Susține AUR ieșirea României din OMS? Claudiu Târziu: „N-am luat în dezbatere. Ar trebui să cunoaștem argumentele… Să nu se arunce copilul odată cu apa murdară” (video)

În 12 august 2022, la hotel Streliția din Timișoara, a avut loc întîlnirea unei părți din conducerea AUR cu alegătorii interesați, sub numele „Ce vor românii?”. Cu acest prilej am pus întrebarea dacă AUR susține ieșirea României din OMS. Claudiu Târziu, membru al conducerii AUR, răspunde că nu s-a luat în dezbatere această problemă, ar trebui să vadă ce argumente sînt. „Să nu se arunce copilul odată cu apa murdară”, mai adaugă domnul Târziu.
Petiția pentru ieșirea României din OMS, lansată în aprilie 2020, despre care vorbeam, poate fi văzută aici: https://www.petitieonline.com/ieirea_romaniei_din_organizaia_mondial_a_sntii?u=4991994

Transcriere înregistrare:
0:00 Sorin Lavric: Vă prețuiesc și aștept întrebările voastre. Vă mulțumesc.
0:08 Marius Mioc: Dacă-mi dați voie. Marius Mioc mă numesc. Sînt scriitor. Am vreo 20 de cărți publicate, inclusiv, socotind și cele la care sînt coautor. Mai ales despre revoluția din 1989 la care am participat. Ultima carte care am scos-o este „Covid, minciuna veacului”, despre problemele actuale. O primă întrebare care aș vrea s-o pun, și ca inițiator al petiției pentru ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății, care am lansat-o în aprilie 2020, cînd toată problema c0vid era la început: Dacă AUR susține sau nu ieșirea României din Organizația Mondială a Sănătății?
0:54 Claudiu Târziu: Noi n-am luat în dezbatere o asemenea posibilitate. Ar trebui să cunoaștem argumentele pentru a lua o decizie în sensul acesta, dincolo de ceea ce, sigur, am perceput cu toții, că Organizația Mondială a Sănătății cel puțin s-a bîlbîit cînd nu a dictat anumite măsuri, fără nici un fel de noimă. Că ea a intrat pe mîna unor inși care în mod evident au interese ascunse este iarăși o realitate care se vede cu ochiul liber. Dar de aici și pînă a ieși ca stat dintr-o asemenea organizație cred că e o distanță destul de mare.
1:43 Marius Mioc: Argumentele sînt în cuprinsul petiției. Eu, lui George Simion, pe facebook, i-am pus, la pagina lui, i-am pus un comentariu cu lincul la petiție. O să vă pun și dumneavoastră. Sînteți domnul Târziu, nu?
1:56 Claudiu Târziu: Da, eu sînt, da.
1:57 Marius Mioc: Deci o să vă pun și dumneavoastră ca să vedeți argumentele și vă rog să luați…
2:01 Claudiu Târziu: Sigur, o să vedem ce argumente aveți dumneavoastră. Acum, multe idei sînt, multe idei sînt, în general, acum vă dau un răspuns de principiu. Luați loc, vă rog. Nu trebuie să stați în picioare. Eu stau ca să vă văd pe toți. Sînt tot felul de idei din astea: Roexit, hai să ieșim din NATO, hai să ieșim de acolo, hai să ieșim de acolo, că noi am făcut…
2:25 Marius Mioc: Să nu amestecăm.
2:27 Claudiu Târziu: Nu, nu le amestecăm. Eu v-am spus că vorbesc în principiu. Nu știu ce argumentație aveți. Cînd o s-o aflu, o să mă gîndesc la ea. Dar n-am cum să vă dau un alt răspuns. Vi l-am dat deja. Și revin la chestiunea de principiu. Noi am luptat ca stat foarte mult să fim acceptați în anumite organizații internaționale pentru că am crezut și uneori ni s-a și confirmat, că apartenența la astfel de organizații ne conferă un alt statut și un acces la un alt mod de viață mai bun pentru poporul ăsta. Și încă o dată, uneori ni s-a confirmat. Faptul că din cînd în cînd unele organizații se mai strică la cap, poți să mergi și să repari. Dar nu să arunci copilul cu tot cu apa murdară din copaie. Multă înțelepciune trebuie, să fim foarte, foarte cumpăniți. Că e ușor să strici. E ușor să abandonezi. E ușor să ieși de undeva. Și nouă ne-ar fi fost mult mai ușor să nu intrăm în politică, vă spun sincer. Era mult mai bine pentru toți, pentru fiecare dintre noi. Că n-aveam să căutăm noi în mod special în politică. Eu am făcut 30 de ani meseria de gazetar, aproape, și mi-a adus multe împliniri și multe satisfacții. Și cele mai mari erau că eram cunoscut și iubit. Acolo unde eram citit, sigur, că dumneavoastră păreți că nu știți cine sînt. Dar nu-i nici un fel de problemă, nu trebuie să citim aceleași lucruri. Însă, intrînd în politică mi-am asumat tot ceea ce înseamnă asta, inclusiv să fiu ignorat sau bălăcărit, sau să mi se șteargă cu buretele tot ce am făcut bun în viața asta pînă am intrat în politica partinică. De aia spun: E ușor să renunți, e ușor să ieși, e ușor să strici. Greu este să construiești, să rămîi acolo unde ți-e greu să rămîi, să rămîi într-o clasă politică, în cea mai mare parte putrezită din punct de vedere moral și să încerci s-o îmbunătățești, să dai curaj și altor oameni de valoare și cinstiți, cu suflete curate și cu inimi în care mai vibrează românismul să facă pasul în politică pentru a rupe odată acest cerc vicios care, cum să spun?, ne distruge ca nație. Care este cercul vicios? Viața politică este coruptă pentru că este întreținută numai de oameni corupți care nu sînt deloc interesați de interesul național. Și nu-l slujesc. Oamenii cuminți, cu calități, corecți, onești, nu intră pentru că mocirla e prea mare. Și s-ar murdări prin asociere. Neintrînd, nu se schimbă nimic. Rămîne mocirla la fel. Noi am făcut acest sacrificiu, să intrăm în mocirlă și să încercăm s-o asanăm. Și prin exemplul nostru sperăm să îi determinăm și pe alți români buni să intre și într-un final să schimbăm raportul de forțe. Oamenii buni din viața politică să fie cu mult mai mulți decît ticăloșii și în cele din urmă ticăloșii să fie eliminați cu totul.

Mai citește:
Cine e George Simion, conducătorul AUR. Activitatea sa, în atenția „blogului lui Marius Mioc” încă de la începutul lui 2009
George Simion anunță retragerea lui Francisc Tobă dintre parlamentarii AUR (video). Pe alt sait al meu, documente1989, găsiți rezoluția Parchetului legată de Francisc Tobă
Intrarea simpatizanților AUR în Primăria Timișoara (3 video)
– alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19.

2 gânduri despre „Susține AUR ieșirea României din OMS? Claudiu Târziu: „N-am luat în dezbatere. Ar trebui să cunoaștem argumentele… Să nu se arunce copilul odată cu apa murdară” (video)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.