CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu

Cu multă întîrziere, Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a analizat în şedinţa din 19 iunie 2012 (linc) trei din contestaţiile depuse de mine cu privire la certificatele de revoluţionar. E vorba de cele legate de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu.

Contestaţiile au fost depuse de mine în răstimpul legal prevăzut de legea 341/2004, fiind primite de CPRD înainte de 7 ianuarie 2011. Motivarea contestării am prezentat-o în 7 ianuarie 2011 în articolul Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu: „Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale” (linc).

Conform legii, CPRD ar fi trebuit să dea răspuns în 30 de zile, dar abia acum contestaţia mea a fost analizată.

Citez din procesul verbal al şedinţei CPRD din 19 iunie 2012:

Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat contestaţia domnului Marius Mioc împotriva domnului Ion Iliescu.
Membri Comisiei au decis că argumentele prezentate de contestatar nu se încadrează în prevederile art. 8 din Legea nr.341/2004 şi în consecinţă au hotărît respingerea contestaţiei domnului Marius Mioc. S-a votat cu unanimitate de voturi.

În ceea ce-l priveşte pe Gelu Voican Voiculescu, contestaţia mea a aminti posibila colaborare a sa cu securitatea. Fiindcă procesul pe acest subiect de la Curtea de Apel este încă în curs (linc), CPRD a hotărît amînarea soluţionării contestaţiei. Are oarecare logică hotărîrea CPRD, dar temerea mea e că procesul care să lămurească colaborarea cu securitatea a lui Gelu Voican nu se va încheia în această legislatură parlamentară. Citez din procesul verbal al CPRD:

Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat contestaţia domnului Marius Mioc împotriva domnului Gelu Voican Voiculescu.
În urma discuţiilor purtate în cadrul şedinţei, membrii Comisiei au hotărît amînarea unei decizii în privinţa acestei contestaţii. S-a votat cu unanimitate de voturi.

Pe Constantin Aldescu l-am contestat tot pentru colaborarea cu securitatea. În acest caz membrii CPRD au cerut SSPR să facă verificări:

Preşedintele Comisiei, domnul senator Raymond Luca, a prezentat contestaţia domnului Marius Mioc împotriva domnului Aldescu Constantin.
În urma discuţiilor purtate în cadrul şedinţei, membrii Comisiei au hotărît ca Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 să demareze verificările necesare. S-a votat cu unanimitate de voturi.

Alte contestaţii analizate în această şedinţă – prima în care CPRD ia în discuţie un număr mare de contestaţii care urmăresc retragerea unor titluri de revoluţionari, nu acordarea altora, includ: contestaţia lui Nicolae Dide împotriva lui Emilian Vasile Cutean (fostul secretar de stat al SSPR) – urmează a se verifica; contestaţia lui Ilie Ştirbescu şi asociaţiei apolitice „Societatea Tîrgovişte” împotriva a 31 de persoane – urmează a se verifica; contestaţia asociaţiei ACORD împotriva secretarilor de stat ai SSPR cu excepţia lui Petrişor Morar, Emilian Vasile Cutean şi Puiu Nicolae Fesan (deduc deci că ar fi împotriva lui Adrian Sanda şi George Costin) – respinsă; contestaţia lui Emanuel Scurtu împotriva lui Marian Muşa – respinsă.

Parlamentarii prezenţi la şedinţa respectivă a CPRD au fost: senator Raymond Luca (preşedintele CPRD), deputat Gheorghe Hogea (vicepreşedinte), senator Coca Laurenţiu Florian (secretar), deputat Firczak Gheorghe, deputat Budurescu Daniel Stamate, deputat Mircovici Niculae, deputat Socaciu Victor. Absenţi au fost: deputat Dugulescu Marius Cristinel (care de multă vreme nu se mai prezintă la comisie), senator Greblă Toni, senator Jurcan Dorel, senator Staicu Dumitru Florian.

Mai citeşte:
Contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu. „Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliului Frontului Salvării Naţionale”
Raymond Luca, propus pentru şefia PNL: „1000 de contestaţii au fost înregistrate pînă la 7 ianuarie. Nu ajunge faptul că răspund la mii de astfel de petiţii, contestaţii, sute de întîmpinări în justiţie, mai vreţi să scriu adevărate romane!”
CPRD respinge contestaţia împotriva soacrei lui Mircea Geoană
Contestaţia mea cu privire la certificatul de revoluţionar al deputatului Victor Socaciu a fost respinsă

2 gânduri despre „CPRD respinge contestaţia mea legată de Ion Iliescu şi amînă soluţionarea contestaţiilor legate de Gelu Voican Voiculescu şi Constantin Aldescu

  1. Domnule Mariu Mioc va felicit pentru demersurile pe cale le faceti pentru ca din randul revolutionarilor sa fie eliminati impostorii si colaboratorii fostei securitati . Asa am incercat sa fac si eu in organizatia din care fac parte AFDPR-GJ si in conformitate cu statutul acestei organizatiei am cerut conducerii locale si centrale sa-si declare public neapartenenta la fosta securitate si masurile luate de cei vizati nu s-au lasat mult asteptate , am fost exclus din organizatia AFDPR-Gj . Lupta cu oamenii sistemului este foarte grea !

  2. BRAVO DOMNULE TAPUS ATI INCERCAT CEVA CIND EU AM SPUS CEVA IN DISCUTIA PURTATA NU AI DAT ACCEPTUL CINE TEA PUS SA TE INSCRI IN ASA ZISA ASOCIATIE , NU INTELEGI CA ESTE UN OUG IAR FAPTUL CA TEA ELIMINAT A PIERDUT TOT IEI CA DE COTIZATIA TA FACEA CEVA , SE INCALCA LEGEA CU ACESTE OUG SINGURUL ORGAN COPETENT ESTE SSPR BUCURESTI CARE ESTE OBLIGAT MORAL SA FACA FILIALE IN TOATA TARA IAR ACESTE ASA ZISE ORGANIZATI DE REVOLUTIONARI SA DISPARA CAPUSELE REVOLUTI ROMANE PATRONI LOR SINT CORUPTIIIIIIIII , TRAIUASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR CASETA REVOLUTI DIN PLOIESTII SI DIN TARA FARA CRAINICI SA SE AUDA CE STRIGA MULTIMEA LA PLOIESTI IN 22 DECEMBRIE 1989 TRAIASCA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MOARTE TIRANILOR SA AUDA CE SPUNE DIN BALCONUL COSILIULUI JUDETEAN INDIVIDUL CA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN A FRATERNIZAT CU FSN LUCRU NEADEVARAT , SI TU VREI SA FI SEF ASTA IA DERANJAT PE CEI DEACOLO CARE TEAU DAT AFARA CA DE REVIN COTIZATIA TA ERA BUNA , INVATATI NORMELE DE DREPT SI APLICAREA LOC IN MOD CONSTITUTIONAL SI NU VA MAI ASOCIATI CU CINE NU TREBUIE REVENITI CU PICIOARELE PE PAMINT , SE ALATURATIVA FRONTULUI DEMOCRAT ROMAN CU RESPECT REVOLUTIONAR SEMNEAZA FRONTUL DEMOCRAT ROMAN MIRICA A GHEORGHE , SI INCA CEVA CA SI UITASEM NU VA LUATI DUPA CE SPUN DIVERSI INDIVIZI LA ADRESA MEA CA MINT IAR EU II INCURC CA NU MA ASOCIEZ CU IEI CU INFRACTORI NU MA ASOCIEZ TARUS DIN TIRGU JIU NU MIAI MAI DAT TELEFON EU NU AM MAI GASIT NUMARUL TAU , DISCUTIA TELEFONICA CE VREI SA SCHIMBI UNUL CU UN OUG PAI EL ESTE PATRON SAU ALTI L-AU FACUT PATRON SA LE SUSTINA MINCIUNILE LA LOC DE CISTE RUSINE ASTEA NUS REVOLUTIONARI SINT PROFITATORIIIIIIIIII TEL 0720175140

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.