiar si cele existente dau rateuri, atunci medicului i s-au dat puteri depline. el taie si spanzura. daca prezinti simptome de raceala si gripa (tuse, febra, secretii nazale), e foarte probabil ca medicul sa iti puna diagnosticul de COVID. si asta pt ca niciun medic nu va sta sa faca 100 de teste fiecarui pacient suspect, pt a depista adevarata cauza a bolii.

    1. Testele sînt nesigure, cu rezultate fals pozitive și fals negative. Sînt teste nou apărute (virusul fiind nou descoperit) încă neomologate. Toată isteria s-a bizuit de la început pe niște teste nesigure. Din paragraful citat eu înțeleg că e vorba de pacienți la care la un moment dat a existat un test cu rezultat pozitiv, dar apoi au fost alte 2 teste cu rezultat negativ. La cei carantinați, 2 teste succesive cu rezultat negativ se consideră dovadă că a eliminat virusul și se ridică carantina. Dar dacă omul moare, după noul ordin al ministerului sănătății, se poate trece ca mort covid.
      Cred că Wolfgang Wodarg, care e subiectul primului articol pe tema covid de pe acest blog, din martie, a explicat cel mai bine cum stă treaba cu infecțiile respiratorii: „Există aproximativ 100 de feluri de viruși care se schimbă constant. Pînă acum, nu ne-a prea păsat care virus a pricinuit această gripă, sau boală, sau cum vreți s-o numiți”.
      https://mariusmioc.wordpress.com/2020/03/17/dr-wolfgang-wodarg-despre-isteria-coronavirusului-regele-e-gol-video/
      În anul 2020 dintr-o dată ne pasă foarte mult, dar numai de un singur virus – covid. Și dacă sînt norme prin care spitalele iau mai mulți bani pentru pacienți de covid decît pentru pacienți de alte boli, de ce să nu fie clasificați toți pacienții la covid? Mai ales cînd se poate asta și fără test confirmat, iar mai nou, chiar și cu test cu rezultat negativ!
      De aia scriam că nu vom scăpa de covid pînă nu eliminăm stimulentele financiare în favoarea acestei boli: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/06/08/o-necesitate-pentru-stoparea-molimei-covid-eliminarea-tuturor-stimulentelor-financiare-pentru-aceasta-boala/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.