Declaraţia lui Ion Iliescu despre revoluţie, dată Parchetului în dosarul în care a fost învinuit

După ce asociaţia „21 Decembrie” a primit dosarul revoluţiei de la Parchet (de fapt doar unul din dosarele revoluţiei, dar cel mai voluminos), începe să iasă la iveală conţinutul acestui dosar. Mai jos puteţi vedea declaraţia dată de Ion Iliescu, în calitate de învinuit în acest dosar, în 20 februarie 2009. În numele cititorilor acestui blog îi mulţumesc domnului Iliescu că s-a străduit să scrie citeţ, înlesnind înţelegerea declaraţiei domniei sale.

Iliescu1
Iliescu2
Iliescu3
Iliescu4
Iliescu5
Iliescu6
Iliescu7
Iliescu8
Iliescu9
Iliescu10
Iliescu11
Iliescu12
Iliescu13
Iliescu14
Iliescu15

18 gânduri despre „Declaraţia lui Ion Iliescu despre revoluţie, dată Parchetului în dosarul în care a fost învinuit

  1. Domnule Marius Mioc,

    In mod cu totul straniu, declaratia reprodusa de dvs. nu apartine nimanui!! Lipsesc datele de identificare ale celui care o da. Noi trebuie sa ne dam seama a cui este dupa continut, dupa semnatura. Dar daca nu stim nimic din ce s-a intamplat, daca nu recunoastem semnatura, cui atribuim declaratia? Eu, de pilda, pot sa afirm, la prima vedere, ca apartine dlui Ion Iliescu fiindca am in casa o carte cu dedicatie a domniei sale, dar cineva care nu are la indemana un document comparativ cum poate sa ajunga la o astfel de concluzie?
    Documentul este nul din punct de vedere juridic. El arata de ce tratament preferential s-a bucurat dl. Ion Iliescu, in calitate de cetatean.
    Cealalta semnatura pare a fi a dlui avocat si prof. univ. Ion Neagu, dar, iar, ne aflam pe taramul supozitiilor.
    Din felul in care se prezinta, declaratia nu este data pe foi-tip, de vreme ce incepe cu „Declaratie”, iar prima pagina are, in dreapta-sus, o mentiune a procurorului privind data la care a fost luata/data declaratia.
    Al dvs., Valeriu Mangu

    1. Într-adevăr, declaraţia ar fi trebuit să înceapă cu „subsemnatul Ion Iliescu, domiciliat în …”, dar nu sînt convins că această lipsă este motiv de nulitate dpdv juridic, cîtă vreme este certificată de procurorul Liviu Sutiman iar Ion Iliescu nu o contestă, şi chiar dacă ar contesta-o s-ar putea stabili prin expertiză grafologică că îi aparţine.
      Orice fel de înscrisuri pot sluji ca dovezi în justiţie, chiar şi înscrisuri care n-au fost date oficial în faţa organelor de anchetă. De pildă dacă Iliescu scria o scrisoare unui prieten şi acesta o transmitea parchetului, asta poate fi o dovadă în justiţie, aşa cum dovezi pot fi şi interceptări de convorbiri telefonice, de pildă.
      Pe de altă parte, declaraţia unui învinuit singură, dacă nu se coroborează cu alte dovezi, nu poate fi temei de stabilire a vinovăţiei penale chiar dacă învinuitul recunoaşte acolo infracţiunile de care e acuzat.

  2. Treaba cu „am ajuns la televiziune si m-au recunoscut oamenii care m-au condus in Studioul 4” este o gogorita. Am sa pun un fragment in care Iliescu apare pe holurile CC-ului pe la ora 17 si ceva (deci dupa ce fusese deja popularizat de TVRL) si nu este bagat in seama de oamenii de acolo…

    1. Anumiţi oameni l-au recunoscut totuşi pe Iliescu. Întrebarea este care oameni? Brateş, de pildă, se pare că-l ştia bine pe „fiul unui revoluţionar, unui patriot, el însuşi patriot”.

      1. Ca sa nu mai spun ca intii a trecut pe acasa unde si-a pus celebrul pulover, in fapt un semn de recunoastere intre complotisti. Sa nu uitam ca si Roman avea unul…

  3. Anul acesta se implinesc 20 de la Revolutie.
    Mai mult ca sigur ca iar vor aparea alti si alti „participanti directi” care de fapt nici macar nu stiu ce s-a petrecut atunci.

    Macar din respect pentru cei care au murit sa dam dovada de bun simt si sa-i comemoram asa cum se cuvine.

    Ma bucur pentru faptul ca intrati pe blogul Presedintelui.Cu timpul veti ajunge sa-l si respectati d-le Mioc, va asigur.

    Presedintele nu doar scrie citet, domnia sa vorbeste foarte limpede, clar si pe intelesul tuturor celor care doresc cu adevarat sa inteleaga ceva, cei sunt cu adevarat de buna credinta.
    p.s- pe site-ul realitatea tv la rubrica cometarii, un anume „iorgu” imi sesizeaza imediat o greseala gramatical.Daca nu scriu des, mi se mai intampla, recunosc cinstit.Articolul era dedicat incetarii grevei foamei a lui Maries.Cine o fi acest „iorgu”???…am voie din doua incercari?!

  4. Cum va explicati controlul total detinut de Ion Iliescu detinut din Piata Universitatii si pana la Piata Dorobanti unde barajele de verificare civile se supuneau dispozitiilor date de Ion Iliescu?
    Pana si reportajele luate de echipele de jurnalisti straini erau monitorizate si cenzurate de echipe de supraveghere gen garzi de corp nemilitarizat echipate.
    Se poate explica eficienta acestei organizari sau a reorientarii catre noua putere in numai o singura zi dupa 22 decembrie 1989?

  5. Asa deci sustinand limpede, clar si pe intelesul tuturor diverse minciuni si manipuland cu grija sensul a ceea ce spui, cei de buna credinta vor intelege, iti vor da dreptate si te vor respecta. Cum zicea un alt respectabil zilele trecute, ‘e baiat bun, dar noi aici facem politica la nivel inalt’.

  6. Gabore iarta-ma ca te-am jignit ca om,poate ca iertarea este o prostie si ma arat slab si este tardiva ,scuza-ma , insa nu vroiam sa se vada ca scriu cu tine deci nu santem impreuna ca oricum nu suport gaborii.

  7. am reusit cit de putin sa citesc din declaratile lui iliescu poate o fi adevarat ce spune dar nu spune pe cine a dat jos din lipsa de experienta politica si asa cum vam spus a vinat doii iepuri dintrun singur foc ,deaceia nici in manuale nu apare cei di niintea FSN RESPECTIVfrontul democrat romin si frontul democratic romin am mai spus a creat o confuzie foarte bine regizata am vrut sa ramin in anonimat cred ca am gresit trebuie sa indrept mirica adevarul si adevarul ,dosarele lui meries care iau fost date cred ca vor disparea , sau vor fi scoase dovezi inportante astai parerea mea si numi9 purtati pica tot mirica F.D.R.

  8. AM CITIT CIT AM PUTUT SA INTELEG ,SI AM INTELES URMASTOARELE: IN ANCHETA RESPECTIVA EL SE REFERA DOAR LA BUCURESTI IN 22 DECEMBRIE 1989 NU SPUNE NIMIC DE FRONTUL DEMOCRAT ROMIN ,DAR AJUNS LA TIMISOARA DIN ALTE INFORMATI SA UNIT CU FRONTUL DEMOCRAT ROMIN DECI CEVA ESTE IN NEREGULA IN DECLARATIA LUI . NOROC BUN MIRICA .VOTATI SI NU UITATI CE VOTATI I F.D.R. MIRICA…..

  9. , declaraţia ilegală a criminalului e plină de minciuni, ceea ce însă sînt nevoit să constat că nu i-a deranjat încă pe originalii parchetari din România, ce se dau a fi specialişti în Revoluţia Română, deşi ne-au arătat şi astfel că nu ştiu nimic concret, din ceea ce a fost, cu adevărat, atunci!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.