O izbîndă a bunului simţ?

După cum anunţă Mediafax (linc), Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti a precizat că se intenţionează schimbarea OUG 58/2010, astfel încît persoanele fizice autorizate (PFA) care desfăşoară activităţi economice independente să plătească contribuţiile sociale la fel ca înainte de apariţia OUG 58/2010.

Contribuţia de pensie pentru PFA ar urma să se facă conform legii 19/2000. Asta înseamnă că persoana fizică autorizată poate încheia contract cu Casa de pensii pentru a aduna stagiu de cotizare şi punctaj necesar pensiei, pe o sumă fixă, fără a fi necesar să depună în fiecare lună declaraţie cu veniturile efectiv realizate. Salut această măsură dar sînt încă sceptic, pînă nu văd legea apărută. Mă pune pe gînduri faptul că doar casa de pensii a anunţat aceasta, nu şi cea de şomaj şi cea de sănătate, ceea ce lasă deschisă posibilitatea ca la şomaj şi sănătate încă să fie necesare declaraţiile lunare.

Pentru cei care încasează drepturi de autor contribuţiile vor trebui plătite, dar se vor reţine de către plătitori. N-am înţeles ce se va face pentru cei care încasează drepturi de autor din afara României, oare firmele străine cunosc legislaţia românească?

Citeşte, pe acest sait, luările de poziţie prin care s-a cerut schimbarea OUG 58/2010 (ca să vedeţi ce influent e saitul ăsta, cum s-au speriat guvernanţii de el! ;-)):
Un nou atac al guvernanţilor împotriva libertăţii economice. Petiţie online
Din nou despre OUG 58/2010. Cît cîştigă şi cît pierde statul
Comentarii ale celor care au iscălit petiţia împotriva OUG 58/2010

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.