Wikipedia despre Gelu Voican Voiculescu

Enciclopedia on-line Wikipedia, sursa de informare a persoanelor superficiale din întreaga lume, scrie (varianta din 29 aprilie 2011; ulterior pot apărea schimbări) în articolul consacrat lui Gelu Voican Voiculescu (linc):

În iulie 1985 este arestat din nou și condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în baza articolului 166 din Codul penal de la acea vreme – „propagandă împotriva orânduirii sociale“, fiind acuzat de difuzare de manifeste anticomuniste. Ulterior, potrivit propriilor mărturisiri, Gelu Voican Voiculescu a fost și actorul unui proces de drept comun, fiind acuzat de înșelăciune în dauna avutului obștesc prin falsificarea unor deconturi și însușire de bani pentru niște deplasări. Motivele presupuse ale arestării sale sunt, după Gelu Voican, faptul că avea xeroxate zeci de cărți pe teme legate de ezoterism și de aspectele inițiatice ale societăților secrete.

Și-a efectuat pedeapsa la secția specială a penitenciarului Rahova, în ciuda pedepsei reduse, fiind eliberat după numai un an în urma unei amnistii.

Afirmaţiile respective din articolul despre domnul Voican Voiculescu nu au sursa precizată.

Care este adevărul cu privire la motivele arestării în 1985 a lui Gelu Voican Voiculescu puteţi afla din articolele de pe acest blog:
Gelu „748000 de euro” Voican: „Despre faptul că falsific deconturile, în afară de şeful meu, mai cunoşteau majoritatea colegilor mei”
„Inculpatul Voiculescu Gelu Voican a dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale”

Wikipedia este o enciclopedie on-line în care oricine poate scrie, cu mici excepţii cei care contribuie la acea enciclopedie păstrîndu-şi anonimatul. Articolele păstrează o istorie a celor care au contribuit la ele (vezi istoria articolului Gelu Voican Voiculescu – linc), dar acolo se pot vedea doar pseudonimele de wikipedişti ale contribuitorilor, nu şi numele lor reale. Paragraful pe care l-am citat a fost introdus în articolul Wikipedia despre Gelu Voican Voiculescu în 25 mai 2007 de către wikipedistul Cezarika1 (linc), şi a rămas neschimbat de atuncea. Cezarika1 (linc) are grad de administrator la Wikipedia românească, fiind unul din cei activi contribuitori al acelui sait (linc).

8 gânduri despre „Wikipedia despre Gelu Voican Voiculescu

  1. hahahaha, tovarasul gelu a fost bisnitar,daca e acuzat de ceea ce scrie acolo,in fraza 2.

    Si se vrea anticomunist,daca face ceva impotriva ,,bunului obstesc,,

    Pai asa hai sa declaram toti criminalii,violatorii, fosti detinuti politici.Si pe Ramaru il facem victima a comunismului ca a fost impuscat pe vremea lui ceasca.

    Ba mai mult,pretinde si despagubiri de la statul roman adica de la noi.

    Vai vai,ce rusinos!

  2. Gelu voican voiculescu,si altii,sunt aceia care-i vedem in video,cand il transeaza pe Ceausescu.

    Virgil Astalos Imre Magureanu,evreu maghiarizat din Satu Mare,a carui tata a fost salvat de la Auschwitz de Iuliu Maniu in 1944, spune: ,,KGB a luat puterea in Romania in 1989,,

    Adica el,ca doar il vedem in video la procesul cuplului Ceasca.Singur s-a desconspirat ca fost agent KGB,nu trebuia sa vina nici Pacepa,nici CIA,nici Zimbabwe,nici Mobutu.

    1. Aţi putea indica locul exact de unde aţi preluat citatul din spusele lui Virgil Măgureanu „KGB a luat puterea în România în 1989”?
      Şi pentru celelalte afirmaţii, că Măgureanu ar fi evreu maghiarizat al cărui tată a fost salvat de Iuliu Maniu, ar fi folositoare indicarea sursei exacte.

      1. http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&biw=1275&bih=654&q=virgil+magureanu+KGB&btnG=C%C4%83utare+Google&oq=virgil+magureanu+KGB&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=1103l4074l0l20l18l0l8l8l0l201l1282l2.7.1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=7069089d56acd56d

        Virgil Astalos magureanu: Ceausescu a fost inlaturat de KGB(adica de el KGB istul)

        http://www.frontpress.ro/?p=997

        Apoi vorbim de familia lui Astlos Imre din Satu Mare,salvata de Iuliu Maniu.Dupa cate stiti,Iuliu Maniu a dat certificate ,carnete de membru PNT unor evrei din Ardealul de Nord si din Polonia fugiti,ca sa intre in Romania ca refugiati,si de acolo in Palestina.

        Deci si maresalul Antonescu a salvat evrei,circa 30000 prin Portul Constanta.Drept rasplata evreii de sorginte romaneasca din Haifa,au construit o statuie a maresalului Antonescu.

        Vreti sursa? Vi-o dau: Iosif Constantin Dragan, apoi persoanele pe care le-am cunoscut si care au fost apropiate lui Iuliu Maniu-Coposu: Doina Cornea,Raul Volcinschi(fost detinut politic anticomunist,arestat in 1956,singurul evadat din puscariile comuniste), multi membrii PNTCD,care au stat in puscarie cu Coposu,etc.

        Constantin Ticu Dumitrescu si Coposu,erau in bune relatii cu Magureanu dupa 1990,tocmai din acest motiv.

        De aici si ura pe care o port lui Coposu,chiar daca sunt alta generatie: s-a tutuit cu Petre Roman neulander,dar cand a fost vorba de Unirea Basarabiei cu Romania in 1991-92,a spus ca ,,nu-mi trebuie 4 milioane de minoritati,, ceea ce e o tradare de neam si tara.

        In acelasi timp in PNTCD s-au facut musuroi fostii ofiteri de Securitate,activistii PCR,seful UTC pe Cluj Radu Sarbu,care a inceput jaful national,poreclit ,,privatizare,, Ce a facut el nu e privatizare ci jaf. Din surse sigure,regretatul Raul Volcinschi,care a fost consilierul Ministrului de interne Dejeu, reiese ca Radu Sarbu a furat 4 milioane de dolari,din ,,privatizarea,, multor intreprinderi,si a Hotelului Bucuresti,si multor altele,bani pe care i-a ascuns in Banci din Londra si Budapesta.

        Decat PNTCD intesat de Dudu Ionescu(banuit si el ca spioneaza cu rusii), Radu Vasile,care o da cu evreii, Zoe Petre ,care spune ca e evreica,in mod public…

        Pai noi nu avem romani capabili,de trebuie sa punem doar securisti,evrei fosti comunisti,KGB-isti,sau hotul satului sa-l facem primar?

        Decat PNTCD cu toata gasca securista,mai bine prefer pe Basescu,care macar nu se pretinde anticomunist!(adica nu a spus ca a suferit,a recunoscut ca a dus-o bine atunci).

        Si crezul meu,ca Ion DIaconescu a facut 17 ani de puscarie politica DEGEABA,se adevereste,atunci cand l-a alungat din tara pe Rege,atunci cand l-a sustinut pe Radu Sarbu,si asa mai departe.

        Astia nu au invatat nimic din puscaria politica anticomunista pe care au facut-o.

        Cat priveste Timisoara,toata stima.Banatul are terenuri arate,muncite,lucrate,ferme prospere. Pe primarul Ciuhandu l-am cunoscut,si mi-a lasat o impresie buna.

        Insa in politica nu se prea pricepe,e cam afon.Insa toata stima la administratie. Treaba a facut,chiar daca si cu greseli,ca altfel timisorenii nu-l votau de atati ani….iar pe timisoreni nu-i poti pacali asa usor,din cate am vazut!

  3. Daca il aveam presedinte pe Ion Ratiu in 1990,si nu pe iliescu,ajungeam bine….dupa privatizari nu din 1998 incoace,ci din 1990.

    Si investitii serioase.

    Am citit jurnalul lui Ion Ratiu.Acolo scria ca din Januarie 1990,de cand a venit in Romania,dadea peste 10000 de dolari zilnic la PNTCD,bani care de multe ori ajungeau in buzunarul unor securisti(nu toti,ci furati partial).

    Si Radu Campeanu arata o imagine Romaniei,extraordinara pentru Franta,si pentru Occident.

    Emil Constantinescu din pacate,cu regret,nu a realizat nimic din ce a promis.

    A avut puterea,a avut un Guvern cu majoritate in Parlament trebuia sa:

    – aplice Punctul 8 de la Timisoara
    – sa puna pe picioare CNSAS,cu sute de angajati(nu cu 10 dosare verificate pe saptamana).
    -sa acorde facilitati investitoriilor straini
    -sa NU implice Romania in razboiul din Jugoslavia(nici macar cu permisiunea avioanelor SUA sa treaca pe aici)
    -sa gaseasca piete noi de desfacere,in lumea araba,Africa,China,India,pentru unele produse romanesti,inca in cautare
    – sa TAIE total pensiile fostiilor ofiteri si angajati ai Securitatii(circa 10000 din aparatul represiv)
    – sa ceara sau sa negocieze eliberarea (chiar si contra unor sume de bani),a grupului de patrioti romani,inchisi in Transnistria(grupul Ilascu)
    – sa acorde pe loc cetatenia romana urmasiilor romaniilor din Basarabia,care au fost deportati in Gulag,si acelora care au bunici romani)
    -sa lupte cu marea coruptie
    – sa limiteze mica coruptie
    – sa puna in functii publice (nu doar centrale,ci si locale-primarii prefecturi), fosti detinuti politici anticomunisti,care au luptat pentru libertate
    – sa interzica prin lege privatizarea Petrolului national(dupa modelul British Petrolium,ca sa nu fie invadata piata UK de compania Shell)
    – sa negocieze si sa obtina (precum au fost propuneri din partea Chinei), autostrazi construite gratuit,autostrazi cu investitia scoasa dupa cativa ani,din taxele speciale de autostrada
    – sa creeze neaparat un BRAND turistic puternic romanesc

    Exemplele,propuneriile foarte posibile sunt multe. Credit de la marii licurici FMI,Banca Mondiala,etc nu se poate ca Romania sa fi evitat sa-l ia.

    Din mai multe motive.Unul ar fi si exemplul Poloniei,care nu a luat credit,iar presedintele ei a aterizat in padurea din Rusia.
    Altul ar fi,ca nu CREDITUL in sine e problema,ci utilizarea lui! Ceausescu a luat credit neramburasbil in 1969,care a fost folosit doar in investitii,si nu in resalonarea datoriilor.

    Romania ia credit ca sa plateasca creditul vechi.E cea mai paguboasa politica.
    Mugur Isarescu in China era condamnat la moarte,daca facea ce a facut aici,ucigand exportul,prin intarirea leului.
    Motorul capitalismului e EXPORTUL. Romania e colonie a corporatiilor mari,importand 80 la suta din TOTUL.

  4. PSSSS:

    Foarte multa lume spune ca Romania nu a avut si nu are un PROGRAM NATIONAL DE DEZVOLTARE DURABILA,pe 30,40 de ani,sau macar pe 10 ani!

    TOTAL FALS!

    Din 1990 securistii si-au propus sa distruga Banca de Comert exterior,Bancorex,sa ia credite neperofrmante cica.
    Apoi si-au propus sa fure prin Jocuri piramidale,precum si in Germania au aparut dupa 1945.

    Apoi odata cu Constantinescu,cel ,,infrant,, de Secu, gasca securista a inceput sa fure din ,,privatizari,, primind spaga,jefuind, dand totul la un pret de nimica.

    Startul l-a dat evreul comunist KGB,petre roman neulander,spunand ca ECONOMIA ROMANIEI E UN MORMAN DE FIARE VECHI

    Dupa ce a re-venit Iliescu in 2000, gasca securista a furat din privatizariile cele mai MARI: Petrom,Sidex,etc.

    Odata venit Basescu in 2004, gasca securista nu a prea avut din ce mai fura din privatizari,insa s-a bagat tare pe furatul si acordatul de fonduri europene doar gastii lor.

    In Romania,sa luam un cetatean-model in societate Mioc:

    Merge domnul Mioc la Agentia din Timisoara cu un proiect european,facut cu cel putin 1000-5000 de euro consultanta, un proiect pentru creerea unei mici Fabricute,de croitorie,sa spunem

    Angajatii pusi de PDL,la Agentia de IMM pe zona de Vest a euro-regiunii Banat, preiau dosarul si il lasa in sertar pana putrezeste.

    DE CE? Pentru ca FONDURILE EUROPENE sunt de la Banca Europeana in proportie majoritara,vreo 80 la suta,insa 20 la suta da BUGETUL STATULUI ROMAN!

    Dar cu Guvernul Boc ,,nu are banii,, de pensii si salarii, dar au bani sa faca Patinoar cu firma Elenei Udrea, intr-un sat populat DOAR de pensionari….

    Proiectul domnului Mioc stagneaza,pentru o perioada de vreo 50 de ani.Poate peste 50 de ani,vreun angajat isi va reaminti.Problema domnului Mioc e ca e un cetatean onest,si nu a vrut sa dea spaga la angajatul IMM din Timisoara,si nici la cei din Bucuresti…

    Alta forma de jupuire a CAPITALULUI romanesc: Guvernul schimba Codurile CAEN,ca sa mai primeasca bani de la firme,si de la patronate.

    In aceste conditii,cum sa vina investitori straini?

    Pai daca domnul Mioc are 1 milion de euro,merge si investeste in Rusia,sau in Congo,unde trebuie sa dea spaga jumate din suma pe care o are,ca sa faca o investitie?

    Sau merge in China,unde conducerea de acolo, da GRATIS pamantul,cu toate facilitatiile, iluminat,gaz,canalizare, DOAR ca sa vina sa investeasca si sa creeze locuri de munca?

    Am uitat: in China un muncitor lucreaza 12 ore pe zi ca robotul pentru un salar de 60 de dolari.
    Daca ii dai o portie dubla de orez, mai sta 2 ore.Si e fericit ca lucreaza si are salar!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.