Explicație pe saitul Pfizer: Vacsinul c0vid nu are autorizație de la Agenția Americană de Medicamente și Alimente, ci doar o autorizare de urgență valabilă doar cît durează situația care a impus autorizarea de urgență

Domnul Iulian Urban, pe rețele de socializare, atrage atenția asupra faptului că pe saitul firmei americane Pfizer, producătorul unuia din principalele vacsinuri antic0vid, a apărut un anunț (linc) cu explicații despre vacsinul respectiv.

Vacsinul (anti)c0vid-19 Pfizer-Biontech nu a fost aprobat ori licențiat de către Agenția Statelor Unite pentru Medicamente și Alimente (FDA), dar a primit o autorizare pentru folosire în situație de urgență de la FDA pentru persoane de peste 12 ani. Folosirea de urgență a acestui produs este autorizată numai pe durata declarării că există împrejurări care justifică autorizarea de urgență a unui produs conform secțiunii 564(b) a legii FD&C cu excepția cazului că perioada de declarare (a situației de urgență) se sfîrșește ori că autorizația e retrasă mai repede. Vezi aici (linc) amănunte despre autorizarea de urgență.

Cu alte cuvinte: dacă nu se va mai prelungi declararea situației „de urgență” din SUA cu privire la boala c0vid-19, nici folosirea acestui „vacsin” nu va mai fi legală în SUA. Asta desigur dacă între timp firma nu va primi o autorizare permanentă.

Precizarea este folositoare pentru cei care consideră știre falsă faptul că vacsinurile antic0vid sînt niște terapii experimentale. Este oficial recunoscut, chiar de către firma producătoare, că vacsinul are doar o aprobare vremelnică, „de urgență”

România are propria legislație, dar există tendința la politicienii noștri să copieze ce se face în SUA.

Mai citește alte articole despre problema c0r0navirusului la pagina c0vid-19.

Un gând despre „Explicație pe saitul Pfizer: Vacsinul c0vid nu are autorizație de la Agenția Americană de Medicamente și Alimente, ci doar o autorizare de urgență valabilă doar cît durează situația care a impus autorizarea de urgență

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.