Tom Woods despre secta religioasă „covid”: „Aceste lucruri la care ni se cere să renunțăm, afecțiunea, prietenia de la mai puțin de 2 metri distanță… întruniri de familie, întîlniri… sînt însăși viața” (video)

Discursul lui Tom Woods din 7 noiembrie 2020 ținut la Angleton, Texas, despre secta religioasă „Covid”.

Transcriere înregistrare:

Tom Woods: Da, folosesc un limbaj cam dur, „sectă”, dar asta descrie ceea ce trăim: Conducătorii nu greșesc niciodată, persoanele care nu aparțin sectei sînt suboameni și egoiști care trebuie supuși oprobiului public. Ei au lozinci: „Ascultă glasul Științei”. Poate această lozincă e gîndită să fie hazlie, fiindcă aceștia sînt oamenii cei mai puțin științifici pe care i-am întîlnit. Ei trăiesc într-o bulă închisă etanș, impermeabilă la fapte. În statul meu de baștină, Massachussets, nu mai locuiesc acolo, este o creștere a numărului așa numitelor cazuri. Și am văzut pe cineva plîngîndu-se pe twiter că Massachussets a abandonat lupta.

Să discutăm despre cazuri și morți.  Un „caz” înseamnă un test (de covid) pozitiv. Majoritatea oamenilor nici n-ar observa că au avut asta (covid). Pe grafic, linia reprezintă „cazuri” iar barele albastre „morți”. Ai putea spune că graficul e incorect fiindcă morțile apar cu întîrziere de 2 săptămîni. De aia am ajustat graficul morților cu 2 săptămîni înapoi, ca să fie aliniat. Deci deja am ținut seama de asta. Așadar, dacă prietenii voștri care fac pe deștepții vă spun „așteaptă două săptămîni”, noi am făcut asta. Am introdus acest factor în grafic. Și după cum puteți vedea, nu este nici o legătură. Deci nu trebuie să vă panicați pentru numărul de „cazuri”. Nu știu cum se face că după atîtea luni oamenii încă nu știu asta. Dar să remarcăm că această persoană activă pe twiter nu poate accepta că ritualurile voodoo [ritualuri vrăjitorești din Haiti] nu funcționează. Totodeauna problema e că țăranii nu vor să se conformeze. „Dacă voi, tîmpiților, ne-ați fi ascultat, problema ar fi dispărut”. Înțeleg de ce progresiștii gîndesc așa, fiindcă ei au o încredere superstițioasă în puterea statului, așa că dacă statul zice că putem elimina virusul, cine ar putea contrazice? În al doilea rînd, sînt implicați „experți” care dictează mulțimii proaste, și ăsta e modelul lor preferat de guvernare. În al treilea rînd, le dă prilejul să ridiculizeze clasa muncitoare pe care o disprețuiesc. „Dacă toți acești înapoiați ar fi urmat știința, am fi scăpat deja de această problemă”.

Dar să ne uităm la fapte: izolarea socială doar întîrzie inevitabilul și provoacă mari distrugeri. În această săptămînă, joi, Italia, care a avut măsuri de izolare socială brutale anterior în acest an, a raportat 428 de morți, care ar fi echivalent cu 2354 morți în SUA. Aici i-a adus așa-numita „știință”. Fiindcă există multe de discutat despre asta, dacă vreți mai multe date vă recomand cartea mea în format electronic „Prietenii tăi de pe facebook greșesc despre izolarea socială”. Trimiteți cuvîntul Lockdown la numărul 33444 și o veți primi (gratis) ori puteți merge la saitul wrongaboutlockdown.com. Nu e frumos numele de domeniu de internet pe care am izbutit să-l cumpăr?

Să luăm cîteva exemple: Peru, Belgia, Marea Britanie. Au avut măsuri de izolare socială dure și număr mare de morți. Belgia și Marea Britanie revin la măsuri de izolare, ca și o parte din Europa. Cînd nebunilor li se înfățișează aceste date, ei pretind că problema e că țările respective n-au luat măsurile destul de devreme. Nu poate fi vorba că măsurile de izolare socială nu funcționează, ci doar că oamenii tîmpiți nu ascultă glasul Științei. Chiar dacă este exact zero știință în măsurile de izolare socială. Nimeni n-a mai recomandat așa ceva în literatura de pînă acum. Nu există un regulament al izolării sociale, ca să spui: „Izolarea socială n-a funcționat fiindcă cutare regulă nu s-a aplicat”. Ideea unor asemenea măsuri nici n-a existat pînă în 2020. Și nu poți spune că Spania nu a luat măsuri de izolare devreme și dur. Sau Italia, cel puțin a încercat. Iar acum aceleași țări europene a căror intelectuali nesuferiți dădeau lecții Statelor Unite despre cum trebuie abordată criza au iarăși creșteri mari la numărul de morți. În Italia, Marea Britanie și alte locuri, cel puțin unii oameni ripostează. Ultimele măsuri de izolare socială le-au luat tot ce aveau. O filmare, care a devenit virală, arată o italiancă plîngînd că a pierdut totul și n-are cu ce să-și hrănească copilul. Bănuiesc că ea ar fi trebuit să asculte glasul Științei, nu-a așa? Ce sectă bolnavă este asta!

Cuvîntul care este ca o cruce în fața lui Dracula pentru acești oameni e „Suedia”. Suedia niciodată n-a impus izolarea socială, afacerile și școlile au rămas deschise, nu a existat obligativitate a măștilor. Cînd vorbești despre asta știți deja ce vor răspunde: „Ei, Suedia a avut mulți morți”. Există țări care au luat măsuri de izolare socială și au distrus viața oamenilor și care au avut mortalitate mai mare decît Suedia. Dar să lăsăm asta. Cam 75% dintre morțile din Suedia s-au petrecut în azilurile de bătrîni care sînt prost administrate. Toată lumea își dă seama că au fost prost administrate și trebuie făcut ceva în privința asta. Dacă iei în considerare acest lucru reiese că mortalitatea (în Suedia) nu a fost așa de mare. Ei au spus: „Dacă nu se impune izolarea socială, pînă în iunie vor fi 96000 de morți”. Au fost 4000. O greșeală cu un factor de 24 nu-i face pe fanii lozincii „ascultă glasul Științei” să se gîndească măcar o clipă – poate este ceva cu acest virus puțin diferit de ce am citit în capitolul 2 din „Introducere în epidemiologie”. Statul meu, Florida, n-a impus izolarea socială în timpul creșterilor de cazuri ale statelor (americane) din zona sudică. Apocalipticii n-au nici o explicație cum ne-am descurcat cu asta. Chiar în această săptămînă am înregistrat cel mai mic număr de morți în 2 zile din iulie începînd. Asta n-ar trebui să fie posibil. Sîntem pe locul 5 la populație îmbătrînită (printre statele SUA), turiștii vin și pleacă, ar trebui să avem mereu plin de morți dacă acele versiuni de desene animate ar fi corecte. Dar nu s-a întîmplat asta. Sînt o mulțime de explicații, dar nimeni nu vrea să le asculte. Ei vor să audă doar același lucru. Pentru un oarecare motiv, oamenii sînt alergici la veștile bune. N-am mai văzut așa ceva.

Și o să mai spun ceva controversat. În lume există și alte probleme decît covidul. E incredibil că avem nevoie să spunem asta! O să amintesc doar unele dintre problemele cu impunerile de izolare socială. Unele din morțile non-covid pricinuite de măsurile de izolare socială. Fiecare caz e documentat cu o sursă pe interne cu care puteți argumenta cu prietenii. Găsiți o argumentare mai amănunțită la pagina mea de internet tomwoods.com/covid. Este acolo un linc la un articol de pe blog „Creșteri ale numărului de morți prin izolare socială”. Pentru Marea Britanie, mai multe surse spun că vor fi, datorită acestor măsuri nebunești, tot atîtea morți de cancer evitabile cîte morți de covid. Apoi avem un raport al ONU din aprilie care spune că perturbările grave care apar în negoț  vor provoca moartea a sute de mii de copii în acest an și că între 42 și 66 milioane de copii vor ajunge la sărăcie extremă. Apoi mai avem morți datorită deznădejdii: supradoze de droguri, alcool și sinucideri. Se estimează 75000 de morți suplimentare din aceste motive. UNICEF a atras atenția asupra a posibile 1,2 milioane morți printre copii datorită măsurilor de izolare socială. Domnul Gupta de la Universitatea Oxford a estimat recent că pînă la 130 de milioane de oameni sînt în risc de înfometare datorită posibilității apariției foametei ca urmare a măsurilor de izolare socială și a perturbării rutelor de aprovizionare în mai multe locuri din lume. Gîndurile de sinucidere au crescut exploziv în Statele Unite. La grupa de vîrstă între 18 și 24/25 de ani, între 6,8% și 11% se gîndeau la sinucidere într-o perioadă de 12 luni. Acum s-a ajuns la 25,5% persoane care se gîndesc la sinucidere, într-o perioadă de o lună. Aceste vieți nu contează pentru sectă. Centru de Control al Bolilor estimează 94000 de morți non-covid în exces anul ăsta, inclusiv boli cardiovasculare, cancer, diabet. Multe dintre acestea sînt pricinuite de anularea îngrijirilor pretins neesențiale ca urmare a panicii. Știm din „Lancet” (revistă medicală prestigioasă) că în timpul aplicării izolării sociale, oamenii cu demență ori probleme psihice au un risc ridicat de moarte. Mortalitatea la pacienții cu demență a crescut cu 53%, iar la pacienții bătrîni cu boli psihice cu 123%. Pînă și New York Times a scris că, urmare directă a măsurilor de izolare socială, în următorii 5 ani vor apărea 1,4 milioane de morți suplimentari de tuberculoză, jumătate de milion de morți suplimentari de SIDA și 385000 de morți de malarie. Acesta este cel mai mare eșec din punct de vedere al sănătății publice din istoria lumii, iar presa a răstălmăcit faptele atît de mult că mare parte din oameni îi laudă pe ticăloși și îi huiduie pe eroi, ba chiar și mai pervers, sărbătorește distrugerea vieților lor și ale copiilor lor.

Vă amintiți acel ciudat manual care spunea că nu putem reveni la normal pînă nu apare un vaccin? Nu pot exista conferințe, concerte, evenimente sportive, slujbe religioase, mese la restaurant – lucruri pentru care trăiești. Nu putem avea asta pînă n-avem un vaccin. Poți sta în casă și să privești peretele – vei fi în viață. Citez: „Poate fi greu să stai 18 luni fără școală, sursă de venit, contact cu prietenii și rudele”. Acest tip îl sfătuiește pe Joe Biden cu privire la virus. Și ce spune? „Unul dintre lucrurile importante la care cititorii trebuie să se uite este Italia. Italia a impus izolarea socială pe întreg teritoriul. Noi n-am ajuns așa bine ca Italia. Avem nevoie de aceleași măsuri pe întreg teritoriul. N-am avut așa ceva. [SUA fiind stat federal, fiecare stat și-a stabilit propria politică] Avem nevoie pentru început de 8 săptămîni de izolare socială pe tot teritoriul național”. Ei, cum o duce acum Italia? E exact ceea ce multă lume a încercat să explice: virusul s-a întors! Pînă și dr. Fauci a spus asta, dar noi am fost prea proști: Cînd am aplicat izolarea socială, de fapt numai cam 50% din populație și-a oprit activitatea. În Europa s-au oprit 90-95% din activități. De asta acolo s-au descurcat bine. Ei bine, uitați-vă cese întîmplă acum în Europa. „Daily Beast” scria: ceea ce este tulburător cu privire la reîntoarcerea covidului în Italia este că această țară a aplicat tot ce au sfătuit exprți precum dr. Fauci. Ce surpriză! Cine s-ar fi gîndit? Cu excepția oamenilor din afara bulei închise etanș, care au fost atenți la evenimentele din ultimele 7-8 luni.

Opririle de activități n-au eficiență, cu excepția distrugerii bucuriei de a trăi, a economiilor populației, distrugerii vieții oamenilor, amînării îngrijirilor medicale necesare, perturbării aprovizionării și aducerea amenințării foametei, provocării a 2 milioane de morți suplimentare prin tuberculoză, SIDA, malarie și ducerii oamenilor la deprimare și deznădejde. Toate astea ar trebui să fie deja lămurite, și totuși avem un număr șocant de persoane care cred că asta e un lucru bun de făcut. Mai mult din ceea ce s-a dovedit greșit data trecută.

O altă formă preferată de voodoo, în afara opririlor de activități, sînt măștile. Ni s-a spus: Dacă americanii ar fi purtat măști pentru 6 săptămîni, problema s-ar fi rezolvat. Problema e că graficele spun altceva. Aș vrea ca măștile să rezolve problema. Să le purtăm 6 săptămîni și apoi gata, ar fi minunat! Dar nu se întîmplă așa. Iată graficul cazurilor de covid din Marea Britanie. Acolo s-a introdus obligativitatea măștilor. Hai să ghicim unde pe acest grafic a intrat în vigoare obligativitatea măștilor. Credeți că atunci cînd numărul de infectări a ajuns la vîrf au zis „avem nevoie de obligativitatea măștilor”? A fost aici. Ați fi ghicit? Cine dintre voi a ghicit cînd s-a introdus obligativitatea măștilor?

Spania. Bănuiesc că în Spania au introdus măștile cînd au avut un număr mare de cazuri. Cînd au devenit măștile obligatorii în Spania? Exact aici. Lucrurile se rezolvaseră și atunci au zis „hai să purtăm toți măști”.

Să trecem mai departe. Italia. În Italia încă din aprilie, chiar cînd începuse să scadă (numărul de cazuri), au spus că trebuie purtate măști în prăvălii și transport public. Dar Cînd au cerut măști și în spații deschise? Să ne uităm! Chiar acolo! Și cum vedeți, virusul a fost eliminat. N-au avu nevoie decît să poarte măști pentru 6 săptămîni!

Să trecem la cazul următor. Franța. Ghiciți. Acolo! După cum vedeți, virusul a dispărut după 6 săptămîni de purtare a măștilor.

Să continuăm ritualurile voodoo. Belgia. E evident, nu-i așa? Acolo s-a introdus obligativitatea măștilor.

Să continuăm. Să ne uităm la Germania. Numărul cazurilor a scăzut, el deja era în scădere. Neîndoielnic, se va spune că scăderea e datorată măștilor, dar oricum ar fi scăzut. Guvernele mereu fac asta: Lucrurile se rezolvă de la sine, dar își arogă meritele.

Să continuăm. Austria. Aici, după cum vedeți, virusul a fost eliminat.

Următorul (grafic). Aici sînt locurile unde măștile au fost obligatorii, cu negru, și locuri unde n-au fost (cu roșu). Danemarca a introdus niște cerințe limitate pentru măști, ici-colo, dar în general descurajează purtarea măștilor. Nu e amuzant? M-am gîndit că ascultînd glasul științei și purtînd măști se va încetini răspîndirea. Uitați-vă la liniile roșii – astea sînt locurile în care nu s-au cerut măști, și, ciudat, se pare că lucrurile stau mai bine.

Să trecem la alt grafic. Kansas City. Cînd s-a introdus obligativitatea măștilor? După cum vedeți, virusul a fost eliminat.

Continuăm. Montana. A avut măști și rezultatul a fost acesta. Cum se compară Montana cu Suedia?

Marea Britanie comparată cu Suedia. [Remarc că graficul prezintă numărul de morți, în timp ce cel anterior prezenta numărul de cazuri] Marea Britanie reîntorcîndu-se (la număr mare de morți), Suedia o duce bine. Apar diferite măsuri luate în Marea Britanie în timp ce Suedia trăia normal.

Cehia comparată cu Suedia.

Aici e un grafic cu 4 comitate din Tennesee. Puteți ghici care dintre ele a închis birturile și a limitat capacitatea restaurantelor la 25%? Precum vedeți, unul dintre aceste grafice diferă radical de celelalte. E graficul din stînga jos. Dar cui îi pasă? Dacă e să comparăm, acela arată mai rău.

Ce trebuie să facem? Trebuie să trăim. Trebuie să-i ocrotim pe cei vulnerabili și să lăsăm pe toți ceilalți să trăiască (aplauze). Unii vor spune: Asta e imposibil! S-au distrat prea mult interzicîndu-vă toate lucrurile de care vă bucurați. „Asta e imposibil”. Pe pagina tomwoods.com/covid am lincuri care vă arată cît de posibil e acest lucru. Sînt o mulțime de oameni de știință care susțin această abordare în loc de abordarea de a închide toată lumea în case. Absolventul de medicină de la Harvard Martin Kulldorf a apărut într-o filmare a mea la Tom Woods show și a spus că majoritatea epidemiologilor favorizează această strategie și nu cea a închiderii în case. Ce ziceți de asta? N-ați auzit în bula voastră închisă etanș? 3 oameni de știință care au susținut asta, de la Stanford, Harvard și Oxford, au spusȘ Dacă vom continua să folosim măsuri fără rezultat, precum închiderile de activități, pentru a elimina boala, exceptînd cazul improbabil că vom avea un vaccin eficace și sigur, ar putea trece mai mulți ani pînă molima se va sfîrși. Este puțin probabil că măsurile de ocrotire a bătrînilor vor putea fi menținute atît de mult. Dacă ne vom concentra eforturile (doar pe ocrotirea vulnerabililor), pandemia va înceta în 3 pînă la 6 luni. Pe twiter Alex Berenson a scris: Virusul e ca orice virus. Putem trăi cu el și controla urmările, ca niște adulți, în principal asigurîndu-ne că spitalele sînt pregătite. Și ele sînt. Ori putem distruge societatea pentru un virus pe care cei mai mulți oameni nici nu vor ști că l-au avut. Astea sînt singurele noastre alegeri. Ministru sănătății din Pennsilvania ne-a amintit că nici cu un vaccin nu vom fi siguri. După ce oamenii se vor vaccina, a spus ea, tot vor trebui să poarte măști, să păstreze distanța socială și să evite aglomerările. Atunci, care-i rostul?

Între timp semiinteligenții spun, de cîte ori mai mulți oameni se adună împreună, că e un eveniment de super-răspîndire (a virusului), exceptînd cazul cînd e un protest politic cu care simpatizează. Cînd Trump a organizat un miting politic în Florida, toată lumea spunea: „Morți, morți peste tot, super-răspîndire”, dar numărul morților din Florida a continuat să scadă. Deci ei au ignorat asta și au trecut la alte subiecte. Adunarea motocicliștilor! Articolul care pretindea că aceasta a provocat probleme a fost respins chiar și de Slate [sait favorabil isteriei covid]. Dacă pînă și Slate spune că zici prostii, chiar ai ajuns la un nivel foarte scăzut. Ce pot spune e că apocalipticii se pare că habar n-au despre cît de mult a revenit viața normală în multe locuri. În Florida, eu sînt martor la 20 lucruri zilnic care, dacă viziunea de desene animate despre virus ar fi corectă, ar fi trebuit să avem un număr masiv de morți. Dar nu s-a întîmplat asta. Viața merge înainte.

Care e rostul de a ne lipsi pe răstimp nestabilit de lucrurile care fac viața să merite trăită și să viețuim într-o distopie antisocială? De ce să trăim? Ca să stăm în casă și să privim pereții? Și între timp, pe lîngă puzderia de restricții pe care copiii noștri le suferă, mai sînt și unele subtile. Ei cresc crezînd că e firesc să fie bănuitori cu alții și să se ferească de gestri de afecțiune. Copiii mici cresc într-o lume în care nu pot vedea fețe de adulți ori un zîmbet omenesc. Chiar și oamenii bătrîni pe care vor să-i apere mor datorită izolării sociale. Toate aceste lucruri la care ni se cere să renunțăm, afecțiunea, prietenia de la mai puțin de 2 metri distanță și desigur, mari adunări, întruniri de familie, întîlniri… toate acestea nu sînt doar mofturi. Ele sînt însăși viața. Viața e plină de riscuri. Unele moderate, unele severe, unele limitate. Dar mai devreme sau mai tîrziu va deveni limpede: A te ascunde în casă nu le rezolvă, măștile nu le rezolvă. La un moment dat trebuie să-ți apreciezi singur nivelul de risc acceptabil și să trăiești acea singură viață pe care ai primit-o.

Mai citește alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.