Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)

Actualizare 13 noiembrie 2021: Observ că între timp youtube a cenzurat și filmarea de pe canalul mamei mele, așa că o înlocuiesc cu o filmare de pe bitchute.

Actualizare 14 aprilie 2020: După ce filmarea a fost ștearsă de pe canalul meu youtube și apoi și de pe vimeo, mama mea de 91 de ani a încărcat-o pe canalul ei youtube, de unde o reîncorporez. Mulțumesc, mamă!

Actualizare 13 aprilie 2020: Și vimeo a șters filmarea cu Sucharit Bhakdi. Mai aveți aici transcrierea interviului.

Actualizare 7 aprilie 2020: După ce Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și de Comunicare Strategică (LARICS) a publicat pe „Adevărul” un articol (linc) în care mă numește printre „apostolii dezinformării” care fac (in)voluntar „propagandă pro-Kremlin” și a chemat cititorii să raporteze interviul cu Sucharit Bhakdi ca știre falsă, youtube a eliminat interviul de pe sait. Ca urmare am pus același interviu pe vimeo.
Legat de articolul LARICS de demascare a mea, vezi replica mea pe acest blog: LARICS mă citează ca fiind printre „apostolii dezinformării” legate de covid-19 și cere cenzurarea interviului cu profesor Sucharit Bhakdi încărcat de mine pe youtube (linc).

Sucharit Bhakdi e specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și șeful Institutului de Igienă și Microbiologie Medicală. Este unul dintre cei mai citați oameni de știință germani. În acest interviu își exprimă părerea despre isteria creată de coronavirus.
Cîteva idei expuse de Sucharit Bhakdi:
– 99,5% dintre cei infectați cu COVID-19 au simptoame ușoare sau deloc. E greșit să se facă echivalență între „infectat” și „bolnav”
– În Nordul Italiei, ca și în China, mortalitatea aparentă dată de virus a fost mai mare, fiindcă sînt zone cu aer poluat, unde plămînii oamenilor au fost afectați de zeci de ani
– Morții de COVID-19 aveau și alte boli cronice. Cînd pacienții au în același timp mai multe boli, un agent infecțios nu trebuie considerat singurul răspunzător pentru moarte. Asemenea concluzie e falsă și crează primejdia neglijării altor factori importanți. De aceea se folosește expresia mortalitate „aparentă”.
– Cel mai rău scenariu expus de autoritățile germane e să se ajungă la 3000 de morți, 30 de morți zilnic timp de 100 de zile. Dar în Germania mureau zilnic 2200 persoane de peste 65 de ani. Nu se poate ști exact, dar foarte probabil că printre ele se aflau cîte 20, 40 sau 100 de persoane care aveau și un virus din grupa coronavirușilor. Deci 30 de morți zilnic care ar avea noul coronavirus nu ar fi ceva fundamental diferit de ceea ce a fost și pînă acum.
– Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi ca ei să nu se afle printre cei 2200 care mor zilnic. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus.
– Concluzia interviului: Toate aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decît o nălucire

Tălmăcire:
0:00 Reporteriță: Profesore dr. Sucharit Bhakdi, sînteți specialist în boli infecțioase și microbiologie. Sînteți unul dintre cei mai des citați oameni de știință din cercetarea medicală a Germaniei. Azi vom vorbi despre coronavirus. Acest virus împrăștie frica în întreaga lume. Și în Germania, starea de urgență a impus restricții severe. Ce sînt coronavirușii?
0:24 Sucharit Bhakdi: Acești viruși coexistă cu animalele și oamenii pe întreaga planetă. Sînt o familie numeroasă. Ei pricinuiesc multe boli mărunte, des întîlnite, ale căilor respiratorii. Cel mai adesea, infecțiile rămîn subclinice, fără simptoame. Probleme grave apar aproape numai la pacienți bătrîni, cu alte boli cronice, mai ales de plămîni și inimă. Acum însă a apărut un nou membru, care împrăștie frica în lume. De ce? Noul COVID-19 a apărut în China și s-a răspîndit repede. Pare să producă un neașteptat de mare număr de morți. Au venit rapoarte alarmiste din Nordul Italiei, care corespundeau cu cele din China. Trebuie însă arătat că în marea majoritate a focarelor din alte părți ale lumii rata mortalității aparente se arată mult mai mică. Asemenea rate înalte precum 4, 5 sau 6% n-au fost atinse. De pildă în Coreea de Sud mortalitatea aparentă a fost 1%.
1:43 Reporteriță: De ce rată de mortalitate „APARENTĂ”?
1:46 Sucharit Bhakdi: Cînd pacienții au în același timp mai multe boli, un agent infecțios nu trebuie considerat singurul răspunzător pentru un deznodîmînt mortal. Asta s-a întîmplat cu COVID-19, dar asemenea concluzie e falsă și crează primejdia neglijării altor factori importanți. Rate diferite de mortalitate pot fi datorate unor situații locale diferite. De pildă, ce are în comun Nordul Italiei cu China? Răspuns: poluarea intensă a aerului. Este cea mai ridicată din lume. Nordul Italiei este China Europei. Plămînii locuitorilor de aici au fost afectați timp de zeci de ani și datorită acestu motiv situația nu este comparabilă cu alte zone.
2:49 Reporteriță: Referitor la Germania – virusul s-a răspîndit și la noi.
2:55 Sucharit Bhakdi: Da. Se răspîndește și în Germania. Ca urmare avem acum destule date să evaluăm adevărata primejdie a virusului în țara noastră.
3:16 Reporteriță: Asta au făcut experții și politicienii germani. A fost declarat cel mai înalt nivel de alertă și au fost luate măsuri preventive extreme.
3:23 Sucharit Bhakdi: Da, și asta e o mare tragedie. Pentru că toate aceste măsuri sînt fără rost. În primul rînd, întrebărilor importante li s-a răspuns. Prima întrebare: Poate acest virus să provoace boală serioasă la tineri și să omoare pacienții care n-au alte boli? Asta l-ar face diferit de celelalte virusuri din grupa corona. Răspunsul e limpede: NU. Avem 10000 de infecții raportate (18.03.2020). 99,5% au simptoame ușoare sau deloc. Aici mai putem vedea că este greșit și primejdios să vorbim despre 10000 de „pacienți”. Ei nu sînt bolnavi cu adevărat. „Infecție” nu e același lucru cu „boală”. Doar 50-60 au fost cu adevărat bolnavi și 30 au murit pînă azi. În 30 de zile. Avem o mortalitate aparentă a COVID-19 de un caz pe zi. Pînă acum. În cel mai rău scenariu care trebuie prevenit, conform autorităților, vom avea 1 milion de cazuri și poate 3000 de morți, în 100 de zile. Asta înseamnă 30 de morți pe zi. Scopul este să se evite acest „scenariu cel mai rău”.
5:22 Reporteriță: Toate măsurile actuale urmăresc să încetinească răspîndirea virusului pentru a salva vieți.
5:34 Sucharit Bhakdi: Da. Dar noi deja analizăm scenariul cel mai rău – cu 30 de morți zilnic. 30 de morți pe zi poate părea foarte mult, dar trebui să ne gîndim că aici, în Germania, zilnic mor 2200 persoane cu vîrsta de peste 65 de ani. Trebuie să ne gîndim că unii dintre aceștia au avut coronaviruși. Nu se știe cîți. Putem presupune 1% (ceea ce sigur e prea puțin). Asta înseamnă 22 pe zi, purtători de coronaviruși normali. Și aceștia mor în fiecare zi. Singura diferență este că noi nu vorbim despre „morți datorită coronavirusului” pentru că știm că acești viruși nu sînt pricina principală a morții. Așadar, ce facem acum e să prevenim ca acești 22 să nu fie înlocuiți de 30 de pacienți cu COVID-19. Asta e ceea ce se întîmplă. Ne e frică că acei 1 milion de infectați ne vor da 30 de morți pe zi în următoarele 100 de zile, dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau 100 de pacienți pozitivi cu viruși din grupa coronavirușilor deja mor zilnic Au fost luate măsuri extreme pentru a evita apariția COVID-19 în locul altor viruși din grupa coronavirușilor
7:20 Reporteriță: Ce credeți despre toate aceste măsuri?
7:23 Sucharit Bhakdi: Le consider caraghioase, absurde și direct primejdioase. Concetățenii noștri mai bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi ca ei să nu se afle printre cei 2200 care pleacă zilnic în ultima călătorie, Contactele sociale și evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească șederea pe Pămînt. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată. Apoi, impactul groaznic asupra economiei amenință existența a nenumărate persoane. Urmările asupra îngrijirii medicale sînt profunde. Deja serviciile către pacienții aflați în nevoie s-au redus, operații au fost anulate, clinicile medicale s-au golit, personalul medical s-a redus. Toate acestea vor avea un impact rău asupra întregii societăți. Pot doar să zic: Toate aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decît o nălucire.

Mai citește:
Dr. Wolfgang Wodarg despre isteria coronavirusului: „Regele e gol” (video)
Isteria gripei în România, în anii trecuți. „Aproximativ 65000 de cazuri de gripă au fost înregistrate în toată țara. Conducerea centrului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile consideră că nu este nevoie să fie declarată oficial epidemia de gripă. În acest context populația este liniștită” (5 video)

7 gânduri despre „Dr. Sucharit Bhakdi (Germania) despre isteria coronavirusului: Măsurile sînt absurde și primejdioase. Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi pentru prelungirea vieții lor. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus (video)

 1. La Natiunile Unite se raporteaza in timp real datele privind cresterea si descresterea populatiei in tarile lumii. Exista un contor online de unde se pot afla aceste informatii in timp real. Eu am urmarit in aceasta perioada mortalitatea din Italia si (ca termen de comparatie) Romania. Raportat procentual mortalitatea a fost si este mai mica in Italia decit in Romania. De asemenea, statistic mortalitatea in Italia in aceasta perioada de ‘criza Corona’ nu a crescut comparativ cu perioade similare ale anilor trecuti in care nu a existat ‘criza Corona’.

  ‘Criza Corona’ este o fabricație, o operațiune de razboi psihologic ca si țeapa cu ‘revoluția romana’ si nenumarate alte samavolnicii ale mafiei capitaliste globale!

  https://countrymeters.info/en/Italy
  https://countrymeters.info/en/Romania


 2. O prostie si un cretin..a fost el in spitale sa vada cum s-a mutat virusul sa-i afecteze si pe cei mai tineri, fara conditii pre-existente? Si el vorbeste despre cresterea sperantei de viata prin amplificarea pandemiei? Domnule Mioc, m-ati dezamagit profund co postarea unei nulitati care vorbeste numai absuridtati. Si dumneavoastra contributiti la indobitocirea in masa – v-ati alaturat turmelor de prosti.

  1. Ai puțină răbdare Johnny, acuș o să apară vaccinul care vă va „apăra” pe tine și pe celelalte oaie de VIRUS! Vă puteți încolona la strungă de pe-acum

   1. Ia mai terminati cu atatea teorii de conspiratie/bazaconii. Este o rusine pentru Romania, la cati vin cu diferite teorii care nu au la baza nici un adevar. Cat de greu este de acceptat ca epidemii si pandemii au existat si in trecut si o sa existe si in viitor? Cat de greu va este sa contactati oameni obisnuiti din Italia, Spania, Anglia, etc. si sa ii intrebati pe ei de situatia reala (in cazul in care nu credeti ceea ce apare in mass media)? Cat de greu este sa contactati medici/asistente care lucreaza in spitale cu pacienti covid-19 si nu medici teoreticieni care nu au nimic de-a face cu acest virus? Cat de greu va este sa acceptati ca NU numarul de morti este problema, ci faptul ca acest virus se raspandeste foarte repede, si prea multi ajung in spitale, la sectia intensiva. Astfel uneori numarul de locuri de spitale e insuficient, si nu sunt nici cadre medicale specilizate suficiente. Si astfel pot muri oameni care in mod normal (chiar si cu Covid-19) ar supravietui. In unele tari era nevoie de armata ca sa tina oamenii inauntru, deoarece nivelul de cultura slab al populatiei ii punea pe toti in pericol. Si nici o tara nu stie care sunt masurile perfecte. Se tot fac calcule, si se iau masuri diferite. Vom vedea la urma care strategie a fost mai buna. In Italia nu s-au luat masuri decat prea tarziu. La fel in Spania, Franta, USA si Anglia. In Danemarca cetatenii au fost rugati sa stea izolati…si mare parte respecta aceste reguli. Suedia vrea imunizare naturala, si nu au luat masuri interdictive radicale. Romania a pus armata pe strazi, la fel ca Italia, Spania, China, Franta si Anglia. Si astfel nu sunt prea multi infectati in RO, deoarece s-au luat masuri din timp. Si Dvs mai cautati nod in papura? Bucurati-va ca familia Dvs nu e in tari in care acest virus face ravagii. Si ia mai terminati sa ii speriati pe cei mai putin educati cu aiureli. Ca nu de covid-19 le este frica, ci de aberatii de genul pe care Dvs. le publicati. Saracii italieni (oameni simpli) nu mai stiu cum sa atraga atentia lumii sa nu ia acest virus in deradere. Publica video cum stau cu dragii lor, morti, de zile intregi, deoarece cei de la pompe funebre sunt suprasolicitati si nu ajung repede. Majoritatea pozelor si videourilor din mass media sunt facute de oameni obisnuiti, nu de ziaristi. Si Dvs incercati sa spuneti ca nu este adevarat? Chiar nu aveti prieteni care s-au stabilit in aceste tari? Cineva in care sa aveti incredere? Si apropo. Majoritatea din Romania nu face treaba si nu respecta nici o regula daca nu se sta cu biciul dupa ei. Cati au revenit din Italia si alte tari, si nu au fost in stare sa respecte o carantina de 14 zile. Deci era nevoie de armata. In tarile in care nu s-au luat masuri din timp, dupa ce trece aceasta criza, vor avea o reducere a cheltuielilor statului. Nu vor mai trebui sa plateasca atatea pensii de stat, bolnavii critici si cei cu boli cronice nu vor fi prea multi, deci vor avea o economisire mare si pe acest plan. Si nici macar despre aceste tari nu putem spune ca s-a dorit sa se ajunga in aceasta situatie. Politicienii sunt si ei oameni, si le-a fost multora frica sa opreasca o economie intreaga. Au amanat, pana ce a fost prea tarziu. Asa ca, va rog sa va informati bine, si sa publicati doar ADEVARUL, nu bazaconiile unora care nu au nici o legatura cu acest virus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.