Caracterul criminal al îndemnului „stați acasă ca să salvați vieți”

78% dintre infectații cu covid din SUA care au ajuns să fie spitalizați (adică au avut formă gravă a bolii) sînt fie obeji, fie supraponderali, se arată într-un articol de pe principia-scientific.com (linc), citîndu-se Centrul de Control al Bolilor din SUA.
Mai exact, 50,2% dintre spitalizații cu covid din SUA sufereau de obezitate și 27,8% erau supraponderali.
Una din lozincile luptei cu covidul dusă de politicieni în ultimul an a fost „stați acasă ca să salvați vieți”. Practic, aplicarea acestei lozinci a însemnat în multe cazuri lipsa mișcării, ceea ce a dus la îngrășare, adică la risc sporit de a avea probleme în caz de infecție cu covid. Pe lîngă ineficiența măsurii la prevenirea infecțiilor, dovedită deja de experiența de peste 1 an.

Ce s-a întîmplat în multe cazuri? Oamenii au ascultat de guverne și au stat în casă să se ferească de virus. De ce le-a fost frică n-au scăpat, și pînă la urmă tot s-au infectat cu covid. Dar, datorită statului în casă, se îngrășaseră și au devenit astfel mult mai vulnerabili la acest virus. În unele cazuri au murit, dar poate dacă nu ar fi dezvoltat obezitate ar fi scăpat de virus fără probleme.
Pe lîngă vulnerabilitate la covid, obezitatea înseamnă vulnerabilitate la multe alte boli, mai ales boli de inimă și ale sistemului circulator. Îndemnul „stați acasă ca să salvați vieți” a curmat vieți și prin astfel de boli fără legătură cu covidul.
Pe lîngă obezitate, statul în casă înseamnă o expunere redusă la soare. Prin expunere la soare, pielea omului produce în mod natural vitamina D, necesară sistemului imunitar. Lipsa de vitamină D în organism înseamnă imunitate scăzută și a dus în unele cazuri la moarte, datorită covidului ori datorită altor infecții virale sau bacteriene.
Tot imunitate scăzută e determinată de stres și frică, lucruri cu care propaganda covid a avut grijă să alimenteze cetățenii.
Nu virusul ci guvernul, cu măsurile luate, e vinovat de cele mai multe morți. Lupta anticovid e mai distrugătoare decît covidul.

Mai citește:
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

8 gânduri despre „Caracterul criminal al îndemnului „stați acasă ca să salvați vieți”

  1. Cădeți din ridicol în și mai ridicol, domnule Mioc.
    Cică americanii s-au îngrășat brusc în ultimul an pentru că au stat în casă. Ce glumă bună. Americanii sunt rotunzi de ani de zile și este o problemă națională pe care toate guvernele promit s-o rezolve, dar nu au cum, pentru că au scăpat lucrurile de sub control nu de un an, doi, ci de vreo 30-40 de ani. Proiecțiile făcute în 2012 (până în 2030) aratau că populația va continua să se îngrașe (fără lockdown). https://www.cdc.gov/nchs/products/databriefs/db360.htm
    Iar datele recente confirmă prevalența obezității în rândul populației. În 2017–2018, 42.4% din populația adultă suferea deja de obezitate: https://www.cdc.gov/nchs/products/databriefs/db360.htm

    1. Deci dumneavoastră contestați faptul că statul acasă favorizează îngrășarea și că, urmare a îndemnului de a sta acasă (nici la serviciu multă lume n-a mers, lucra de acasă ca urmare a îndemnului autorităților) problema obezității, care într-adevăr exista și înainte, s-a agravat? Ori contestați efectele negative ale obezității asupra stării de sănătate?

      1. Deja vă faceți că nu înțelegeți. Dumneavoastră n-ați susținut că „statul acasă favorizează îngrășarea”, ci, citez: „datorită statului în casă, [americanii] se îngrășaseră și au devenit astfel mult mai vulnerabili la acest virus”. Or ei erau grași (și vulnerabil) dintotdeauna, nu din cauza lockdownului. Am mai zis, analiza dumneavoastră nu respectă o metodă logică de judecată a lucrurilor. Nu puteți lua cu penseta doar informațiile care vă confirmă o teorie pe care v-ați însușit-o deja, ci trebuie să puneți în balanță toate informațiile, pro sau contra, și să vedeți spre ce concluzie vă conduce.
        Da, nici mie nu-mi convine lockdownul și nu cred că este o măsură eficientă în momentul ăsta. Dar dacă virusul ar fi doar o simplă răceală și, de fapt, oamenii mor din cauza carantinei și a vaccinurilor, atunci cazul Braziliei este inexplicabil! O țară cu climă caldă (unde razele UV ucid virusul gripal, în mod normal), în care nu s-au aplicat niciun fel de restricții și nu s-au făcut vaccinuri, este pe locul doi în lume la numărul total de morți. Unde este aici mâna lui Bill Gates, unde sunt tentaculele big pharma, unde este lockdownul ucigaș? Dacă vă preocupă cu adevărat problema și nu căutați doar biasuri de confirmare, trebuie să vă dați (singur și cu sinceritate) un răspuns și la aceste întrebări.

      2. Am impresia că dumneavoastră vă prefaceți că nu înțelegeți. Nu americanii „erau grași dintotdeauna”, ci o parte din americani erau grași. Cu statul acasă, ăia grași au devenit și mai grași, iar alții care nu erau grași au devenit grași.
        Sînteți greșit informat cînd ziceți că în Brazilia nu s-au aplicat restricții. Chiar dacă președintele Bolsanaro a fost împotriva restricțiilor, Brazilia e stat federal, mulți guvernatori de state componente sînt adversari ai președintelui și au aplicat restricții. Un judecător brazilian i-a poruncit chiar și președintelui Bolsanaro să poarte mască în public.
        https://edition.cnn.com/2020/06/23/americas/brazil-bolsonaro-coronavirus-mask-intl/index.html
        Deasemeni, s-au făcut și vaccinări în Brazilia. E o luptă politică acolo, unde se folosește și covidul. Și folosirea de către dumneavoastră a unui indicator ca numărul total de morți e manipulatorie. Contează numărul de morți raportat la populație, pe worldometers găsiți coloana morți covid la milionul de locuitori. Campioana planetei e acum Gibraltarul, unde a apărut o explozie a numărului de morți chiar după începerea vaccinării, iar Brazilia e pe locul 15.

  2. Asa cum spun si altii virusul a gasit in USA o populatie in mare masura obeza. Deci daca NU ar sta in casa s-ar expune si mai multi la infectare. Dumneata doar publici ideile altora care sinteti declarati pe fata impotriva masurilor de reducere a mortalitatii din cauza covid. Doriti ca cit mai multi sa se infecteze voluntar din naivitatea de a va urma ideile.
    Stiu ca pentru multi este ff greu sa stea acasa caci practic nimeni nu-i ajuta sa supravietuiasca. Dar nu putem contesta ca izolarea e benefica. Cu cit iei mai putin contact cu gramada de oameni cu atit se micsoreaza riscul. Am cunoscut indivizi care ignora masurile de combatere si se plimbau intre familii cu forme usoare de covid si orasul din apropiere. Practic fiind infectati raspindeau virusul. Imi spuneau acelasi lozinci gresite ca covid este o simpla raceala. Cine a raspindit aceasta minciuna criminala ? Diversi „blogeri” rau intentionati.

    1. Cum adică nu pot contesta că izolarea e benefică, cînd eu pe blogul ăsta exact asta contest, de un an de zile? N-aveți simțul ridicolului.
      Datele oficiale arată că în România noi n-am avut măsuri de reducere a mortalității din cauza covid. Nu vedeți că mortalitatea de covid a tot crescut de cînd sînt măsurile astea? Belarus are pînă azi 253 morți de covid la milionul de locuitori iar România are 1348. https://www.worldometers.info/coronavirus/?utm_campaign=homeAdvegas1?%22#countries
      De aia zic că noi n-am avut măsuri de scădere a mortalității ci de creștere a mortalității. M-am mai referit pe acest blog la exemplul din Belarus. https://mariusmioc.wordpress.com/2020/06/15/sugestie-de-problema-pentru-examenul-de-bacalaureat/

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.