Judecătoria sector 5 București anulează amenzile primite de mine în 21 decembrie 2021 la mitingul de la București

Am mai relatat pe acest blog că, după participarea mea la adunarea de protest din 21 decembrie 2021 de la București, am fost amendat de Jandarmerie pentru 2 lucruri: nepurtarea măștii și faptul că am participat la un protest unde se adunaseră mai mult de 200 de persoane, cît era limita maximă de participanți la adunări publice decretată sub pretextul primejdiei covid.

Cu prilejul Anului Nou, Jandarmeria îmi trimite o nouă amendă. Pentru mitingul din 21 decembrie 2021 de la București (video)
Plîngerea mea împotriva amenzilor primite în 21 decembrie 2021 la București. Definirea juridică a „idealurilor revoluției din decembrie 1989” prevăzute în Constituție, cerută cu prilejul acestei plîngeri
Procesul pentru amenda din 21 decembrie 2021, amînat după sesizarea Curții Constituționale. Raportul Jandarmeriei: „Stabilirea identității contravenientului s-a făcut prin metode specifice”
La adunarea de protest respectivă fusesem remarcat și de niște reporteri ai Al Jazeera, cu care am discutat și care m-au menționat într-un articol pe care l-au publicat: Al Jazeera despre protestul de la București din 21 decembrie 2021 (linc).

În 2022 procesul s-a suspendat, deoarece am arătat instanței că într-un alt proces fusese contestată hotărîrea de guvern care prelungise starea de alertă. Pînă la urmă, acel proces s-a sfîrșit cu anularea hotărîrii de guvern: ÎCCJ anulează una din hotărîrile de guvern prin care se prelungise starea de alertă, în procesul început de Aurelian Popa (linc). Aurelian Popa, care a obținut anularea hotărîrii de guvern cu prelungirea stării de alertă, este pe lista candidaților AUR la viitoarele alegeri europarlamentare.

Ca urmare, am cerut reluarea procesului meu. În 29 februarie judecătoria sectorului 5 mi-a dat cîștig de cauză și a anulat amenzile care îmi fuseseră date. Citez de pe portalul instanțelor (linc):

Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională formulată de petentul petentul MIOC MARIUS REMUS, (date), în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, cu (date). Anulează procesul – verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria JO numărul 0613016 întocmit la data de 21.12.2021, întocmit de intimata Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Dispune exonerarea petentului de la plata amenzii în cuantum de 1.000 lei, aplicată prin procesul – verbal contestat. Obligă pe intimată să plătească petentului suma de 871,90 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 29.02.2024.

Motivarea nu am primit-o încă, dar bănuiesc că e legată de anularea prelungirii stării de alertă prin procesul lui Aurelian Popa. În ceea ce privește amenda pentru nepurtarea măștii, la ea se aplică și o hotărîre a Curții Constituționale care a stabilit că obligația de purtare a măștii în aer liber e neconstituțională.

Cheltuielile de judecată care mi se restituie sînt în principal costul deplasărilor mele la București. Soluția e de primă instanță, jandarmeria are dreptul teoretic să facă apel, dar nu cred că îl va face, căci în condițiile hotărîrii judecătorești de anulare a prelungirii stării de alertă nu prea are șanse de cîștig. Judecătoarea a fost o femeie tînără, botnițară (în 2022, cînd deja măștile nu mai erau obligatorii, ea purta mască la ședința de judecată; felul de femei pe care le mai abordez cu replica „să știți că numai persoanele urîte mai au obligația să poarte mască”, dar ei nu i-am spus asta; la reluarea procesului n-a mai purtat mască, semn că s-a maturizat).

Scorul proceselor mele cu jandarmeria e 6-2, adică din 8 amenzi contestate în instanță s-au anulat 6. Ăsta a fost singurul proces cu jandarmeria din București, celelalte au fost cu jandarmeria din Timișoara.

Mai citește, despre alte procese legate de restricțiile covid, la pagina Covid-19 – Justiție (linc).

3 gânduri despre „Judecătoria sector 5 București anulează amenzile primite de mine în 21 decembrie 2021 la mitingul de la București

  1. Suntem singura tara de pe Terra care a fost condusa de un ONG !!!!!  udmr este un ONG care a fost  ilegal la conducerea tarii !!! Care este Legitimitatea Legilor votate cu ajutorul acestui ONG !? 

    Singura lege de INFIINATARE a Romaniei  este Legea 363 din 1947 DE CONSTITUIRE a STATULUI ROMAN ! Aceasta lege superioara oricarei CONSTITUTII, NEABROGATA EXPRES in 2022, ABROGAREA FIIND DOAR EXPRESA DINTOTDEAUNA, este violata din 1965 si in 2024. Consiliul Legislativ in 2017 a recunoscut ca Legea 363 din 1947 NU ESTE ABROGATA EXPRES. ABROGAREA a fost dintotdeauna doar expresa nu a existat si nu exista abrogare ˝IMPLICITA˝ . Daca in 2024 NU ESTE ABROGATA EXPRES, este IN VIGOARE si trebuie emisa CONSTITUTIE in TEMEIUL LEGII de INFIINTARE a STATULUI ROMAN ! In 2018 Monitorul Oficial a atestat ca NU EXISTA LEGE de INFIINTARE STAT ca NU EXISTA LEGE de INFIINTARE STAT in afara de LEGEA 363/1947 violata si azi incepand cu anul 1965, NU ESTE INFIINTATA POLITIA ROMANA si nici ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA. CONSTITUTIA RPR din 1952 a fost emisa in baza Legii 363/1947 de constituire a Statului Roman  .

    Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale. Actuala Constituție a României a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei prin referendumul național din 8 decembrie 1991.” – TOT ÎN ACELAȘI AN CÂND NE-AM TRANSFORMAT ÎN COLONIE PRIN LEGEA 28 15/03/1991! : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476

  2. @mihai,
    citim in L363,
    „Pentru armata, graniceri şi jandarmi, forma jurămîntului este:”Jur de a fi credincios poporului şi de a a apara Republica Populara Română împotriva dusmanilor dinafara şi dinauntru”.”

    -e groaznic,
    mai groaznica e ca formula ” both foreign and domestistic enemy” este sintagma 100% americaneasca,
    bolshevicii din Romania erau/sint SUB bolshevicii din U.S.A;

    sa vedem,
    vine 4 aprilie acum,
    80 de ani de la crima impotriva umanitatii facuta prin bombardamentul anglo-american din 4.4.1944 !!!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.