Protestul din 10 noiembrie 2023: Nou impozit: Taxa pe capital, posibil pregătită prin eliminarea plăților peșin (video)

Continui prezentarea celor discutate la protestul din 10 noiembrie 2023 din centrul Timișorii. Am prezentat deja:
Primejdia colapsului bancar mondial (video)
Jihadul guvernului față de micii întreprinzători. Omul independent deranjează (video)
Abuzuri posibile cînd toți banii sînt ținuți la bancă (video)
Tragediile persoanelor vulnerabile cînd se elimină plățile peșin (video)
Impozitarea moștenirilor, motiv al luptei împotriva plăților peșin (video)

În acest fragment dau pilde din alte țări în care oamenii și-au pierdut bani ținuți la bănci și explic un nou impozit care posibil să se pregătească cînd se vor desființa plățile peșin: Taxa pe capital. Cu litere cursive între paranteze drepte am inserat comentarii și subtitluri.

Transcriere înregistrare:

[În trecut, la noi și în străinătate, au fost bănci care au dat faliment]

Marius Mioc: Vedem și în alte părți, și în alte țări că băncile nu sînt întotdeauna sigure. Și la noi au fost bănci care au dat faliment. Eu personal am pierdut cam 1000 de dolari la Banca Turco-Română, vreo 3000 i-am recuperat de la Fondul de Garantare al depozitelor Bancare. Cînd a fost falimentul Băncii Turco-Române, pe la ’99 – 2000, data. Și în continuare, v-am și spus în prima mea cuvîntare, că există acest pericol al unui colaps bancar, ba chiar că bănuiesc că forțarea populației de a ține banii la bănci, prin aceste măsuri, are scopul să se amîne un colaps bancar, pentru că acest colaps bancar pînă la urmă tot va veni, cum spun mulți analiști financiari. În Cipru s-au trezit oamenii că n-au mai putut să-și recupereze banii din bancă și o parte din bani s-au pierdut. A fost și în alte țări.

[De mai mulți ani s-a lansat de Bundesbank ideea unei taxe pe capital – impozit pe banii ținuți la bănci]

Și există o idee care de ani, de cîțiva ani, a fost lansată de Bundesbank, banca Germaniei, ca dacă un stat este în faliment, că atunci era Grecia în faliment, dacă țineți minte, și cred că a fost iertată de vreo 100 miliarde de dolari. Dacă un stat este în faliment, statul respectiv să aplice o taxă pe capital, pentru proprii cetățeni, ca să se salveze de faliment. Această idee a fost lansată cu ani de zile în urmă, la Bundesbank. Ce înseamnă? Noi avem acuma impozit pe locuință. Avem impozit pe mașini. Deci dacă ai locuință sau mașină, plătești impozit. Taxă pe capital înseamnă că și dacă ai depozite bancare și dacă statul e în faliment, ți se aplică un impozit pe banii care-i ai la bancă [vezi știre Mediafax din 2014 pe acest subiect (linc)]. Dar dacă acuma o parte din oameni țin banii la saltea și nu-i țin la bancă, nu vor putea fi impozitați. Deci am impresia că asta este o pregătire. Chestia asta, țineți-vă banii numai și numai la bancă, vă punem bețe în roate să plătiți cu numerar, este pregătire ca în viitor să poată aplica taxa pe capital. Respectiv, așa cum iau impozit pe locuință și impozit, tot așa să poată lua și impozit pe banii care-i ai ca avere, strînse economiile tale în bancă. Că numai din bancă știu cîți bani ai. Deci ăsta este unul dintre planurile mîrșave care se pregătesc. Și această tendință, așa, pas cu pas, de a obliga oamenii să pună banii la bancă este pentru a-i putea jecmăni mai ușor. Că deocamdată, cîtă vreme există bani în numerar, guvernul nu știe exact cine cîți bani are.

Mai citește:
Planuri ale ideologiei Statului Maximal: Dispariția banilor peșin și digitalizarea completă a plăților. Urmări posibile (video)
Urmează cu certitudine un colaps financiar mondial. C0vidul a fost acoperirea băncilor și guvernelor pentru a nu fi învinuite de acest lucru, este de părere Edward Dowd, fost analist financiar la Blackrock. La fel gîndea și Heiko Schoning, în 2020 (video)
Dizidență în USR? Fostul ministru al economiei Claudiu Năsui explică: „Dezbaterea nu este între cash vs card, ci libertate vs control”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.