Justificatorul criminalilor din 1989, Moise Guran, intră în politică

Jurnalistul Moise Guran a anunțat că renunță la jurnalism și va intra în politică, anunță „Adevărul” (linc). Dumnealui s-a înscris în USR unde se pare că nu va fi doar simplu membru. „Liderul USR Dan Barna a confirmat că există discuţii între USR şi jurnalistul Moise Guran, astfel încît acesta să coordoneze campaniile politice din acest an”, scrie „Adevărul”.

Gabriel Zamfirescu de la „Capital” scrie că Moise Guran intenționează să candideze și pentru funcția de președinte al României în 2024 (linc).

În acest context, socotesc potrivit să reamintesc că Moise Guran este unul din ziariștii care a justificat deschis crimele din decembrie 1989 (dar și cele din alte evenimente istorice, precum 1907). „Armata română a tras în plin, omorînd de-a valma (…). Dacă nu o făcea, România ar fi sucombat ca stat”, a scris Moise Guran într-un articol din 2014 (linc), comentat de îndată și pe acest blog în articolul meu Moise Guran justifică crimele din decembrie 1989 (linc). Pentru justificarea crimelor din 1989 Moise Guran a reluat și teoria agenților străini care ar fi mișunat prin România în 1989 și care ar fi aprins revoluția. De altfel aceste lucruri sînt îngemănate, teoria agenților străini a fost lansată anume pentru a justifica crimele din 1989 și marea majoritate a celor care susțin ideea invaziei de „turiști” în 1989 o fac anume ca să se justifice faptul că vinovații de crimele revoluției nu au fost trași la răspundere. Nu repet comentariile mele la articolul din 2014 al domnului Guran, vă invit să (re)citiți articolul meu de atunci.

Tot domnul Guran s-a făcut cunoscut pentru indignarea manifestată de unul din aspectele capitalismului – creșterea pretențiilor salariale ale oamenilor muncii, într-un articol al său din 2015 (linc). Și acest articol a fost comentat pe acest blog – vezi Capitalismul funcționează, spre disperarea lui Moise Guran (linc). Vă invit să (re)citiți și acest articol al meu.

Mai citește:
Moise Guran justifică crimele din decembrie 1989
Capitalismul funcționează, spre disperarea lui Moise Guran
Mark Kramer, profesor de istorie la Harvard: Marea contribuţie a spionilor sovietici la revoluţia română e că n-au făcut absolut nimic
Proclamaţia de la Timişoara: “A fost o revoluţie făcută de popor şi numai de el, fără amestecul activiştilor şi securiştilor. A fost o revoluţie autentică şi nu o lovitură de stat”
Cinghiz Abdulaev, paiul de care se agaţă Stănculescu (sprijinit de Jurnalul Naţional)
4 decembrie 1989 – întrunirea ţărilor membre în Tratatul de la Varşovia
Psihoza turiştilor sovietici, similară cu cea despre terorişti răspîndită în 1989
Minciuni neruşinate (şi plagiat) la ziarul “Adevărul”
Cu întîrziere, ziarul “Adevărul” recunoaşte că a minţit despre la tancul sovietic care, în decembrie 1989, s-ar fi pregătit să treacă graniţa la Galaţi
Samoşchin: “Cartianu minte de îngheaţă apele”. Evacuarea sovieticilor din Bucureşti în decembrie 1989
Comsomolscaia Pravda din 11 februarie 1990: Evacuarea cetăţenilor sovietici din Bucureşti
Ruşii şi revoluţia română din 1989 – două păreri opuse: Ion Raţiu şi Virgil Măgureanu
New York Times, 31 decembrie 1989: Revoluţia română îi inspiră pe moldovenii sovietici
Dezvăluirile lui Vladimir Bukovski despre revoluţia română şi jurnalismul de tip Mediafax
Teoria invaziei sovietice în 1989: un munte de documente lipsă
Răstălmăcirile lui Larry Watts şi răstălmăcirile altora despre Larry Watts
Teoria basarabenilor-criminali în mass-media românească
Propagandă ceauşistă la “Vocea Rusiei”
Vocea Rusiei continuă propaganda în favoarea lui Ceaușescu
Declaraţii securiste despre revoluţia din Timişoara. “Informaţiile obţinute … nu au pus în evidenţă nici lideri şi nici amestecul vreunei puteri străine în producerea evenimentelor de la Timişoara. Raportarea acestor date … generalului I. Vlad a produs iritare şi chiar supărare” (Emil Macri)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.